Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Díjak, költségek

Tisza-, Túr-, Bodrogközi, Bodrogzug ártéri, Bodrog-ártéri vízitúráink, Körös vízitúráink, Szamos kenutúráink kedvezményes* és normál díjai:
*A kedvezményes díjak az olyan túrákra vonatkoznak, ahol a jelentkezés és fizetés a vízitúra előtt több, mint 30 nappal történt. A hétvégi túrák, a kiemelt időszakban tartott túrák felárasak, a felárak a normál díjakra épülnek (lásd lejjebb).

  2 3 4 5 6 7 8
   nap nap nap nap nap nap nap nap
Kedvezményes túradíj (felnőtt) 5990  9990 13990 17990 21990 25990 29990 33990

Kedvezményes túradíj (gyerek) (ha a szülő is ott van)

2990 6990 10990 14990 18990 22990 25990 29990
3., 5. gyerek Nagycsaládos kedvezmény: ha szülő is jön, az egy családba tartozó 3., gyermek 50%-os áron jöhet a vízitúrára. 
Normál
túradíj (felnőtt)
6990  11990 16990 21990 26990 31990 36990 41990
Normál túradíj (gyerek) 2990 6990 10990 14990 18990 22990 25990 29990
Étkezés A Túr vízitúrák esetén reggeli, ebéd és vacsora az adott szálláshely ára szerint vagy Túristvándiban 1000 Ft/fő/nap, ebéd és vacsora 1500 Ft/fő/naptól. A vacsorához az innivaló külön vásárlandó, ill. vásárolható.


Jól szervezett vízitúráink vannak, jól tanítunk meg evezni. Hasonlítsd össze árainkat, nézd meg, hogy mennyit spórolsz ha velünk jössz. 
A jelentkezés visszaigazolását követően csak a vízitúra díját kell utalni, az étkezést és szállást helyben kell fizetni az adott szállásadónak, ill. étteremnek.  

 


Felárak

  • Az egyes kajak felára napi 2000 Ft.
  • A kettes kajak felára napi 4000 Ft. 
  • Ha valaki azt kéri, hogy "csak ő és a párja" legyen egy kenuban, akkor az üresen hagyott helyek 50%-os díját ki kell fizetni. Példa. Ha egy 4 fős kenuban ketten akartok evezni, akkor 3 fő túradíja fizetendő. 
  • A kiemelt időpontokban tartott vízitúrák felára 1000 Ft/nap/fő. (Kiemelt időpont = ünnepek, különösen Húsvét, a "május 1-i" szünet napjai, Pünkösd hétfő és az azt megelőző szombat és vasárnap, az augusztus 20-i ünnep- és szünnapok, június és július második fele és augusztus első fele) 
  • A péntek, szombat, vasárnap napok valamelyikét vagy valamelyikét is tartalmazó (más szóval, hétvégi, hosszú hétvégi, részben hétvégi, részben hosszú hétvégi) vízitúrák felára 1000 Ft/nap/fő.  

 

 

Testre szabott vízitúra a Tiszán, Túron, Körösön, Szamoson: külön ajánlatot teszünk az igények függvényében, tehát ha például felfelé akartok evezni, ne a táblázatban látható díjakat nézd, hanem egy telefont vagy e-mailt kérünk szépen és ajánlatot adunk. Ha a leírtakkal egyező túrát kértek, nektek alkalmas időpontban, arra is ajánlatot adunk. Szállás és egyéb díjak, amivel érdemes kalkulálni: A Tisza- és Túr-menti sátrazás díja a helytől függően jellemzően 1.500 Ft/fő között, néhol a felnőtteknek IFA.
Vendégházi szobák és apartmanok a Tisza és a Túr mentén: 2.500-5000 Ft/fő/éj között a helytől függően. 
Van, ahol a hűtőszekrény használata díjtalan, van ahol ez külön felszámításra kerül. 
Az elektromos eszközök tartós használata esetén az áramhasználatot számos vendégház, ill. kemping külön felszámítja (200-1000 Ft/nap).Étkezés: az étkezés a Tisza-túrákon választhatóan önellátó vagy kérhetsz vacsorát. Az árakat lásd a fenti táblázatban.  A bodrogzugi túrák díjai: a nemzeti park belépési engedélyének mindenkori díját (jelenleg 700 Ft/nap, amely a 14 éven felüliek után fizetendő) nem tartalmazza, azt helyben, készpénzben kell fizetni. A túra meghiúsulása vagy résztvevői lemondása esetén / ha valaki nem tud résztvenni, felénk 27% áfával növelten utalandó. 

 
 
Kedvezmény: Annak a pedagógusnak vagy edzőnek, aki a legalább 10 fős csoport, egyesület, diákcsapat, osztály részére foglal vízitúrát a részvétel ingyenes. A pedagógus férje/felesége, gyermeke számára a vízitúra ingyenes. Diákcsoport vagy edzőtábor esetén a kísérő tanárok vagy edzők részvétele 10 diákonként ingyenes. 
 
 
Saját felszerelés: Aki nem igényel felszerelést (biztosítja magának a hajót, mentőmellényt, evező lapátot), annak a vízitúra díja a feltüntetett ár 75%-a. 
 

A rövid túrákon csomagszállítás helyett költséghozzájárulásos transzfer!!
Reggel/délelőtt a sofőrök az aznapi célba viszik a kocsikat. Majd a túravezető visszahozza/visszaviszi/elviszi az indulási pontra a sofőröket. Ez a transzfer, amelynek a költségéhez kérjük, hogy járuljanak hozzá a résztvevők jellemzően 1490 Ft/transzfer/sofőr mértékben. 
Mivel ilyenkor a sátor és minden más, a kenuban az evezés idején nem szükséges holmi a kocsiban marad, nincs szükség csomagszállításra. A rövid Tiszatúrák, ill. a Túr vízitúrák végén az utolsó napon kiszálláskor csak be kell szállni a már (reggel) a célba (be)készített kocsiba.   
 
 
 
 
EGYÉB DÍJAK:

Papír alapú számla postázása
A számlákat pdf formátumban bocsátjuk rendelkezésre, aki postai úton is kéri, azt kérjük, hogy egy megcímzett válaszboritékot küldjön. 
 
 

​Téves és jelentkezési lap nélkül utalások visszautalása
A téves utalásokat vagy a szükségesnél tévesen magasabb összegű (pl. a Nemzeti Parki engedély összegét is tartalmazó és/vagy a szállás költségét is tartalmazó magasabb összegű) utalások téves részét 2%-kal, de min. 5.000 Ft-tal csökkentve utaljuk vissza. 
 
 
 
Kaució
Amennyiben a túrához túravezetőt nem kértek, 
úgy kenunként 200.000, mellényenként 12.000, lapátonként 12000 Ft vagyoni biztosítékot kell utalni. 
 
 
Kenu vagy kajakszállítási díjak
  • Tisza-, Körös és Túr túráinkon 290 Ft/km, de legalább 5000 Ft.
  • Hernád túráinkon 400 Ft/km, de legalább 10000 Ft.
  • Bodrog túráinkon 350 Ft/km, de legalább 10000 Ft.
 

Kutyák díja
Házi állatok közül kizárólag jól idomított és extrém fegyelmezett kutya szállhat kenuba. A kutyák után fizetendő díj 4990 Ft/nap/kutya. Egy kenuban max. 2 kutya "utas" lehet. Kérjük, hogy kutyás vendégeink a kutyusról egy friss fotót küldjenek. A fotó alapján a saját szubjektív döntésünk alapján engedélyezhetjük a kutya "részvételét", azonban ezen engedélyünk is még feltételes.
A "kreatívan" - finoman fogalmaztunk - spánielnek törzskönyvezett argentin dogot mutató e-mailre, bármilyen harci kutyának látszó ebes engedélykérésre nem is válaszolunk. Viszont ha adunk feltételes engedélyt, akkor azt a túravezetőnek be kell mutatni. A "feltételesen engedélyezve" még mindig nem azt jelenti, hogy "engedélyezve", csak az első szűrőn ment át a kutya, hogy nem kelt másokban félelmet.
De a túravezetőnek még mindig kötelessége megtagadni a kutya hajóba szállását, ha az közérzet-romlási, borulási stb. veszéllyel jár. Példa. Senki nem azért jön valaki vízitúrázni, hogy a más kutyájának az ugatását hallja és mi is tudjuk, hogy a vizsla aranyos, de nem fogjuk tudni, és nem kívánjuk egy 4 éves kislánynak "megmagyarázni", hogy nem kell félni.
Felhívjuk a kutyagazdák figyelmét, hogy nem a kutya a hibás, ha egy sziszegő hattyúra, egy part menti hódra, szarvasra, őzre "kutyaként" reagál. Márpedig borítja a kenut, ha ugrik. Nem a kutya a hibás, ha ugat, mert a kutya kutya. Nem a kutyus a hibás, ha nyüszít, mert a kenuba kerülve fél. Ilyenkor sem jöhet a kutya.  Mivel lehet, hogy a felügyelet hiányában te sem tudsz részt venni a vízitúrán, nagyon gondold át, hogy a kutya tényleg jöjjön-e vagy ha hozod, legyen "B" terved, arra az esetre, ha ugyan a kutyát mi előzetesen engedélyeztük, de akkor helyben kiderül, hogy nem hozhatod a kutyát.
 
 
Útlemondási biztosítás 
Minden biztosítónál lehet kötni (jellemzően a túradíj 4%-os mértékében) útlemondási biztosítást. 
 
 
A vízitúra díja mit tartalmaz és mit NEM tartalmaz?
A vízitúra díja a vezetett vízitúra díját, benne a 27% áfát és az eszközöket (kenu, mentőmellény és lapát) tartalmazza, a szállás, étkezés, biztosítás, IFA, esetleges belépők, parkolás díjakat nem tartalmazza. 

 
 
Egynél több túravezető, üres helyek, egyedüli résztvevők
Ha szükséges, akár több  túravezetőt biztosítunk. Az extra túravezetők és/vagy kormányosi feladatot ellátó túravezetői díjára külön teszünk ajánlatot.
Egyedüli résztvevők díjára külön teszünk ajánlatot. Ha egy pár saját maga másokkal való "összeülés" nélkül kíván evezni, akkor arra külön teszünk ajánlatot, amely jellemzően az egyébként fizetendő díj 50%-a.
 


 
 
 

Hívjon (+36 209 342 760) vagy küldjön e-mailt!
(tiszatura_vizitura@yahoo.com), készséggel állunk rendelkezésre!