Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


7 napos Tisza kenutúra vasárnaponként

www.vizitura.org-vizitura-gyerkocosen.jpgVasárnap startolnak a 7 napos, minőségi és SZUPER OLCSÓ Tiszatúra turnusok. 
Ha vonattal jössz, javasoljuk a nulladik napi érkezést, de aki kocsival jön, az ráér az első nap is befutni, hiszen elég délre (12 előtt pár perccel) megérkezni. 

Autóval érkezőknek is tökéletes logisztika. A kezdőknek evezéstanítás, a szállás igény szerint, ahogy jól esik, sátor vagy vendégszoba! Önellátó vagy félpanzió. Ezt a Tisza-túrát bárki végig tudja evezni, a 175 km-t 7 napra osztottuk el.
 
 
A 7 napos tiszatúrák időpontjai:1. napi evezés: Szatmárcseke-Tivadar (15 km)
www.vizitura.org-buzgo-evezes--koma-.jpg11:00 Üdvözlés, tájékoztató, wc, naptejezés után bemelegítés, a kezdőknek evezéstanulás. Ebéd (önellátó, ill. a parton is van büfé),
12:00-kor vízre szállás. 

tisza-vizitura-tiszatura-www.tisza-vizitura.eoldal.hu.jpgA Felső-Tisza vidékének csodaszép táján evezgetünk. A szatmárcsekei kempinggel szembeni kb. 200 méteres Tisza-szakaszt leszámítva a nap során végi magyar területen vagyunk, így kiköthetünk mindkét oldalon. 
(Bármikor, de amúgy is gyakran tartunk "technikai" szünetet, ezeket nem írjuk ki.)
16:00 Érkezés Tivadarba
Szállás igény szerint. Lehet sátorozni a kempingben, lehet kivenni vendégszobát (Tivadarral szemben a Tisza másik oldalán Kisaron), lehet szabadon táborozni. Ki melyiket kéri. A vadkempinget magadnak kell intézned :)), de arra kérünk, hogy szemetet NE hagyj sehol, bár ez "alap".  
Vacsora: bogrács vacsit kérhetsz vagy lehetsz önellátó, ami annak sem jár macerával, aki nem szeret főzni, mivel itt van minden, ami szem-szájnak ingere. A giroszosoktól, lángostól, palacsintásokon és pizzériákon át éttermek, büfék tömege. Zöldségest is találunk.
 
 
 
Vízitúra 2. nap: Tivadar-Vásárosnamény (20 km)
tiszatura-tisza-es-tur-talalkozasa-vasarosnameny-folott-uj.jpgDélelőtt lazulás, strand, szabad program. Aztán jöhet a sport és ebéd után indulunk. Gergelyiugornyáig megyünk.  Gergelyiugornya meg Vásárosnamény "ugyanaz", az egyik a Tisza egyik, a másik a másik oldala. 

A Tivadar-Ugornya táv rövid, a délután is kényelmesen elég ahhoz, hogy a napi túratávot kiélvezzük. Vásárosnaményban minden létező bolthálózat megtalálható, itt érdemes bevásárolni. Gergelyiugornyánál a szállás lehet kemping a bulis helyen, ill. a zajforrásoktól távolabb. Kinek melyik. 
19:00 Vacsora önellátó vagy rendelt bográcsétel velünk. 
 

Tiszatúra 3. nap: Vásárosnamény - Tiszamogyorós (34 km)
tisza-tura-www.tiszatura-vizitura.eoldal.hu-beeveztunk-a-krasznara.jpgA napi szentbeszéd után indulás 10:30-kor. Közvetlen Vásárosnamény után egy szép szakasz kedvéért egy kicsit bekalandozunk a Krasznára is, majd visszaevezünk a Tiszára. A Tisza Gergelyiugornyát követő szakaszán már nincs kavicsos part, egyre kisebb szemű, később már egészen selymes a tiszai homok. Minden zátony, föveny megállásra, lubickolásra, úszásra csábít - és néha engedünk a kísértésnek. Tiszaadonynál a komp kötelére kell vigyáznunk. A napi túratáv vége előtt óvatosnak kell lenni, újra a komp, (ill. ha össze van téve) akkor pontonhíd. Mivel a pontonhídba nem szabad belesodródunk, ezek előtt szállunk partra.
17:00 Érkezés Tiszamogyorósra
19:00 Vacsora önellátó vagy rendelt bográcsétel velünk.
Szállás nomád vagy a Phönix kempingben sátrazás vagy vendégszoba.
  

 
4. napi Tiszatúra: Tiszamogyorós - Tuzsér (34 km)
20130720_142057.jpgReggeli önellátó vagy rendelt
Indulás "hajnali" 10 órakor! Ez az a nap, amikor sok országot látunk, mivel a Záhony környéki ebéd után az ukrán-szlovák-magyar hármashatár mellett is ellapátolunk.
15:30: Érkezés Tuzsérra
A "nomádoknak" és a kempingeseknek sátorverés, a vendégházasoknak a szállás elfoglalása 
19:00 Vacsora önellátó vagy rendelt

 

5. napi vízitúra: Tiszatúra Dombrádig (25 km)
tisza-tura-www.tiszatura-vizitura.eoldal.hu-homokpad-tiszaszalkanal.jpg9:00 Reggeli önellátó vagy rendelt. A napi tájékoztató és rituálék után indulás 10:00-kor. Sok pihenőnk lesz, lehet sokat úszkálni. Bulis, laza nap, komótosan evezgetünk.
15:30-kor érkezünk, közben megcsodáljuk a  partifecskés magas partokat, úszkálunk, jégkrémezünk, aki akar, ehet finomakat.
Szállás: kemping vagy szabad sátrazás (vadkemping)
Sátorverés vagy a szállás elfoglalása után 19:00-kor vacsora (saját vagy rendelt)

 
 

6. napi vízitúra: Dombrád - Ibrány (17 km)
vizitura-tisza-a-tisza-tuzser-es-ibrany-kozott-www.tiszatura-vizitura.hu.jpgMa kakasszóra ébredünk, a reggeli vagy önellátó vagy tőlünk rendeled, ma a Tiszatúra 9:30-kor indul, az érkezés ideje pedig az aznapi játékok, mókák, játékos versenyek időtartamától függ, de röviddel ebéd után azaz kora délután érkezünk.

 
 
 
Vízitúra a 7. napon: Ibrány-Tokaj (31 km)
vizitura-tisza-www.tiszatura-vizitura.hu-a-tiszan-tokajhoz-kozel-uj.jpgNapi tájékoztató, wc, naptejezés után már 8-kor vízre szállás, majd indulhat a kenutúra, de sajnos ez már az utolsó szakasz. Majd a remek nap után délben örömmel konstatáljuk: egy hét alatt megtettünk 175 km-t! Gazdagabbak vagyunk egy fantasztikus kalanddal, bárcsak a jövő héten újra lehetne kezdeni.
Az autók sofőrjeit visszavisszük a kocsikért (a transzfer díja a létszám függvényében alakul). 
A sofőrök Tokajban felkapják utasaikat és irány haza, aki pedig vonattal jött az felszáll az intercity-re és hazarepül.

 

Egyedi (testre szabott) vízitúra
tisza-tura-day-1-uzsonna-piheno.jpgEgyéni igények szerint tervezett vízitúrára vonatkozó ajánlatunkat az útvonal, az időpont, a szállás, étkezés és egyéb igények, valamint a létszám alapján adjuk meg. Szívesen biztosítunk minőségi meleg étkezést, tudunk segíteni a szállításban, közlekedésben, kis túlzással: bármiben. 

 

Jelentkezés és fizetés: Jelentkezés a vízitúrára az innen letölthető jelentkezési lap kitöltésével, e-mailen történő visszaküldésével (a tiszatura_vizitura@yahoo.com e-mail címre) és a túradíj utalásával.
vizitura-tisza-a-komp-vasarosnameny-utan-a-tiszan.jpgKedvezményezett: MediaComm Kft.
A számlaszám: 12001008-00106900-00100007
A megjegyzés rovatba kérjük a kenuzásra jelentkező nevét, a létszámot, a vízitúra időpontját és a vízitúra helyét beírni.
(Pl. Tisza Kálmán, 3 fő, 08. 16-22.)