Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


1-napos Öreg-Túr vízitúrák vasárnaponként, családi kenutúra a Túron

20150704_oreg-tur-kenutura-vizitura.jpg
1-napos ÖREG-TÚR VÍZITÚRÁK VASÁRNAPOKON is.

Gyerek: 5990 Ft/fő/nap* 

Felnőtt: 7990 Ft/fő/nap.*

*A túrák díját felárak terhelhetik az időpont(ok) függvényében.

 

Az Öreg-Túr például Budapesttől "messze" van, de olyan tünemény, hogy akár egy napra is megéri eljönni. 

20180711_oreg-tur-vizitura-kenutura-oreg-tur.jpgA hihetetlen Öreg-Túron bújócskázni feledhetetlen élmény. A Túr az olyan családoknak is ideális vízitúra terep, ahol még egészen aprók a csemeték. Magyarország egyik legtüneményesebb és - ha a túra előtt nem voltak viharok, nincsenek bedőlt fák - "a világ egyik legbiztonságosabb" folyócskája. 
 
 
 
 
 
 
 
Mi az Öreg-Túr kenuzást az először vízitúrázóknak evezéstanítással kínáljuk. 
oreg-tur-vizitura-oreg-tur-kenutura.jpg
Velünk a kenuzás nem az első félóra után feladott kínos és frusztráló szenvedés. Okos módszertannal, (civilben tanárok, trénerek vagy a kenukormányzás tanítását tanult túravezetők vagyunk) 50-80 centis vízen megtanítunk kenuzni. Bocsánat a szerénytelenségért, de tényleg jól tanítunk, nálunk nincs olyan túravezető, aki csak ordítja, hogy "jobbra", de képtelen tanítani, sőt, meg sem mutatja, hogy hogyan is kéne jönni "jobbra". 
 
 
 
 
 
 
oreg-tur--tiszatura--vizitura-www.tiszatura-vizitura.eoldal.hu-www.vizitura.org-oreg-tur-18.jpg1-napos vasárnapi Túr-túrák, és ha itt nem találsz kedvedre való időpontot, ugyanezt a vízitúrát kérheted bármikorra!
 
 
 
 
 
 
 
 
 • 2023. június 4. Öreg-Túr vízitúra
 • 2023. június 11. Öreg-Túr vízitúra
 • 2023. június 18. Öreg-Túr vízitúra
 • 2023. június 25. Öreg-Túr vízitúra
   
 • 2023. július 2. Öreg-Túr vízitúra
 • 2023. július 9. Öreg-Túr vízitúra
 • 2023. július 16. Öreg-Túr vízitúra
 • 2023. július 23. Öreg-Túr vízitúra
 • 2023. július 30Öreg-Túr vízitúra
   
 • 2023. augusztus 6Öreg-Túr vízitúra 
 • 2023. augusztus 13Öreg-Túr vízitúra
 • 2023. augusztus 20Öreg-Túr vízitúra 
 • 2023. augusztus 27. Öreg-Túr vízitúra
 • 2023. szeptember 3. Öreg-Túr vízitúra
 • 2023. szeptember 10. Öreg-Túr vízitúra
 • 2023. szeptember 17. Öreg-Túr vízitúra
 • 2023. szeptember 24. Öreg-Túr vízitúra
   
 • 2023. október 1. Öreg-Túr vízitúra
 • 2023. október 8. Öreg-Túr vízitúra
 • 2023. október 15. Öreg-Túr vízitúra
 • 2023. október 22. Öreg-Túr vízitúra
 • 2023. október 29Öreg-Túr vízitúra

 

 

A vízitúrára miért velünk gyertek? 
oreg-tur-vizitura-924625.jpgMegtanítunk evezni. Megtanítunk kenut kormányozni. Megtanítjuk a vezérevezős munkáját. A túravezető megtanulta, hogy a tudását hogyan adja át. Velünk a kenuzás nem frusztráló szenvedés, nemes versenytársunk némely túravezetőjét elnézve - bocsi - nem mélyprimitíven dilettáns és nem sokkolóan felelőtlen a kenuzás megtanítása. Aztán. Ha velünk jössz, nagyon nagy eséllyel kulturált emberekkel vízitúrázol. Velünk a vízitúrán a madarak énekét, és nem alkoholisták dajdaját hallgatod, nálunk nincs tüc-tüc a kenuban, mert a vízitúra vízitúra. Nálunk a kulturált dohányos kivárja a pihenőket, kiszállási szüneteket, nem fogja tőled a hajóban kérdezni: ugye nem zavar, ha rágyújtok? A kenutúra-szervezés nálunk szervezés. Velünk nem vársz órákat pontatlan emberekre, elkéső buszra, trélerre. Nálunk nem motiválatlan, nemtörődöm emberek non-stop válság-menedzsmentjébe cseppensz bele. Nálunk a lehető legjobb a logisztika, minimalizált a benzinköltség. Velünk nem muszáj csak azért, nap mint nap oda-vissza akár órákat elveszteni, mert vissza "kell" menni egy saját tulajdonú kempingbe, amelybe (ahh minő véletlen) már a vízitúra előtti napon meg kell érkezni. Nálunk kötelező a mentőmellény, és tilos a flip-flop papucs, mivel a flip-flop bokaficam- és csúszásveszélyes. dsc01577.jpgNem "lazázunk", a nemtörődömséget nem magyarázzuk ki azzal, hogy "hát felnőtt ember a túrázó, ez az ő döntése", mivel honnan tudná valaki, aki soha nem volt itt, hogy mennyire meredek a Túr partja, hogy őrülten könnyű vízes flip-flop papuccsal megcsúszni, bokát ficamítani, stb. A mi kenutúráinkon kenuval jöttök. Nálunk nem 30-50 éves, ezerszer javított, agyonfoltozott, toldozótt, mókolt, szó szerint lyukas, a javítások során milliószor rákent anyag miatt 80+ kilóssá hízott roncsokba ülsz bele, aminek a pereme, festéke szétvághatja a kezed, amiből szivaccsal állandóan merni kell a beszivárgó vizet. Nálunk nincsenek FELÁR - komoly! -ellenében kínált "új" hajók.... mindenki döntse el: etikus-e felárat kérni azért, mert szimplán használható a mondjuk 5 éves (a flotta ezerszer leharcolt roncsaihoz képest tényleg "új") kenu.

 

 

Az Öreg-Túr egy mese; és itt fogsz vízitúrázni...
oreg-tur-vizitura-a-tur-sonkad-utan-www.tiszatura-vizitura.eoldal.hu.jpgÍme egy elmondhatatlanul szép, maximálisan biztonságos vízitúra. 104 kanyarjával folyamatosan izgalomban tart, a felfedező lelkületűeknek vízitúra-éden. A Túr egyszerre a kezdők és a vízitúra-ínyencek kedvence, tökéletes evezgetési lehetőség a gyermekeseknek, iskoláknak, osztályoknak, egyetemi csoportoknak, baráti köröknek is. Néhol az ember előtti időket idézi. Egyszer olyan, minta vietnami dzsungelben, máshol mintha az Amazonas vidéken eveznénk. 

 

 

Szállás az Öreg-Túr kenuzás idején
20180711_tur-kenutura-vizitura-oreg-tur.jpgMeg lehet csinálni az egynapos Öreg-Túr kenutúrát "ingázva", azaz délelőtt érkezve és délután, a túra végén hazafelé véve az irányt. Vagyis az egynapos Túr evezéshez elvileg nem kell szállás. De ha valaki "távolról" jön, term. vehet ki a túra előtti - mi "nulladiknak" mondjuk - nulladik nap estére szállást, vagy - értelemszerűen - maradhat is a kenutúra utánra. A szállás igény szerint sátor vagy szoba vagy apartman. Kölcsén, Szatmárcsekén, Túristvándiban, Sonkádon és környéken szép számú szállás közül mazsolázhatsz, csak kezdd el a keresést jóval a szezon előtt.   


Jöhetsz a vízitúrára a túra előtti "nulladik" napon! 
img_1651.jpgÉrdemes a nulladik napon jönni, ha valaki mondjuk Zala déli részéből érkezik, de pl. Budapestről kényelmesen be lehet futni a vízitúra első napján is.
 
 
Az utazás Bp-től például (szerintünk) 4 óra, az útvonaltervezők 3 óra 13 perce (nekünk) irreális. 
 
 

 
 
Étkezés az Öreg-Túr evezésen
20180707_135310_resized.jpgAz egynapos Túr-túrán az étkezés nem annyira központi kérdés, de a vízre hozzatok elemózsiát és vizet. Ha viszont szállást is veszel ki, akkor egyrészt vannak olyan szállások, ahol minden adott a saját főzéshez, és tudd, hogy itt is van pizzéria, remek éttermem, ahol klasszikus rántottás, bundás kenyeres, "kontinentális" stb. reggelik mellett lehet kérni kenyérlángost, ami egy kis szalonnával a tetején, tejföllel fé-lel-me-tes. Vacsorára és/vagy búcsúebédre pedig választhatsz olyat is, hogy káposztás paszuly füstölt hússal, vagy bográcsgulyás vagy harcsa paprikás túrós csuszával vagy éppen töltött káposzta. Őrült jók. 
 
 

 

20140613_oreg-tur-vizitura-7-turistvandi-fele.jpgVasárnapi vízitúrák az Öreg-Túron:
elképesztően érintetlen tájon, a Túr jóformán senki más által nem evezett szakaszán fogsz vízitúrázni. Konkrétan lesz kb. 3 óra, amikor a 
Tejút galaxison kívül kalandozunk, ahol a térerő se jár
Az e-mailen (aztán a vízitúra előtt szóban is) egyeztetett helyen találkozunk, amely a legtöbb esetben Túristvándi. Wc és felszerelésosztás után 10 órakor megtanítjuk a kenu irányításának rejtelmeit. A rutinos vízitúrázókat, azokat, akik már az előző napon is eveztek, 10:29-re várjuk. Egy kis kenucipelés és átemelés, majd ismételt mosdó után szállunk vízre. 

20140613_161431.jpgÁlomszép helyen fogunk szlalomozni. Legyen elég ennyi, mivel sekélyes szótárunkban nincsenek szavak a leírhatatlanra. 

Ezen a napon a Túr jóformán senki által nem járt részein örömködünk. Olyan helyen evezünk, hogy ez nincs is a Föld bolygón, vagy ha igen, 65 milliónál biztos, hogy több évet ugrunk vissza, hiszen lejárnak a partra inni a dinoszauruszok.

 
Vagy majdnem. img_1355.jpgSzóval szürreális helyen fogunk szlalomozni és néhol  akadályokkal is meg kell küzdeni, a Túr nem adja magát olyan könnyen, bedőlt fák, limbo hintó, esetleg átemelés, bújócska a behajló ágak alatt. 

 

 

img_1939.jpg

Néha szűkületekben, néhol hajolgatva haladunk. Fontos. Természetesen ki lehet majd szállni, sok helyen meg lehet állni pisilési szünetre, de az egyébként parádés túraszakasz kiszállási szempontból, de csak kiszállási szempontból nem igazán jó. Amilyen szenzációs a Túr, annyira nem bővelkedik fenomenális kiszállási helyekkel. A túravezető folyamatosan megmutatja a közel sem jó, de a borulás nélküli kiszállás esélyét adó kiszállási pontokat. Ettől az apróságtól eltekintve olyan, de olyan parádés lesz az időutazás, hogy JÚÚÚÚHÉÉÉÉÉ. A lezizzenés napja. A túranap több pihenő-, és wc-szünettel 14:30 körül ér véget, amelyhez képest nagy eltérés is lehetséges, hiszen az Öreg-Túr az Öreg-Túr, és egy-egy új akadály legyőzése finoman szólva időigényes is lehet. 

 


Állunk rendelkezés(ed)re! Hívj vagy küldj e-mailt!

+36209342760 vagy tiszatura_vizitura@yahoo.com
 

 
 
Jelentkezés az Öreg-Túr kenutúrára és a túradíj utalása 
20130731_oreg-tur-vizituran-egesz-jo-kep-a-turistvandi-vizimalomrol.jpgJelentkezés a vízitúrára a honlapon olvasható tudnivalók, a részvételi és szerződési feltételek elolvasását követően a jelentkezési lap kitöltés utáni visszaküldésével (a tiszatura_vizitura@yahoo.com e-mail címre), majd a visszaigazolást követően a túradíj utalásával.
 
 
 
Kedvezményezett: MediaComm Kft.
A számlaszám: 12001008-0010900-00100007
A megjegyzés rovatba kérjük irányítószámmal a számlázási címet, a Túr-vízitúra időpontját és a Túrt, mint helyszínt beírni. A megjegyzés rovatba a nevet nem kell beírni, sőt, kérjük, hogy ne írd be. Felesleges, hiszen látjuk, hogy honnan érkezik az utalás, ráadásul a megjegyzés rovatban elveszi a helyet az értékes információtól!
(Pl. 2083 Solymár, Hordár u. 2.
augusztus 27.
Öreg-Túr vízitúra)
 
A vízitúra előtt kérjük (akár többször) nézd át a "Mit kell hozni a vízitúrára menüpontot".  különös tekintettel arra, hogy kérjük a flip-flop papucs használatának szíves mellőzését (tilos), kérjük, hogy a hajóban senki ne gyújtson rá. A mentőmellény viselése kötelező a kenuban. Kérjük, hogy az UV-sugárzás elleni védelemről mindenki gondoskodjon (lehetőleg napszemüveg, simléderes sapka, naptej, hosszú ujjú póló, halásznadrág vagy egy törölköző a combokra).