Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Körös vízitúrák a családnak, választhatóan 1-2-3-nap, péntek-szomb.-vas.

www.vizitura.org.-oktatas.jpgVálaszthatóan 1-2-3-napos Körös kenutúra. Igen, jöhetsz 1, vagy 2 napra is, és jöhetsz 3 napra is. 3-napos Körös-túrából két fajtánk is van. Indulnak turnusok hétfőn (tehát a túra választhatóan 1-2-3 napos evezgetés hétfő-kedd-szerda) és van olyan Körös-túránk, amely (szintén választható időtartamban) péntektől vasárnapig tart. Tehát - csak példa - jöhettek mondjuk csak hétfőn, vagy csak hétfő-kedden, vagy csak szombaton (is). Vagy csak szombat-vasárnap. 

1690489484532.jpg

De - ha időben kéritek - március végétől október végéig bármely 3 napra, bármikorra megszervezzük neked ugyanezt a Körös-vízitúrát. Egy Körös-túra kellemes evezgetés, remek családi kikapcsolódás. Ime egy pompás családi vakáció. Tökéletes helyszín csapatépítéshez, iskolai vízitúrás osztálykiránduláshoz. 

feher-koros-es-fekete-koros-torkolat.jpgNincs 3 napod, vagy három napotok a Körös-túrára? Ahogy feljebb már írtuk, jöhettek 1-, vagy 2-napos Körös kenuzásra is! A Körös-vízitúra mindhárom napján csillagtúrázunk. Ez azt is jelenti, hogy a szállásról nem kell kiköltözni, kényelmesen, a Körös-kenutúra teljes időtartama alatt szállás szempontból (ez fontos, hogy csak a szállás tekintetében) végig egyhelyen vagyunk. Közben, a vízen - természetesen - a Körös vízitúra mindhárom napján másfelé evezünk. Mégpedig a három nap alatt nem kevesebb, mint három Köröst is bejárunk! Komoly. Leszel a Fekete-Körösön, túrázol majd a Fehér-Körösön is, és lapátolghatsz majd a Kettős-Körösön is, mivel a Fekete-, és Fehér-Körös torkolata után a két Körös immár együtt a Kettős-Körös névre hallgat. A kezdőket türelmes, szakmailag felkészült, eredményes evezéstanítással várjuk! 

 

Miért a Körös-vízitúrára is velünk gyertek? 
betanitas-kenutura-vizitura-kisebb-meret.jpgJól tanítunk. Jól tanítunk meg kenuzni, jól tanítunk meg kenut kormányozni, irányítani. Megtanítjuk a vezérevezős munkáját. Velünk a kenuzás nem egy őrületes frusztráció. Nálunk a többi vendég is kultúrlény. A kicsit egzotikusan viselkedő urak, sőt, ma már néha a Hölgyek is, valahogy nem velünk jönnek, nálunk el tudod kerülni a mély alkoholisták megható közelségét, szívmelengető dajdaját, a riasztóan primitív beszólásokat, humor nélkül vaskos poénokat. A vízitúra - minő meglepetés - vízitúra. A mi túráinkat vízitúra-vezető vezeti, aki ott van a közeledben, aki folyamatosan segít, és nem a csapatát előre küldve órákkal később száll vízre. Nálunk a kulturált dohányos kivárja a pihenőket, kiszállási szüneteket, a mi Körös-vízitúránkon nem fogja tőled senki megkérdezni: ugye nem zavar, ha rágyújtok? A kenutúra-szervezés nálunk szervezés. Velünk nem vársz órákat pontatlan emberekre. 

img_209_12.jpg

Nálunk kötelező a mentőmellény, és tilos a flip-flop papucs, mivel a flip-flop bokaficam- és csúszásveszélyes. A mi kenutúráinkon kenuval jöttök. Normális kenukkal. Nálunk nem ezerszer javított, agyonfoltozott, a javítások során milliószor rávitt anyag miatt őrült nehéz roncsokba ülsz bele, aminek a pereme, lepattogzó festéke (!) szétvághatja a kezed, amiből szivaccsal állandóan merni kell a beszivárgó vizet. 

 

A Körös-kenutúrákon a szállás igény szerint
361460084_990199185468730_3576363211469337619_n.jpgVendégházi szobák, apartmanok vagy sátrazás, egy kisebb csoporton, de akár családon belül is lehet a szállás fajtákat "keverni", jellemző, hogy a gyerekek alszanak sátorban, a szülők pedig szobában, vetett ágyban, kényelemben .... Legalább fél évvel a Körös-kenutúra előtt még tudunk nektek foglalni szállást, de az evezés kezdete előtti 6 hónapban már mindenkit arra kérünk, hogy a booking.com vagy a szallas.hu segítségével saját maga foglalja a kenutúra idejére a szállását Szanazugban vagy annak környékén, pl. Gyulán. 

 

A Körös-vízitúrán hol és mikor találkozunk?

szanazug-hajo.jpgSzanazugban, a szanazugi Nádas kempingben, egy füst alatt a vízre szállás helyén találkozunk. E-mailben térképet küldünk majd, bébikönnyű lesz ide találnod, indulás előtt kérjük pillantsatok majd rá a térképre, hogy ne Szanazug Doboz felé eső oldalára, hanem Szanazug gyulai (Gyula város felöli) oldalára gyertek.  
A találkozás előtt érdemes a szállásodon a romlandó élelmiszert hűtőszekrénybe tenni. Ha a Szanazug nevű csatahajó a kempingben a víz felé nézve a jobb oldal felé lesz, akkor már gyakorlatilag itt vagy a parton lévő kenuknál. Aki kocsival jön, az biztonságos helyen parkolhat. Érkezéskor menj el wc-re, naptejezzetek. A nap során fogyasztandó szendvics már legyen nálad, ill. (alkoholmentes) folyadékot fejenként minimum 1.5 litert hozzatok. Ha most kezditek a vízitúrázást 10:30-kor találkozunk. Üdvözlés, tájékoztató, a felszerelés kiadása után következik a vízitúrázást most elkezdők oktatása. 20230715_131505.jpgHa van rutinos kormányosotok, ha gyakorlott a legénység, akkor 11:00-re várunk, a profik is megkapják a felszerelést. És ha még esetleg tart a kenuzást a nap elején kezdők gyakorlása, akkor a rutinos kenusok bemelegítenek. Amikor már minden legénység kegyetlenül profi, (tényleg jól tanítunk, másik sapkánkban ez a szakmánk), bepakolunk a hajókra, indulás előtt még érdemes újra elmenni mosdóba és vízre szállunk.


Első napi Körös-vízitúra: a Fehér-Körösön kalandozunk 

koros-vizitura-bekes-danfok.jpgMint az az előző bekezdésből már kiderült, a Körös-kenuzás első napjának menetrendje számodra, ill. számotokra attól függ, hogy már vízitúrában járatos, kormányos tapasztalattal bíró legénység vagytok-e.

Ha (nagyon helyesen :)) most kezditek vízitúrás karriereteket, akkor gyertek 10:30-ra, és se perc alatt úgy megtanulsz kenuzni, hogy ihaj-csuhaj.

koros-vizitura-www.tiszatura-vizitura.eoldal.hu-hosszufoki-csatorna-korostarcsa-elott-09.jpgHa viszont már rutinosak vagytok, ha van profi kormányos a hajóban, akkor 11 órára gyertek. Nagyjából (nyilván ezt perce pontosan lehetetlen megjósolni) 11:30-ra mindenki tud kormányozni és vízre szállunk. A Körös-vízitúra első napján a Fehér-Körösön fogunk lapátolni, felevezünk a Fehér-Körösön Gyuláig, durván 6.3 km lesz a sodrással szembeni evezgetés, (túl lehet élni) kiszállunk a kenukból, besétálunk egy kicsit Gyulára, és megnézzük a gyulai várat.
Majd a hihetetlenül nyugis Körös-vízitúra második felében (persze közben lesz ebédszünet) visszacsorgunk Szanazugra. 

doboz-fater-motel9-szanazug-koros-vizitura.jpgA vacsora önellátó, ami Szanazugban, pláne csillagtúra esetén nem gond, mind a saját főzés, mind az étterembe menés lehetősége adott.  

 

 

 

2. napi Körös-vízitúra: a Kettős-Körös meghódítása 

20130623_133107.jpgHa valaki csak ezen a napon kapcsolódik be a túrába (lehet, hiszen ez egy választhatóan 1-2-3-napos Körös vízitúra), akkor ha kezdő (senki sem született kenuban és a vendégek közel felének ez a tűzkeresztsége) akkor kérjük, hogy 10:30-ra érkezz Szanazugra, az e-mailen is elküldött helyre.

Ha pedig rutinos profi vagy, gyertek 11 órára.


20130727_154958.jpgA kenutúra ezen napján is csillagtúrázunk, a kenutúrán a Kettős-Körösön Békés-Dánfokig evezünk. A Szanazug - Békés - Szanazug táv oda-vissza 20 km lesz. Tökéletes "antistressz" nap. A vacsora önellátó, ami, ahogy fentebb is írtuk, kényelmesen megoldható, akár saját főzöcskével, akár az éttermek nem kis száma miatt.


 

3. napi Körös-vízitúra: túra a Fekete-Körösön 

koros-vizitura_szanazug_011.jpgLehet, hogy valaki csak erre az egy napra jön, az érkezési idő attól függ, hogy gyakorlott vízitúrázók vagytok-e vagy ez lesz az első evezgetésetek. Ugyanis ha most kezded a vízitúrázást, akkor kérjük, hogy 10:30-ra érkezz meg az e-mailen is elküldött szanazugi helyszínre, ha viszont már sok vízitúra van a hátatok mögött, akkor elég 11-re jönni.

A Körös vízitúra 3. napján következik az utolsó trófea, ekkor vár ránk a Fekete-Körös (egy részének) a meghódítása. img_2994_1840x1200.jpgVároserdő felé indulunk a Fekete-Körösön "fölfelé", megyünk amíg élvezzük, és egy jó kis ebédszünet után visszacsorgunk, visszaevezgetünk Szanazugra. ​Három hiperbékés nap, ez a Körös vízitúra stresszmenedzsment tréningnek sem utolsó. Nagyon kondis, iszonyú erős nem leszel a vízitúra végére, de ha korábban nem evezgettél még, lehet, hogy fogod érezni a karod, vállad.

 


Jelentkezés a Körös vízitúrára: 
wp_20170813_13_25_21_pro.jpg1. A honlapon olvasható tudnivalók, szerződési és részvételi feltételek elolvasását követően a jelentkezesi lapot kérjük kitöltve a tiszatura_vizitura@yahoo.com e-mail címre visszaküldeni. 
2. A visszaigazolást követően kérjük a Körös-vízitúra díjának átutalását. 
Az utaláshoz az adatok:
Kedvezményezett: MediaComm Kft.
A számlaszám: 12001008-00106900-00100007

20170618_125544.jpgA megjegyzés rovatba kérjük a Körös-vízitúrára jelentkező számlázási címét, a kenus túra időpontját és helyét (esetünkben tehát a Köröst) beírni. Fontos! A név NEM kell, azt az utalásból amúgy is lehet látni, tehát a közlemény rovatba NE írd be a neved, mivel csak foglalja a szűkös helyet. Viszont. A számlázási címet, és azt, hogy mikor és melyik túrán (tehát, hogy Körös-vízitúrán és ne mondjuk a Hernádon) várjunk pedig muszáj tudni!
(Pl. 2083 Solymár, Kenu u. 4.,
augusztus 16-18. Körös vízitúra)

3-napos, péntek-szombat-vasárnapi és hétfő-kedd-szerdai Körös vízitúra időpontok 2024-ben:

 • 2024. március 29-31. Körös vízitúra Húsvét
  szezonnyitó húsvéti Körös kenutúra a vissza-visszatérő Körös-rajongóknak INGYENES részvétellel (!!)
 • 2024. április 5-7. Körös vízitúra 
 • 2024. április 12-14Körös vízitúra 
 • 2024. április 19-21Körös vízitúra 
 • 2024. április 26-28Körös vízitúra 
 • 2024. május 3-5. Körös vízitúra 
 • 2024. május 10-12. Körös vízitúra 
 • 2024. május 17-19. Körös vízitúra Pünkösd
 • 2024. május 18-20Körös vízitúra Pünkösd
  (Pünkösdi kenutúra, szombat-hétfő)
 • 2024. május 24-26. Körös vízitúra 
 • 2024. május 31. - június 2. Körös vízitúra 
 • 2024. június 7-9. Körös vízitúra 
 • 2024. június 14-16. Körös vízitúra 
 • 2024. június 21-23. Körös vízitúra 
 • 2024. június 28-30. Körös vízitúra 
 • 2024. július 5-7. Körös vízitúra 
 • 2024. július 12-14. Körös vízitúra
 • 2024. július 19-21. Körös vízitúra 
 • 2024. július 22-24. Körös vízitúra 
 • 2024. július 26-28. Körös  vízitúra 
 • 2024. július 29-31. Körös  vízitúra várólista! 
 • 2024. augusztus 2-4Körös vízitúra TELTHÁZ 
 • 2024. augusztus 5-7. Körös vízitúra 
 • 2024. augusztus 9-11. Körös vízitúra 
 • 2024. augusztus 12-14. Körös vízitúra 
 • 2024. augusztus 16-18. Körös vízitúra 
 • 2024. augusztus 17-19. Körös vízitúra 
 • 2024. augusztus 23-25. Körös vízitúra 
 • 2024. aug. 30. - szept. 1. Körös vízitúra 
 • 2024. szeptember 6-8. Körös vízitúra 
 • 2024. szeptember 13-15. Körös vízitúra 
 • 2024. szeptember 20-22. Körös vízitúra 
 • 2024. szeptember 27-29. Körös vízitúra 
 • 2024. október 4-6. Körös vízitúra 
 • 2024. október 11-13. Körös vízitúra 
 • 2024. október 18-20. Körös vízitúra 
 • 2024. október 25-27. Körös vízitúra