Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Koronavírussal kapcsolatos tájékoztató és szabályok a vízitúrán

20190721_122440_resized.jpgKedves Túrázónk / 

​Tisztelt Ügyfelünk!

 

 

Reméljük, hogy minél hamarabb üdvözölhetünk vízitúráinkon. Amikor e sorokat írjuk, senki nem tudja, hogy hogyan alakul majd a "vírushelyzet". A terv, hogy május utolsó hétvégéjén kezdjük a szezont. Kérjük, hogy kizárólag olyan túrázó érdeklődjön, és olyan jelentkezzen, aki a mások és a saját egészsége, ide tartozik a mentális egészség, a nyugalomhoz való jog is, elfogadja és támogatja lenti szabályokat (függetlenül attól, hogy hatóságilag nem kötelező sport közben a maszk viselése, függetlenül attól, hogy a másfél méteres távolságot halljuk a médiából). Ha nem értesz vele egyet, semmi gond, kérjük, hogy akkor NE jelentkezz. 

 1. A vízitúra teljes időtartama alatt és a kikötőben, folyamatosan kötelező a maszk vagy kendő vagy csősál viselete az orr és a száj teljes eltakarásával, kivéve az evés-ivás idejét
 2. A parton az étkezés idején, tehát maszk nélkül 10 méteres távolságot kell tartani a nem családtagoktól, idegenektől
 3. A parton, a kikötési pontokon és a kikötőben maszkot viselve 5 méteres távolságot kell a nem családtagoktól (idegenektől) tartani,
 4. A bármilyen okból (allergia, banális megfázás) tüsszögő túrázó NEM jöhet a túrára, a vele érkező családnak vagy barátoknak azonnal el kell hagyniuk a kikötőt, vagy a tüsszögés, köhögés a vízen jelentkezik, vissza kell térniük a kikötőbe, és azonnal, a száj teljes takarása mellett el kell hagyniuk a kikötőt. Több okból a köhögés, tüsszögés miatt a túrából sajnálattal kizárt résztvevő(k) a túradíj visszatérítésére nem jogosult(ak). (Egy példa, és nyilván nem Önökkel történne. Nem akarjuk, hogy valaki ha éppen elfáradt, haza kell utaznia stb. álhapcizással visszakérje a túradíjat, stb.) 
 5. Az intenzív kilégzéssel járó kenuzás során maszkot viselve minimum 10 méteres távolságot kell a kenuk között tartani / 10 méteres távközt kihagyni. 
 6. A vízitúra előtt és után, mindenki az általa használt lapát nyelét, a kenuk peremét, (ahol megfogjuk a kenukat) és a kenuk ülését, a mentőmellényeket, és azok csatjait szappanos lével törölje át. Ehhez kérjük, hogy mindenki hozzon magával szivacsot, "nyomós" (flakkonos) folyékony szappant, vagy akár PET-palackba töltsön át magának folyékony szappant. 
 7. Nem csak a kikötői mosdó közvetlen használata, hanem a kilincs, korlát érintése miatt a mosdó épület elhagyása után rögtön ismét a folyékony szappannal mosson kezet, amely öblítés nélkül is 1 perc alatt megszárad! 
 8. Végül - szomorúan - kérjük udvarias, normális túrázóinkat, hogy a szokásos bemutatkozás helyett csak a maszk mögül és a távolból intve, tehát kézfogás NÉLKÜL mutatkozzanak be egymásnak. 

  Nagyon szépen köszönjük a fentiek elfogadását. Attól függetlenül, hogy mi így tartjuk jónak, és ezek a túrán történő részvétel feltételei, nem vitatkozunk azzal, ha valaki úgy gondolja, hogy ez túlzás, örülünk, ha van valakinek negatív tesztje, sőt, tiszteletben tartjuk a "valamiben meg kell halni" vélekedést is.
  Mi így védjük a túrázók és a túravezetők egészségét.