Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2-napos, péntek-szombati, családi Öreg-Túr kenutúrák

20150706_oreg-tur-kenutura-vizitura-3.jpgVálaszthatóan 1-, vagy 2-napos Öreg-Túr vízitúra péntek-szombati napokon (is). Igen, velünk jöhetsz csak 1 napra is, ha nincs időd kétnapos Túr-evezésre. Öreg-Túr vízitúra gyermekes családoknak, kultúrlényekből álló baráti társaságoknak, normális pároknak, természetszerető egyéni kenutúrázóknak a Túron. A szállás igény szerint vendégszoba vagy sátor. 

 

A Túr-vízitúrára miért velünk gyertek? 
oreg-tur-vizitura-924625.jpgTanítunk és jól tanítunk. Megtanítunk evezni. Megtanítunk kenut kormányozni. Megtanítjuk a vezérevezős munkáját. A túravezető megtanulta, hogy a tudását hogyan adja át. Velünk a kenuzás nem frusztráló szenvedés. Ha velünk jössz, nagyon nagy eséllyel kulturált emberekkel vízitúrázol. Velünk a Túr- vízitúrán a madarak énekét, és nem alkoholisták dajdaját hallgatod, nálunk nincs tüc-tüc a kenuban, a vízitúra vízitúra. A mi túráinkat vízitúra-vezető vezeti, aki ott van a közeledben, aki folyamatosan segít, és nem a csapatát előre küldve órákkal később száll vízre. Nálunk a kulturált dohányos kivárja a pihenőket, kiszállási szüneteket, nem fogja tőled senki megkérdezni: ugye nem zavar, ha rágyújtok? 
A kenutúra-szervezés nálunk szervezés. 
oreg-tur-vizitura-oreg-tur-kenutura.jpgVelünk nem vársz órákat pontatlan emberekre, elkéső buszra, trélerre. Nálunk nem motiválatlan, nemtörődöm emberek non-stop válság-menedzsmentjébe cseppensz bele. Nálunk a lehető legjobb a logisztika, minimalizált a benzinköltség. Velünk nem muszáj csak azért, nap mint nap, akár órákat elveszteni, mert vissza "kell" buszozni egy saját tulajdonú kempingbe, amelybe (ahh minő véletlen) már a vízitúra előtti napon meg kell érkezni. dsc01576.jpgMielőtt nemes versenytársunk busza indulna vissza Tiszabecsre, a busz egy órán keresztül járatja a motort és megfullad az ember a kipufogó gázban. Nálunk kötelező a mentőmellény, és tilos a flip-flop papucs, mivel a flip-flop bokaficam- és csúszásveszélyes. Nem "lazázunk", a nemtörődömséget nem magyarázzuk ki azzal, hogy "hát felnőtt ember a túrázó, ez az ő döntése", mivel honnan tudná valaki, aki soha nem volt itt, hogy mennyire meredek a Túr partja, hogy őrülten könnyű vízes flip-flop papuccsal megcsúszni, bokát ficamítani, egy csúszással felnyársalódni, stb. 

20180707_135310_resized.jpg

A mi kenutúráinkon kenuval jöttök. Normális kenukkal. Nálunk nem ezerszer javított, agyonfoltozott, a javítások során milliószor rávitt anyag miatt őrült nehéz roncsokba ülsz bele, aminek a pereme, lepattogzó festéke (!) szétvághatja a kezed, amiből szivaccsal állandóan merni kell a beszivárgó vizet. Nálunk nincsenek FELÁR ellenében kínált "új" hajók.... mindenki döntse el: etikus-e többezer forintos felárat kérni azért, mert szimplán használható a mondjuk 5 éves  - minden relatív - újnak mondott kenu.  

Az Öreg-Túr vízitúra egy mese
oreg-tur-kenutura-betanitas.jpgEgy Túr kenuzás elmondhatatlan szépségű, biztonságos vízitúra. 104 kanyarjával tizedjére is megunhatatlan, folyamatosan izgalomban tart, hogy mit fedezünk majd fel. A Túr egyszerre a kezdők és a vízitúra-ínyencek kedvence. A Túr a tökéletes folyó a gyermekes vízitúrázóknak, az iskoláknak, osztályoknak, egyetemi csoportoknak, baráti köröknek és olyan csapatoknak, akik már 50 éve eveznek! A Túr néhol az ember előtti időket idézi. Egyszer olyan, minta vietnami dzsungelben, máshol mintha az Amazonas vidéken eveznénk. Itt egy lehetséges (és valószínű) túrát olvasold, de lehet, hogy "fordítva", vagy nem pont itt fogunk menni. Ezt a csapat összetétele és a meder állapota alapján, valamint azt figyelembe véve döntjük el, hogy ne kelljen más vízitúrázó csoportokkal osztozni a kiszállási helyeken, hogy kihasználjuk az erdőt, mint természetes "UV-esernyőt". Kihasználjuk, hogy a sodrás csekély. Mindenki elkezdte valamikor a vízitúrát, az először kenuzókat szeretettel várjuk, türelmesen, odafigyeléssel és jól tanítunk meg kenuzni. Lehet jönni autóval és tömegközlekedéssel is. 

Túr-vízitúra költözködés nélkül!
20140613_162121.jpgJöhettek vízitúrára klasszikus vándortáboros módon (ez főleg akkor jó, ha nem autóval jöttök és kidobható, gyorsan felállítható sátratok van) vagy mondunk egy jobbat. Végig a "fix" támaszponton biztonságban van a sátrad, ill. a vendégszobában mindened, nem költözöl, nincs macera, semmi sátorverési vagy költözési kényelmetlenség, mégis minden nap az Öreg-Túr más és más szakaszát csodálod meg. 

Autóval és vonattal is! Nulladik nap? 
20150707_tur-oreg-tur-kenutura-vizitura-evezes.jpgÉrdemes jönni a nulladik napon, ha valaki mondjuk Zala déli részéből érkezik, de a többségnek ennél a vízitúránál a nulladikról első napra virradó éjszaka szállásköltsége megspórolható.
Budapestről még kényelmesen be lehet futni. Az utazás Bp-ről körülbelül 4 óra.
 
 
 
 
Szállás az Öreg-Túr kenuzás idején
20180711_tur-kenutura-vizitura-oreg-tur.jpgA szállás igény szerint sátor vagy szoba. Kölcsén, Szatmárcsekén, Sonkádon, Túristvándiban és környéken szép számú szállás közül mazsolázhatsz, egyik kedvenc helyünkön nagyon szuper az étterem. Van olyan szállás, ahol a saját főzés lehetősége remek. Ha nem a kenus túra előtt egy-két hónappal, pláne nem az utolsó pillanatban jelentkeztek, szívesen foglaljuk nektek a szállást. Az árkülönbségek minimálisak. 
 
20180720_123521_resized.jpg
És keress nyugodtan Szatmárcsekén, Sonkádon, Kölcsén, de akár Tiszabecsen is. Ha Kölcsén foglalsz szállást, és a szállásadó hölgy keresztneve i-vel kezdődik, ne elégedj meg az írásos visszaigazolással, köss ki a szolgáltató általi lemondás esetére kötbért. 
Ezen egyetlen kivételtől eltekintve, az összes többi szállásadóval a tapasztalat jó, és a túrázóink is jókat mondanak. 
 
 
Logisztika a Túr vízitúrán
img_1063.jpgA kenutúra idején telekocsi rendszerben az aznapi vízre szállás helyére, tehát teleautós rendszerű kalákára állunk össze. 
 
Étkezés az Öreg-Túr evezésen
Vannak olyan szállások, ahol minden adott a saját főzéshez, és van Szatmárcsekén, Túristvándiban is jó étterem. 

 

Pénteki vízitúra: Kölcse - Túristvándi (15 km)
oreg-tur-vizitura-www.tiszatura-vizitura.eoldal.hu-kolcse-22.jpgHa valaki a nulladik napon jött, annak a délelőtt első felében szabad program, pl. Nagyarban érdemes megnézni a rozáriumot, a Luby-kastély rózsakertjét. Hihetetlen.

Aztán egy füst alatt nézd meg Szatmárcsekén a csónakos fejfás temetőt!
10:30-kor Túristvándiban a Vízimalom Kempingben találkozunk, onnak ugrunk majd fel minél kevesebb kocsival (teleautó rendszer) Kölcsére. Logisztikázunk egy kicsit, hogy mire a kenuzás végén a Túron a célba érünk, addigra minden kocsi velünk, ill. nálunk legyen Túristvándiban. Wc és naptejezés után a vízitúrázást most kezdőket (senki sem kenuban született) megtanítjuk kenuzni. 

oreg-tur--tiszatura--vizitura-www.tiszatura-vizitura.eoldal.hu-www.vizitura.org-oreg-tur-18.jpgAmíg a néhány percig kezdők is rutinos öreg rókákká válnak, a profik bemelegítenek

Felejthetetlen élményben részesít bennünket majd az itt kanyargó Öreg-Túr. Kegyetlenül szép.

Abszolúte fenséges. (És minden olyan kifejezés, amely majd az eszedbe jut).

Tényleg durva. 

2014.07.19.-oreg-tur-vizitura-turistvandi-es-kolcse-kozott-2.jpg16 és 17 óra között érkezünk vissza az indulási pontra. 
 

 

Este saját vagy éttermi vacsora, pl. Szatmárcsekén Magyarország egyik legjobb pizzériája.

 

 

Szombati Túr-vízitúra: kalandozás a Tejút galaxison kívül
20150704_oreg-tur-kenutura-vizitura.jpgTúristvándiban a Vízimalom kempingben 10:30-kor találkozunk. Mindenkinek volt első vízitúrája, és mivel szinte mindig van a vízitúrázást most kezdő, a vízitúrát csak ezen a napon kezdő túrázónk, (senki nem kenuban született), oktatással kezdünk. 

 

img_140.jpgA vízre szállást követően konkrétan nem is ebben az univerzumban, de ha igen, tuti, hogy legalább egy másik galaxisban (ez a minimum) evezgetünk. Ha néhol lesz olyan deja vu-d, hogy ez a táj, akár lehetne a Föld nevű bolygón is, akkor pedig alsó hangon 65 millió évet (és egy kicsit) utaztál vissza az időben. Itt a partra lejönnek inni a dinoszauruszok. Szóval szürreális helyen fogunk szlalomozni, és néhol akadályokkal is meg kell küzdeni. 

2014.07.20.-oreg-tur-vizitura-kolcse-es-sonkad-kozott-2.jpgA Túr itt nem adja magát könnyen, a sás, a gyékény tisztességesen be tudja nőni a medret, a bedőlt fák alatt gyakori a "limbo hintó", esetleg kellhet átemelés, és garantált a sok bújócska a behajló ágak alatt. A kenutúra több pihenő és mosdószünettel, benne természetesen ebédszünettel 16 óra körül ér véget. Figyelem. Amilyen szenzációs a Túr, annyira nem bővelkedik jó kiszállási helyekkel. Pisilj akkor, amikor éppen olyan a part, ahol ki lehet szállni. Ne várd meg, amíg "kell".

 

gemenc-vizitura-arteri-gemenc-15.jpgVéget ért a vízitúra, de ne sírj sokat, hiszen várunk Gemencen őrült izgi ártéri túrával (www.gemenc-vizitura.hu), jöhetsz velünk a Szigetközbe (nincsenek rá szavak, de azért olvasd el amit itt találsz: szigetkozvizitura.hu), ha pedig tényleg jól uraljátok a hajót, a Hernád (hernad-vizitura.hu) és a Rába is hívogató célpont (www.raba-vizitura.hu). A bodrogzugi túráink leírását is a hernad-vizitura.hu oldalon találod. A Tisza-tavon pedig a nyár jóformán minden napján van szenzációs kenutúránk, oda non-stop jöhetsz vízitúrára. www.tisza-to-vizitura.hu

A vízitúra túradíja

Igény szerinti Öreg-Túr vízitúra 
20150707_141346.jpgEgyedi Túr vízitúrára vonatkozó ajánlatunkat a csoport igényei (útvonal, az időpont, a szállás és étkezés igények), valamint a létszám alapján adjuk meg. 

Szívesen biztosítunk étkezést, tudunk segíteni a szállításban, közlekedésben, kis túlzással: bármiben. +36209342760 vagy tiszatura_vizitura@yahoo.com

 
 
Jelentkezés a vízitúrára és a túradíj utalása:oreg-tur-vizitura-a-tur-sonkad-utan-www.tiszatura-vizitura.eoldal.hu.jpg
Jelentkezés az Öreg-Túr vízitúrára a honlapon olvasható tudnivalók, továbbá a részvételi és szerződési feltételek, és a "mit kell hozni a vízitúrára" menüpontok gondos elolvasását követően a jelentkezési lap kitöltés utáni visszaküldésével.
A jelentkezési lapot a tiszatura_vizitura@yahoo.com e-mail címre kérjük küldeni. Visszaigazolást küldünk (rendszerint 24 órán belül) és a visszaigazolást követően (24 órán belül) kérjük a túradíjat utalni.
turistvandi-vizimalom-turistvandi-kozeleben-2-www.tiszatura-vizitura.eoldal.hu-www.vizitura.org.jpgKedvezményezett: MediaComm Kft.
A számlaszám: 12001008-00106900-00100007

A megjegyzés rovatba kérjük a vízitúra díját utaló természetes vagy jogi személy számlázási címét (irányítószámmal!!) valamint a vízitúra időpontját, és azt, hogy "Túr vízitúra" beírni. 
 
(Pl. 1182 Bp., Körömvirág u. 22., 
július 19-21. 
Túr kenutúra

20150704_oreg-tur-kenutura-vizitura.jpgA név nem szükséges, mivel az utalásból a nevet amúgy is látjuk, de a kenutúra helye azaz, hogy "Túr vízitúra" annál inkább kell, hogy ne egy másik vízitúrán várjunk!

 
 
 
 
 
 

2-napos, péntek-szombati Öreg-Túr vízitúra időpontok 2024-ben:

 • 2024. március 29-30. Húsvéti Öreg-Túr vízitúra 
 • 2024. április 5-6. Öreg-Túr vízitúra 
 • 2024. április 12-13. Öreg-Túr vízitúra 

 

 • 2024. április 19-20Öreg-Túr vízitúra 
 • 2024. április 26-27Öreg-Túr vízitúra 
 • 2024. május 3-4. Öreg-Túr vízitúra
 • 2024. május 10-11. Öreg-Túr vízitúra
 • 2024. május 17-18. Öreg-Túr vízitúra
 • 2024. május 18-19. Öreg-Túr vízitúra
  (Pünkösdi kenutúra, szombat-vasárnap is)
 • 2024. május 24-25. Öreg-Túr vízitúra
 • 2024. május 31. - június 1. Öreg-Túr vízitúra
 • 2024. június 7-8. Öreg-Túr vízitúra
 • 2024. június 14-15. Öreg-Túr vízitúra
 • 2024. június 21-22. Öreg-Túr vízitúra
 • 2024. június 28-29. Öreg-Túr vízitúra
 • 2024. július 5-6. Öreg-Túr vízitúra
 • 2024. július 12-13. Öreg-Túr vízitúra  - lásd a külön menüpontot
 • 2024. július 19-20. Öreg-Túr vízitúra  - lásd a külön menüpontot
 • 2024. július 26-27. Öreg-Túr vízitúra  - lásd a külön menüpontot
   
 • 2024. augusztus 2-3Öreg-Túr vízitúra 
 • 2024. augusztus 9-10. Öreg-Túr vízitúra
 • 2024. augusztus 16-17. Öreg-Túr vízitúra
 • 2024. augusztus 23-24. Öreg-Túr vízitúra
 • 2024. augusztus 30-31. Öreg-Túr vízitúra
 • 2024. szeptember 6-7. Öreg-Túr vízitúra
 • 2024. szeptember 13-14. Öreg-Túr vízitúra
 • 2024. szeptember 20-21. Öreg-Túr vízitúra
 • 2024. szeptember 27-28. Öreg-Túr vízitúra
 • 2024. október 4-5. Öreg-Túr vízitúra
 • 2024. október 11-12. Öreg-Túr vízitúra
 • 2024. október 18-19. Öreg-Túr vízitúra
 • 2024. október 25-26. Öreg-Túr vízitúra