Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


1-napos Öreg-Túr vízitúrák családoknak, kultúrlényeknek minden nap

img_1092.jpg1-napos Öreg-Túr kenutúrák! Kora tavasztól őszig hétfőtől vasárnapig gyakorlatilag mindig egy napra is jöhettek a Túrra, és az Öreg-Túrra*. Például evezgethetsz a Túron, ill. az Öreg-Túron hétfőn, kedden, vagy szerdán, kenuzz a Túron csütörtökön, élvezd a vízitúrát pénteken, várunk szombatonként is 1-napos Öreg-Túr vízitúrával és kipróbálhatjátok az evezgetést a Túron vasárnap is. 

Gyermekes családoknak IDEÁLIS kenutúra, ha csak egy napotok van vízitúrára. Lebilincselő evezés a vadregényes biztonság folyóján, ahova a kisebb gyermekek is hozhatók. Olvass tovább, és ess szerelembe az Öreg-Túr vízitúrák bármely napjával. Lejjebb megtalálod a hét minden napjának Túr vízitúrás programját*. 

 

A Túr-vízitúrára miért velünk gyertek? 
oreg-tur-vizitura-924625.jpgTanítunk és jól tanítunk. Megtanítunk evezni. Megtanítunk kenut kormányozni. Megtanítjuk a vezérevezős munkáját. A túravezető megtanulta, hogy a tudását hogyan adja át. Velünk a kenuzás nem frusztráló szenvedés. Ha velünk jössz, nagyon nagy eséllyel kulturált emberekkel vízitúrázol. Velünk a Túr- vízitúrán a madarak énekét, és nem alkoholisták dajdaját hallgatod, nálunk nincs tüc-tüc a kenuban, a vízitúra vízitúra. A mi túráinkat vízitúra-vezető vezeti, aki ott van a közeledben, aki folyamatosan segít, és nem a csapatát előre küldve órákkal később száll vízre. Nálunk a kulturált dohányos kivárja a pihenőket, kiszállási szüneteket, nem fogja tőled senki megkérdezni: ugye nem zavar, ha rágyújtok? Vannak az Öreg-Túrnak olyan részei (a Túristvándi "alatti", tehát a Túristvándi és Nagyar közötti, ill. a Kömörő és Olcsvaapáti közötti vízitúráink), ahova KIZÁRÓLAG mi szervezünk kenutúrákat. A kenutúra-szervezés nálunk szervezés. oreg-tur-vizitura-oreg-tur-kenutura.jpgVelünk nem vársz órákat pontatlan emberekre, elkéső buszra, trélerre. Nálunk nem motiválatlan, nemtörődöm emberek non-stop válság-menedzsmentjébe cseppensz bele. Nálunk a lehető legjobb a logisztika, minimalizált a benzinköltség. Velünk nem muszáj csak azért, nap mint nap, akár órákat elveszteni, mert vissza "kell" buszozni egy saját tulajdonú kempingbe, amelybe (ahh minő véletlen) már a vízitúra előtti napon meg kell érkezni. dsc01576.jpgMielőtt nemes versenytársunk busza indulna vissza Tiszabecsre, a busz egy órán keresztül járatja a motort és megfullad az ember a kipufogó gázban. Nálunk kötelező a mentőmellény, és tilos a flip-flop papucs, mivel a flip-flop bokaficam- és csúszásveszélyes. Nem "lazázunk", a nemtörődömséget nem magyarázzuk ki azzal, hogy "hát felnőtt ember a túrázó, ez az ő döntése", mivel honnan tudná valaki, aki soha nem volt itt, hogy mennyire meredek a Túr partja, hogy őrülten könnyű vízes flip-flop papuccsal megcsúszni, bokát ficamítani, egy csúszással felnyársalódni, stb. 

20180707_135310_resized.jpg

A mi kenutúráinkon kenuval jöttök. Normális kenukkal. Nálunk nem ezerszer javított, agyonfoltozott, a javítások során milliószor rávitt anyag miatt őrült nehéz roncsokba ülsz bele, aminek a pereme, lepattogzó festéke (!) szétvághatja a kezed, amiből szivaccsal állandóan merni kell a beszivárgó vizet. Nálunk nincsenek FELÁR ellenében kínált "új" hajók.... mindenki döntse el: etikus-e többezer forintos felárat kérni azért, mert szimplán használható a mondjuk 5 éves  - minden relatív - újnak mondott kenu.  

 

Az Öreg-Túr vízitúra szürreális mese
oreg-tur-kenutura-betanitas.jpgEgy Túr kenuzás elmondhatatlan szépségű, biztonságos vízitúra. A Túr és az Öreg-Túr 104 kanyarjával folyamatosan izgalomban tart, hogy mit fedezünk majd fel a köv. kanyarban. Az Öreg-Túr egyszerre a kezdők és a vízitúra-ínyencek kedvence. A Túr a tökéletes kenutúra-helyszín a gyermekes vízitúrázóknak, az iskoláknak, osztályoknak, egyetemi csoportoknak, baráti köröknek és az olyan csapatoknak is, akik már 50 éve eveznek! Néhol az ember előtti időket idézi. Egyszer olyan, minta vietnami dzsungelben, máshol mintha az Amazonas vidékén eveznénk.


 Nulladik napi érkezés a vízitúrára? 
20150707_tur-oreg-tur-kenutura-vizitura-evezes.jpgHa messziről jössz vagy tudod magadról, hogy nem mindig sikerül tartani az érkezési időket, javasoljuk a nulladik napi érkezést. A nulladik napi érkezés haszna, hogy egy esetleges késés miatt nem vész el a túradíj, nem mulasztod el a Túr-vízitúrát. De ha mindig, mindenhova a királyok udvariasságával érkezel, akkor az első nap előtti éjszaka szállásköltsége meg is spórolható. Számolj úgy, hogy az útvonaltervező időbecsléséhez adj hozzá egy órát, hiszen az M0-ás, M3-as......

 
Szállás az Öreg-Túr kenuzás idején
20180711_tur-kenutura-vizitura-oreg-tur.jpgAz egynapos Túr evezéshez elvileg nem kell szállás. De ha valaki "távolról" jön, term. vehet ki az Öreg-Túr túra előtti - mi "nulladiknak" mondjuk - nulladik nap estére szállást, vagy - értelemszerűen - maradhat is a kenutúra utánra. A szállás igény szerint sátor vagy szoba vagy apartman. Kölcsén, Szatmárcsekén, Túristvándiban, Sonkádon és környéken szép számú szállás között mazsolázhatsz, csak kezdd el a keresést jóval a szezon előtt. 
 
 
Logisztika az Öreg-Túr vízitúrán
img_1063.jpgVannak csillagtúráink, és vannak vándortúráink. A vándor vízitúrákon telekocsi rendszerben tesszük a közlekedést a lehető legolcsóbbá: már délelőtt a kenutúra érkezési pontjára konvojban elugrik az összes sofőr az összes autóval. Aztán minél kevesebb autóval az összes sofőr visszajön / visszamegy a kenutúra indulás pontjára. Pl. egy túratársad visszavisz / visszahoz a vízre szállás helyére, vagy fordítva, te hozol vissza valakit, valakiket). Délután pedig - mivel a te autód már a kenutúra céljában van - te leszel, aki visszaadja a szívességet, Te leszel, aki valakit, vagy valakiket a kenutúra érkezési helyéről a vízitúra starthelyére (vissza)fuvaroz. (Vagy fordítva, attól függően, hogy reggel te voltál utas, vagy te voltál fuvaros). Ilyen egyszerű.  
 
 
Étkezés az Öreg-Túr evezésen

img_7510.jpgHozzatok a kenuba elemózsiát és vizet. Ha pedig szállást is veszel ki, akkor egyrészt vannak olyan szállások, ahol minden adott a saját főzéshez, és tudd, hogy itt is van félelmetesen jó pizzéria, remek étterem.

 

 

A vízitúra túradíja

Hétfői Öreg-Túr vízitúrák: Túristvándi-Kölcse 15 km

2014.07.19.-oreg-tur-vizitura-turistvandi-es-kolcse-kozott-2.jpgA nulladik napon érkezetteknek a délelőtt első felében szabad program, pl. Nagyarban a Luby-kastély parkjában érdemes megnézni a rozáriumot, azaz a rózsakertet. Nem csak sok ezer rózsát látsz, hanem a rózsafajták száma is lenyűgöző.  

Aztán egy füst alatt nézd meg Szatmárcsekén a csónakos fejfás temetőt! 


img_1350.jpgAz Öreg-Túr kenutúra napján pedig 10:30-kor találkozunk Túristvándi Vízimalom Kemping és Panzióban. 
Wc és naptejezés után a vízitúrázást most kezdőket (senki sem kenuban született) megtanítjuk kenuzni. Amíg a néhány percig kezdők is rutinos öreg rókákká válnak, a profik bemelegítenek

 

oreg-tur-vizitura-www.tiszatura-vizitura.eoldal.hu-kolcse-22.jpgKicsit logisztikázunk, autókat telepítünk a kenutúra napi céljába, vagyis Kölcsére. Aztán a sok-sok kanyargásos, "átlagos" tempó mellett (amiben a szünetek és a strandolás is benne van) hozzávetőleg 5-6 órás evezgetés után érkezünk Kölcsére a délelőtt már odatelepített kocsikhoz. 

 

 

20150707_141346.jpgEvidens, hogy a magyar, vagy bármilyen emberi nyelv jelzői kevesek, szegényesek, méltatlanok a Túristvándi és Kölcse közötti fenséges gyönyörűség, a fájdalmas szépség, az Öreg-Túr érzés visszaadására. Tényleg durva. A nap végén vegyes érzéseid lesznek, mivel felejthetetlen élményben részesített bennünket az itt kanyargó Öreg-Túr. Kegyetlenül szép volt, abszolúte fenséges. (És minden olyan kifejezés, amely majd az eszedbe jut). Tényleg durva. De sajnos mára vége.

20190722_193934_resized_1.jpgEste saját vagy éttermi vacsora. 

Hétfői Öreg-Túr vízitúra időpontok:

 • 2024. 04. 1. Öreg-Túr vízitúra Húsvét hétfő
 • 2024. 04. 8. Öreg-Túr vízitúra
 • 2024. 04. 15. Öreg-Túr vízitúra
 • 2024. 04. 22. Öreg-Túr vízitúra
 • 2024. 04. 29. Öreg-Túr vízitúra
 • 2024. 05. 6. Öreg-Túr vízitúra
 • 2024. 05. 13. Öreg-Túr vízitúra
 • 2024. 05. 20. Öreg-Túr vízitúra, Pünkösd
 • 2024. 05. 27. Öreg-Túr vízitúra
   
 • 2024. 06. 3. Öreg-Túr vízitúra
 • 2024. 06. 10. Öreg-Túr vízitúra
 • 2024. 06. 17. Öreg-Túr vízitúra
 • 2024. 06. 24. Öreg-Túr vízitúra
   
 • 2024. 07. 01. Öreg-Túr vízitúra
 • 2024. 07. 08. Öreg-Túr vízitúra
 • 2024. 07. 15. Öreg-Túr vízitúra
 • 2024. 07. 22. Öreg-Túr vízitúra
 • 2024. 07. 29. Öreg-Túr vízitúra
   
 • 2024. 08. 05Öreg-Túr vízitúra
 • 2024. 08. 12Öreg-Túr vízitúra
 • 2024. 08. 19Öreg-Túr vízitúra
 • 2024. 08. 26Öreg-Túr vízitúra 
   

Keddi Öreg-Túr-kenutúra: Kölcse - Sonkád (11 km) img_1862.jpg
A délelőtt első felében szabad program. 10 órakor találkozunk Túristvándiban a Vízi Malom Kemping és Panzióban. Túristvándiból a kocsikkal konvojban indulunk Kölcsére, a vízre szállás helyére. Kölcsén kiszáll minden utas a kocsikból.

 


20150707_vizitura-kenutura-evezes.jpg

Kölcséről - csak a sofőrök - "felviszik" az autókat Sonkádra. Természetesen oda is konvojban megyünk. Kölcséről minél kevesebb autóval (, hogy minél többet hagyhassunk Sonkádon) a sofőrök visszajönnek Kölcsére. Kölcsén vízre tesszük a hajókat, kezdődik a kenuzás-tanulás, a profiknak a bemelegítés és amikor mindenki nagyon ügyes, indulunk. 

20150707_tur-vizitura-kenutura-oreg-tur-evezes.jpgItt is egészen bámulatos az Öreg-Túr. Csodálatos szlalomozás után egy zsilipes átemelésnél rövid kenucipelés vár ránk. Vár ránk még egy 
kellemes fürdőzés az öreg-túri "Copacabanán".
Íme a "plázs". A szatmári Cancun. 
16 óra körül érkezünk a kenukkal Sonkádra.
Érkezéskor tisztelettel még hajótisztításra fogunk kérni. Mivel reggel ide telepítettük az autókat, csak beszálltok a kocsikba és huss.... 

​Még egy hajómosásra és a kenuk helyre cipelésére szeretnénk megkérni. Ha pedig nem kell még indulnod haza, nézd meg akár működés közben Magyarország leghíresebb vízimalmát. Keddi Öreg-Túr vízitúrák:

 • 2024. 04. 2. Öreg-Túr vízitúra 
 • 2024. 04. 9. Öreg-Túr vízitúra
 • 2024. 04. 16. Öreg-Túr vízitúra
 • 2024. 04. 23. Öreg-Túr vízitúra
 • 2024. 04. 30. Öreg-Túr vízitúra
 • 2024. 05. 7. Öreg-Túr vízitúra
 • 2024. 05. 14. Öreg-Túr vízitúra
 • 2024. 05. 21. Öreg-Túr vízitúra
 • 2024. 05. 28. Öreg-Túr vízitúra
 • 2024. 06. 04. Öreg-Túr vízitúra
 • 2024. 06. 11. Öreg-Túr vízitúra
 • 2024. 06. 18. Öreg-Túr vízitúra
 • 2024. 06. 25. Öreg-Túr vízitúra
 • 2024. 07. 02. Öreg-Túr vízitúra
 • 2024. 07. 09. Öreg-Túr vízitúra
 • 2024. 07. 16. Öreg-Túr vízitúra
 • 2024. 07. 23. Öreg-Túr vízitúra
 • 2024. 07. 30. Öreg-Túr vízitúra
 • 2024. 08. 06Öreg-Túr vízitúra
 • 2024. 08. 13Öreg-Túr vízitúra
 • 2024. 08. 20Öreg-Túr vízitúra
 • 2024. 08. 27Öreg-Túr vízitúra 

 

Szerdai Túr-kenutúrák: 12 km Tour de Túr 
img_1768.jpgTalálkozás Sonkád külterületén az ún. Kis-Bukónál 11-kor. Azt a helyet, hogy "Kis-Bukó" (ami most még nem biztos, hogy bármit is jelent) - természetesen - egy helyes kis térképvázlattal e-mailben megkapod. Köszönjük minden vízitúrázónknak a pontos érkezést. 

 

 

img_1059.jpgLogisztikáznunk nem kell, ez a vízitúrás nap is csillagtúrás, tehát a kocsikhoz fogunk a Túr-kenuzás végén visszaérkezni. Vízre tesszük a hajókat és azokkal, akik ezen napon kezdik a vízitúra nevű csodát, megtanulunk kenuzni. Illetve megtanítunk kenuzni, megtanítjuk a kormányos, a vezérevezős és a legénység feladatát. Amikor minden kormányos, minden legénység fantasztikus, indulunk. 

 

A kenutúra során a csak nevében sebes, egyébként kedves, jámbor, szelíd, viccesen lassan folydogáló, konkrétan sok helyen az Öreg-Túrnál is lassabb Sebes-Túron evezgetünk.

img_1788.jpgRemek kiszállási pontokkal a Sebes-Túr nagyon nem kényeztet el minket, viszont a szerencsére sok helyen maximum térdig érő vízbe pompásan ki lehet szállni.
Amit meg is teszünk. Például pontosan azon a helyen, amit a képen is látsz. 0
da-vissza nagyjából 12 km-t teszünk meg. Ha nagy a kánikula, akkor inkább lesz sok locsipocsi és kicsit kevesebb evezés. Mivel itt a meder jellemzően olyan értelemben "tisztább", hogy kevesebbet kerülgetünk bedőlt fákat, és nem játszunk "limbó hintót", a pihenővel, játékkal, ebédszünettel együtt is maximum 5 óra megtesszük a távot.

img_20190809_111732.jpgSzóval 6-7 kilométerecskét evezünk fel és a fürdőzés után visszacsorgunk. 

A Sebes-Túr vízitúra 16 óra körül ér véget. 

 

Ezt követően kérjük, hogy a kenuk tisztítása után segíts a hajókat biztonságba helyezni, magyarán ki kell cipelnünk a kenukat a partra.  

 

Szerdai Öreg-Túr vízitúrák:

 • 2024. 06. 05Öreg-Túr vízitúra
 • 2024. 06. 12. Öreg-Túr vízitúra
 • 2024. 06. 19. Öreg-Túr vízitúra
 • 2024. 06. 26. Öreg-Túr vízitúra
 • 2024. 07. 03. Öreg-Túr vízitúra
 • 2024. 07. 10. Öreg-Túr vízitúra
 • 2024. 07. 17. Öreg-Túr vízitúra
 • 2024. 07. 24. Öreg-Túr vízitúra
 • 2024. 07. 31. Öreg-Túr vízitúra
 • 2024. 08. 07Öreg-Túr vízitúra
 • 2024. 08. 14Öreg-Túr vízitúra
 • 2024. 08. 21. Öreg-Túr vízitúra
 • 2024. 08. 28Öreg-Túr vízitúra 

  

Csütörtöki Túr-kenutúra: Sonkád - Kölcse (11 km) 

img_1862.jpg
Aki a túra napján érkezik, azokkal 11-kor találkozunk Túristvándiban a Vízi Malom Kemping és Panzióban. 
Túristvándiból a kocsikkal konvojban indulunk Sonkádra, a vízre szállás helyére.
Sonkádon kiszáll minden utas a kocsikból. Aki(k)nek nem Túristvándiban van a szállása, azokat is kérjük, hogy 11:30-kor legyenek Sonkádon, egészen pontosan Sonkád külterületén az ún. Kis-Bukó közelében az Öreg-Túr zsilipjénél. 
 
20150707_vizitura-kenutura-evezes.jpgSonkádról - csak a sofőrök - visszaviszik az autókat Kölcsére. 
Természetesen oda is konvojban megyünk, és Kölcsén zárt helyen lesznek a kocsik a nap során.
Kölcséről pedig transzfert biztosítunk a sofőröknek Sonkádra. A transzfer díja 490-990 Ft/sofőr, amelyet transzfert adó kisbusz vezetőjének fizetünk.
 
20150707_tur-vizitura-kenutura-oreg-tur-evezes.jpgSonkádon vízre tesszük a hajókat, kezdődik a kenuzás-tanulás, a profiknak a bemelegítés és a betanulás idejétől függően, "átlagos esetben" 13 órakor indulunk. 
14 órakor ebédszünettel kötjük össze a kellemes fürdőzést az öreg-túri "Copacabanán".
Íme a "plázs". A szatmári Cancun. 
 
 
img_1091.jpgA strandolás után ismét a vízen vagyunk, egy zsilipes átemelésnél rövid kenucipelés vár ránk.
Ha vannak bedőlt fák - igen a Túron vannak, még akkor is ha van olyan szolgáltató, aki ezt elhallgatja - akkor akadályokon történő átemelést követően 17 óra körül érkezünk a Túron a kenukkal Kölcsére.
Egyébként a zsilip és a Kölcse közötti szakasz durván gyönyörű. Egészen bámulatos itt az amúgy is csodálatos Öreg-Túr. 
 
20180720_140918_resized.jpgÉrkezéskor még tisztelettel egy hajótisztításra fogunk kérni. Kölcsén már ott vannak/lesznek az autók.
Ahova érkezünk, ott a kikötési díj személyenként 200 Ft. Tehát pl. egy 5 fős család 1000 Ft-os, egy 4 fős család 800, egy 3 fős család 600 Ft-os költséggel számoljon. A kikötési díj tartalmazza a hiperkulturált mosdó használati díját és az egész napos biztonságos parkolás díját is. Ezt ott helyben dobjuk össze és fizetjük ki a vendégháznak. A kocsikkal innen, tehát Kölcséről megy mindenki vissza a szállására, a többség Túristvándiba, a "támaszpontra".
 
Csütörtöki Öreg-Túr vízitúrák:
 • 2024. 06. 06. Öreg-Túr vízitúra
 • 2024. 06. 13. Öreg-Túr vízitúra
 • 2024. 06. 20. Öreg-Túr vízitúra
 • 2024. 06. 27. Öreg-Túr vízitúra
 • 2024. 07. 04. Öreg-Túr vízitúra
 • 2024. 07. 11. Öreg-Túr vízitúra
 • 2024. 07. 18. Öreg-Túr vízitúra
 • 2024. 07. 25.. Öreg-Túr vízitúra
 • 2024. 08. 01. Öreg-Túr vízitúra
 • 2024. 08. 08Öreg-Túr vízitúra
 • 2024. 08. 15Öreg-Túr vízitúra
 • 2024. 08. 22. Öreg-Túr vízitúra
 • 2024. 08. 29Öreg-Túr vízitúra 

 

Pénteki Öreg-Túr vízitúra: Kölcse - Túristvándi (15 km)
oreg-tur-vizitura-www.tiszatura-vizitura.eoldal.hu-kolcse-22.jpgA délelőtt első felében szabad program, pl. Nagyarban érdemes megnézni a rozáriumot, ami egy hihetlen rózsakert. Aztán egy füst alatt nézd meg Szatmárcsekén a csónakos fejfás temetőt! 

A kenus túra napján pedig 10:30-kor találkozunk Túristvándiban a Vízimalom Kemping és Panzióban. 


2014.07.19.-oreg-tur-vizitura-turistvandi-es-kolcse-kozott-2.jpgKezdődik a logisztika, ami azt jelenti, hogy a lehető legkevesebb autóval ugrunk át Kölcsére és Kölcsén fogunk parkolni.

Wc és naptejezés után a vízitúrázást most kezdőket (senki sem kenuban született) megtanítjuk kenuzni. Amíg a néhány percig kezdők is rutinos öreg rókákká válnak, a profik bemelegítenek.

 

 

20150707_141346.jpg

A kenuzás gyakorlása után javasolt még egyszer ellátogatni a wc-re, és következik egy egészen káprázatos, félelmetesen vadregényes, leírhatatlanul gyönyörű Öreg-Túr szakasz. 

Abszolúte fenséges. (És minden olyan kifejezés, amely majd az eszedbe jut). Tényleg durva. Például fogunk evezni olyan tölgyerdőben is, hogy lehidalsz tőle. 

 

 
20150704_154419.jpg

A szépségtől csak azért nem ájulunk el, hogy azért már mégse kenuból essünk vízbe, ha egyszer a borulás annyira fehér holló, hogy az Öreg-Túron több, mint 10 éve a MI VENDÉGEINK KÖZÜL - beleértve a gyerekcsoportokat (!) - soha, senki nem borult, kivéve ha olyan játékos versenyt tartunk, ami pont arról szól, hogy ki tudja a túravezetőt vagy túravezetőket beborítani. 

20190721_122440_resized.jpg

Meg sem merjük tippelni, hogy T. versenytársunknál az oktatás "minősége" és a túlterhelt hajók miatt milyen a borulási arány, de látjuk, hogy nagy. Egészen bámulatos lesz az Öreg-Túr. 2 méterre fogsz elevezni a barna rétihéja fészkétől és komplett biológia órát tart neked a Túr, a gyékénytől a vízi harmatkásán át a mocsári mentáig jóformán minden vízinövényünkkel meg fogsz ismerkedni. 

Fogunk strandolni olyan helyen, hogy ehhez képest az Adria a fasorban sincs. Képletesen és szó szerint is (pontosabban sem), mivel itt van a víz mellett (erdő) tehát fasor, az Adrián meg ritka...Hozzávetőleg 5-6 órás utunk végén érkezünk Túristvándiba. Innen a telekocsi rendszernek hála a sofőrök 10 perc alatt visszarepülnek Kölcsére, és elhozzák az ott hagyott kocsikat. Este saját vagy éttermi vacsora. 

Öreg-Túr vízitúrák pénteken:

 • 2024. 03. 29Öreg-Túr vízitúra, Húsvét nagypénteki vízitúra
 • 2024. 04. 05. Öreg-Túr vízitúra
 • 2024. 04. 12Öreg-Túr vízitúra
 • 2024. 04. 19Öreg-Túr vízitúra
 • 2024. 04. 26Öreg-Túr vízitúra
 • 2024. 05. 03. Öreg-Túr vízitúra
 • 2024. 05. 10Öreg-Túr vízitúra
 • 2024. 05. 17Öreg-Túr vízitúra
 • 2024. 05. 24Öreg-Túr vízitúra
 • 2024. 05. 31Öreg-Túr vízitúra
 • 2024. 06. 07. Öreg-Túr vízitúra
 • 2024. 06. 14. Öreg-Túr vízitúra
 • 2024. 06. 21. Öreg-Túr vízitúra
 • 2024. 06. 28. Öreg-Túr vízitúra
 • 2024. 07. 05. Öreg-Túr vízitúra
 • 2024. 07. 12. Öreg-Túr vízitúra
 • 2024. 07. 19. Öreg-Túr vízitúra
 • 2024. 07. 26. Öreg-Túr vízitúra
 • 2024. 08. 02. Öreg-Túr vízitúra
 • 2024. 08. 09Öreg-Túr vízitúra
 • 2024. 08. 16Öreg-Túr vízitúra
 • 2024. 08. 23. Öreg-Túr vízitúra
 • 2024. 08. 30Öreg-Túr vízitúra 

 

A szombati Öreg-Túr kenutúra: szürreális mesébe csöppensz (10 km)
20150705_tur-kenu-kenutura-oreg-tur-vizitura.jpg

10 és 10:30 között találkozunk Túristvándiban a Vízimalom kemping és panzió udvarán. 

Mielőtt megérkezel, vagy megérkeztek, érdemes a romlandó élelmiszert a szállásodon hűtőszekrénybe tenni. A nyári hőségben fel fog forrni a kocsitok. Ha még van ott is szabad hely, az udvaron parkolj a fák alatt. Hogyan találkozunk? Egyszerű.

20150706_oreg-tur-kenutura-vizitura-3.jpgA túravezetők vagy túravezető intelligensen neon színű, Holdról is látható, hosszú ujjú pólóját az MC túravezető felirattal a nem túl nagy udvaron NEM lehet nem észrevenni. 
Üdvözlés után el tudsz menni mosdóba, amelynek a használati díját kérjük, hogy a büfében becsületkasszásan rendezd. Mivel szinte mindig van a vízitúrázást most kezdő túrázónk, (senki nem kenuban született), oktatással kezdünk. 
img_1129.jpgHa még nem kenuztál, gyere 10 órára, és megtanítjuk Neked a kenuzás csínját-bínját. Ha pedig profi vagy, ha ez már a sokadik vízitúrád, akkor 10:30-ra várunk. A vízre szállás után másodpercekkel, tehát átmenet nélkül, már olyan "kimaxolt vadregényben" kenuzol, amit elképzelni sem tudtál.
Best of Öreg-Túr.
 
img_1929.jpgBenne olyan nyalánkságok, mint, hogy 2 méterre fogsz elevezni a barna rétihéja fészkétől és komplett biológia órát tart neked a Túr, a gyékénytől a vízi harmatkásán át a mocsári mentáig jóformán minden vízinövényünkkel meg fogsz ismerkedni. Már olyan a víziösvény, hogy eldobod az elmédet tároló szervedet. Aztán a fokozhatatlan fokozódik. A csodálatos is tud még hihetetlenebb lenni, a kimondhatatlan is négyzetre, majd sokadik hatványra emelhető.

20190721_122440_resized.jpgÁlomszép helyen fogunk szlalomozni. Legyen elég ennyi, mivel sekélyes szótárunkban nincsenek szavak a leírhatatlanra. Pancsolási szünetet Túristvándi világhírű strandján tartunk, amihez képest a Riviéra, a Balaton, egy osztrák tó vagy a Maldvív-szigetek is bakfitty. Itt játszunk is majd, pl. a gyerekek értékes nyereményre tehetnek szert, ha a túravezetőt a kenu peremének megfogása nélkül, be tudják borítani. Soha nem sikerül :), ha mégis, akkor a túravezető hagyta magát.... Aztán egy idő után a gyerekek rájönnek, hogy a szándékos boruláshoz semmi szükség a túravezető(k)re.

img_1484.jpgA kellemes fürdőzést, lélegzetelállítóan szép tájon történő evezgetést követően érkezünk vissza a kocsikhoz. Még tisztelettel egy hajómosásra szeretnénk megkérni. Ha mennetek kell, vagy be vagytok sózva, biztonságos jó utat haza, de ha még van egy kis időtök, vár egy nagyon érdekes dolog. A vízitúra után akár működés közben nézd meg Magyarország leghíresebb vízimalmát. A malom mellett megcsodálhatod Magyarország állítólag legnagyobb, szerintünk az egyik legnagyobb platánfáját.

 Öreg-Túr vízitúra szombati napokon:

 • 2024. 03. 30Öreg-Túr vízitúra
 • 2024. 04. 06Öreg-Túr vízitúra
 • 2024. 04. 13Öreg-Túr vízitúra
 • 2024. 04. 20Öreg-Túr vízitúra
 • 2024. 04. 27Öreg-Túr vízitúra
 • 2024. 05. 03Öreg-Túr vízitúra
 • 2024. 05. 10Öreg-Túr vízitúra
 • 2024. 05. 17Öreg-Túr vízitúra
 • 2024. 05. 24. Öreg-Túr vízitúra
 • 2024. 06. 01. Öreg-Túr vízitúra
 • 2024. 06. 08. Öreg-Túr vízitúra
 • 2024. 06. 15. Öreg-Túr vízitúra
 • 2024. 06. 22. Öreg-Túr vízitúra
 • 2024. 06. 29. Öreg-Túr vízitúra
 • 2024. 07. 06. Öreg-Túr vízitúra
 • 2024. 07. 13. Öreg-Túr vízitúra
 • 2024. 07. 20. Öreg-Túr vízitúra
 • 2024. 07. 27. Öreg-Túr vízitúra
 • 2024. 08. 03. Öreg-Túr vízitúra
 • 2024. 08. 10Öreg-Túr vízitúra
 • 2024. 08. 17Öreg-Túr vízitúra
 • 2024. 08. 24. Öreg-Túr vízitúra
 • 2024. 08. 31Öreg-Túr vízitúra 
 • 2024. 09. 07Öreg-Túr vízitúra 
 • 2024. 09. 14Öreg-Túr vízitúra 
 • 2024. 09. 21Öreg-Túr vízitúra 
 • 2024. 09. 28Öreg-Túr vízitúra
 • 2024. 10. 05Öreg-Túr vízitúra 
 • 2024. 10. 12Öreg-Túr vízitúra
 • 2024. 10. 19Öreg-Túr vízitúra 
 • 2024. 10. 26Öreg-Túr vízitúra  

Vasárnapi Túr-kenutúra: 12 km-es hiperkaland a Tejút-galaxison kívül 
20150704_oreg-tur-kenutura-vizitura.jpg10 és 10:30 között találkozunk Túristvándiban a Vízimalom kemping és panzió udvarán. Mielőtt erre veszed az irányt a romlandó élelmiszert a szállásodon mindenképpen tegyétek hűtőszekrénybe. A kemping és panzió udvarán parkolj a fák alatt, hogy a kocsid kevésbé forrjon fel a napsütésben.


img_140.jpgA túravezetők vagy túravezető intelligensen neon színű, Holdról is látható, hosszú ujjú pólóját az MC vízitúravezető felirattal a nem túl nagy udvaron NEM lehet nem észrevenni. 
Üdvözlés után el tudsz menni mosdóba, amelynek a használati díját kérjük, hogy a büfében becsületkasszásan rendezd. Egy kis kenucipelést (átemelést) követően úgy megtanítunk kenut kormányozni, úgy elsajátítjátok a vezérevős munkáját, hogy ihaj. 
 
2014.07.20.-oreg-tur-vizitura-kolcse-es-sonkad-kozott-2.jpg
Egy gyors leltár (senki ne felejtse el a vizet, elemózsiát, naptejet, stb. hozni) és máris vízre szállunk. 
A túranap során az Öreg-Túr egy másik galaxisba eső részén evezgetünk.
Itt SENKI nem fog szembe jönni, itt CSAK MI evezünk. Az Öreg-Túrnak ez a szakasza "CSAK A MIÉNK". 
 
 
img_1355.jpg
Amikor visszakanyarodunk a Tejútrendszerbe, akkor pedig időutazunk. 65 milliónál biztos, hogy több évet ugrunk vissza, hiszen lejárnak a partra inni a dinoszauruszok. A lezizzenés napja.
Szürreális helyen fogunk szlalomozni, és lehet, hogy néhol akadályokkal is meg kell majd küzdeni. A (jó öreg) Öreg-Túr nem feltétlenül adja magát könnyen, lehetnek bedőlt fák, kellhet limbo hintó, esetleg átemelés, bújócska a behajló ágak alatt, a kenu aljába kuporodás. Az Öreg-Túr már csak ilyen...
img_1939.jpg
Amilyen szenzációs a Túr, annyira nem bővelkedik klassz kiszállási helyekkel. A pisilést úgy oldjuk meg, hogy a túravezető folyamatosan mutatja a borulás, ill. baleset nélküli kiszállás esélyét adó kiszállási pontokat. Ahol van egy-két kenunyi "parkolóhely" a part mentén, ott egy, (vagy néhány) kenu megáll, a kenukaraván többi része megy egy kicsit tovább, és diszkrét távolságban megáll, és bevárjuk a wc-szünetes hajó(ka)t.
20180711_114921_resized.jpgMeg van úgy, hogy a szendvicseket a hajóban esszük meg. A zugevés tulajdonképpen minden olyan helyen felüti a fejét, ahol van valamilyen kihívásocska. Ugyanis ahol nem tud mindenki besegíteni, ott, amíg a hajók egyenként átjönnek a tű fokán, addig várunk a többiekre. Adja magát, hogy az elemózsia felé nyúlsz majd. A Túr-túra a több pihenővel és wc-szünettel 16 óra körül az indulási helyen ér véget, amelyhez képest eltérés lehetséges, hiszen az Öreg-Túr az Öreg-Túr, és egy-egy akadály legyőzése időigényes is lehet. 

Öreg-Túr vízitúra vasárnapokon:

 • 2024. 03. 31Öreg-Túr vízitúra Húsvét vasárnap
 • 2024. 04. 07Öreg-Túr vízitúra
 • 2024. 04. 14Öreg-Túr vízitúra
 • 2024. 04. 21Öreg-Túr vízitúra
 • 2024. 04. 28Öreg-Túr vízitúra
 • 2024. 05. 05Öreg-Túr vízitúra
 • 2024. 05. 12Öreg-Túr vízitúra
 • 2024. 05. 19. Öreg-Túr vízitúra Pünkösd vasárnap
 • 2024. 05. 26Öreg-Túr vízitúra
 • 2024. 06. 02. Öreg-Túr vízitúra
 • 2024. 06. 09. Öreg-Túr vízitúra
 • 2024. 06. 16. Öreg-Túr vízitúra
 • 2024. 06. 23. Öreg-Túr vízitúra
 • 2024. 06. 30. Öreg-Túr vízitúra
 • 2024. 07. 07. Öreg-Túr vízitúra
 • 2024. 07. 14. Öreg-Túr vízitúra
 • 2024. 07. 21. Öreg-Túr vízitúra
 • 2024. 07. 28. Öreg-Túr vízitúra
 • 2024. 08. 04. Öreg-Túr vízitúra
 • 2024. 08. 11Öreg-Túr vízitúra
 • 2024. 08. 18Öreg-Túr vízitúra
 • 2024. 08. 25. Öreg-Túr vízitúra
 • 2024. 09. 01Öreg-Túr vízitúra 
 • 2024. 09. 08Öreg-Túr vízitúra 
 • 2024. 09. 15Öreg-Túr vízitúra 
 • 2024. 09. 22Öreg-Túr vízitúra 
 • 2024. 09. 29Öreg-Túr vízitúra
 • 2024. 10. 06Öreg-Túr vízitúra 
 • 2024. 10. 13Öreg-Túr vízitúra
 • 2024. 10. 20Öreg-Túr vízitúra 
 • 2024. 10. 27Öreg-Túr vízitúra  
   

A program változtatásának, az útvonal változtatásának jogát (pl. vihar után a medret elzáró bedőlt fák) fenntartjuk. 


Igény szerinti Öreg-Túr vízitúra 
20150707_141346.jpgEgyedi Túr vízitúrára vonatkozó ajánlatunkat a csoport igényei (útvonal, az időpont, a szállás és étkezés igények), valamint a létszám alapján adjuk meg. Szívesen biztosítunk étkezést, tudunk segíteni a szállításban, közlekedésben, kis túlzással: bármiben. +36209342760 vagy tiszatura_vizitura@yahoo.com

 

Jelentkezés a vízitúrára és a túradíj utalása:oreg-tur-vizitura-a-tur-sonkad-utan-www.tiszatura-vizitura.eoldal.hu.jpg
Jelentkezés az Öreg-Túr vízitúrára a honlapon olvasható tudnivalók, továbbá a részvételi és szerződési feltételek, és a "mit kell hozni a vízitúrára" menüpontok gondos elolvasását követően a jelentkezési lap kitöltés utáni visszaküldésével. A jelentkezési lapot a tiszatura_vizitura@yahoo.com e-mail címre kérjük küldeni.
Visszaigazolást küldünk (rendszerint 24 órán belül) és a visszaigazolást követően (48 órán belül) kérjük a túradíjat utalni.
Kedvezményezett: MediaComm Kft.
A számlaszám: 12001008-00106900-00100007
A megjegyzés rovatba kérjük a vízitúra díját utaló természetes vagy jogi személy számlázási címét (irányítószámmal!!) valamint a vízitúra időpontját, és azt, hogy "Túr vízitúra" beírni. 

20150707_vizitura-kenutura-evezes.jpg(Pl. 1145 Bp., Szermey u. 41/b., 
2024. július 29. 
Túr kenutúra

A név nem szükséges, mivel az utalásból a nevet amúgy is látjuk, de a kenutúra helye, azaz, hogy "Túr vízitúra" annál inkább kell, hogy ne egy másik vízitúrán várjunk! 
*Az útvonal-változtatás jogát fenntartjuk. A túra csak legalább 10 fő jelentkezése esetén indul, ha a jelentkezés ideje és a túra indulási ideje között a felkészüléshez szükséges idő biztosított, (pl. két nappal, vagy a szezon közepén két héttel a kiszemelt dátum előtt - kvázi az utolsó pillanatban - nem biztos, hogy sikerül mindent megszervezni, hogy még lesz szabad kapacitás pláne nem nagylétszámű csoportnak).