Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


1-napos, családi Öreg-Túr vízitúrák szombatonként

img_1434.jpg1-napos ÖREG-TÚR VÍZITÚRÁK SZOMBATOKON is.

Gyerek: 5990 Ft/fő/nap* 

Felnőtt: 6990 Ft/fő/nap.*

*A túrák díját felárak terhelhetik az időpont(ok) függvényében.

 

Az Öreg-Túr például Budapesttől "messze" van, de olyan tünemény, hogy akár egy napra is megéri eljönni. A hihetetlen Öreg-Túron bújócskázni feledhetetlen élmény. 20180711_oreg-tur-vizitura-kenutura-oreg-tur.jpgA Túr az olyan családoknak is ideális vízitúra terep, ahol még egészen aprók a csemeték. Magyarország egyik legtüneményesebb és - ha a túra előtt nem voltak viharok, nincsenek bedőlt fák - "a világ egyik legbiztonságosabb" folyócskája. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Mi a vadregényes Öreg-Túr túrát az először vízitúrázóknak evezéstanítással kínáljuk. 
oreg-tur-vizitura-oreg-tur-kenutura.jpg
Okos módszertannal, (civilben tanárok, trénerek vagy a kenukormányzás tanítását tanult túravezetők vagyunk) 50-80 centis vízen megtanítunk kenuzni. Velünk a kenuzás nem az első félóra után feladott kínos és frusztráló szenvedés. Bocsánat a szerénytelenségért, de tényleg jól tanítunk, az pedig evidens, hogy nálunk nincs limes 90-es IQ-jú túravezető, aki fába szorult féregként csak ordítja, hogy jobbra, de képtelen tanítani, sőt, meg sem mutatja, hogy hogyan kell....így aztán marad a rejtély, hogy HOGYAN is jöjjön az a fránya kenu jobbra. 
 
 
 
 
 
 
 
 
20180720_120239_resized_1.jpg1-napos, szombati Túr-túrák, és ha itt nem találsz kedvedre való időpontot, ugyanezt a vízitúrát kérheted bármikorra!
 
 
 
 
 • 2023. június 3. Öreg-Túr vízitúra
 • 2023. június 10. Öreg-Túr vízitúra
 • 2023. június 17. Öreg-Túr vízitúra
 • 2023. június 24. Öreg-Túr vízitúra
   
 • 2023. július 1. Öreg-Túr vízitúra
 • 2023. július 8. Öreg-Túr vízitúra
 • 2023. július 15. Öreg-Túr vízitúra
 • 2023. július 22.. Öreg-Túr vízitúra
 • 2023. július 29.. Öreg-Túr vízitúra
 •  
 • 2023. augusztus 5Öreg-Túr vízitúra
 • 2023. augusztus 12Öreg-Túr vízitúra 
 • 2023. augusztus 19Öreg-Túr vízitúra
 • 2023. augusztus 26Öreg-Túr vízitúra 
 • 2023. szeptember 2. Öreg-Túr vízitúra
 • 2023. szeptember 9. Öreg-Túr vízitúra
 • 2023. szeptember 16. Öreg-Túr vízitúra
 • 2023. szeptember 23. Öreg-Túr vízitúra
 • 2023. szeptember 30. Öreg-Túr vízitúra
 • 2023. október 7. Öreg-Túr vízitúra
 • 2023. október 14. Öreg-Túr vízitúra
 • 2023. október 21. Öreg-Túr vízitúra
 • 2023. október 28. Öreg-Túr vízitúra

 

 

A vízitúrára miért velünk gyertek? 
oreg-tur-vizitura-924625.jpgMegtanítunk evezni. Megtanítunk kenut kormányozni. Megtanítjuk a vezérevezős munkáját. A túravezető megtanulta, hogy a tudását hogyan adja át. Velünk a kenuzás nem frusztráló szenvedés, nemes versenytársunk némely túravezetőjét elnézve - bocsi - nem mélyprimitíven dilettáns és nem sokkolóan felelőtlen a kenuzás megtanítása. Aztán. Ha velünk jössz, nagyon nagy eséllyel kulturált emberekkel vízitúrázol. Velünk a vízitúrán a madarak énekét, és nem alkoholisták dajdaját hallgatod, nálunk nincs tüc-tüc a kenuban, mert a vízitúra vízitúra. Nálunk a kulturált dohányos kivárja a pihenőket, kiszállási szüneteket, nem fogja tőled a hajóban kérdezni: ugye nem zavar, ha rágyújtok? A kenutúra-szervezés nálunk szervezés. Velünk nem vársz órákat pontatlan emberekre, elkéső buszra, trélerre. Nálunk nem motiválatlan, nemtörődöm emberek non-stop válság-menedzsmentjébe cseppensz bele. Nálunk a lehető legjobb a logisztika, minimalizált a benzinköltség. Velünk nem muszáj csak azért, nap mint nap oda-vissza akár órákat elveszteni, mert vissza "kell" menni egy saját tulajdonú kempingbe, amelybe (ahh minő véletlen) már a vízitúra előtti napon meg kell érkezni. Nálunk kötelező a mentőmellény, és tilos a flip-flop papucs, mivel a flip-flop bokaficam- és csúszásveszélyes. dsc01577.jpgNem "lazázunk", a nemtörődömséget nem magyarázzuk ki azzal, hogy "hát felnőtt ember a túrázó, ez az ő döntése", mivel honnan tudná valaki, aki soha nem volt itt, hogy mennyire meredek a Túr partja, hogy őrülten könnyű vízes flip-flop papuccsal megcsúszni, bokát ficamítani, stb. A mi kenutúráinkon kenuval jöttök. Nálunk nem 30-50 éves, ezerszer javított, agyonfoltozott, toldozótt, mókolt, szó szerint lyukas, a javítások során milliószor rákent anyag miatt 80+ kilóssá hízott roncsokba ülsz bele, aminek a pereme, festéke szétvághatja a kezed, amiből szivaccsal állandóan merni kell a beszivárgó vizet. Nálunk nincsenek FELÁR - komoly! -ellenében kínált "új" hajók.... mindenki döntse el: etikus-e felárat kérni azért, mert szimplán használható a mondjuk 5 éves (a flotta ezerszer leharcolt roncsaihoz képest tényleg "új") kenu.

 

 

 

Az Öreg-Túr egy mese; és itt fogsz vízitúrázni...
oreg-tur-vizitura-a-tur-sonkad-utan-www.tiszatura-vizitura.eoldal.hu.jpgÍme egy elmondhatatlanul szép, maximálisan biztonságos vízitúra. 104 kanyarjával folyamatosan izgalomban tart, a felfedező lelkületűeknek vízitúra-éden. A Túr egyszerre a kezdők és a vízitúra-ínyencek kedvence, tökéletes evezgetési lehetőség a gyermekeseknek, iskoláknak, osztályoknak, egyetemi csoportoknak, baráti köröknek is. Néhol az ember előtti időket idézi. Egyszer olyan, minta vietnami dzsungelben, máshol mintha az Amazonas vidéken eveznénk. 

 

 

Szállás az Öreg-Túr kenuzás idején
20180711_tur-kenutura-vizitura-oreg-tur.jpgMeg lehet csinálni az egynapos Öreg-Túr kenutúrát "ingázva", azaz délelőtt érkezve és délután, a túra végén hazafelé véve az irányt. Vagyis az egynapos Túr evezéshez elvileg nem kell szállás. De ha valaki "távolról" jön, term. vehet ki a túra előtti - mi "nulladiknak" mondjuk - nulladik nap estére szállást, vagy - értelemszerűen - maradhat is a kenutúra utánra. A szállás igény szerint sátor vagy szoba vagy apartman. Kölcsén, Szatmárcsekén, Túristvándiban, Sonkádon és környéken szép számú szállás közül mazsolázhatsz, csak kezdd el a keresést jóval a szezon előtt.   


Jöhetsz a vízitúrára a túra előtti "nulladik" napon! 
img_1651.jpgÉrdemes a nulladik napon jönni, ha valaki mondjuk Zala déli részéből érkezik, de pl. Budapestről kényelmesen be lehet futni a vízitúra első napján is.
 
 
Az utazás Bp-től például (szerintünk) 4 óra, az útvonaltervezők 3 óra 13 perce (nekünk) irreális. 
 
 

 
 
Étkezés az Öreg-Túr evezésen
20180707_135310_resized.jpgAz egynapos Túr-túrán az étkezés nem annyira központi kérdés, de a vízre hozzatok elemózsiát és vizet. Ha viszont szállást is veszel ki, akkor egyrészt vannak olyan szállások, ahol minden adott a saját főzéshez, és tudd, hogy itt is van pizzéria, remek éttermem, ahol klasszikus rántottás, bundás kenyeres, "kontinentális" stb. reggelik mellett lehet kérni kenyérlángost, ami egy kis szalonnával a tetején, tejföllel fé-lel-me-tes. Vacsorára és/vagy búcsúebédre pedig választhatsz olyat is, hogy káposztás paszuly füstölt hússal, vagy bográcsgulyás vagy harcsa paprikás túrós csuszával vagy éppen töltött káposzta. Őrült jók. 
 
 
 

Túr-kenutúra: Túristvándi körül evezgetünk
20150705_tur-kenu-kenutura-oreg-tur-vizitura.jpgAz e-mailen (aztán a vízitúra előtt szóban is) egyeztetett helyen találkozunk, amely a legtöbb esetben Túristvándi vagy Kölcse. 
Mivel szinte mindig van a vízitúrázást most kezdő túrázónk, (senki nem kenuban született), oktatással kezdünk. Ha még nem kenuztál, gyere 10 órára, és megtanítjuk Neked a kenuzás csínját-bínját. Ha pedig profi vagy, ha ez már a sokadik vízitúrád, akkor 11 órára várunk. 

 

Az evezés előtt célszerűen a romlandó élelmiszert tegyétek a szállásotokon hűtőszekrénybe.

 

 

 

 

 

20150707_141346.jpgBemutatkozás, beköltözés előtti, gyors hűtőszekrénybe pakolás mellett mindenki el tud menni wc-re, majd rövid tájékoztató.

 
 
 
A tájékoztatóra már "beöltözve" gyertek. Az ismertető alatt/közben nyugodtan lehet naptejezni.
 
 
 
 
 
 

És következik a sokak szerint Best of Túr szakasz, benne olyan nyalánkságok, mint, hogy 2 méterre fogsz elevezni a barna rétihéja fészkétől és komplett biológia órát tart neked a Túr, a gyékénytől a vízi harmatkásán át a mocsári mentáig jóformán minden vízinövényünkkel meg fogsz ismerkedni. 

 

 


20190721_122440_resized.jpgPancsolási szünetet Túristvándi világhírű strandján tartunk, amihez képest a Riviéra, a Copacabana és Cancun bakfitty. 

 

 

 

 

 

A kellemes fürdőzést, mesés szép tájon történő evezgetést követően érkezünk a napi célba, egyúttal a kocsikhoz. ​Még egy hajómosásra szeretnénk megkérni.

 

 

2014.07.20.-oreg-tur-vizitura-kolcse-es-sonkad-kozott-2.jpgA vízitúra után akár működés közben nézd meg Magyarország leghíresebb vízimalmát. A malom mellett megcsodálhatod Magyarország állítólag legnagyobb, szerintünk az egyik legnagyobb platánfáját.

 

 

 


Állunk rendelkezés(ed)re! Hívj vagy küldj e-mailt!

+36209342760 vagy tiszatura_vizitura@yahoo.com
 
 
 
 
Jelentkezés a kenutúrára és a túradíj utalása 
turistvandi-vizimalom-turistvandi-kozeleben-2-www.tiszatura-vizitura.eoldal.hu-www.vizitura.org.jpgJelentkezés a vízitúrára a honlapon olvasható tudnivalók, a részvételi és szerződési feltételek elolvasását követően a jelentkezési lap kitöltés utáni visszaküldésével (a tiszatura_vizitura@yahoo.com e-mail címre), majd a visszaigazolást követően a túradíj utalásával.
Kedvezményezett: MediaComm Kft.
A számlaszám: 12001008-00106900-00100007

A megjegyzés rovatba kérjük irányítószámmal a számlázási címet, a Túr-vízitúra időpontját és a Túrt, mint helyszínt beírni. A megjegyzés rovatba a nevet nem kell beírni, sőt, kérjük, hogy ne írd be. Felesleges, hiszen látjuk, hogy honnan érkezik az utalás, ráadásul a megjegyzés rovatban elveszi a helyet az értékes információtól!
 
 
(Pl. 2083 Solymár, Hordár u. 2. május 30. Öreg-Túr vízitúra)
 
2014.07.19.-oreg-tur-vizitura-turistvandi-es-kolcse-kozott-2.jpgA vízitúra előtt kérjük (akár többször) nézd át a "Mit kell hozni a vízitúrára menüpontot".  különös tekintettel arra, hogy kérjük a flip-flop papucs használatának szíves mellőzését (tilos), kérjük, hogy a hajóban senki ne gyújtson rá. A mentőmellény viselése kötelező a kenuban. Kérjük, hogy az UV-sugárzás elleni védelemről mindenki gondoskodjon (lehetőleg napszemüveg, simléderes sapka, naptej, hosszú ujjú póló, halásznadrág vagy egy törölköző a combokra).