Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


1-napos Öreg-Túr vízitúrák vasárnaponként, családi kenutúra a Túron

20150704_oreg-tur-kenutura-vizitura.jpg1-napos Öreg-Túr vízitúrák a nyár minden napján, itt például a vasárnapi kenutúrákat olvashatod. De bármelyik másik napra, ill. napokra is jelentkezhetsz! 
 
 
 
 
 
 
 
 
Az Öreg-Túr Budapesttől "messze" van, de olyan tünemény, hogy akár egy napra is megéri eljönni.
 
Hihetetlen, feledhetetlen élmény.
 
 
20180711_oreg-tur-vizitura-kenutura-oreg-tur.jpgA Túr az olyan családoknak is ideális vízitúra terep, ahol még egészen aprók a csemeték. Magyarország egyik legtüneményesebb és "a világ egyik legbiztonságosabb" folyócskája. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Mi az Öreg-Túr kenuzást az először vízitúrázóknak evezéstanítással kínáljuk. 
oreg-tur-vizitura-oreg-tur-kenutura.jpg
Velünk a kenuzás nem az első félóra után feladott kínos és frusztráló szenvedés. Okos módszertannal, (civilben tanárok, trénerek vagy a kenukormányzás tanítását tanult túravezetők vagyunk) 50-80 centis vízen megtanítunk kenuzni. Bocsánat a szerénytelenségért, de tényleg jól tanítunk, nálunk nincs olyan túravezető, aki csak ordítja, hogy "jobbra", de képtelen tanítani, sőt, meg sem mutatja, hogy hogyan is kéne jönni "jobbra". 
 
 
 
 
 
 
oreg-tur--tiszatura--vizitura-www.tiszatura-vizitura.eoldal.hu-www.vizitura.org-oreg-tur-18.jpg1-napos vasárnapi Túr-túrák, és ha itt nem találsz kedvedre való időpontot, ugyanezt a vízitúrát kérheted bármikorra!
 
 
 
 
 
 
 
 
 • 2022. szeptember 11. Öreg-Túr vízitúra
 • 2022. szeptember 18. Öreg-Túr vízitúra
 • 2022. szeptember 25. Öreg-Túr vízitúra
 • 2022. október 2. Öreg-Túr vízitúra
 • 2022. október 9. Öreg-Túr vízitúra
 • 2022. október 16. Öreg-Túr vízitúra
 • 2022. október 23. Öreg-Túr vízitúra
 • 2022. október 30Öreg-Túr vízitúra
   
 • 2023. június 4. Öreg-Túr vízitúra
 • 2023. június 11. Öreg-Túr vízitúra
 • 2023. június 18. Öreg-Túr vízitúra
 • 2023. június 25. Öreg-Túr vízitúra
   
 • 2023. július 2. Öreg-Túr vízitúra
 • 2023. július 9. Öreg-Túr vízitúra
 • 2023. július 16. Öreg-Túr vízitúra
 • 2023. július 23. Öreg-Túr vízitúra
 • 2023. július 30Öreg-Túr vízitúra
   
 • 2023. augusztus 6Öreg-Túr vízitúra 
 • 2023. augusztus 13Öreg-Túr vízitúra
 • 2023. augusztus 20Öreg-Túr vízitúra 
 • 2023. augusztus 27. Öreg-Túr vízitúra
 • 2023. szeptember 3. Öreg-Túr vízitúra
 • 2023. szeptember 10. Öreg-Túr vízitúra
 • 2023. szeptember 17. Öreg-Túr vízitúra
 • 2023. szeptember 24. Öreg-Túr vízitúra
   
 • 2023. október 1. Öreg-Túr vízitúra
 • 2023. október 8. Öreg-Túr vízitúra
 • 2023. október 15. Öreg-Túr vízitúra
 • 2023. október 22. Öreg-Túr vízitúra
 • 2023. október 29Öreg-Túr vízitúra

 

 

Az Öreg-Túr kenutúrára miért velünk gyertek? 

oreg-tur-vizitura-924625.jpg

Megtanítunk evezni. Kenut kormányozni. Megtanítjuk a vezérevezős munkáját. A túravezető oktatási szakember, aki tanulta, hogy a tudását hogyan adja át, velünk a kenuzás nem frusztráló szenvedés. 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ha velünk jössz, nagyon nagy eséllyel kulturált emberekkel vízitúrázol. Velünk a madarak énekét és nem "feltűnően vidám urak" dajdaját hallgatod, nálunk nincs tüc-tüc a kenuban, mert a vízitúra vízitúra. Nálunk a kulturált dohányos kivárja a pihenőket, kiszállási szüneteket, nem fogja tőled a hajóban kérdezni: ugye nem zavar, ha rágyújtok? 

 

 


dsc01577.jpgA kenutúra-szervezés pedig szervezés. Velünk nem órákat vársz pontatlan, az idődet, ezzel téged semmibe vevő, mindenkivel tiszteletlen emberekre. Nálunk nem motiválatlan, nemtörődöm emberek non-stop válság-menedzsmentjébe cseppensz bele.

 

 

 

 

Nálunk a lehető legjobb a logisztika, minimalizált a benzinköltség. Velünk nem muszáj csak azért, nap mint nap oda-vissza egy órát elveszteni, mert vissza "kell" menni Tiszabecsre, lévén ott van a saját tulajdonú kempingünk, amit meg kell tölteni.

 

 

 

img_7505.jpgMi nem hallgatjuk el, amikor a Túr is lehet veszélyes. Például, ha a bedőlt fák miatt át kell átemelni. Nálunk kötelező a mentőmellény és tilos a flip-flop papucs, mivel a flip-flop bokaficam- és csúszásveszélyes, ami balesetveszélyes. Próbálj ki minket!

 

 

 

 

 

 

 

Az Öreg-Túr egy mese; és itt fogsz vízitúrázni...
oreg-tur-vizitura-a-tur-sonkad-utan-www.tiszatura-vizitura.eoldal.hu.jpgÍme egy elmondhatatlanul szép, maximálisan biztonságos vízitúra. 104 kanyarjával folyamatosan izgalomban tart, a felfedező lelkületűeknek vízitúra-éden. A Túr egyszerre a kezdők és a vízitúra-ínyencek kedvence, tökéletes evezgetési lehetőség a gyermekeseknek, iskoláknak, osztályoknak, egyetemi csoportoknak, baráti köröknek is.

 

 

 

Néhol az ember előtti időket idézi. Egyszer olyan, minta vietnami dzsungelben, máshol mintha az Amazonas vidéken eveznénk. 

 

 

 

Vízitúra az Öreg-Túron költözködés nélkül, igény szerinti szállással!
turistvandi_299.jpgA "fix" támaszponton biztonságban van mindened, nem költözöl, nincs macera, sátorverési vagy költözési kényelmetlenség.
A szállás igény szerint sátor vagy vendégházi szoba. Ha kéred, szívesen foglaljuk nektek. 
 
 
 
 
 
A vendégszobás szállások díja jellemzően 2500-3000 Ft/fő/éjszaka a helytől függően, amelyet a túradíj nem tartalmaz. Aki magának foglalja a szállást, Túristvándiban és környékén a kandallós panziótól az egyszerű, de korrekt turistaszállásokig mazsolázhat a szállások között. Csak kezdjétek el a keresést időben, vagyis jóval a nyári szünet kezdete előtt.  
 
 
 
 


Jöhetsz a vízitúrára autóval és vonattal is! 
img_1651.jpgÉrdemes a nulladik napon jönni, ha valaki mondjuk Zala déli részéből érkezik, de pl. Budapestről kényelmesen be lehet futni a vízitúra első napján is.
Az utazás Bp-től például (szerintünk) 4 óra, az útvonaltervezők 3 óra 13 perce (nekünk) irreális. 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
Étkezés az Öreg-Túr kenutúra idején

20140613_162121.jpgA legtöbb szálláson minden feltétel adott a saját főzéshez, sütéshez, grillezéshez vagy tárcsázáshoz, vagy lehet reggelit és vacsorát rendelni is.

 

 

 

 

 

 

Az egyik kedvenc helyünkön a klasszikus tojásrántottás, bundás kenyeres, "kontinentális" stb. reggelik (amik szintén rendben vannak) mellett lehet kérni kenyérlángost. Önmagában is szuper, de szalonnával és tejföllel a tetején, kegyetlen. Vacsorára és ebédre pedig válassz a helyi gasztronómiai szimfóniákból:

 


20150705_oreg-tur-vizitura-kenutura.jpgA) Káposztás paszuly füstölt hússal, 3 palacsinta (az egyik mondjuk házi szatmári szilvával, egy túrós, és egy kakaós...).
B) Bográcsgulyás és a 3 palacsinta.
C) Rántott hús és sült krumpli ketchuppal plusz 3 palacsinta.
D) Töltött káposzta plusz három palacsinta. 

 
 

 

 

 

 

 

 

20140613_oreg-tur-vizitura-7-turistvandi-fele.jpgVasárnapi vízitúrák az Öreg-Túron:
elképesztően érintetlen tájon, a Túr jóformán senki más által nem evezett szakaszán fogsz vízitúrázni. Konkrétan lesz kb. 3 óra, amikor a 
Tejút galaxison kívül kalandozunk, ahol a térerő se jár
8:59-kor találkozunk Túristvándiban a Vízimalom Kemping és Panzióban. 

 


Ha valaki csak a második napi vízitúrára érkezett, azoknak is felszerelésosztás után megtanítjuk a kenu irányításának rejtelmeit. A rutinos vízitúrázókat, azokat, akik már az előző napon is eveztek, 9:29-re várjuk. Egy kis kenucipelés és átemelés, majd mosdó után 9:59-kor szállunk vízre. 

 

 

 

 

20140613_161431.jpgA vízre szállást követően álomszép helyen fogunk szlalomozni. Legyen elég ennyi, mivel sekélyes szótárunkban nincsenek szavak a leírhatatlanra. 

Ezen a napon a Túr jóformán senki által nem járt részein  örömködünk. Olyan helyen evezünk, hogy ez nincs is a Föld bolygón, vagy ha igen, 65 milliónál biztos, hogy több évet ugrunk vissza, hiszen lejárnak a partra inni a dinoszauruszok.

 
 
 
 
 
 
 
Vagy majdnem. img_1355.jpgSzóval szürreális helyen fogunk szlalomozni és néhol  akadályokkal is meg kell küzdeni, a Túr nem adja magát olyan könnyen, bedőlt fák, limbo hintó, esetleg átemelés, bújócska a behajló ágak alatt. 

 

 

 

 

 

 

 

img_1939.jpg

Néha szűkületekben, néhol hajolgatva haladunk. Fontos. Természetesen ki lehet majd szállni, sok helyen meg lehet állni pisilési szünetre, de az egyébként parádés túraszakasz kiszállási szempontból, de csak kiszállási szempontból nem igazán jó. 

 

 

 

 

Amilyen szenzációs a Túr, annyira nem bővelkedik fenomenális kiszállási helyekkel. A túravezető folyamatosan megmutatja a közel sem jó, de a borulás nélküli kiszállás esélyét adó kiszállási pontokat. Ettől az apróságtól eltekintve olyan, de olyan parádés lesz az időutazás, hogy JÚÚÚÚHÉÉÉÉÉ. A lezizzenés napja. 

A túranap több pihenő és mosdószünettel 13 óra körül ér véget, amelyhez képest nagy eltérés is lehetséges, hiszen az Öreg-Túr az Öreg-Túr, és egy-egy új akadály legyőzése finoman szólva időigényes is lehet. 

 


Állunk rendelkezés(ed)re! Hívj vagy küldj e-mailt!

(+36) 209 342 760 vagy 
tiszatura_vizitura@yahoo.com
 
 
 
 
Jelentkezés az Öreg-Túr kenutúrára és a túradíj utalása 
20130731_oreg-tur-vizituran-egesz-jo-kep-a-turistvandi-vizimalomrol.jpgJelentkezés a vízitúrára a honlapon olvasható tudnivalók, a részvételi és szerződési feltételek elolvasását követően a jelentkezési lap kitöltés utáni visszaküldésével (a tiszatura_vizitura@yahoo.com e-mail címre), majd a visszaigazolást követően a túradíj utalásával.
 
 
 
Kedvezményezett: MediaComm Kft.
A számlaszám: 12001008-0010900-00100007
A megjegyzés rovatba kérjük irányítószámmal a számlázási címet, a Túr-vízitúra időpontját és a Túrt, mint helyszínt beírni. A megjegyzés rovatba a nevet nem kell beírni, sőt, kérjük, hogy ne írd be. Felesleges, hiszen látjuk, hogy honnan érkezik az utalás, ráadásul a megjegyzés rovatban elveszi a helyet az értékes információtól!
(Pl. 2083 Solymár, Hordár u. 2.
augusztus 27.
Öreg-Túr vízitúra)
 
A vízitúra előtt kérjük (akár többször) nézd át a "Mit kell hozni a vízitúrára menüpontot".  különös tekintettel arra, hogy kérjük a flip-flop papucs használatának szíves mellőzését (tilos), kérjük, hogy a hajóban senki ne gyújtson rá. A mentőmellény viselése kötelező a kenuban. Kérjük, hogy az UV-sugárzás elleni védelemről mindenki gondoskodjon (lehetőleg napszemüveg, simléderes sapka, naptej, hosszú ujjú póló, halásznadrág vagy egy törölköző a combokra).