Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2 napos hétvégi Öreg-Túr vízitúrák (szombat-vasárnap)

20150707_tur-vizitura-kenutura-oreg-tur-evezes.jpg2 napos, hétvégi Öreg-Túr vízitúrák szombat-vasárnaponként. Ugyanezen 2 napos Túr-vízitúra rendelésre BÁRMIKOR. Az Öreg-Túr Budapesttől "messze" van, de olyan tünemény, hogy egy 2 napos kenutúrára is megéri eljönni. A hihetetlen Öreg-Túron bújócskázni feledhetetlen élmény. A Túr az olyan családoknak is ideális vízitúra terep, ahol még egészen aprók a csemeték. Magyarország egyik legtüneményesebb és "a világ egyik legbiztonságosabb" folyócskája. 
 
 
 
 
Mi a vadregényes Öreg-Túr túrát az először vízitúrázóknak evezéstanítással kínáljuk. 
oreg-tur-vizitura-oreg-tur-kenutura.jpg
Okos módszertannal, (civilben tanárok, trénerek vagy a kenukormányzás tanítását tanult túravezetők vagyunk) 50-80 centis vízen megtanítunk kenuzni. Velünk a kenuzás nem az első félóra után feladott kínos és frusztráló szenvedés. Bocsánat a szerénytelenségért, de tényleg jól tanítunk, az pedig evidens, hogy nálunk nincs limes 90-es IQ-jú túravezető, aki fába szorult féregként csak ordítja, hogy jobbra, de képtelen tanítani, sőt, meg sem mutatja, hogy hogyan kell....így aztán marad a rejtély, hogy HOGYAN is jöjjön az a fránya kenu jobbra. 
 
 
 
Szombat-vasárnapi 2 napos Túr-túrák:
 •  
 • 2019. június 15-16. Öreg-Túr vízitúra, lásd a külön menüpontot
 • 2019. június 22-23. Öreg-Túr vízitúra, lásd a külön menüpontot
 • 2019. június 29-30. Öreg-Túr vízitúra, lásd a külön menüpontot
 • 2019. július 6-7. Öreg-Túr vízitúra
 • 2019. július 13-14. Öreg-Túr vízitúra
 • 2019. július 20-21. Öreg-Túr vízitúra, lásd a júl. 18-21-i túra önállóan is igénybe vehető 2 utolsó napját
 • 2019. július 27-28. Öreg-Túr vízitúra
   
 • 2019. augusztus 3-4. Öreg-Túr vízitúra
 • 2019. augusztus 10-11. Öreg-Túr vízitúra Öreg-Túr vízitúra, lásd az augusztus 6-11 kenuzás önállóan is igénybe vehető 2 utolsó napját
 • 2019. augusztus 17-18. Öreg-Túr vízitúra
 • 2019. augusztus 24-25. Öreg-Túr vízitúra Öreg-Túr vízitúra, lásd a külön menüpontot
 • 2019. aug. 31. - szeptember 1. Öreg-Túr vízitúra
 • 2019. szeptember 7-8. Öreg-Túr vízitúra
 • 2019. szeptember 14-15. Öreg-Túr vízitúra
 • 2019. szeptember 21-22. Öreg-Túr vízitúra
 • 2019. szeptember 28-29. Öreg-Túr vízitúra
 •  

 

 

Az Öreg-Túron evezni egy mese
Egy kenutúra a Túron elmondhatatlan és 
oreg-tur--tiszatura--vizitura-www.tiszatura-vizitura.eoldal.hu-www.vizitura.org-oreg-tur-19.jpgbiztonságos vízitúra. A Túr 104 kanyarjával folyamatosan izgalomban tart, kíváncsian várod majd, hogy mit fedezel fel a következő kanyarban.

 

A Túr egyszerre a kezdők és a sok évtizede evező, "régi motoros" vízitúra-ínyencek kedvence. Tökéletes a gyermekeseknek, iskoláknak, osztályoknak, egyetemi csoportoknak, baráti köröknek is. Néhol az ember előtti időket idézi. Egyszer olyan, minta vietnami dzsungelben, máshol mintha az Amazonas vidéken eveznél. Aztán jön Új-Zéland.

 

 

Vízitúra a Túron költözködés nélkül!
20140613_162121.jpgHa a nulladik nap este érkezel, akkor két éjszakát töltesz itt. Úgy vízitúrázunk, hogy a "fix" támaszponton biztonságban van a sátrad, ill. a vendégszobában mindened. Nem költözünk, mégis mindkét nap a Túr két különböző szakaszát csodálhatod meg mindkét irányból megevezve.   
 
 
 


Nulladik napi érkezés a Túr-túrára?
2014.07.18.-oreg-tur-vizitura-turistvandi-korul-2.jpgEz a te döntésed. Szombaton 12-kor kezdünk. Túristvándiban, a kenutúra résztvevőinek e-mailben elküldött helyen találkozunk
Érdemes a nulladik napon jönni, ha valaki "messziről", mondjuk Zala déli részéből vagy Székelyföldről érkezik. De a többségnek ennél a vízitúránál a nulladikról első napra virradó éjszaka szállásköltsége megspórolható. Budapestről szerintünk az utazás 4-4,5 óra, a Google útvonaltervező 3 óra 11 perces becslése szerintünk nem reális.  
 
 
 
 
Szállás a Túr-túra idején
turistvandi-szallas-tur-vizitura_01.jpgA szállás igény szerint sátor vagy vendégházi szoba. Támaszpontunk Túristvándin belül több hely valamelyike annak függvényében, hogy melyik hétvégén van a vízitúra. Ha nagyon korán jelentkezel és kéred, előzetesen lefoglaljuk nektek a szállást, amelyet nektek kell majd konkretizálni, megerősíteni, ill. a foglalót utalni a szállásadó(k) felé. 
A vendégszobás szállások díja 2500-3000-3500-4000 Ft/fő/éjszaka a helytől függően, amelyet a túradíj nem tartalmaz. 
tur-2837.jpgAki magának foglalja a szállást (ezt mi legalább annyira szívesen vesszük, mint amilyen szívesen foglaljuk nektek a szállást) Túristvándiban és környékén a rendkívül igényes panziótól az egyszerű, fürdőszoba nélküli, de tiszta turistaszállásokig mazsolázhat a szállások között, csak kezdjétek el a keresést időben. 
 
 
 
 
 
 
Étkezés a Túr kenutúra idején

20180711_oreg-tur-vizitura.jpgA legtöbb szálláson minden feltétel adott a saját főzéshez, sütéshez, grillezéshez vagy tárcsázáshoz. A másik lehetőség, hogy Túristvándiban rendelsz reggelit és/vagy vacsorát. Az egyik kedvenc helyünkön a klasszikus tojásrántottás, bundás kenyeres, "kontinentális" stb. reggelik (amik szintén rendben vannak) mellett lehet kérni kenyérlángost. A kenyérlángos önmagában is szuper, de szalonnával és tejföllel a tetején, kegyetlen. Vacsorára pedig válassz: 
A) Káposztás paszuly füstölt hússal, 3 palacsinta (az egyik mondjuk házi szatmári szilvával, egy túrós és egy kakaós...).

B) Bográcsgulyás és a 3 palacsinta.
C) Rántott hús és sült krumpli ketchuppal plusz 3 palacsinta.
D) Töltött káposzta plusz három palacsinta. 

 

  
Opcionális pénteki Túr-kenutúra?
Kattints át a 3 napos, péntek-vasárnapi túrák leírásához! 

 


Szombati vízitúra: Kölcse - Túristvándi kb. 14 km (11 km + 3 km)
20180711_oreg-tur-vizitura-kenutura-oreg-tur.jpg12:00 Találkozás Túristvándiban, üdvözlés, hűtőszekrénybe pakolás, tájékoztató.
Mindannyian autókkal felugrunk a vízre szállás helyére, ott parkolunk, wc és naptejezés után a vízitúrázást most kezdőket (senki sem kenuban született) megtanítjuk kenuzni.

 

 

 

20170709_125132.jpgAmíg a néhány percig kezdők is rutinos kenusokká válnak, a profik bemelegítenek. Amikor mindenki ügyesen kormányozza a kenut, indulunk a fenséges túrára. Felejthetetlen élmények és több pihenős, mosdószünetes, egy átemeléses örömkanyargás után 
17:30 körül érkezünk Túristvándiba.

A legénységeknek hajómosás, közben a sofőröket visszarepítjük Kölcsére a Kölcsén parkoló kocsikhoz. Amíg a 2-szer 6 km-es pár perces kocsiutat megtesszük a sofőrökkel, a legénységeknek strandolás, majd mindenki a szállására megy / mehet. 

Késő délután fakultatív programok: Nagyarban a rozárium, Szatmárcsekén a csónakos fejfás temető megtekintése.
Vacsora: 
saját készítésű vacsora egyénileg vagy házi ízekkel zseniális éttermi lakoma. 


 

Vasárnapi Túr-kenutúra: Túristvándi körül 
20150705_tur-kenu-kenutura-oreg-tur-vizitura.jpgÖnellátó vagy rendelhető reggeli után 9:00-kor vízre szállás és kellemes fürdőzést, végtelenül nyugis, ember előtti tájakon történő evezgetést követően 13 órakor érkezünk a kocsikhoz.
 
 
A nap során 9-10 km-es rövidebb kenuzás vár ránk és akár működés közben is megnézhetjük a vízimalmot. 
 

turistvandi-vizimalom-turistvandi-kozeleben-2-www.tiszatura-vizitura.eoldal.hu-www.vizitura.org.jpgElámulhatsz Magyarország egyik legnagyobb platánfája tövében.
Visszaevezünk a kocsikhoz és hajómosás után búcsú, vagy még egy finom ebéd és utána hazautazás. 
 
 

 
 
Hosszabbítsd meg a Túr vízitúrát hétfőig!
Itt a kétnapos vízitúra programját olvastad, de ha kedvet kaptál a 2 napos túrát olvasva egy hétfőig tartó kenuzáshoz, jöhetsz 3 napos Túr-vízitúrára is. Például maradhatsz hétfőre, tehát tarthat a 3 napos vízitúrád szombattól hétfőig. Nézd meg a hétfői programot!

Vagy ha a 2 napos kevés, de hétfőn már dolgozol, kezdd el a Túr vízitúrát már pénteken vagy csütörtökön!
Jöhetsz már a pénteki Túr kenutúrára is, azaz lehet 3 napos túrád péntek és vasárnap között. Vagy kezdj csütörtökön 4 napos vízitúrát vagy éppen 5 napos kenutúrát szerdán. Nem fogod megbánni. 
 
 
 
 
A Túr vízitúra turnusok túradíjai
 
 
 

Igény szerinti Öreg-Túr vízitúra
Egyedi igény szerinti Túr vízitúrára vonatkozó ajánlatunkat az igények (útvonal, időpont, a szállás és étkezés igények), valamint a létszám alapján adjuk meg. Szívesen biztosítunk étkezést, tudunk segíteni a szállításban, közlekedésben, kis túlzással: bármiben. (+36) 209 342 760 vagy tiszatura_vizitura@yahoo.com

 

 

Jelentkezés a kenutúrára és fizetés:
Jelentkezés a www.tiszatura-vizitura.hu honlapon olvasható tájékoztató, a részvételi és szerződési feltételek elolvasát követően az innen letölthető jelentkezési lap kitöltés utáni visszaküldésével (e-mail: tiszatura_vizitura@yahoo.com) és a visszaigazolás után a túradíj átutalásával.

Kedvezményezett: MediaComm Kft.
A számlaszám: 12001008-00106900-00100007
A megjegyzés rovatba kérjük az Öreg-Túr vízitúrára jelentkező számlázási címét, (irányítószámmal), a kenus túra időpontját és a vízitúra helyét beírni.
Pl.
4485 Nagyhalász, Kossuth u. 4.
szeptember 29-30.
Túr vízitúra

 
 
 • 2020. június 6-7. Öreg-Túr vízitúra, lásd a külön menüpontot