Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Osztálykirándulásra 1-, 2-, 3-, vagy 4-napos Öreg-Túr vízitúrák

oreg-tur-vizitura-oreg-tur-kenutura.jpgVízitúra a Túron, osztálykirándulásnak is TÖKÉLETES, választhatóan 1-, vagy 2-, 3-, vagy 4-napos, Öreg-Túr vízitúra, akkor, amikorra kéri az osztályfőnök vagy a testnevelő kolléga.


 

 

Az Öreg-Túr. Egy elmondhatatlan szépségű BIZTONSÁGOS vízitúra. A szállás igény szerint sátor vagy vendégház vagy egyszerű, 4-, 5-, 6-, 7-fős turista szobákban a nebulóknak, igény szerinti szállás a pedagógusoknak. Szívesen vesszük ha jönnek kísérő szülők, de nem kötelező az osztályfőnökön kívül bárkinek jönnie. A felnőtteket és a manókat is megtanítjuk kormányozni, "kenuval szaltót ugrani". Mindenki volt életében először vízen. A kezdőknek türelmes, okos, szakmailag felkészült evezésoktatás, TRÉNERTŐL, tanártól. Megtanítunk kenuzni!

 

Költözködés nélküli vízitúra
Vándortáborozunk, miközben a szállás szempontjából "csillagtúrázunk". Ez esetünkben azt jelenti, hogy a végig fix támaszponton vannak a sátrak (ha sátrazik a kis csapat) ill. ugyanazon vendégszobákba térünk vissza, miközben a csodálatos Túr folyónak minden nap más és más szakaszát fedezzük fel.  


Támaszpont, étkezés
oreg-tur-vizitura-a-tur-sonkad-utan-www.tiszatura-vizitura.eoldal.hu.jpgTámaszpontunk - az időpont függvényében - Kölcse vagy Túristvándi.
E-mailen térképet küldünk. Találkozás a térképen bejelölt helyen. Az étkezés lehet önellátó (a vendégház- és kempingben lehet főzni, mosogatni, van hűtőszekrény) és lehet rendelni is minden este vacsorát
Pl. (bográcsgulyás + 3 palacsinta 1300 Ft, káposztás paszuly + szilvalekváros palacsinta 1300 Ft), gyerek adag 1000 Ft. Lehet kérni reggelit és ebédet is. Olcsó, de becsületes adag, normális alapanyagból, hogy az osztálypénzből a kirándulás ne egy vagyont emésszen fel.

Nézzünk egy példát egy 3 napos osztálykirándulásra!

1. nap: Túristvándi körülhajózása
turistvandi-vizimalom-turistvandi-kozeleben-2-www.tiszatura-vizitura.eoldal.hu-www.vizitura.org.jpgVonattal Fehérgyarmatig kell jönni, ott átszállás a helyközi járatra. Találkozás Túristvándiban 12.56-kor a buszmegállóban. A találkozással kapcsolatos minden tudnivalót részletesen egyeztetünk.
Beköltözés, gyors ebéd után 14:00-kor megtanulunk kenuzni, a kormányosok kormányozni
15:00 Profik vagyunk, már élesben gyakoroljuk az evezési tudományt és körbe evezzük a sok-sok kanyarral övezett Túristvándit.
18:00 Érkezés Túristvándiból Túristvándiba, vacsora önellátó vagy rendelt. (A rendelt vacsora esetén a felnőtt adag 1300 Ft, a gyerek adag 1000 Ft).
 


 
2. napi vízitúra: Túr-Tapolnok összefolyás (14 km)
www.tiszatura-vizitura.eoldal.hu-vizitura-oreg-tur-tur-turistvandi-kozeleben-www.tiszatura-vizitura.eoldal.hu.jpgA reggeli önellátó vagy rendelt reggeli. Wc, bemelegítés, naptejezés után vízre szállás és következik a hihetetlen Öreg-Túr. Néhány kisebb szünettel, lányok jobbra, fiúk balra wc-szünettel a Túr és Tapolnok torkolatig evezünk, itt tartjuk az ebédszünetet és a hosszabb pihenőt, majd a tempó függvényében érkezünk vissza az indulási pontra.

 

 

3. nap: Túristvándi - Kölcse (11+3 km)
tur-vizitura-www.tiszatura-vizitura.eoldal.hu-az-oreg-tur-sonkad-kis-bukonal-2012.jpgA vízre szállást követően ismét csoda helyen lapátolgat a kis csapat. A haladási sebesség függvényében érkezünk Kölcsére a helyközi busz megállójához. A csomagokat közben szívesen ide szállítjuk, így lehetséges innen is a hazautazás vagy Kölcse határából visszacsorgunk Túristvándiba, még egyszer átéljük az egyik "best of Túr" szakaszt és a táborhelyre érünk vissza. Ha az osztálypénz lehetővé teszi - opcionálisan - különlegesen finom házi ebéd a hazautazás előtt.
 

 
Öreg-Túr vízitúrás osztálykirándulások díja
Ajánlatunkat az igények valamint a létszám alapján adjuk meg. 
Szívesen biztosítunk étkezést, tudunk segíteni a szállításban, közlekedésben, kis túlzással: bármiben. 
 
+36209342760 vagy tiszatura_vizitura@yahoo.com
 
 

Jelentkezés és fizetés:
Jelentkezés a vízitúrára a jelentkezési lap és a szülő hozzájáruló nyilatkozatok kitöltés utáni visszaküldésével (a tiszatura_vizitura@yahoo.com e-mail címre) és a túradíj utalásával.
Kedvezményezett: MediaComm Kft.
A számlaszám: 12001008-00106900-00100007
A megjegyzés rovatba kérjük a létszámot, a vízitúra időpontját beírni. (Pl. 25 fő, 2024. aug. 27-29.)