Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


1-napos Öreg-Túr vízitúrák vasárnaponként, családi kenutúra a Túron

20150704_oreg-tur-kenutura-vizitura.jpg

1-napos ÖREG-TÚR VÍZITÚRÁK VASÁRNAP is!!! Miért ne jöhetnél "CSAK" egy vasárnap? Hozzánk jöhetsz!

A hihetetlen Öreg-Túr egy mese, itt evezgetni feledhetetlen élmény. A Túr az olyan családoknak is ideális vízitúra terep, ahol még egészen aprók a csemeték. Tüneményes, biztonságos folyócska. Vagy kérd ugyanezt az evezést a hét bármelyik napjára, kérhetitek ezt az Öreg-Túr kenutúrát bármikorra! Ugyanezt a túrát (ezt is) BÁRMIKORRA kérheti egy csoport, aki saját maga szeretne evezni a Túron. 

oreg-tur-vizitura-a-tur-sonkad-utan-www.tiszatura-vizitura.eoldal.hu.jpg104 kanyarjával folyamatosan izgalomban tart, a felfedező lelkületűeknek maga az éden. Egyszerre a kezdők és a vízitúra-ínyencek kedvence, tökéletes evezgetés a gyermekeseknek, iskoláknak, osztályoknak, egyetemi csoportoknak, baráti köröknek is. Az ember előtti időket idézi. Egyszer, mint ha vietnami dzsungelben, máshol mint ha az Amazonas vidéken eveznénk. 

 

A Túr-vízitúrára miért velünk gyertek? 
oreg-tur-vizitura-924625.jpgJól tanítunk. Megtanítunk kenut kormányozni. Megtanítjuk a vezérevezős munkáját. A túravezető megtanulta, hogy a tudását hogyan adja át. Velünk a kenuzás nem frusztráló szenvedés, amit azért adsz fel, mert azt hiszed, hogy TE nem vagy ügyes, hogy benned van a hiba. Bocsánat a szerénytelenségért, de tényleg jól tanítunk, nálunk nincs olyan túravezető, aki csak ordítja, hogy "jobbra", de képtelen tanítani, sőt, meg sem mutatja, hogy hogyan is kéne jönni "jobbra". Ha velünk jössz, nagyon nagy eséllyel kulturált emberekkel vízitúrázol. Velünk a Túr- vízitúrán a madarak énekét, és nem alkoholisták dajdaját hallgatod, nálunk nincs tüc-tüc a kenuban, a vízitúra vízitúra. 

20140613_oreg-tur-vizitura-7-turistvandi-fele.jpg

A mi túráinkat vízitúra-vezető vezeti, aki ott van a közeledben, aki folyamatosan segít, és nem a csapatát előre küldve órákkal később száll vízre. Nálunk a kulturált dohányos kivárja a pihenőket, kiszállási szüneteket, nem fogja tőled senki megkérdezni: ugye nem zavar, ha rágyújtok? Vannak az Öreg-Túrnak olyan részei (a Túristvándi "alatti", tehát a Túristvándi és Nagyar közötti, ill. a Kömörő és Olcsvaapáti közötti vízitúráink), ahova KIZÁRÓLAG mi szervezünk kenutúrákat. 

A kenutúra-szervezés nálunk szervezés. Velünk nem vársz órákat pontatlan emberekre, elkéső buszra, trélerre. Nálunk nem motiválatlan, nemtörődöm emberek non-stop válság-menedzsmentjébe cseppensz bele. 

oreg-tur-vizitura-oreg-tur-kenutura.jpg

Nálunk a lehető legjobb a logisztika, minimalizált a benzinköltség. Velünk nem muszáj csak azért, nap mint nap, akár órákat elveszteni, mert vissza "kell" buszozni egy saját tulajdonú kempingbe, amelybe (ahh minő véletlen) már a vízitúra előtti napon meg kell érkezni. Mielőtt nemes versenytársunk busza indulna vissza Tiszabecsre, a busz egy órán keresztül járatja a motort és megfullad az ember a kipufogó gázban. Nálunk kötelező a mentőmellény, és tilos a flip-flop papucs, mivel a flip-flop bokaficam- és csúszásveszélyes. 

dsc01576.jpg

Nem "lazázunk", a nemtörődömséget nem magyarázzuk ki azzal, hogy "hát felnőtt ember a túrázó, ez az ő döntése", mivel honnan tudná valaki, aki soha nem volt itt, hogy mennyire meredek a Túr partja, hogy őrülten könnyű vízes flip-flop papuccsal megcsúszni, bokát ficamítani, egy csúszással felnyársalódni, stb. A mi kenutúráinkon kenuval jöttök. Normális kenukkal.

20180711_oreg-tur-vizitura-kenutura-oreg-tur.jpg

Nálunk nem ezerszer javított, agyonfoltozott, a javítások során milliószor rávitt anyag miatt őrült nehéz roncsokba ülsz bele, aminek a pereme, lepattogzó festéke (!) szétvághatja a kezed, amiből szivaccsal állandóan merni kell a beszivárgó vizet. Nálunk nincsenek FELÁR ellenében kínált "új" hajók.... mindenki döntse el: etikus-e többezer forintos felárat kérni azért, mert szimplán használható a mondjuk 5 éves  - minden relatív - újnak mondott kenu.  

 

Szállás és étkezés az Öreg-Túr kenuzás idején
20180711_tur-kenutura-vizitura-oreg-tur.jpgAz egynapos Túr evezéshez elvileg nem kell szállás. De ha valaki "távolról" jön, term. vehet ki a túra előtti  estére szállást, vagy maradhat is a kenutúra utánra. A szállás igény szerint sátor vagy szoba vagy apartman. Kölcsén, Szatmárcsekén, Túristvándiban, Sonkádon, Nagyarban, Tivadarban keresd a szállást, csak kezdd el a keresést időben! A vízre hozzatok elemózsiát és vizet. Sok szálláson minden adott a saját főzéshez, és van pizzéria, étterem.
   

2014.07.19.-oreg-tur-vizitura-turistvandi-es-kolcse-kozott-2.jpgJöhetsz a vízitúra előtti "nulladik" napon! 
Érdemes a nulladik napon jönni, ha pedig valaki távolabbról, mondjuk Zala déli részéből érkezik, annak feltétlenül javasolt. Mindenesetre pontosan kell érkezni. Az utazás Bp-től szerintünk legalább 4 óra, az útvonaltervezők 3 óra 13 perce irreális. 
 
 
Vasárnapi Túr-kenutúra: 12 km-es hiperkaland a Tejút-galaxison kívül 
20150704_oreg-tur-kenutura-vizitura.jpg10 és 10:30 között találkozunk Túristvándiban a Vízimalom kemping és panzió udvarán. Mielőtt erre veszed az irányt a romlandó élelmiszert a szállásodon mindenképpen tegyétek hűtőszekrénybe. A kemping és panzió udvarán parkolj a fák alatt, hogy a kocsid kevésbé forrjon fel a napsütésben.

img_140.jpgA túravezetők vagy túravezető intelligensen neon színű, Holdról is látható, hosszú ujjú pólóját az MC vízitúravezető felirattal a nem túl nagy udvaron NEM lehet nem észrevenni. 
Üdvözlés után el tudsz menni mosdóba, amelynek a használati díját kérjük, hogy a büfében becsületkasszásan rendezd. Egy kis kenucipelést (átemelést) követően úgy megtanítunk kenut kormányozni, úgy elsajátítjátok a vezérevős munkáját, hogy ihaj. 
 
2014.07.20.-oreg-tur-vizitura-kolcse-es-sonkad-kozott-2.jpg
Egy gyors leltár (senki ne felejtse el a vizet, elemózsiát, naptejet, stb. hozni) és máris vízre szállunk. 
A túranap során az Öreg-Túr egy másik galaxisba eső részén evezgetünk.
Itt SENKI nem fog szembe jönni, itt CSAK MI evezünk. Az Öreg-Túrnak ez a szakasza "CSAK A MIÉNK". 
 
 
img_1355.jpg
Amikor visszakanyarodunk a Tejútrendszerbe, akkor pedig időutazunk. 65 milliónál biztos, hogy több évet ugrunk vissza, hiszen lejárnak a partra inni a dinoszauruszok. A lezizzenés napja.
Szürreális helyen fogunk szlalomozni, és lehet, hogy néhol akadályokkal is meg kell majd küzdeni. A (jó öreg) Öreg-Túr nem feltétlenül adja magát könnyen, lehetnek bedőlt fák, kellhet limbo hintó, esetleg átemelés, bújócska a behajló ágak alatt, a kenu aljába kuporodás. Az Öreg-Túr már csak ilyen...
img_1939.jpg
Amilyen szenzációs a Túr, annyira nem bővelkedik klassz kiszállási helyekkel. A pisilést úgy oldjuk meg, hogy a túravezető folyamatosan mutatja a borulás, ill. baleset nélküli kiszállás esélyét adó kiszállási pontokat. Ahol van egy-két kenunyi "parkolóhely" a part mentén, ott egy, (vagy néhány) kenu megáll, a kenukaraván többi része megy egy kicsit tovább, és diszkrét távolságban megáll, és bevárjuk a wc-szünetes hajó(ka)t.
20180711_114921_resized.jpgMeg van úgy, hogy a szendvicseket a hajóban esszük meg. A zugevés tulajdonképpen minden olyan helyen felüti a fejét, ahol van valamilyen kihívásocska. Ugyanis ahol nem tud mindenki besegíteni, ott, amíg a hajók egyenként átjönnek a tű fokán, addig várunk a többiekre. Adja magát, hogy az elemózsia felé nyúlsz majd. A Túr-túra a több pihenővel és wc-szünettel 16 óra körül az indulási helyen ér véget, amelyhez képest eltérés lehetséges, hiszen az Öreg-Túr az Öreg-Túr, és egy-egy akadály legyőzése időigényes is lehet. 
 
+36209342760 vagy tiszatura_vizitura@yahoo.com
 
 
Jelentkezés az Öreg-Túr kenutúrára és a túradíj utalása 
20130731_oreg-tur-vizituran-egesz-jo-kep-a-turistvandi-vizimalomrol.jpgJelentkezés a vízitúrára a honlapon olvasható tudnivalók, a részvételi és szerződési feltételek elolvasását követően a jelentkezési lap kitöltés utáni visszaküldésével (a tiszatura_vizitura@yahoo.com e-mail címre), majd a visszaigazolást követően a túradíj utalásával.
Kedvezményezett: MediaComm Kft.
A számlaszám: 12001008-0010900-00100007

oreg-tur--tiszatura--vizitura-www.tiszatura-vizitura.eoldal.hu-www.vizitura.org-oreg-tur14.jpgA megjegyzés rovatba kérjük irányítószámmal a számlázási címet, a Túr-vízitúra időpontját és a Túrt, mint helyszínt beírni. A megjegyzés rovatba a nevet nem kell beírni, sőt, kérjük, hogy ne írd be. Felesleges, hiszen látjuk, hogy honnan érkezik az utalás, ráadásul a megjegyzés rovatban elveszi a helyet az értékes információtól!
(Pl. 2083 Solymár, Hordár u. 2.
augusztus 27.
Öreg-Túr vízitúra)
 
20140613_161431.jpgA vízitúra előtt kérjük (akár többször) nézd át a "Mit kell hozni a vízitúrára menüpontot".  különös tekintettel arra, hogy kérjük a flip-flop papucs használatának szíves mellőzését (tilos), kérjük, hogy a hajóban senki ne gyújtson rá. A mentőmellény viselése kötelező a kenuban. Kérjük, hogy az UV-sugárzás elleni védelemről mindenki gondoskodjon (lehetőleg napszemüveg, simléderes sapka, naptej, hosszú ujjú póló, halásznadrág vagy egy törölköző a combokra). 
 
 
 
oreg-tur--tiszatura--vizitura-www.tiszatura-vizitura.eoldal.hu-www.vizitura.org-oreg-tur-18.jpg1-napos vasárnapi Túr-túrák, és ha itt nem találsz kedvedre való időpontot, ugyanezt a vízitúrát kérheted bármikorra!
 
 
 
 
 
 
 
 
 • 2024. 03. 31Öreg-Túr vízitúra Húsvét vasárnap
 • 2024. 04. 07Öreg-Túr vízitúra
 • 2024. 04. 14Öreg-Túr vízitúra
 • 2024. 04. 21Öreg-Túr vízitúra
 • 2024. 04. 28Öreg-Túr vízitúra
 • 2024. 05. 05Öreg-Túr vízitúra
 • 2024. 05. 12Öreg-Túr vízitúra
 • 2024. 05. 19. Öreg-Túr vízitúra Pünkösd vasárnap
 • 2024. 05. 26Öreg-Túr vízitúra
 • 2024. 06. 02. Öreg-Túr vízitúra
 • 2024. 06. 09. Öreg-Túr vízitúra
 • 2024. 06. 16. Öreg-Túr vízitúra
 • 2024. 06. 23. Öreg-Túr vízitúra
 • 2024. 06. 30. Öreg-Túr vízitúra
 • 2024. 07. 07. Öreg-Túr vízitúra
 • 2024. 07. 14. Öreg-Túr vízitúra
 • 2024. 07. 21. Öreg-Túr vízitúra
 • 2024. 07. 28. Öreg-Túr vízitúra
 • 2024. 08. 04. Öreg-Túr vízitúra
 • 2024. 08. 11Öreg-Túr vízitúra
 • 2024. 08. 18Öreg-Túr vízitúra, vasárnap aug. 20. előtt
 • 2024. 08. 25. Öreg-Túr vízitúra
 • 2024. 09. 01Öreg-Túr vízitúra 
 • 2024. 09. 08Öreg-Túr vízitúra 
 • 2024. 09. 15Öreg-Túr vízitúra 
 • 2024. 09. 22Öreg-Túr vízitúra 
 • 2024. 09. 29Öreg-Túr vízitúra
 • 2024. 10. 06Öreg-Túr vízitúra 
 • 2024. 10. 13Öreg-Túr vízitúra
 • 2024. 10. 20Öreg-Túr vízitúra 
 • 2024. 10. 27Öreg-Túr vízitúra 
 
 

20180711_oreg-tur-vizitura-kenutura-oreg-tur.jpg

20180711_114451_resized.jpg