Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Gemenci vízitúrák

gemenci-kenuzas_resized.jpgVízitúrák Gemencen is! 

Nem a bodrogzugi ártér az egyetlen ártéri vízitúra-helyszín kis hazánkban. Van a Bodrogzugnak egy "testvére", mégpedig egy nagyon nagy testvére, konkrétan Európa egyik legnagyobb ártéri erdeje, hihetetlen gazdag vadállománnyal, Magyarország messze legnagyobb réti sas és fekete gólya populációjával. Gemenc. Akárcsak a Bodrog árterében Gemencen is minden hétvégén van vízitúránk tavasszal és ősszel.. A nyári időszakban pedig jóformán minden nap.

Választhatsz 1-, 2-, 3-, vagy 5-napos gemenci vízitúráink közül. Az 5-napos evezés során Gemenc mellett a Vajas-fokon (ami egy vadregényes, békés kis csoda, valószínűleg régen a Duna egy mellékága volt) is evezhetsz. 

20190701_gemenc-kenuzas.jpgEgy gemenci vízitúra is éppen úgy hihetetlen élmény, mint a Bodrog ártere. Csodálatos kenutúra egyedül jövő kultúrlényeknek, gyermekes családoknak, pároknak, baráti társaságoknak. A részletekhez a gemenci honlapunkra (www pont gemenc kötőjel vízitúra pont hu) kérünk szépen egy kattintást, vagy hívj: +36209342760.

A gemenci honlapunkon (kis túlzással) "mindent" megtalálsz a gemenci evezésekről. Kicsit megismersz minket, mivel kitérünk arra, hogy a borulás nálunk miért fehér holló ritkaságú "rendellenesség", bár természetesen mint minden vízitúrán, benne van a pakliban. Reméljük nem szerénytelenül, de elbüszkélkedünk azzal, hogy milyen jól tanítjuk meg a kenuzást. Látod majd, hogy szívesen biztosítunk egyéni vízitúrát iskolai osztályoknak, szervezünk csapatépítő vízitúrákat cégeknek. Ott vannak a vízitúrás turnusok időpontjai. A menüoszlopban találsz majd 100-nál több (!) gemenci vízitúrát. Megismerheted majd az 1-, 2-, 3-, 5- napos vízitúrák programját, a találkozási időtől és helytől, az útvonalakon, logisztikai részleteken és a mit kell hozni a túrára fontos infókon keresztül addig, hogy mikor, hova érkezünk. Kapsz választ a gyakori kérdésekre, a biztosítástól a rossz idő lehetőségén keresztül még az olyan (nem lényegtelen) apróságokra is, hogy milyen a szúnyoghelyzet. Átnézheted a kenu- és kajaktúrák (a kenu mellett kajakkal is jöhetsz) díjait. Megtaláld a jelentkezéshez szükséges jelentkezési lapot, ill. a túradíj utalásához szükséges információkat.