Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Ökotábor, gyerektábor, osztálykirándulás, Bodrogzug, Bodrog-ártér

Bodrog, Bodrogzug Ökotábor; Öko-gyerektábor Tokajban pl. vasárnap estétől vagy hétfőtől péntekig 5 nap, de lehet jönni rövidebb időtartamra is, pl. csak 3 napra.

arteri-evezes.jpgÍme, egy tényleg nagyon különleges gyerektábor osztályoknak, iskoláknak: a bodrogzugi Ökotábor. Különleges környezetben, közvetlenül a Bodrog partján, akár napi 3 úszással, egy kilométerre a bodrogzugi ártér bejáratától, millió program lehetőségével. A tokaji öko-táborozó gyerekek környezettudatos neveléséhez is hozzájárul a Bodrogzug Ökotábor. Azokat a normális értékrendre vágyó szülők gyerekeit várjuk, akik tudják, hogy a gyermekük csak a telefonját nyomogató, kólát ivó és csipszen élő barátokkal körülvéve egyre kevesebb jó mintával találkoznak a közösségi médiában, a virtuális valóságban, az iskolában. Itt viszont a gyerekek egy másik világba csöppennek. A sport, a természet, a természetközeliség, az egészséges élet és a hagyományok világába lépnek át. Ehhez csodálatos terep a Bodrogzug, az ártér élővilága. Ha a kenu előtt egy fa ágán tőlünk 10 méterre gubbaszt a réti sas és 10 percen keresztül suttogva mesélünk a réti sasról, este már quiz-játékot szerkesztenek a gyerekek, és olyan feladvány-kérdéseket tesznek fel egymásnak, hogy mi a különbség a magyar réti sas és az USA címerállatát jelentő bold eagle között.

Készíthetnek a gyerekek természetes anyagokból készített használati tárgyakat. Főzhetnek maguknak természetes alapanyagokból készített egészséges ételeket (bocsánat a szóért) műkaja helyett. Rácsodálkozhatnak a gyerekek a kisvárosi és falusi élet szépségeire. Vagy egy kerékpáros-nap egyrészt hozzájárul a Zemplén, Sárospatak, a Bodrogköz, Hegyalja kultúrtörténeti értékeinek megismertetéséhez és edzésnek sem utolsó.

20150530_bodrogzugi-arter-evezes-kenu-bodrog-vizitura.jpgA Bodrogzugi ártérben a Bodrog ártérének nagyon különleges élővilágát vízitúra közben ismerhetik meg a gyerekek. Ökotáborunk során a gyerekek kajak- és kenu oktatásban részesülnek, vízitúrákon vesznek részt, megismerhetik a bodrogzugi ártér növény- és állatvilágát. Bemutatjuk és helyben szemléltetjük a vendégház környezettudatos megoldásait. Vízparti ökotáborunknak minden nap fürdéssel indulhat, reggeli után is jöhet egy pompás strandolás, a napi fő program végén pedig következhet az úszás a vendégház partján található Bodrogon.
Szállás

A helyszín a szállásigényektől függően vagy egy kemping, ahol lehet sátrazni, ahol vannak emeletes ágyas házak, vannak faházak és a pedagógus kolléga vagy kollégák, puritán, de kényelmes studióapartmanban lehetnek.

Vagy lehet a helyszín egy csodálatos vendégház is, 28 férőhellyel, jól felszerelt konyhával, méretes ebédlővel, bográcsolási lehetőséggel, 8 fős csocsóval, ping-pong asztallal és nagyon kellemes és kényelmes két-, három- és négyágyas fürdőszobás szobákkal is. 
 

Tisztelt Pedagógus Kolléga!

megyer-hegyi-tengerszem-2.jpgTisztelettel várjuk az Ön által szervezett gyerekcsoportokat az ökotáborunkban. Az Ökotáborban nem csak életre szóló élményekkel gazdagodnak és a nyár reméljük legszebb napjait töltik a gyerekek, de nagyon izgalmas programokba, versenyekbe építetten rengeteget tanulnak is az ifjak. 

 

 

 

Az ökotábor / öko-gyerektábor (lehetséges) programja

Ökotáborunk során a gyerekek kajak- és kenu oktatásban részesülnek, vízitúrákon vesznek részt, megismerik a bodrogzugi ártér növény- és állatvilágát

Hegyi túrák: Tokaj, Kopasz-hegy, Megyer-hegyi Tengerszem és a közeli Zemplén, a zempléni várak is értékes programlehetőségek

Kerékpározás, a környék felfedezése, Szabolcson Magyarország legnagyobb földvára, Bodrogkeresztúr és Bodrogkeresztúron a csodarabbi szülőhelye és a kllátó, valamint a hét vezér szobrai

Kirándulás, a falusi, ill. kisvárosi élet megismerése, a szőlőültetvények élete, sőt lehet program (komoly) a szőlőkapálás(!) is ha elég bátor a javaslatot felvető pedagógus :)

Megismerhetjük az újrahasznosítást, újrahasznosított anyagokból különféle tárgyakat készítünk, környezettudatos megoldásokkal ismerkedünk, és persze strandolunk is.

Állunk szíves rendelkezésére a tiszatura_vizitura@yahoo.com e-mailen, vagy hívjon a +36209342760-as számon. Keressen, egyeztessünk. Egyeztessük a programo(ka)t. Nem csupán a fenti "étlapként" felvetett programot, de az Ön elképzeléseit is készséggel valósítjuk meg. 

Az 5-napos (vagy más időtartamú) ökotáborra az időpont, a létszám és az igények ismeretében teszünk konkrét árajánlatot.

Irányár és költségek

Egy "tipikus" tábor díja 25 fő tanuló és 2-3-4-5 kísérő pedagógus / kísérő szülő esetén:

  • A tanulók és a kísérő szülők esetén 49.990 Ft / fő / 5 nap 
  • + az étkezés (az étkezés lehet saját főzéses étkezés, ha mi biztosítjuk az étkezést, akkor 10.000 Ft/fő/nap
  • + a szállás (sátrazás esetén 2000 Ft/fő/éj, emeletes ágyas ház esetén 3000 Ft/fő/éj, kétszemélyes faházak esetén 4000 Ft/fő/éj, vendégházi szobák esetén 9000 Ft/fő/éj)

A szervező pedagógus(ok)nak, akik a táborlakó gyerekek felügyeletét látják el ingyenes.