Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2024 06.22.

2014.07.19.-oreg-tur-vizitura-turistvandi-es-kolcse-kozott-2.jpgAjánlat 1-napos, csapatépítő vízitúrára az Öreg-Túron 

 

Mitől lesz a Túr-vízitúra életük egyik legnagyobb élménye? oreg-tur-vizitura-924625.jpg
Jól tanítunk. Megtanítjuk a kenut kormányozni. Megtanítjuk a(z elöl ülő) vezérevezős munkáját is. A túravezető megtanulta, hogy a tudását hogyan adja át. Velünk a kenuzás nem frusztráló szenvedés, amit azért ad fel valaki, mert azt hiszi, hogy nem ügyes, benne van a hiba. Bocsánat a szerénytelenségért, de tényleg jól tanítunk, nálunk nincs olyan túravezető, aki csak ordítja, hogy "jobbra", de képtelen tanítani, sőt, meg sem mutatja, hogy hogyan is kéne jönni "jobbra". 
A mi túráinkat vízitúra-vezető vezeti, aki ott van a csapattal, aki mindenkit folyamatosan segít, és nem a csapatát előre küldve órákkal később száll vízre. 

oreg-tur-vizitura-oreg-tur-kenutura.jpgA kenutúra-szervezés nálunk szervezés. Velünk nem kell várni órákat elkéső kenuszállító trélerre. Nálunk nem motiválatlan, nemtörődöm emberek non-stop válság-menedzsmentjébe cseppen a túrázó. Minden ELŐKÉSZÍTVE várja a vendégeket. 

Biztonságos túrát kínálunk. Kötelező a mentőmellény, és tilos a flip-flop papucs, mivel a flip-flop bokaficam- és csúszásveszélyes. 

dsc01576.jpg

Nem "lazázunk", minden fontos információt átadunk, a nemtörődömséget nem magyarázzuk ki azzal, hogy "hát felnőtt ember a túrázó, ez az ő döntése", mivel honnan tudná valaki, aki soha nem volt itt, hogy mennyire meredek a Túr partja, hogy őrülten könnyű vízes flip-flop papuccsal megcsúszni, bokát ficamítani, egy csúszással felnyársalódni, stb. 

 

20150706_oreg-tur-kenutura-vizitura-3.jpg

A mi kenutúráinkon a Tisztelt Vendégek NORMÁLIS, nem szivárgó, nem kényelmetlen paddal megvert és pláne nem dögnehéz kenuval jönnek, hanem a nyugat-európai mércét is kiálló, (mellesleg makulátlanul tisztán rendelkezésre bocsátott) kenukkal. Nem ezerszer javított, agyonfoltozott, a javítások során milliószor rávitt anyag miatt őrült nehéz roncsokba ül a túrázó,  amiből szivaccsal állandóan merni kell a beszivárgó vizet. 

Nem terheljük túl a kenukat. 20180711_oreg-tur-vizitura-kenutura-oreg-tur.jpgNem vagyunk "könnyűvérűek". Nem indultunk még az életben úgy túrára, hogy egy kenu billegett volna, mert spóroltunk a (költséget jelentő) kenukon. Ha sok egy hajóba 4 fő, adunk további kenukat, tehát ha a résztvevők súlya miatt a biztonság és a jó közérzet azt indokolja/igényli, akkor egy 4-es kenuban csak 3, erősebb testalkatú vendégek esetén csak 2 résztvevő ül(!). 

Minden a biztonságról szól

img_1434.jpg

Úgy választjuk a behajló ágak között az útvonalat, ha szükség van rá, úgy irányítjuk az átemelést, úgy csinálunk mindig mindent, hogy ne legyen rés a biztonsági pajzson. 

Játékos ismeretterjesztés, informatív túravezetés
Játékos versenyekbe csomagoljuk az ismeretterjesztést ..... Pub quiz-szerű kérdésekre adott helyes válaszokkal pontok gyűjthetőek. Az a hajó, vagy annak a 3 kenunak a legénysége, amelyik/akik a versenyben győz(nek) szimbolikus ajándékot kapnak. 
Betanítás és túravezetés angolul is, ha a van a csapatban nem magyar anyanyelvű.

A vízitúra a Nirvána, de - sajnos - nem mindenkinek. Van, akit jobban vonz a bicikli. 
Számukra - kifejezetten kellemes, kis forgalmú utakon, ill. aszfaltozott töltésen - nagyon szép bicikli túrát tudunk biztosítani, úgy, hogy JÓ helyszínekre, pl. a Túr ún. nagybukójához jut el a csapat kerékpározó része, kifejezetten KIVÁLÓ biciklikkel.  

 

1-napos csapatépítő vízitúra (vagy vízi- és kerékpáros túra) ajánlott forgatókönyve

Öreg-Túr kenutúra: a szürreális mese igény szerint távon és időben
20150705_tur-kenu-kenutura-oreg-tur-vizitura.jpg

Egyeztetett időpontban (pl. 10 órakor) találkozunk Túristvándiban vagy Kölcsén (egyeztetett helyen). 
A túravezetők vagy túravezető intelligensen neon színű, Holdról is látható, hosszú ujjú pólóját az MC túravezető felirattal a nem túl nagy udvaron NEM lehet nem észrevenni, meg a túravezetők egyébként is Önökhöz sétálnak. 
Üdvözlés után el lehet menni mosdóba, mivel senki nem kenuban született, oktatással kezdünk, hamarosan mindenki kenuvilágbajnok, a legénységek perceken belül a kenuval tudnak rúdugrani.... aztán jöhet a Best of Öreg-Túr. 
 
img_1929.jpg
Benne olyan nyalánkságok, mint, hogy 2 méterre fogunk elevezni a barna rétihéja fészkétől és komplett biológia órát tart a Túr, a gyékénytől a vízi harmatkásán át a mocsári mentáig jóformán minden vízinövényünkkel meg lehet ismerkedni. Aztán a fokozhatatlan fokozódik. A csodálatos is tud még hihetetlenebb lenni, a kimondhatatlan is négyzetre, majd sokadik hatványra emelhető.


20190721_122440_resized.jpgÁlomszép helyen fogunk szlalomozni. Legyen elég ennyi, mivel sekélyes szótárunkban nincsenek szavak a leírhatatlanra. Pancsolási szünetet Túristvándi (majdnem) világhírű strandján tartunk, amihez képest a Riviéra, a Balaton, egy osztrák tó vagy a Maldív-szigetek is bakfitty. Itt - OPCIONÁLIS program - játszani is lehet, pl. ki tudja a túravezetőt - a kenu peremének megfogása nélkül - beborítani 9 mp alatt. 
 
Soha nem sikerül, ha mégis, akkor a túravezető hagyta magát.... :)

img_1484.jpgA lélegzetelállítóan szép tájon történő evezgetést követően érkezünk vissza a kocsikhoz vagy a busz(ok)hoz. Közben a kerékpáros csapatrész is visszaér, akik igény esetén túravezetővel, vagy ha úgy szimpatikus, saját maguk vágtak neki egy csodálatos útvonalnak. Utóbbi esetben is készenlétben állhat egy "szervizkocsi", ha valakinek defektje lenne, akkor csak egy telefon, az adott túrázó kap csere-kerékpárt és a csapat száguldhat tovább. 

A túra végén még tisztelettel egy hajótisztításra szeretnénk mindenkit megkérni. Ha indul a csapat, biztonságos jó utat haza, de ha még van egy kis idő, vár Önökre egy-két érdekes dolog. A vízitúra után akár működés közben nézzék meg Magyarország leghíresebb vízimalmát. A malom mellett megcsodálható Magyarország állítólag legnagyobb, szerintünk az egyik legnagyobb platánfája.

Fontos: csapatépítő vízitúráinkon is a mentőmellény viselése kötelező.  
A vízitúra lemondása: 
A vízitúra az indulás előtt több mint 91 nappal 10%-os díj fizetése mellett mondható le. A vízitúra az indulás előtti 90 és 61 nap között 20%-os díj fizetése mellett mondható le. Az indulás előtti 61 és 31 nap között történő lemondás esetén a díj 50%-a fizetendő, végül az utolsó 30 napban történő lemondás esetén a teljes díj fizetendő. 

A csapatépítő vízitúra díja attól függően, hogy a vízitúrán túl szervezetfejlesztési értelemben vett csapatépítő játékokat is játszunk-e, ill. hogy legyen-e B-terv (esőnap): 

  • 179.000 Ft+áfa / maximum 20-fős csoport, amely tartalmazza a betanítás, a vezetett csapatépítő vízitúra, továbbá az eszközök (kenu, hordó, lapát, mentőmellény) díját. 
  • 199.000 Ft+áfa / max. 20-fős csoport, amely tartalmazza a betanítás, a vezetett csapatépítő vízitúra, az eszközök (kenu, hordó, lapát, mentőmellény) díját és a csapatépítő játékok díját
     
  • Átregisztrálási díj: 50.000 Ft + áfa. Amennyiben 2024. június 15-én a csapatépítő vízitúra (pl. jégeső vagy vihar miatt) nem megtartható, akkor 2024. június 22-én megtartjuk a csapatépítő vízitúrát.


A csapatépítő vízitúra megrendelése 
img_1129.jpgA csapatépítő vízitúra megrendelése a www.tiszatura-vizitura.hu honlapon olvasható tudnivalók, 

különösen a mit kell hozni a túrára menüpont, ill. az általános szerződési és részvételi feltételek elolvasását és elfogadását követően, egy, az ajánlatra hivatkozó megrendelő e-maillel történhet.

 

 

A megrendelést köszönettel visszaigazoljuk, díjbekérőt küldünk ki, kérjük a csapatépítő vízitúra díjának utalását. Az előlegszámlát a díj beérkezésekor állítjuk ki, majd a teljesítést követően küldjük a (nullás) végszámlát. 

img_1068.jpg

Majd minél hamarabb, de legkésőbb a program előtt két héttel kérjük a jelentkezési lap kitöltés utáni szíves visszaküldését (e-mail: tiszatura-vizitura@yahoo.com).

Fontos! A jelentkezési lapra adatvédelmi okokból elég a résztvevők keresztneveit (pl. Mihály) beírni. A telefonszám, e-mail, állandó lakcím mezőket kérjük NEM kitölteni. Majd az egyeztetett helyen és időben várjuk Önöket, majd kezdődhet az álom Kölcse és Túristvándi között (vagy bármilyen más kívánt szakaszon).