Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


07. 29-30. Gemenci-erdő vízitúra

gemenc-kenutura-gemenc-vizitura.jpgVálaszthatóan 1-, vagy 2-napos, szervezett, a kezdőknek betanulással induló, vezetett vízitúra program a Gemenci ártéri erdőben. 

Ha van olyan, hogy családi vízitúra, akkor ez olyan. Gyertek kenuzni Gemencre. Próbáld ki, hogy milyen az idill a gemenci erdőben. Azt csivitelik a madarak is, hogy hagyd ott a várost, fedezd fel a szépet, ülj be egy kenuba (vagy kajakba) és fedezd fel, hogy milyen csoda, mekkora élmény egy vidám evezgetés földöntúli helyeken! 

 

 

1. napi vízitúra Gemencnél: a Vén- és a Cserta-Duna vidékén

Találkozás 9:30 és 9:59 között. A találkozás helye: 6500 Baja, Baja-Dunafürdőn (ez Baja üdülő övezete) a Ponty és Bárka utcák sarka. Ligeterdős helyen lehet parkolni, amelyben  (mint mindenben) segít az "MC Túravezető" feliratos pólót viselő túravezető. Üdvözlés után el lehet menni mosdóba. Majd kenuzást most kezdőket kenus 'ördögökké' varázsoljuk.


gemenc-kenutura-vizitura-arter.jpgA kenuzás megtanulását követően ismertetőt tartunk, közben naptejezzetek, majd bepakolás és ismételt wc után "leltározunk", hogy semmi ne maradjon a parton, majd körülbelül 11:15-kor indulunk. 

Show time! Szavakba nehezen önthető érzések, sajátos Gemenc-hangulat, - magasabb vízállás idején - fák között kanyargásos evezés vár rád.

 

Attól függően, hogy mennyit örömködünk a fák között, 10-14 km-t teszünk meg a Vén- és Cserta-Dunán és térségében. 4-5 óra alatt (részben újra nyílt vízen) leérünk az indulási pontra, ahol parkol a kocsid. Baján vagy Baja környékén mindenki ott vesz ki magának szállást, ahol tetszik és jólesik. 

 

 

2. napi gemenci vízitúra: ahol jó eséllyel pillanthatsz meg rétisast és fekete gólyát, ahol a vízben előttünk úsznak át a vadak. Gemenc a leírhatatlan béke, fenséges lapátolgatás helye. 

20180420_gemenc-vizitura-kenutura-gemenc.jpgHa kétnapos Gemenc-túrára jöttetek, és már tegnap is voltatok kenuzni, 9:30-ra gyertek ki az első napon már egyeztetett helyre. Ha valaki a kétnapos vízitúra második napján kapcsolódik be a kenuzásba, (lehet!)akkor kérjük, érkezz, ill. kérjük érkezzen az e-mailen elküldött helyre. 

 

 

A vízállás függvényében optimalizáljuk a vízre szállás helyét. Ha magas a vízállás, a vízitúra 2. napján is Baja-Dunafürdőről indulunk, és mélyen beevezünk a gemenci ártérbe, elveszünk az erdőben, az ártéri erdőben fatörzsek között kanyargunk, szürreális helyeken lapátolgatunk. Ha a vízállás ehhez nem elég, akkor Érsekcsanádról startolunk és egy tüneményes ún. fattyúágon, a sodrással végig segítve evezgetünk. Ha pedig a vízállás úgy akarja (hívjuk ezt "közepes" vízállásnak) akkor kicsit, mondjuk 20-50 méterre a Rezéti-Dunától, a mellékágat övező erdőben is, azaz a fák között is tekergünk. Megint ugyebár a vízállás, és az ebből következő útvonal függvényében vagy vadregényes helyen, vagy a gemenci erdei vasút (!) vízpartjánál állunk meg ebédelni. Akár így, akár úgy, eszement helyen kenuzunk. Néha megállunk, kinyújtóztatjuk a lábainkat, wc-szünetek mellett természetesen lesz hosszabb megálló, ebédszünet is. A tempó, a csapat, a szél, a hőmérséklet és a fürdőzés függvényében 15:00 és 16:30 között érkezünk Baja-Dunafürdőre. Hajómosás után búcsú, vagy a sofőröket - ha Érsekcsanádról indultunk reggel - visszareppentjük az Érsekcsanádon hagyott kocsikhoz.

 

+36209342760, vagy gemencvizitura@yahoo.com 
 

A Gemenci vízitúrák díja
 

 

Jelentkezés a gemenci vízitúrára és a kenutúra díjának utalása: 
_mg_1164.jpgJelentkezés a gemenci vízitúrára a www.gemenc-vizitura.eoldal.hu honlapon olvasható tudnivalók, szerződési és részvételi feltételek elolvasását követően, az innen letölthető jelentkezesi-lap-gemenc.doc kitöltés után visszaküldésével (e-mail: gemencvizitura@yahoo.com). 

A jelentkezést követően - ha van helyünk - 24 órán belül visszaigazolást küldünk. A visszaigazolás utáni 24 órán belül kérjük a vízitúra díjának (át)utalását.

Kedvezményezett: MediaComm Kft.
A számlaszám: 12001008-00106900-00100007
A banki közlemény rovatba az irányítószámot nem elfelejtve, kérjük a kenutúrára jelentkező számlázási címét, a gemenci vízitúra időpontját, és azt beírni, hogy "Gemenc" (csak, hogy ne mondjuk a Dráván várjunk). 

A vízitúrára jelentkező nevét az amúgy is szűkös megjegyzés rovatba NE írd be, felesleges, ráadásul elveszi a nagyon kevés helyet.