Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Választhatóan 1-, vagy 2-napos hétvégi Öreg-Túr vízitúrák (szombat-vasárnap)

20190721_122440_resized.jpgCSALÁDOKNAK is szenzációs kenutúra! Választhatóan 1-2-napos Öreg-Túr vízitúrák. Ugyanezt az Öreg-Túr vízitúrát lehet kérni máskorra is. Bármikorra. Az egyik nap Túristvándi "alatt" is evezünk (!), ezen a hihetetlen szakaszon senki más nem szervez utakat, holott észbontó élmény. Szürreálisan vadregényes, érintetlen. Jaj...

 
20180711_114451_resized.jpgA Túr azoknak is ideális, ahol még aprók a csemeték. Hétfő, kedd, szerda stb. vasárnapig hétköznapokon is. Tüneményes folyócska. Leírhatatlanul, elmondhatatlanul, elképzelhetetlenül vadregényes. 
Nem "kötelező" de érdemes a nulladik napon jönni. Pontosan kell érkezni. Az utazás pl. Bp-től minimum 4 óra, az útvonaltervezők 3 óra 13 perce - tapasztalat - irreális.
 
 

A Túr-vízitúrára miért velünk gyertek? 
oreg-tur-vizitura-924625.jpgJól tanítunk. Megtanítunk kenut kormányozni. Megtanítjuk a vezérevezős munkáját. A túravezető megtanulta, hogy a tudását hogyan adja át. Velünk a kenuzás nem frusztráló szenvedés, amit azért adsz fel, mert azt hiszed, hogy TE nem vagy ügyes, hogy benned van a hiba. Bocsánat a szerénytelenségért, de tényleg jól tanítunk, nálunk nincs olyan túravezető, aki csak ordítja, hogy "jobbra", de képtelen tanítani, sőt, meg sem mutatja, hogy hogyan is kéne jönni "jobbra". Ha velünk jössz, nagyon nagy eséllyel kulturált emberekkel vízitúrázol. Velünk a Túr- vízitúrán a madarak énekét, és nem alkoholisták dajdaját hallgatod, nálunk nincs tüc-tüc a kenuban, a vízitúra vízitúra. 

20140613_oreg-tur-vizitura-7-turistvandi-fele.jpg

A mi túráinkat vízitúra-vezető vezeti, aki ott van a közeledben, aki folyamatosan segít, és nem a csapatát előre küldve órákkal később száll vízre. Nálunk a kulturált dohányos kivárja a pihenőket, kiszállási szüneteket, nem fogja tőled senki megkérdezni: ugye nem zavar, ha rágyújtok? 

A kenutúra-szervezés nálunk szervezés. Velünk nem vársz órákat pontatlan emberekre, elkéső buszra, trélerre. Nálunk nem motiválatlan, nemtörődöm emberek non-stop válság-menedzsmentjébe cseppensz bele. 

oreg-tur-vizitura-oreg-tur-kenutura.jpg

Nálunk a lehető legjobb a logisztika, minimalizált a benzinköltség. Velünk nem muszáj csak azért, nap mint nap, akár órákat elveszteni, mert vissza "kell" buszozni egy saját tulajdonú kempingbe, amelybe (ahh minő véletlen) már a vízitúra előtti napon meg kell érkezni. Mielőtt nemes versenytársunk busza indulna vissza Tiszabecsre, a busz egy órán keresztül járatja a motort és megfullad az ember a kipufogó gázban. Nálunk kötelező a mentőmellény, és tilos a flip-flop papucs, mivel a flip-flop bokaficam- és csúszásveszélyes. 

dsc01576.jpg

Nem "lazázunk", a nemtörődömséget nem magyarázzuk ki azzal, hogy "hát felnőtt ember a túrázó, ez az ő döntése", mivel honnan tudná valaki, aki soha nem volt itt, hogy mennyire meredek a Túr partja, hogy őrülten könnyű vízes flip-flop papuccsal megcsúszni, bokát ficamítani, egy csúszással felnyársalódni, stb. A mi kenutúráinkon kenuval jöttök. Normális kenukkal.

20180711_oreg-tur-vizitura-kenutura-oreg-tur.jpg

Nálunk nem ezerszer javított, agyonfoltozott, a javítások során milliószor rávitt anyag miatt őrült nehéz roncsokba ülsz bele, aminek a pereme, lepattogzó festéke (!) szétvághatja a kezed, amiből szivaccsal állandóan merni kell a beszivárgó vizet. Nálunk nincsenek FELÁR ellenében kínált "új" hajók.... mindenki döntse el: etikus-e többezer forintos felárat kérni azért, mert szimplán használható a mondjuk 5 éves  - minden relatív - újnak mondott kenu.  

 

Az Öreg-Túr egy mese; és itt fogsz vízitúrázni...
oreg-tur-vizitura-a-tur-sonkad-utan-www.tiszatura-vizitura.eoldal.hu.jpgÍme egy elmondhatatlanul szép, maximálisan biztonságos vízitúra. 104 kanyarjával folyamatosan izgalomban tart, a felfedező lelkületűeknek vízitúra-éden. Az Öreg-Túr egyszerre a kezdők és a vízitúra-ínyencek kedvence, tökéletes evezgetési lehetőség a gyermekeseknek, iskoláknak, osztályoknak, egyetemi csoportoknak, baráti köröknek is. Néhol az ember előtti időket idézi. 
img_1434.jpgCégeknek, önkormányzatoknak, intézményeknek álomszupi helyszín csapatépítő vízitúrákhoz. Egyszer olyan, minta vietnami dzsungelben, máshol mintha az Amazonas vidéken eveznénk. 

 

Fix szállás az Öreg-Túr kenuzás idején
20180711_tur-kenutura-vizitura-oreg-tur.jpgA szállás lehet végig egy és ugyanazon hely, akkor is, ha már a nulladik napon jöttök. A szállás igény szerint sátor vagy szoba vagy apartman Kölcsén, Szatmárcsekén, Túristvándiban, Sonkádon, Nagyarban, Kisarban, Tiszakórodon, Milotán, Fehérgyarmaton. Csak foglalj korán.

 

Étkezés az Öreg-Túr kenutúra idején

20140613_162121.jpgA legtöbb szálláson tudsz főzni, sok helyen lehet  reggelit és vacsorát rendelni. Van pizzéria, van étterem, a káposztás paszuly füstölt hússal, a bográcsgulyás, a töltött káposzta, a harcsapaprikás túróscsuszával például nem olcsó, de mennyei.

 

1. napi Öreg-Túr kenutúra: szürreális mesébe csöppensz (10 km)
20150705_tur-kenu-kenutura-oreg-tur-vizitura.jpg
11-kor találkozunk Túristvándiban a Vízimalom kemping és panzió udvarán. 

Mielőtt megérkeztek, érdemes a romlandó élelmiszert a szállásodon hűtőszekrénybe tenni, mert a nyári hőségben a kocsiban.... Hogyan találkozunk? 

20150706_oreg-tur-kenutura-vizitura-3.jpgA túravezető(k)  neon színű, hosszú ujjú pólóját az MC túravezető felirattal a nem túl nagy udvaron NEM lehet nem észrevenni. 
Üdvözlés után el tudsz menni mosdóba, amelynek a használati díját kérjük, hogy a büfében becsületkasszásan rendezd. Mivel szinte mindig van a vízitúrázást most kezdő túrázónk, (senki nem kenuban született), oktatással kezdünk. 
img_1129.jpgHa nektek ez már a sokadik vízitúrátok, amíg az aznapi kezdők is világbajnokká válnak, beülhettek a kenukba, lehet bemelegíteni, lehet strandolni, sportolni.
Amikor mindenki ügyes, becihelődünk a vízi járművekbe és a vízre szállás után másodpercekkel, tehát átmenet nélkül, már olyan "kimaxolt vadregényben" kenuzol, amit elképzelni sem tudtál:
Best of Öreg-Túr.
 
img_1929.jpgBenne olyan nyalánkságok, mint, hogy 2 méterre fogsz elevezni a barna rétihéja fészkétől és komplett biológia órát tart neked a Túr, a gyékénytől a vízi harmatkásán át a mocsári mentáig jóformán minden vízinövényünkkel meg fogsz ismerkedni. Már olyan a víziösvény, hogy eldobod az elmédet tároló szervedet. A fokozhatatlan is fokozódik. A csodálatos is tud még hihetetlenebb lenni. A kimondhatatlan is négyzetre, majd sokadik hatványra emelhető.

20190722_193934_resized_1.jpgÁlomszép helyen fogunk szlalomozni. Legyen elég ennyi, mivel a szótárunkban nincsenek szavak a leírhatatlanra. Pancsolási szünetet Túristvándi egyik strandján tartunk, amihez képest a Riviéra, a Balaton, egy osztrák tó vagy a Maldvív-szigetek bakfitty. Itt játszunk is majd, pl. a gyerekek értékes nyereményre tehetnek szert, ha a túravezetőt be tudják borítani. Soha nem sikerül, ha mégis, akkor a túravezető hagyta magát.... Aztán egy idő után a gyerekek rájönnek, hogy a szándékos boruláshoz semmi szükség a túravezető(k)re.

img_1484.jpgA kellemes fürdőzést, lélegzetelállítóan szép tájon történő evezgetést követően érkezünk vissza a kocsikhoz. Még tisztelettel egy hajómosásra szeretnénk megkérni. Ha mennetek kell, mert csak egynapos TÚRára jöttetek, akkor biztonságos jó utat haza. Pontosabban,  ha még van egy kis időtök, vár egy nagyon érdekes dolog. A vízitúra után akár működés közben nézd meg Magyarország leghíresebb vízimalmát, amely egy nagyon különleges ipari műemlék. A malom mellett megcsodálhatod Magyarország állítólag legnagyobb, szerintünk egyik legnagyobb platánfáját is. (De tényleg hatalmas).

A 2. napi Öreg-Túr túra pedig 12 km-es hiperkaland a Tejút-galaxison kívül 
20150704_oreg-tur-kenutura-vizitura.jpg9-kor találkozunk Túristvándiban a Vízimalom kemping és panzió udvarán. Mielőtt erre veszed az irányt, a romlandó élelmiszert a szállásodon mindenképpen tegyétek hűtőszekrénybe. Ha még van ott hely, parkolj a fák alatt, hogy a kocsid kevésbé forrjon fel a napsütésben.


img_140.jpgA túravezetők vagy túravezető intelligensen neon színű pólóját az "MC túravezető felirattal" a nem túl nagy udvaron NEM lehet nem észrevenni. 
Üdvözlés után el tudsz menni mosdóba, amelynek a használati díját kérjük, hogy a büfében becsületkasszásan rendezd. Egy kis kenucipelést (átemelést) követően úgy megtanítunk kenut kormányozni, úgy elsajátítjátok a vezérevős munkáját, hogy ihaj. 
 
2014.07.20.-oreg-tur-vizitura-kolcse-es-sonkad-kozott-2.jpg
Egy gyors leltár (senki ne felejtse el a vizet, elemózsiát, naptejet, stb. hozni) és máris vízre szállunk. 
A túranap során az Öreg-Túr egy másik galaxisba eső részén evezgetünk.
Itt SENKI nem fog szembe jönni, itt CSAK MI evezünk. Az Öreg-Túrnak ez a szakasza "CSAK A MIÉNK". 
 
 
img_1355.jpg
Amikor visszakanyarodunk a Tejútrendszerbe, akkor időutazunk. 65 milliónál biztos, hogy több évet ugrunk vissza, hiszen lejárnak a partra inni a dinoszauruszok. A lezizzenés napja.
Szürreális helyen fogunk szlalomozni, és lehet, hogy néhol akadályokkal is meg kell majd küzdeni. A (jó öreg) Öreg-Túr nem feltétlenül adja magát könnyen, lehetnek bedőlt fák, kellhet limbo hintó, esetleg átemelés, bújócska a behajló ágak alatt, a kenu aljába kuporodás. Az Öreg-Túr már csak ilyen...
img_1939.jpg
Amilyen szenzációs a Túr, annyira nem bővelkedik klassz kiszállási helyekkel. A pisilést úgy oldjuk meg, hogy a túravezető folyamatosan mutatja a borulás, ill. baleset nélküli kiugrást lehetővé tevő kiszállási pontokat. Ahol van egy-két kenunyi "parkolóhely" a part mentén, ott egy, (vagy néhány) kenu megáll, a kenukaraván többi része megy egy kicsit tovább, és diszkrét távolságban megáll, és bevárjuk a wc-szünetes hajó(ka)t.

20180711_114921_resized.jpgMeg van úgy, hogy a szendvicseket a hajóban esszük meg. A zugevés tulajdonképpen minden olyan helyen felüti a fejét, ahol van valamilyen kihívásocska. Ugyanis ahol nem tud mindenki besegíteni, ott, amíg a hajók egyenként átjönnek a tű fokán, addig várunk a többiekre. Adja magát, hogy az elemózsia felé nyúlsz majd. A Túr-túra a több pihenővel és wc-szünettel az indulási helyen 14 óra körül ér véget, amelyhez képest eltérés lehetséges, hiszen az Öreg-Túr az Öreg-Túr, és egy-egy akadály legyőzése időigényes is lehet. 


Állunk rendelkezés(ed)re! Hívj vagy küldj e-mailt! 

+36209342760 vagy tiszatura_vizitura@yahoo.com

A vízitúra túradíja

 
Jelentkezés az Öreg-Túr kenutúrára és a vízitúra díjának utalása 
turistvandi-vizimalom-turistvandi-kozeleben-2-www.tiszatura-vizitura.eoldal.hu-www.vizitura.org.jpgJelentkezés az Öreg-Túr vízitúrára a honlapon olvasható tudnivalók, a részvételi és szerződési feltételek elolvasását követően a jelentkezési lap kitöltés utáni visszaküldésével (a tiszatura_vizitura@yahoo.com e-mail címre) lehetséges. Az elfogadott jelentkezéseket visszaigazoljuk, majd a visszaigazolást követő 48 órában kérjük a túradíj szíves utalását.
 
20130731_oreg-tur-vizituran-egesz-jo-kep-a-turistvandi-vizimalomrol.jpg
Kedvezményezett: MediaComm Kft.
A számlaszám: 12001008-00106900-00100007

A megjegyzés rovatba kérjük irányítószámmal a számlázási címet, a Túr-vízitúra időpontját és a Túrt, mint helyszínt beírni. A banki közlemény rovatba a nevet nem kell beírni, sőt, kérjük, hogy ne írd be. Felesleges, hiszen látjuk, hogy honnan érkezik az utalás, ráadásul a megjegyzés rovatban elveszi a helyet az értékes információtól!
(Pl. 2083 Solymár, Szépkilátás u. 102.
május 30-31. Öreg-Túr vízitúra)
 
2014.07.19.-oreg-tur-vizitura-turistvandi-es-kolcse-kozott-2.jpgA vízitúra előtt kérjük (akár többször) nézd át a "Mit kell hozni a vízitúrára menüpontot" különös tekintettel arra, hogy kérjük a flip-flop papucs használatának szíves mellőzését (tilos), kérjük, hogy a hajóban senki ne gyújtson rá. A mentőmellény viselése kötelező a kenuban. Kérjük szépen, hogy mindenki gondoskodjon az UV-sugárzás elleni védelemről (lehetőleg napszemüveg, simléderes sapka, naptej, hosszú ujjú póló, halásznadrág vagy egy törölköző a combokra). 
20180720_120239_resized_1.jpg

Választhatóan 1-, vagy 2-napos, hétvégi Öreg-Túr vízitúra időpontok 2024-ben, de feltétlenül nézd meg az időpontos menüpontokat is:

 • 2024. március 27-28. Húsvéti Öreg-Túr vízitúra 
 • 2024. március 29-30. Húsvéti Öreg-Túr vízitúra 
 • 2024. március 30-31. Húsvéti Öreg-Túr
 • 2024. március 31.- ápr. 1. Húsvéti Öreg-Túr
 • 2024. április 1-2Öreg-Túr vízitúra, Húsvét
 • 2024. április 6-7Öreg-Túr vízitúra 
 • 2024. április 13-14Öreg-Túr vízitúra 
 • 2024. április 20-21Öreg-Túr vízitúra 
 • 2024. április 27-28Öreg-Túr vízitúra 
 • 2024. május 4-5. Öreg-Túr vízitúra
 • 2024. május 11-12. Öreg-Túr vízitúra
 • 2024. május 18. Öreg-Túr vízitúra Pünkösd
 • 2024. május 18-19. Öreg-Túr vízitúra
 • (Pünkösdi kenutúra)
 • 2024. május 19. Öreg-Túr vízitúra Pünkösd
 • 2024. május 19-20. Öreg-Túr vízitúra Pünkösd
 • 2024. május 20. Öreg-Túr vízitúra Pünkösd
 • 2024. május 25. Öreg-Túr vízitúra
 • 2024. május 25-26. Öreg-Túr vízitúra
 • 2024. május 26. Öreg-Túr vízitúra
 • 2024. június 1. Öreg-Túr vízitúra
 • 2024. június 1-2. Öreg-Túr vízitúra
 • 2024. június 2. Öreg-Túr vízitúra
 • 2024. június 7. Öreg-Túr vízitúra
 • 2024. június 8. Öreg-Túr vízitúra
 • 2024. június 8-9. Öreg-Túr vízitúra
 • 2024. június 9. Öreg-Túr vízitúra
 • 2024. június 10. Öreg-Túr vízitúra
 • 2024. június 15. Öreg-Túr vízitúra
 • 2024. június 15-16. Öreg-Túr vízitúra
 • 2024. június 16. Öreg-Túr vízitúra
 • 2024. június 17. Öreg-Túr vízitúra
 • 2024. június 22. Öreg-Túr vízitúra
 • 2024. június 22-23. Öreg-Túr vízitúra
 • 2024. június 23. Öreg-Túr vízitúra
 • 2024. június 29-30. Öreg-Túr vízitúra
 • 2024. július 6Öreg-Túr vízitúra
 • 2024. július 6-7. Öreg-Túr vízitúra
 • 2024. július 6Öreg-Túr vízitúra
 • 2024. július 13Öreg-Túr vízitúra 
 • 2024. július 13-14. Öreg-Túr vízitúra 
 • 2024. július 14. Öreg-Túr vízitúra 
 • 2024. július 20. Öreg-Túr vízitúra
 • 2024. július 20-21. Öreg-Túr vízitúra
 • 2024. július 21. Öreg-Túr vízitúra
 • 2024. július 22. Öreg-Túr vízitúra
 • 2024. július 27. Öreg-Túr vízitúra 
 • 2024. július 27-28. Öreg-Túr vízitúra 
 • 2024. július 28. Öreg-Túr vízitúra 
 • 2024. augusztus 3Öreg-Túr vízitúra 
 • 2024. augusztus 3-4Öreg-Túr vízitúra 
 • 2024. augusztus 4Öreg-Túr vízitúra 
 • 2024. augusztus 10. Öreg-Túr vízitúra
 • 2024. augusztus 10-11. Öreg-Túr vízitúra
 • 2024. augusztus 11. Öreg-Túr vízitúra
 • 2024. augusztus 17. Öreg-Túr vízitúra (Más, spéci útvonal, lásd az időpontos túrákat!!)
 • 2024. augusztus 17-18. Öreg-Túr vízitúra (Más, spéci útvonal, lásd az időpontos túrákat!!)
 • 2024. augusztus 18. Öreg-Túr vízitúra (Más, spéci útvonal, lásd az időpontos túrákat!!)
 • 2024. augusztus 24. Öreg-Túr vízitúra
 • 2024. augusztus 24-25. Öreg-Túr vízitúra
 • 2024. augusztus 25. Öreg-Túr vízitúra
 • 2024. augusztus 31. Öreg-Túr vízitúra
 • 2024. augusztus 31. - szeptember 1. Öreg-Túr vízitúra
 • 2024. szeptember 1. Öreg-Túr vízitúra
 • 2024. szeptember 7. Öreg-Túr vízitúra
 • 2024. szeptember 7-8. Öreg-Túr vízitúra
 • 2024. szeptember 8. Öreg-Túr vízitúra
 • 2024. szeptember 14. Öreg-Túr vízitúra
 • 2024. szeptember 14-15. Öreg-Túr vízitúra
 • 2024. szeptember 15. Öreg-Túr vízitúra
 • 2024. szeptember 21. Öreg-Túr vízitúra
 • 2024. szeptember 21-22. Öreg-Túr vízitúra
 • 2024. szeptember 22. Öreg-Túr vízitúra
 • 2024. szeptember 28. Öreg-Túr vízitúra
 • 2024. szeptember 28-29. Öreg-Túr vízitúra
 • 2024. szeptember 29. Öreg-Túr vízitúra
 • 2024. október 5. Öreg-Túr vízitúra
 • 2024. október 5-6. Öreg-Túr vízitúra
 • 2024. október 6. Öreg-Túr vízitúra
 • 2024. október 12. Öreg-Túr vízitúra
 • 2024. október 12-13. Öreg-Túr vízitúra
 • 2024. október 13. Öreg-Túr vízitúra
 • 2024. október 19. Öreg-Túr vízitúra
 • 2024. október 19-20. Öreg-Túr vízitúra
 • 2024. október 20. Öreg-Túr vízitúra
 • 2024. október 23. Öreg-Túr vízitúra
 • 2024. október 26. Öreg-Túr vízitúra
 • 2024. október 26-27. Öreg-Túr vízitúra
 • 2024. október 27. Öreg-Túr vízitúra
oreg-tur--tiszatura--vizitura-www.tiszatura-vizitura.eoldal.hu-www.vizitura.org-oreg-tur14.jpg