Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Osztálykiránduláshoz Túr vízitúra, választhatóan 1 vagy 2 napban

oreg-tur-vizitura-oreg-tur-kenutura.jpgVízitúra a Túron, osztálykirándulásnak is TÖKÉLETES, választhatóan 1 vagy 2 napos, Öreg-Túr vízitúra, akkor, amikorra kéri az osztályfőnök vagy a testnevelő kolléga.


Az Öreg-Túr. Egy elmondhatatlan szépségű BIZTONSÁGOS vízitúra. A szállás igény szerint sátor vagy vendégház vagy egyszerű, 4, 5, 6, 7 fős turista szobákban a nebulóknak, igény szerinti szállás a pedagógusoknak. Szívesen vesszük ha jönnek kísérő szülők, de nem kötelező az osztályfőnökön kívül bárkinek jönnie. A felnőtteket és a manókat is megtanítjuk kormányozni, "kenuval szaltót ugrani". Mindenki volt életében először vízen. A kezdőknek türelmes, okos, szakmailag felkészült evezésoktatás, TRÉNERTŐL, tanártól. Megtanítunk kenuzni!

 

Költözködés nélküli vízitúra
Végig fix támaszponton vannak a sátrak (ha sátrazik a kis csapat) ill. ugyanazon vendégszobákba térünk vissza, miközben a csodálatos Túr folyónak a vízitúra mindkét napján nap más és más szakaszát fedezzük fel.  
 
 

Támaszpont, étkezés
oreg-tur-vizitura-a-tur-sonkad-utan-www.tiszatura-vizitura.eoldal.hu.jpgTámaszpontunk Túristvándi, Túristvándin belül az igények alapján választunk szállást, azon helyek közül ahol még van (!). 
 
Találkozás az egyeztetett helyen, amely Túristvándi méretei miatt kb. olyan egyszerű, mintha a Széll Kálmán téri McDonald's földszintjén kéne megtalálni egy piros ruhás, kék-sárga hajú 111 éves nénit, amikor üres a gyorsétterem. (Nem túl bonyolult).
 
 
Az osztálykirándulás idején az étkezés lehet önellátó (a vendégház- és kempingben lehet főzni, mosogatni, van hűtőszekrény) és lehet rendelni is minden este vacsorát
Pl. (bográcsgulyás + 3 palacsinta 1500 Ft, káposztás paszuly + 3 szilvalekváros palacsinta 1500 Ft).
Gyerek adag 1000 Ft. Lehet kérni reggelit és ebédet is. Olcsó, de becsületes adag, normális alapanyagból, hogy az osztálypénzből a kirándulás ne egy vagyont emésszen fel.

Nézzünk egy példát egy 2 napos osztálykirándulásra!

1. nap: Túristvándi "félig körülhajózása"
turistvandi-vizimalom-turistvandi-kozeleben-2-www.tiszatura-vizitura.eoldal.hu-www.vizitura.org.jpgHa Budapestről jön az osztály és nem a nulladik napon utazik a csipet-csapat, a Nyugati pályaudvarról 6:23-kor induló intercity vonattal Nyíregyházáig kell jönni, ott át kell szállni a Fehérgyarmatra jövő helyközi járatra. Nem bonyolult ugyanis Nyíregyházán a vasútállomás és a busz pályaudvar egymás mellett található. Fehérgyarmaton pedig a Tiszabecsre menő buszra kell szállni, amely 12:56-kor van Túristvándiban. Ennek megfelelően a találkozás Túristvándiban 12.56 után egy-két perccel. A találkozással kapcsolatos minden tudnivalót részletesen egyeztetünk.
Bemutatkozás után mindenki el tud menni wc-re, majd (attól függően, hogy mi az igény) jöhet egy gyors beköltözés, és szintén gyors ebéd majd rövid tájékoztatót követően 14:15-kor megtanítjuk a gyerekeket (kísérő szülőket, pedagógus kollégákat) kenuzni, kenut kormányozni. Átlagos betanulási tempót feltételezve 17 perc alatt válik minden csemete kenus világbajnokká. Naptejezés, kenukba pakolás, ki felejtette el az ásványvizet, a cukorbeteg kislány ne felejtse az inzulint, a szobában maradt a szúnyogriasztó spray és hasonlók után vízre szállunk. 
15:00 órás kezdettel már élesben gyakoroljuk az evezési tudományt és "(fél)körbe evezzük" a sok-sok kanyarral övezett Túristvándit.
18:00 Érkezés Túristvándiból Túristvándiba, vacsora önellátó vagy rendelt.
(A rendelt vacsora esetén a felnőtt adag 1500 Ft, a gyerek adag 1000 Ft).
 


 
2. napi vízitúra: Túr-Tapolnok összefolyás (14 km)
www.tiszatura-vizitura.eoldal.hu-vizitura-oreg-tur-tur-turistvandi-kozeleben-www.tiszatura-vizitura.eoldal.hu.jpgA reggeli önellátó vagy rendelt. Wc, bemelegítés, naptejezés után vízre szállás és ismét, csak ma a másik irányban következik a hihetetlen Öreg-Túr. Sok, rövid, lányok jobbra, fiúk balra wc-szünettel akár a Túr és Tapolnok torkolatáig evezünk, itt tartjuk az ebédszünetet és a hosszabb pihenőt, majd a tempó függvényében érkezünk vissza az indulási pontra.

 

 

 
Öreg-Túr vízitúrás osztálykirándulások díja
Ajánlatunkat az igények valamint a létszám alapján adjuk meg. 
Szívesen biztosítunk étkezést, tudunk segíteni a szállításban, közlekedésben, kis túlzással: bármiben. 
 
 
 
(+36) 209 342 760 vagy tiszatura_vizitura@yahoo.com
 
 
 

Jelentkezés és fizetés: 
Jelentkezés a vízitúrára a jelentkezési lap és a szülő hozzájáruló nyilatkozatok kitöltés utáni visszaküldésével (a tiszatura_vizitura@yahoo.com e-mail címre) és a túradíj utalásával.
Kedvezményezett: MediaComm Kft.
A számlaszám: 12001008-00106900-00100007
A megjegyzés rovatba kérjük a vízitúra időpontját beírni. (Pl. 25 fő, 2019. június 30. - július 1. )