Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2024. július 18-19. Öreg-Túr vízitúra választhatóan 1-2-napos Túr kenutúra

20190722_193934_resized_1.jpgCSALÁDOKNAK is szenzációs kenutúra! Választhatóan 1-2-napos Öreg-Túr vízitúrák. Sőt! Ugyanezt az Öreg-Túr vízitúrát lehet kérni máskorra is.
Bármikorra. Pl. kedd-szerdára. 
A hihetetlen Öreg-Túron bújócskázni feledhetetlen élmény. 
 
20180711_114451_resized.jpgA Túr az olyan családoknak is ideális vízitúra terep, ahol még aprók a csemeték. Magyarország egyik legtüneményesebb folyócskája. Leírhatatlanul, elmondhatatlanul, elképzelhetetlenül vadregényes. 
Érdemes a nulladik napon befutni, ha valaki messziről jön, de pl. Budapestről be lehet futni a vízitúra első napján is. Az utazás pl. Bp-től minimum 4 óra, az útvonaltervezők 3 óra 13 perce - a tapasztalat mondatja velünk - irreális.
 
 
A Túr-vízitúrára miért velünk gyertek? 
oreg-tur-vizitura-924625.jpgTanítunk és jól tanítunk. Megtanítunk evezni. Megtanítunk kenut kormányozni. Megtanítjuk a vezérevezős munkáját. A túravezető megtanulta, hogy a tudását hogyan adja át. Okos módszertannal, (civilben tanárok, trénerek vagy a kenukormányzás tanítását tanult túravezetők vagyunk) 50-80 centis vízen megtanítunk kenuzni. Velünk a kenuzás nem az első félóra után feladott kínos és frusztráló szenvedés. Bocsánat a szerénytelenségért, de tényleg jól tanítunk, az pedig evidens, hogy nálunk nincs limes 90-es IQ-jú túravezető, aki fába szorult féregként csak ordítja, hogy jobbra, de képtelen tanítani, sőt, meg sem mutatja, hogy hogyan kell....így aztán marad a rejtély, hogy HOGYAN is jöjjön az a fránya kenu jobbra. Ha velünk jössz, nagyon nagy eséllyel kulturált emberekkel vízitúrázol. Velünk a Túr- vízitúrán a madarak énekét, és nem alkoholisták dajdaját hallgatod, nálunk nincs tüc-tüc a kenuban, a vízitúra vízitúra. A mi túráinkat vízitúra-vezető vezeti, aki ott van a közeledben, aki folyamatosan segít, és nem a csapatát előre küldve órákkal később száll vízre. Nálunk a kulturált dohányos kivárja a pihenőket, kiszállási szüneteket, nem fogja tőled senki megkérdezni: ugye nem zavar, ha rágyújtok? 

A kenutúra-szervezés nálunk szervezés. oreg-tur-vizitura-oreg-tur-kenutura.jpgVelünk nem vársz órákat pontatlan emberekre, elkéső buszra, trélerre. Nálunk nem motiválatlan, nemtörődöm emberek non-stop válság-menedzsmentjébe cseppensz bele. Nálunk a lehető legjobb a logisztika, minimalizált a benzinköltség. Velünk nem muszáj csak azért, nap mint nap, akár órákat elveszteni, mert vissza "kell" buszozni egy saját tulajdonú kempingbe, amelybe (ahh minő véletlen) már a vízitúra előtti napon meg kell érkezni. dsc01576.jpgMielőtt nemes versenytársunk busza indulna vissza Tiszabecsre, a busz egy órán keresztül járatja a motort és megfullad az ember a kipufogó gázban. Nálunk kötelező a mentőmellény, és tilos a flip-flop papucs, mivel a flip-flop bokaficam- és csúszásveszélyes. Nem "lazázunk", a nemtörődömséget nem magyarázzuk ki azzal, hogy "hát felnőtt ember a túrázó, ez az ő döntése", mivel honnan tudná valaki, aki soha nem volt itt, hogy mennyire meredek a Túr partja, hogy őrülten könnyű vízes flip-flop papuccsal megcsúszni, bokát ficamítani, egy csúszással felnyársalódni, stb. A mi kenutúráinkon kenuval jöttök. Normális kenukkal. Nálunk nem ezerszer javított, agyonfoltozott, a javítások során milliószor rávitt anyag miatt őrült nehéz roncsokba ülsz bele, aminek a pereme, lepattogzó festéke (!) szétvághatja a kezed, amiből szivaccsal állandóan merni kell a beszivárgó vizet. Nálunk nincsenek FELÁR ellenében kínált "új" hajók.... mindenki döntse el: etikus-e többezer forintos felárat kérni azért, mert szimplán használható a mondjuk 5 éves  - minden relatív - újnak mondott kenu.  
 

Az Öreg-Túr egy mese; és itt fogsz vízitúrázni...
oreg-tur-vizitura-a-tur-sonkad-utan-www.tiszatura-vizitura.eoldal.hu.jpgÍme egy elmondhatatlanul szép, maximálisan biztonságos vízitúra. 104 kanyarjával folyamatosan izgalomban tart, a felfedező lelkületűeknek vízitúra-éden. Az Öreg-Túr egyszerre a kezdők és a vízitúra-ínyencek kedvence, tökéletes evezgetési lehetőség a gyermekeseknek, iskoláknak, osztályoknak, egyetemi csoportoknak, baráti köröknek is. Néhol az ember előtti időket idézi. 
img_1434.jpgCégeknek, önkormányzatoknak, intézményeknek álomszupi helyszín csapatépítő vízitúrákhoz. Egyszer olyan, minta vietnami dzsungelben, máshol mintha az Amazonas vidéken eveznénk. 

 

Fix szállás az Öreg-Túr kenuzás idején
20180711_tur-kenutura-vizitura-oreg-tur.jpgFoglaljátok a szállást jóval a vízitúra előtt, amely szállás lehet ugyanazon hely, akkor is ha a hétvégi túrára már a nulladik napon jöttök, tehát péntekre és szombatra foglalszt. A szállás igény szerint sátor vagy szoba vagy apartman. Kölcsén, Szatmárcsekén, Túristvándiban, Sonkádon, Nagyarban, Kisarban, Tiszakórodon, Milotán, Fehérgyarmaton szép számú szállás között mazsolázhatsz, csak foglalj minél korábban.

 
Étkezés az Öreg-Túr kenutúra idején

20140613_162121.jpgA legtöbb szálláson minden feltétel adott a saját főzéshez, sütéshez, tárcsázáshoz, sok helyen lehet a háznál is reggelit és vacsorát rendelni. Van ahol klasszikus "kontinentális" reggelik mellett lehet kérni kenyérlángost. Szalonnával és tejföllel kegyetlen. Vacsorára és ebédre pedig gasztronómiai szimfóniákból választhatsz: káposztás paszuly füstölt hússal, bográcsgulyás, töltött káposzta, harcsapaprikás túróscsuszával....

 

1. napi Túr-kenutúra: Túristvándi körül evezgetünk
20150705_tur-kenu-kenutura-oreg-tur-vizitura.jpgAz e-mailen (aztán a vízitúra előtt szóban is) egyeztetett helyen találkozunk, amely a legtöbb esetben Túristvándi, azon belül a Túristvándi Vízimalom Kemping, a híres malom szomszédságában. Mivel szinte mindig van a vízitúrázást most kezdő túrázónk, (senki nem kenuban született), oktatással kezdünk. Ha még nem kenuztál, gyere 10 órára, és megtanítjuk Neked a kenuzás csínját-bínját. Ha pedig profi vagy, ha ez már a sokadik vízitúrád, akkor 11 órára várunk. Az evezés előtt célszerűen a romlandó élelmiszert tegyétek a szállásotokon hűtőszekrénybe. 

20150707_141346.jpgA kenuzás gyakorlása után javasolt még egyszer ellátogatni a wc-re, és következik egy egészen káprázatos, félelmetesen vadregényes, leírhatatlanul gyönyörű Öreg-Túr vízitúra. Lesznek ebben a szakaszban olyan nyalánkságok, mint, hogy 2 méterre fogsz elevezni a barna rétihéja fészkétől és komplett biológia órát tart neked a Túr, a gyékénytől a vízi harmatkásán át a mocsári mentáig jóformán minden vízinövényünkkel meg fogsz ismerkedni. 
20190721_122440_resized.jpgPancsolási szünetet Túristvándi világhírű strandján tartunk, amihez képest a Riviéra, a Copacabana és Cancun bakfitty. 

A kellemes fürdőzést, mesés szép tájon történő evezgetést követően érkezünk a napi célba, egyúttal a kocsikhoz. ​Még egy hajómosásra szeretnénk megkérni.

 

2014.07.20.-oreg-tur-vizitura-kolcse-es-sonkad-kozott-2.jpgA vízitúra után akár működés közben nézd meg Magyarország leghíresebb vízimalmát. A malom mellett megcsodálhatod Magyarország állítólag legnagyobb, szerintünk az egyik legnagyobb platánfáját.

 

 

2. napi Öreg-Túr vízitúra: kalandozás a Tejút galaxison kívül
20150704_oreg-tur-kenutura-vizitura.jpg9:29-kor találkozunk Túristvándiban a Vízimalom "tövében". Ha még nem kenuztál, úgy megtanítunk kenut kormányozni, úgy elsajátítjátok a vezérevős munkáját, hogy ihaj.
Egy kis kenucipelés és átemelés, majd mosdó után 10:30-kor szállunk vízre. 
A túranap során az Öreg-Túr egy másik galaxisba eső részén evezgetünk. Amikor visszakanyarodunk a Tejútrendszerbe, akkor pedig időutazunk. 

Vagy majdnem. img_1355.jpgSzóval szürreális helyen fogunk szlalomozni és néhol  akadályokkal is meg kell küzdeni, a Túr nem adja magát olyan könnyen, bedőlt fák, limbo hintó, esetleg átemelés, bújócska a behajló ágak alatt. A túranap több pihenő és mosdószünettel 14:30 körül ér véget, amelyhez képest nagy eltérés is lehetséges, hiszen az Öreg-Túr az Öreg-Túr, és egy-egy új akadály legyőzése finoman szólva időigényes is lehet. 
img_1939.jpg

Figyelem.

Amilyen szenzációs a Túr, annyira nem bővelkedik fenomenális kiszállási helyekkel, sokszor a szendvicseket a hajóban esszük meg. 

Ha van kedved agyeldobó finomságokhoz - megrendelheted előre a finom búcsúebédet. 


Állunk rendelkezés(ed)re! Hívj vagy küldj e-mailt!

+36209342760 vagy tiszatura_vizitura@yahoo.com
 
Jelentkezés az Öreg-Túr kenutúrára és a vízitúra díjának utalása 
turistvandi-vizimalom-turistvandi-kozeleben-2-www.tiszatura-vizitura.eoldal.hu-www.vizitura.org.jpgJelentkezés az Öreg-Túr vízitúrára a honlapon olvasható tudnivalók, a részvételi és szerződési feltételek elolvasását követően a jelentkezési lap kitöltés utáni visszaküldésével (a tiszatura_vizitura@yahoo.com e-mail címre) lehetséges. Az elfogadott jelentkezéseket visszaigazoljuk, majd a visszaigazolást követő 48 órában kérjük a túradíj szíves utalását.
 
20130731_oreg-tur-vizituran-egesz-jo-kep-a-turistvandi-vizimalomrol.jpg
Kedvezményezett: MediaComm Kft.
A számlaszám: 12001008-00106900-00100007

A megjegyzés rovatba kérjük irányítószámmal a számlázási címet, a Túr-vízitúra időpontját és a Túrt, mint helyszínt beírni. A megjegyzés rovatba a nevet nem kell beírni, sőt, kérjük, hogy ne írd be. Felesleges, hiszen látjuk, hogy honnan érkezik az utalás, ráadásul a megjegyzés rovatban elveszi a helyet az értékes információtól!
(Pl. 1093 Bp., Tivadar u. 24. 2024. július 18-19. Öreg-Túr vízitúra)
 
2014.07.19.-oreg-tur-vizitura-turistvandi-es-kolcse-kozott-2.jpgA vízitúra előtt kérjük (akár többször) nézd át a "Mit kell hozni a vízitúrára menüpontot" különös tekintettel arra, hogy kérjük a flip-flop papucs használatának szíves mellőzését (tilos), kérjük, hogy a hajóban senki ne gyújtson rá. A mentőmellény viselése kötelező a kenuban. Kérjük szépen, hogy mindenki gondoskodjon az UV-sugárzás elleni védelemről (lehetőleg napszemüveg, simléderes sapka, naptej, hosszú ujjú póló, halásznadrág vagy egy törölköző a combokra).