Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Koronavírussal kapcsolatos tájékoztató és szabályok a vízitúrán

20190721_122440_resized.jpg

Kedves Túrázónk!

 

Még itt van a vírus. Kérjük, hogy kizárólag olyan túrázó érdeklődjön, és kizárólag olyan jelentkezzen, aki a mások, és a saját egészsége, ide tartozik a mentális egészség, a nyugalomhoz való jog is, elfogadja és támogatja lenti szabályokat. 

 

  1. A (kenuban nem) de a kikötőben kötelező a maszk vagy kendő vagy csősál viselete az orr és a száj teljes eltakarásával
  2. A túra idején, amikor kikötünk (étkezési szünet, mosdószünet), a parton 5 méteres távolságot kell tartani a nem családtagoktól, idegenektől
  3. Köhögő, tüsszögő túrázó NEM jöhet a túrára. A köhögő, tüsszögő túrázót arra kérjük, hogy a száj és orr teljes takarása mellett kössön ki és hagyja el a kikötőt. Több okból a köhögés, tüsszögés miatt a túrából sajnálattal kizárt résztvevő(k) a túradíj visszatérítésére nem jogosult(ak). Egy példa, és nyilván nem Önökkel történne. Nem akarjuk, hogy valaki ha éppen elfáradt, haza kell utaznia stb. álhapcizással visszakérje a túradíjat, stb.) 
  4. Az intenzív kilégzéssel járó evezés során - tehát amikor a kenukban ülünk -minimum 12 méteres távolságot kell a kenuk között tartani a vízen lebegve pedig minimum 5 méteres távközt kérünk szépen kihagyni. 
  5. A vízitúra előtt és után, mindenki az általa használt lapát nyelét, a kenuk peremét, (ahol megfogjuk a kenukat) és a kenuk ülését, a mentőmellényeket, és azok csatjait szappanos lével törölje át. Ehhez kérjük, hogy mindenki hozzon magával szivacsot, "nyomós" (flakkonos) folyékony szappant, vagy akár PET-palackba töltsön át magának folyékony szappant vagy fertőtlenítőt. 
  6. Nem csak a kikötői mosdó közvetlen használata, hanem a kilincs, korlát érintése miatt a mosdó épület elhagyása után rögtön ismét a folyékony szappannal mosson kezet, amely öblítés nélkül is 1 perc alatt megszárad! 
  7. Végül - szomorúan - kérjük udvarias, normális túrázóinkat, hogy a szokásos bemutatkozás helyett csak a távolból intve, tehát kézfogás NÉLKÜL mutatkozzanak be egymásnak. 

    Nagyon szépen köszönjük a fentiek elfogadását és azt, hogy mindannyian védjük mindenki más, túratársaink, a kikötői dolgozók és a vendégtársak és természetesen túravezető kollégáink egészségét.