Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


8-napos Tisza vízitúrák a családnak (Tiszabecs-Tokaj)

www.vizitura.org-gyerkocok-a-vizen-2.jpgTiszabecs-Tokaj, tiszai, 
8-napos vízitúrák szombattól szombatig.

 

 

 

 

 

A 8-napos tiszatúra egy békés, csendes vizeken zajló, hihetetlenül nyugis kenutúra, amelyre egészen minimanó gyerekekkel is jöhettek. Természetesen jöhettek rövidebb időtartamra is. 


 

 

Az autóval érkezők minden este a kocsi mellett lehetnek. Napközben a kenuban nem kell a sátrat, teljes poggyászt magaddal vinned!!! Senki sem kenuban született, mindenki elkezdi valamikor a vízitúrázást, az 20150702_tisza-kenus-tura-vizitura.jpgelőször kenuzóknak türelmes, alapos és szakszerű oktatás, "kezdők" gyertek nyugodtan, szeretettel várunk. 

 

 

 

 


 

Szállás
A szállás minden állomáshelyen igény szerint, sátor vagy vendégszoba!

 

Étkezés
A kajak-kenu túrán a reggeli, napközbeni tízórai, ebéd, uzsonna önellátó, a vacsora önellátó vagy rendelhető.
Ezt a Tisza-túrát bárki végig tudja evezni, a 200 km-t 8 napra osztottuk el.

tisza-tura-www.tiszatura-vizitura.hu-tiszabecsi-keszulodes.jpgA rendelésre induló 8 napos vízitúrák esetén  kérhetitek a Tiszatúrát keddtől keddig, szerdától szerdáig stb. is. És természetesen jöhettek "csak" - mondjuk - 4 napra. Ahogy jól esik. A szombattól szombatig tartó kenutúrák időpontjai az alábbiak:


 

 

 

 • 2023. június 10-17. Vízitúra Tisza, 8-napos Tiszatúra
 • 2023. június 17-24.  Vízitúra Tisza, 8-napos Tiszatúra
 • 2023. június 24. - július 1.  Vízitúra Tisza, 8-napos Tiszatúra
 • 2023. július 1-8. Vízitúra Tisza, 8-napos Tiszatúra
 • 2023. július 8-15.  Vízitúra Tisza, 8-napos Tiszatúra
 • 2023. július 15-22. Vízitúra Tisza, 8-napos Tiszatúra
 • 2023. július 22-29. Vízitúra Tisza, 8-napos Tiszatúra
 • 2023. július 29. - augusztus 5.  Vízitúra Tisza, 8-napos Tiszatúra
 • 2023. augusztus 5-12. Vízitúra Tisza, 8-napos Tiszatúra
 • 2023. augusztus 12-19. Vízitúra Tisza, 8-napos Tiszatúra
 • 2023. augusztus 19-26. Vízitúra Tisza, 8-napos Tiszatúra

   

 

1. napi túra a Tiszán: Tiszabecs - Szatmárcseke (25 km)
20150702_tisza-vizitura-tiszai-kenu-tura.jpgMostanában 50% feletti az autóval érkezők aránya, de ha nem autóval jöttök, akkor is  (legalábbis Bp-ről) a 06:23-as intercity-vel (Bp. Nyugati), majd egy mátészalkai átszállással 11:33-kor megérkezel Fehérgyarmatra.

 

 

 


Fehérgyarmatról 12:02-kor indul a busz és 12:36-kor van Tiszabecsen. Onnan pedig gyalog a Tisza-partra.
13:30 Köszöntő, biztonsági szabályok, az evezés, kormányzás tanulása, gyakorlása

14:30 Rövid ebédszünet, wc után vízre szállás. A folyó közepétől balra evezünk, a vis major esetét kivéve nem kötünk ki az ukrán oldalon. A folyó itt még folyik, a festői tájon a 24-25 km sajnos gyorsan elfogy. 
 

tur-buko.jpgUzsonna pihenőt Tiszacsécse magasságában, durván a táv felénél tartunk, és lesz egy hosszabb megállónk a Túr-bukónál. A két hosszabb szünettől eltekintve is milliószor megállunk, a vízitúra alcíme: a millió wc-szünet
 
 
 

18:30 Érkezés Szatmárcsekére. Sátorverés, a vendégházasoknak a szállás elfoglalása
19:30 Vacsora önellátó vagy rendelt.
 
 
 
 
 

2. napi evezés a Tiszán: Szatmárcseke-Tivadar (15 km)

www.vizitura.org-buzgo-evezes--koma-.jpgDélelőtt (fakultatív programként) megnézzük Szatmárcseke különlegességét, a "csónakos" fejfákat.


11:00-12:00 Előkészületek, bemelegítés, ebéd
13.00: Vízre szállás. A Felső-Tisza vidékének csodaszép táján evezgetünk. A képen látható rebellis, a kenuban alvó, napozó és egyéb dekadens pihenés gyűjtőfogalomba tartozó tevékenységeket (nem) végző egyénekről kérünk NEM példát venni. 

A szatmárcsekei kempinggel szembeni kb. 200 méteres Tisza-szakaszt leszámítva a nap során végig magyar területen vagyunk, így kiköthetünk mindkét oldalon. 
17:00 Érkezés Tivadarba


Szállás igény szerint. Lehet sátorozni a kempingben, lehet kivenni vendégszobát (Tivadarral szemben a Tisza másik oldalán Kisaron), lehet szabadon táborozni. Ki melyiket kéri. A vadkempinget magadnak kell intézned :)), de arra kérünk, hogy szemetet NE hagyj sehol, bár ez "alap".  
Vacsora: rendelhető vagy önellátó. Az önellátó vacsorához minden adott, a giroszosoktól, lángostól, palacsintásokon és pizzériákon át éttermek, büfék tömege. Zöldségest is találunk.

 
 
 
A tiszai vízitúra 3. napja:
Tivadar-Vásárosnamény (20 km + x)
20150702_tiszatura-vizitura-kenutura-tisza.jpg

Délelőtt lazulás, strand, szabad program, benne egy fantasztikus sport :)) ugyanis legaktívabbakkal felevezünk a Túr-zsilip közelébe, kikötjük a kenukat, és megnézzük a Kis-Túrt, amely - a zsilip miatt - egyáltalán nem siet beléje....  
 

 

 

 

A délelőtt pihenők és a hiperaktívak egyesülnek, majd a teljes csapattal ebéd után 12:30-kor indulunk. Gergelyiugornyáig megyünk.  Gergelyiugornya meg Vásárosnamény "ugyanaz", az egyik a Tisza egyik, a másik a másik oldala. A Tivadar-Ugornya táv rövid, a délután is kényelmesen elég ahhoz, hogy a napi túratávot kiélvezzük. A leglelkesebbekkel beevezünk a Szamosba és felmegyünk a forrásáig :)). Komolyra fordítva. Annyit megyünk, amennyihez kedvünk lesz, ha csak 2 km-t megyünk felfelé, akkor a napi távunk 20+(2*2)=24 km lesz. 
Vásárosnaményban minden létező bolthálózat megtalálható, lehet vásárolni.
Gergelyiugornyánál a kemping nem túl csendes, aki nyugalomra vágyik, annak a vendégszobás megoldást javasoljuk ("bent") Vásárosnaményben.  
19:00 Vacsora önellátó vagy rendelt vacsora. 

 
 
 
Tiszatúra 4. nap: Vásárosnamény - Tiszamogyorós (34 km)
tisza-tura-www.tiszatura-vizitura.eoldal.hu-beeveztunk-a-krasznara.jpgA napi szentbeszéd után indulás 11:30-kor. Közvetlen Vásárosnamény után egy kicsit bekalandozunk a Krasznára is, majd visszaevezünk a Tiszára. A Tiszán Gergelyiugornyát követően már egészen selymes a tiszai homok. Minden zátony, föveny megállásra, lubickolásra, úszásra csábít - és néha engedünk a kísértésnek.
 
 
 
 
Tiszaadonynál a komp kötelére kell vigyáznunk. A napi túratáv vége előtt óvatosnak kell lenni, újra a komp, (ill. ha össze van téve) akkor pontonhíd. Mivel a pontonhídba nem szabad belesodródunk, ezek előtt szállunk partra.
17:00 Érkezés Tiszamogyorósra
19:00 Vacsora önellátó vagy rendelt bográcsétel velünk. Szállás nomád vagy a Phönix-kempingben sátrazás vagy vendégszoba.

 
 
 

5. napi tiszatúra: Tiszamogyorós - Tuzsér (34 km)
20130720_142057.jpgReggeli önellátó vagy rendelt
Indulás "hajnali" 9 órakor! Ez az a nap, amikor sok országot látunk, mivel a Záhony környéki ebéd után az ukrán-szlovák-magyar hármashatár mellett is ellapátolunk.

 

 

 


15:30: Érkezés Tuzsérra
A kempingeseknek sátorverés, a vendégházasoknak a szállás elfoglalása 

19:00 Vacsora önellátó vagy rendelt

 
 
 

6. napi vízitúra a Tiszán: Tuzsér-Dombrád (24-25 km)
tisza-tura-www.tiszatura-vizitura.eoldal.hu-homokpad-tiszaszalkanal.jpg9:00 Reggeli önellátó vagy rendelt. A napi tájékoztató és rituálék után indulás 10:00-kor. Sok pihenőnk lesz, lehet sokat úszkálni. Bulis, laza nap, komótosan evezgetünk.
15:30-kor érkezünk, közben megcsodáljuk a  partifecskés magas partokat, úszkálunk, jégkrémezünk, aki akar, ehet finomakat.
Szállás: kemping vagy szabad sátrazás (vadkemping)
Sátorverés vagy a szállás elfoglalása után 19:00-kor vacsora (saját vagy rendelt)

 
 
 

7. napi tiszai vízitúra:
Dombrád - Ibrány
(17 km)

A reggeli önellátó, a Tiszatúra 9:30-kor indul, az érkezés ideje pedig az aznapi játékok, mókák, játékos versenyek időtartamától függ.
 
De röviddel ebéd után azaz kora délután érkezünk, hogy ha valaki csak péntekig akar maradni, akkor még kényelmesen aznap haza tudjon utazni.

 
 
 
Tiszai evezésünk 8. napja 
Ibrány-Tokaj
(31 km)

vizitura-tisza-www.tiszatura-vizitura.hu-a-tiszan-tokajhoz-kozel-uj.jpg8:00 Napi tájékoztató, wc, naptejezés után vízre szállás, majd indulhat a kenutúra, de sajnos ez már az utolsó nap.
Délben büszkén konstatáljuk: megtettünk 200 km-t!
Az autók sofőrjeit visszavisszük a kocsikért (a transzfer díja a létszámtól függ). 
A sofőrök Tokajban felkapják utasaikat és irány haza, aki pedig vonattal jött, az felszáll az intercity-re és hazarepül.

 
 
 
 
 

Egyedi vízitúra a Tiszán 
Egyedi igények szerint tervezett tiszai vízitúrára vonatkozó ajánlatunkat az útvonal, az időpont, a szállás, étkezés és egyéb igények, valamint a létszám alapján adjuk meg. Szívesen biztosítunk minőségi meleg étkezést, tudunk segíteni a szállításban, közlekedésben, kis túlzással: bármiben. 
Legalább 10 fős csoportnak a kenutúrát bármikor indítjuk. 
 
 

Jelentkezés a tiszai vízitúrára és fizetés:
Jelentkezés a tiszai vízitúrára az innen letölthető jelentkezési lap kitöltésével, e-mailen történő visszaküldésével (a tiszatura_vizitura@yahoo.com e-mail címre) és a túradíj utalásával.
Kedvezményezett: MediaComm Kft.
A számlaszám: 12001008-00106900-00100007
A megjegyzés rovatba kérjük irányítószámmal a számlázási címet, a vízitúra kezdő és záró időpontját, valamint a kenuzás helyét (esetünkben mivel a Tiszán leszel, a "tiszatúra" szót) beírni. A nevet a megjegyzés rovatba viszont NE írd be!
(Pl.
4485 Nagyhalász, Kossuth u. 4.
augusztus 14-21.
Tiszatúra)