Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


4-napos Túr vízitúra a család mindhárom generációjának minden hétfő-csütörtök

20150704_154419.jpg4-napos vízitúra a Túron hétfőnként! Ha nincs napod / napotok jöjjetek ezen kenutúra első 2 vagy 3 napjára vagy az utolsó 2 vagy 3 napra.

 

 

 

 

 

Az elképesztő hangulatú Öreg-Túr 104 kanyarjával rabul ejt.

Iskoláknak, egyesületnek eszményi helyszín osztálykiránduláshoz. Baráti társaságoknak, családoknak TÖKÉLETES helyszín biztonságos, de eszementen vadregényes vízitúrához.

 

 

20150707_134157.jpg

A Túr vízitúra nagy részében erdőben evezhetsz, függetlenül attól, hogy pl. ez a fénykép éppen egy strandolós részen készült.

 

 

 

 

 

 

 

 

Kenutúra a Túron
20150704_154419.jpgA Túr egy mesebeli folyó. A Túr egyszerre a kezdők és a vízitúra-ínyencek kedvence. Tökéletes a gyermekeseknek, iskoláknak, osztályoknak, egyetemi csoportoknak, baráti köröknek is, ráadásul lehet jönni autóval és tömegközlekedéssel is. Érezd meg a békésen kanyargó Túr különleges varázsát, hogy a mesére a valóság rátesz egy (kenu)lapáttal.

 

 
 

Nulladik napi érkezés az Öreg-Túr kenuzásra? 
Rád van bízva. 

 

Vízitúra költözködés nélkül!

oreg-tur--tiszatura--vizitura-www.tiszatura-vizitura.eoldal.hu-www.vizitura.org-oreg-tur-18.jpgJó dolog a vízitúrát költözködés nélkül megúszni. Minden nap máshol evezünk, de a szállás végig "fix", akár magadnak foglaltad, akár mi foglaltuk, ugyanazon a helyen alhatsz, megspórolható a költözködés vagy sátorverés, sátorbontás macerája. A "fix" szállásról megyünk ki az aznapi vízre szállás helyére, evezünk egy fantasztikusat és este ugyanazon szállásra térhetsz vissza. A vízitúra idején telekocsi rendszert használunk, így minden nap a vízitúra-szakasz végén a kocsid veled van. Mivel a szállás minden éjszaka ugyanaz, napközben elég egy-két szendvics és víz vagy üdítő (bármilyen alkoholmentes ital), amit érdemes neylonba (pl. szemetes zsák) tenni (vízhatlanul csomagolnotok). Itt hordóra nincs szükség, de szívesen adunk.  

 

 

 

Étkezés a Túr kenuzás idején
Két "támaszpont" remek lehetőséget kínál a saját főzéshez, sütéshez, egy harmadiknál pedig eszement finomakat lehet reggelizni és vacsorázni. Lehet étlapról is rendelni, étvágygerjesztőnek négy példa:
A) Káposztás paszuly füstölt hússal, 3 palacsinta házi szatmári szilvalekvárral (kegyetlen, muszáj kipróbálni).

B) Bográcsgulyás és 3 palacsinta Ft.

C) Gyerekadagnak frissen sült, sült krumpli, ketchup, 3 palacsinta
D) Töltött káposzta, 3 palacsinta (ízes, kakaós és diós). Ja és a reggeli... Bundáskenyér vagy rántotta vagy kenyérlángos. (Brutál) 

 

 

 

A szállás a Túr kenutúra alatt 

turistvandi-satrak-02-www.tiszatura-vizitura.eoldal.hu.jpg

A szállás igény szerint sátor vagy vendégházi szoba. 
Aki kéri, annak az éppen igénybe vett kedvenc helyeinken (ezt hívjuk úgy, hogy az adott vízitúra "támaszpontja") mi szívesen foglaljuk a szállást, amelyet helyben kell fizetni. A legtöbb helyen a SZÉP-kártyát elfogadják. 

Az árak az egyik szálláson a következők:
Sátor 18 év alatt 1400, 18 fölött év felett 1500 Ft, a vendégszobás szállás díja attól függ, hogy a hatágyas szobákban hány fő tartózkodik. Ha a tipikusnak tekinthető 4 fő van a szobában, a díj: 2600 Ft/fő. Túristvándiban és környékén egész kellemes a szállásválaszték, a szinte elitpanziótól az egyszerű turistaszállásokig a Google, ill. a booking.com segítségével nyugodtan önállóan mazsolázzatok a szállásokból.

 
 
 
 

Hétfői kenuzás az Öreg-Túron: Túristvándi - Tapolnok kanyar - Csiga (12 km)

20140613_oreg-tur-vizitura-7-turistvandi-fele.jpg
Találkozás Túristvándiban 10 és 10:30 között, legkésőbb 10:30-kor.

Köszönjük a pontos érkezést.

 

 

 

 

A biztonságban történő parkolás és wc-látogatás után érdemes hűtőszekrénybe tenni a romlandókat, majd a vízitúrával most ismerkedőket megtanítjuk kenuzni. Jól, okosan és türelmesen tanítunk. Velünk nem lesz frusztráció a vízitúra, csak azért, mert nem arra megy a kenu, amerre te akarod. A vízre szállást követően több pihenővel, mosdó-szünettel lapátolgatunk.

 

 


2014.07.18.-oreg-tur-vizitura-turistvandi-korul-2.jpgTermészetes, hogy álomszép helyen fogunk szlalomozni. Legyen elég ennyi, mivel sekélyes szótárunkban nincsenek szavak a leírhatatlanra. Viszont megemlítjük, hogy menta illatú túránk lesz! Ha most mosolyogsz magadban, akkor a vízre szállás előtt fogadjunk majd... 15:00 Érkezés a kocsikhoz. 

 

 

 

 

 

2. napi Öreg-Túr kenuzás: Túristvándi-Kölcse

20150704_oreg-tur-kenutura-vizitura.jpg
10-kor vízre szállás. Ha van a kenutúrába ezen a napon becsatlakozó vízitúrázó, azzal, ill. azokkal egyeztetünk. Általában a vízre szállás, ill. a többieknek adott randevű előtt fél órával tartjuk meg a kenuzásoktatást.
 
 
 
 
 
 
A sok-sok kanyargásos, "átlagos" tempót feltételező, hozzávetőleg 4.5 órás evezgetés után a túravezető visszaviszi a sofőröket az indulási pontot jelentő Túristvándiba. Evidens, hogy az emberi nyelv jelzői kevesek a Túristvándi és Kölcse között Öreg-Túr érzés visszaaadására. 

 

 

3. napi Öreg-Túr vízitúra: Kölcse - Sonkád  
20150707_vizitura-kenutura-evezes.jpgHa van a kenutúrába ezen a napon becsatlakozó vízitúrázó, azokkal az egyébkénti kezdés előtt 30 perccel találkozunk. Egyébként pedig logisztikázás után 10-kor indulunk. A kenutúra ezen szakaszáról is csak minimálisan superlativusokban lehet beszélni, ezért kísérletet sem teszünk a zsibbasztó szakasz leírására. 
14:30 óra körül van vége a vízitúrának.  
 
 
 
 

4. napi Öreg-Túr vízitúra: Sonkád - Tisztaberki-híd - Kis-Bukó 
img_8100.jpgA szobákból történő kiköltözés, előkészületek és a kocsik "hazamenősre" pakolása után még hűtőszekrényben hagyható a romlandó élelmiszer. 

 

 

 

 

 

Sajnos eljött az utolsó vízitúra-nap, de ne bánkódj, akár már holnap jöhetsz másik kenutúrára, itt is, és az ország számos más vízitúra-terepén, a Tisza-tótól a Szigetközig sok helyen. img_1068.jpg10-kor indulunk Sonkádra, 10:30-kor vízre szállás. 

 

 

 

 

 

 

A vízitúra során a nevében sebes, egyébként kedvesen szelíd, hihetetlenül békés és szépséges Sebes-Túron kalandozunk. A túranap négy-öt pihenő és mosdószünettel, benne természetesen ebédszünettel 14:30-kor ér véget. 

 
 
 


A vízitúra túradíja

 

(+36) 209 342 760 vagy tiszatura_vizitura@yahoo.com
 
 

Jelentkezés a Túr vízitúrára: 
oreg-tur--tiszatura--vizitura-www.tiszatura-vizitura.eoldal.hu-www.vizitura.org-oreg-tur-18.jpgJelentkezés az innen letölthető jelentkezési lap kitöltésével, e-mailen történő visszaküldésével (a tiszatura_vizitura@yahoo.com e-mail címre) és a túradíj átutalásával.
Kedvezményezett: MediaComm Kft.
A számlaszám: 12001008-00106900-00100007
A megjegyzés rovatba kérjük a számlázási címet (irányítószám, település, utca, házszám, a kenutúra helyét, a vízitúra időpontját beírni.
(Pl. 2083 Solymár, Szépkilátás u. 102.
2023. aug. 24-27.
Öreg-Túr vízitúra)