Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2024. augusztus 19-20. Öreg-Túr-vízitúra (választhatóan 1-2 napos családi kenutúra)

20150704_oreg-tur-kenutura-vizitura.jpgÖreg-Túr kenutúra, választhatóan 1-2-napos, családi, baráti vízitúra a Túron!

Egy elmondhatatlan szépségű, maximálisan biztonságos vízitúra. 104 kanyarja megunhatatlan, folyamatosan izgalomban tart, hogy mit fedezünk majd fel. A Túr egyszerre a kezdők és a vízitúra-ínyencek kedvence. Tökéletes a gyermekeseknek, iskoláknak, osztályoknak, egyetemi csoportoknak, baráti köröknek is. Néhol az ember előtti időket idézi. 

20140613_162121.jpg

Egyszer olyan, minta vietnami dzsungelben, máshol mintha az Amazonas vidéken eveznénk. Itt a fentről lefelé vezető túrát olvashatod, de lehet, hogy éppen felfelé fogunk jönni. 

Kihasználjuk, hogy a sodrás szinte nulla. Mindenki elkezdte valamikor a vízitúrát, az először kenuzókat szeretettel várjuk, türelmesen, odafigyeléssel és jól tanítunk meg kenuzni. Lehet jönni autóval és tömegközlekedéssel is. 

 

oreg-tur-vizitura-a-tur-sonkad-utan-www.tiszatura-vizitura.eoldal.hu.jpg

Öreg-Túr vízitúra költözködés nélkül

Jöhettek vízitúrára klasszikus vándortáboros módon (ez főleg akkor jó, ha "kidobható", gyorsan felállítható sátratok van) vagy mondunk egy jobbat. Végig a "fix" támaszponton biztonságban van a sátrad, ill. az apartmanokban, vagy vendégszobában mindened, nem költözöl, mégis minden nap a Túr más és más szakaszát csodálod meg. 
 
 
 
oreg-tur--tiszatura--vizitura-www.tiszatura-vizitura.eoldal.hu-www.vizitura.org-oreg-tur-15.jpgÉtkezés és logisztika az Öreg-Túr vízitúrán
A legtöbb szálláson minden feltétel adott a saját főzéshez, sütéshez, grillezéshez vagy tárcsázáshoz, vagy lehet reggelit és vacsorát rendelni is. 
A kenutúra idején a "fix" szállásról ugrunk ki telekocsi rendszerben az aznapi vízre szállás helyére és délután a fix "bázisra" térünk vissza. Teleautó rendszert használunk, mert olcsó, gyors és jól működik. 
 
 

Öreg-Túr vízitúra: Kölcse - Túristvándi (15 km)
oreg-tur-vizitura-www.tiszatura-vizitura.eoldal.hu-kolcse-22.jpgTúristvándiban találkozunk 10:30-kor a Vízimalom Kemping és Panzióban, itt kezdjük a logisztikát, ami azt jelenti majd, hogy hagyunk Túristvándiban kocsit és minél kevesebb autóval ugrunk "fel" Kölcsére.
 

 

 

 

20190722_193934_resized_1.jpgWc és naptejezés után a vízitúrázást most kezdőket (senki sem kenuban született) megtanítjuk kenuzni. Amíg a néhány percig kezdők is rutinos öreg rókákká válnak, a profik bemelegítenek

Felejthetetlen élményben részesít bennünket majd az itt kanyargó Öreg-Túr. Kegyetlenül szép. Abszolúte fenséges. (És minden olyan kifejezés, amely majd az eszedbe jut). Tényleg durva.

 

2014.07.19.-oreg-tur-vizitura-turistvandi-es-kolcse-kozott-2.jpg16 és 17 óra között érkezünk Túristvándiba.
Innen a teleautó rendszernek hála könnyű dolgunk van, hiszen már van Túristvándiban parkoló autó vagy autók, amik a sofőröket visszareppentik a Kölcsén maradt autókhoz, akik pedig felveszik Túristvándiban utasaikat. Este saját vagy éttermi vacsora, ha éttermi vacsora, akkor próbáld meg a Vízimalom Panzió és kemping házi finomságait.

 

 

2. napi Túr vízitúra: kalandozás a Tejút galaxison kívül
20150704_oreg-tur-kenutura-vizitura.jpgTúristvándiból a Vízimalom Kemping és Panzióból indulunk, ennek megfelelően Túristvándiban 
a Vízimalom panzió és kempingben 
találkozunk. Mindjárt írjuk azt is, hogy mikor. De a mikor attól függ, hogy rutinos vízitúrázó vagy-e vagy még kevésbé vagy tapasztalt. Ugyanis mindenkinek volt első vízitúrája és mivel szinte mindig van a vízitúrázást most kezdő, a vízitúrát csak ezen a napon kezdő túrázónk, (senki nem kenuban született), oktatással kezdünk. 

dsc01576.jpgHa még nem kenuztál, gyere 9:00-re, és megtanítjuk Neked a kenuzás csínját-bínját. Ha pedig profi vagy, ha ez már a sokadik vízitúrád, akkor 9:30-ra várunk. Persze a Túr- evezés előtt a romlandó élelmiszert tegyétek a szállásotokon hűtőszekrénybe.

A túranap során az Öreg-Túr egy mások által nem evezett részén lapátolunk.

20150705_tur-kenu-kenutura-oreg-tur-vizitura.jpgKonkrétan nem is ebben az univerzumban, de ha igen, tuti, hogy másik galaxisban evezgetünk.

 

Ha néhol lesz olyan deja vu-d, hogy ez a táj, akár lehetne a Föld nevű bolygón is, akkor pedig minimum 65 millió évet (és egy kicsit) utaztál vissza az időben.

 

Itt a partra lejönnek inni a dinoszauruszok. img_140.jpg

Szóval szürreális helyen fogunk szlalomozni, és néhol  akadályokkal is meg kell küzdeni. A Túr itt nem adja magát olyan könnyen, a sás, a gyékény tisztességesen be tudja nőni a medret, a bedőlt fák alatt gyakori a "limbo hintó", esetleg kellhet átemelés, és garantált a sok bújócska a behajló ágak alatt. 

 

2014.07.20.-oreg-tur-vizitura-kolcse-es-sonkad-kozott-2.jpgAmilyen szenzációs a Túr, annyira nem bővelkedik jó kiszállási helyekkel. Pisilj akkor, amikor éppen olyan a part, ahol ki lehet szállni. Ne várd meg amíg "kell". Ez az ajánlás természetesen a többi napra is vonatkozik. 

A kellemes fürdőzést, mesés szép tájon történő evezgetést követően 15 órakor érkezünk vissza a napi célba, egyúttal a kocsikhoz. 

 

Még egy hajómosásra és a kenuk helyre cipelésére szeretnénk megkérni. Ha pedig nem kell még indulnod haza, akár működés közben nézd meg Magyarország leghíresebb vízimalmát. A malom mellett megcsodálhatod Magyarország állítólag legnagyobb, szerintünk az egyik legnagyobb platánfáját, és - ha van kedved agyeldobó finomságokhoz - megrendelheted előre a finom búcsúebédet. 

 

gemenc-vizitura-arteri-gemenc-15.jpgVéget ért a vízitúra, de ne sírj sokat, hiszen várunk Gemencen őrült izgi ártéri túrával (www.gemenc-vizitura.hu), jöhetsz velünk a Szigetközbe (nincsenek rá szavak, de azért olvasd el amit itt találsz: szigetkozvizitura.hu), ha pedig tényleg jól uraljátok a hajót, a Hernád (hernad-vizitura.hu) és a Rába is hívogató célpont (www.raba-vizitura.hu). A Tisza-tavon a nyár minden napján van szenzációs kenutúránk, oda non-stop jöhetsz vízitúrára. www.tisza-to-vizitura.hu. És, hogy teljes legyen a paletta, a Bodrogzugba is jöhetsz (www.hernad-vizitura.hu)

A vízitúra túradíja


Igény szerinti Öreg-Túr vízitúra 
turistvandi-vizimalom-turistvandi-kozeleben-2-www.tiszatura-vizitura.eoldal.hu-www.vizitura.org.jpgEgyedi Túr vízitúrára vonatkozó ajánlatunkat a csoport igényei (útvonal, az időpont, a szállás és étkezés igények), valamint a létszám alapján adjuk meg. 

 

Szívesen biztosítunk étkezést, tudunk segíteni a szállításban, közlekedésben, kis túlzással: bármiben. +36209342760 vagy tiszatura_vizitura@yahoo.com

 
 

Jelentkezés az Öreg-Túr vízitúrára és utalás:
2014.07.18.-oreg-tur-vizitura-turistvandi-korul-2.jpgJelentkezés az Öreg-Túr vízitúrára a jelentkezési lap kitöltés utáni visszaküldésével (a tiszatura_vizitura@yahoo.com e-mail címre) és a túradíj utalásával.
Kedvezményezett: MediaComm Kft.
A számlaszám: 12001008-00106900-00100007
A megjegyzés rovatba kérjük a vízitúra díját utaló természetes vagy jogi személy számlázási címét (a név nem szükséges, mivel azt látjuk) (irányítószámmal!!) valamint a vízitúra időpontját és a "Túr" szót beírni. 

 

A vízitúra túradíja


+36209342760 vagy tiszatura_vizitura@yahoo.com
 
Jelentkezés a Túr-túrára: 
img_8003.jpgJelentkezés az innen letölthető jelentkezési lap kitöltésével, e-mailen történő visszaküldésével (a tiszatura_vizitura@yahoo.com e-mail címre) és a túradíj átutalásával.
Kedvezményezett: MediaComm Kft.
A számlaszám: 12001008-00106900-00100007
Az Öreg-Túr túra díjának utalása során a banki közlemény rovatba kérjük a számlázási címet (irányítószám, település, utca, házszám, a kenutúra helyét és a vízitúra időpontját beírni. 

img_1091.jpg

 

 
 
(Pl. 2093 Nagykovácsi, Hársfa u. 6.
augusztus 19-20. Öreg-Túr vízitúra)
 
 
 
2014.07.19.-oreg-tur-vizitura-turistvandi-es-kolcse-kozott-2.jpgA vízitúra előtt kérjük (akár többször) nézd át a "Mit kell hozni a vízitúrára menüpontot".  különös tekintettel arra, hogy kérjük a flip-flop papucs használatának szíves mellőzését (tilos), kérjük, hogy a hajóban senki ne gyújtson rá. A mentőmellény viselése kötelező a kenuban. Kérjük, hogy az UV-sugárzás elleni védelemről mindenki gondoskodjon (lehetőleg napszemüveg, simléderes sapka, naptej, hosszú ujjú póló, halásznadrág vagy egy törölköző a combokra).