Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


3 napos Ukrajnából induló Tisza-vízitúra

tisza-tura-www.tiszatura-vizitura.eoldal.hu-tiszabokenynel-2.jpgTiszatúra Ukrajnából - majdnem vadvízen! Legalább 11 fős csoportnak teszünk erre az egészen különleges vízitúrára ajánlatot. Álomgyönyörű hosszú hétvége!

Tiszai vízitúra Ukrajnában kezdve! Nézz rá a térképre és megérted, hogy mitől szenzációs az ukrán-magyar határ feletti szakasz. tisza-tura-www.tiszatura-vizitura.eoldal.hu-nagyszolos-alatt.jpgEgy feledhetetlen hosszú hétvége? Nincsenek szavak, hogy leírjuk ezt a 3 napot, azon belül is a Tiszabecs feletti mesés szakaszt. Itt rengeteg ág között lehet
tisza-tura-www.tiszatura-vizitura.eoldal.hu-tiszaujlak-es-tiszabecs-kozott.jpg

választani. Kínáljuk ezen "Kárpátalja-Tisza" vízitúrát Magyarországi támaszponton történő szállással, amely szállás lehet sátrazás és vendégszoba is. Választható az önellátás, de rendelhető félpanzió is. A túra tökéletes az autósoknak és vonattal érkezőknek egyaránt.

 

 

Autóval vagy vonattal? Mikor utazzak?
oktatas-i.jpgEzt a Tiszatúrát nem csak a vonattal jövőknek ajánljuk, hanem jöhetnek az autósok is, a kocsik végig biztonságban vannak, a vízitúra végén az autókhoz transzfert biztosítunk. Vonattal a Bp. Nyugatiból a 6:23-kor induló intercity-vel, majd Fehérgyarmaton átszállva busszal is meg lehet érkezni időben. Mégis javasoljuk a "nulladik napi", (a hosszú hétvége miatt csütörtöki) érkezést, mivel a legtöbb vendégnek Tiszabecs 'messze' van. 

 


1. napi kenutúra: Tiszabökény - Tiszabecs
tisza-tura-www.tiszatura-vizitura.eoldal.hu-tiszaujhely-2.jpgKétféleképpen lehet kihagyni a nulladik napot. Ha valaki autóval jön vagy (Bp-en) kiér a 06:23-as intercity-hez, majd mátészalkai átszállással 11:33-kor megérkezik Fehérgyarmatra. Fehérgyarmatról 12:02-kor indul a busz és 12:36-kor van Tiszabecsen. Mivel a Tiszabecsre érkezés után elég feszített az időrend javasoljuk szendvics ebéd fogyasztását még a buszon Fehérgyarmat és a Tiszabecs között. Tiszabecsen pedig gyalog az e-mailben egyeztetett kempingbe, itt lehet majd a nap során nem szükséges poggyászt biztonságba helyezni, függetlenül attól, hogy ebben a kempingben vagy másutt van a vendég szállása 

 
tisza-tura-www.tiszatura-vizitura.eoldal.hu-a-tisza-tiszaujlaknal-3.jpg

13:00 A túradíj második részletének befizetése, köszöntő, szabályok, poggyász, ha valaki még nem tudott ebédelni rövid hami, wc, naptejezés
14:00 Transzfer Tiszabökénybe
14:30 Lapátok, mentőmellények, vízhatlan zsák/hordó kiosztása. Tiszabökényi vízreszállás. Megtanulunk kenuzni, ha rutinos a társaság; bemelegítés. A hátraevezés, oldalra evezés gyakorlása, ha szükséges még egy gyors wc, majd 24 elképesztő, hihetetlen, varázslatos km-t csalinkázunk a Tiszai zátonyok, szigetek között.
15:45 Az első pihenő, uzsonna 
16:45 Második pihenő
18:30 Érkezés Tiszabecsre, sátorverés, beköltözés. A vadkempinget mindenki maga intézi, klasszikus sátrazási lehetőség a kempingekben vagy szobák. A kempinget mindenki saját maga választhatja, (www.google.com). 

Figyelem. Ukrajna nem EU-tag, szükséges az érvényes útlevél és az ideiglenes határnyitás 50.000 Ft körüli költsége a csoport tagjai között oszlik meg. 

 
19:00 Vacsora önellátó vagy rendelt.

 

2. napi kenutúra: Tiszabecs - Szatmárcseke
tur-buko.jpgDélelőtt szabad program, strandolás, kirándulás, opcionálisan, kisebb kerékpár-túrához bicikli bérelhető. 
 
 
12:00 Ebéd, wc, naptejezés
13:00 Vízreszállás. Bal oldalon evezünk, a vis majort kivéve nem kötünk ki az ukrán oldalon. A folyó itt még folyik, a festői tájon a 24-25 km elképesztő tempóban fogy el. 

tisza-vizitura-tiszatura-www.tisza-vizitura.eoldal.hu.jpg15:00 Uzsonna Tiszacsécse magasságában, durván a táv felénél
16:30 Relax a cél előtt 4.5 km-rel az Új-Túr nagy-bukójánál. Amúgy is többször megállunk és diszkréten pisilünk: hölgyek jobbra, urak balra.
18:00 Érkezés Szatmárcsekére. Sátorverés, beköltözés. A vadkempinget mindenki maga intézi, sátrazási lehetőség a kempingben vagy a vendégház udvarán, a vendégházasoknak a szobák elfoglalása.
19:00 Vacsora önellátó vagy rendelt.
 
 

3. napi evezés: Szatmárcseke-Tivadar
tisza-es-tur-talalkozasa-vasarosnameny-folott-uj.jpg10:30 Napi tájékoztató, wc, naptejezés után vízreszállás, majd indulhat a kenutúra.
A Felső-Tisza vidékének csodaszép táján evezgetünk, egy-két szakasz a mesés Szigetközt közelíti. A szatmárcsekei kempinggel szembeni kb. 200 méteres Tisza-szakaszt leszámítva a nap során végi magyar területen vagyunk, így kiköthetünk mindkét oldalon. 
Tivadar előtt a Tiszáról egy kicsit beevezgetünk a Kis-Túrba Nagyar és a Petőfi-fa irányába (ahol megírta a Tisza c. versét).
15:30 Érkezés Tivadarba

 
 
 

Hazautazás Tivadarból
Aki vonattal jött a Tiszatúrára, az Tivadarból 10 perccel busszal Fehérgyarmaton van, és onnan vonattal tud hazamenni, az autóval jövők esetén pedig a sofőröket visszavisszük a Tiszabecsen biztonságban hagyott autóikhoz (a transzferre a létszám függvényében teszünk ajánlatot).
 A vasúti menetrend: www.elvira.hu
 
 

 
A Tiszabökényről induló tiszai vízitúra díja
A 3 napos vízitúra díja: 19990 Ft/fő (amely az áfát tartalmazza) plusz egy, a teljes csoportra számolt díjból az egy résztvevő jutó díj (tartalmazza az ideiglenes határnyitás és vámeljárás díjait).
 
Fenti díjak nem tartalmazzák a Tiszabecsig történő közlekedés díját, az étkezési és szállásköltségeket. Szívesen biztosítunk minőségi meleg étkezést, tudunk segíteni a szállításban, közlekedésben, kis túlzással: bármiben. 
 

Jelentkezés és fizetés: jelentkezés a vízitúrára az innen letölthető jelentkezési lap kitöltésével, e-mailen történő visszaküldésével (a tiszatura_vizitura@yahoo.com) és a túradíj  átutalásával.
Kedvezményezett: MediaComm Kft.
A számlaszám: 12001008-00106900-00100007
A megjegyzés rovatba kérjük a túrára jelentkező nevét, a létszámot, a túra időpontját és a túra kezdő és végpontját beírni. (Pl. Tisza Kálmán, 3 fő, 2018. 07. 12-14. Tiszabökény-Tivadar)