Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


4 napos Túr-vízitúra (péntek-hétfő)

20150704_154419.jpg

4 napos Öreg-Túr vízitúrák péntektől hétfőig. Vagy kérjétek ugyanezt a 4 napos Túr-vízitúrát bármilyen más időpontra. 
A szállás igény szerint vendégszoba vagy sátor. Ha nincs négy napod, gyere "csak" 3 vagy 2 vagy 1 napra! 


A 4 napos, péntek-hétfői vízitúrák időpontjai:

 • 2019. június 14-17. Túr vízitúra
 • 2019. június 21-24. Túr vízitúra
 • 2019. június 28.- július 1. Túr vízitúra
 • 2019. július 5-8. Túr vízitúra
 • 2019. július 12-15. Túr vízitúra
 • 2019. július 19-22. Túr vízitúra
 • 2019. július 26-29. Túr vízitúra
 • 2019. augusztus 2-5. Túr vízitúra
 • 2019. augusztus 9-12. Túr vízitúra
 • 2019. augusztus 16-19. Túr vízitúra
 • 2019. augusztus 23-26. Túr vízitúra
 • 2019. augusztus 30. - szeptember 2. Túr vízitúra

 

 

Az Öreg-Túr vízitúra egy mese
Egy elmondhatatlan szépségű, oreg-tur-vizitura-a-tur-sonkad-utan-www.tiszatura-vizitura.eoldal.hu.jpgmaximálisan biztonságos vízitúra. 104 kanyarjával tizedjére is megunhatatlan, folyamatosan izgalomban tart, hogy mit fedezünk majd fel. A Túr egyszerre a kezdők és a vízitúra-ínyencek kedvence.

Tökéletes a gyermekeseknek, iskoláknak, osztályoknak, egyetemi csoportoknak, baráti köröknek is. Néhol az ember előtti időket idézi. Egyszer olyan, minta vietnami dzsungelben, máshol mintha az Amazonas vidéken eveznénk. Itt a fentről lefelé vezető túrát olvashatod, de lehet, hogy éppen felfelé fogunk jönni. Ezt a csapat összetétele oreg-tur--tiszatura--vizitura-www.tiszatura-vizitura.eoldal.hu-www.vizitura.org-oreg-tur-19.jpg

alapján, a medret figyelembe véve, hogy ne kelljen más vízitúrázó csoportokkal osztozni a kiszállási helyeken, hogy kihasználjuk az erdőt, mint természetes "UV-esernyőt", stb. szempontok alapján döntjük el, kihasználjuk, hogy a sodrás szinte nulla, mondhatnók bakfitty.

Mindenki elkezdte valamikor a vízitúrát, az először kenuzókat szeretettel várjuk, türelmesen, odafigyeléssel és jól tanítunk meg kenuzni. Lehet jönni autóval és tömegközlekedéssel is. 

 

 

 

Vízitúra költözködés nélküli!
20140613_162121.jpgJöhettek vízitúrára klasszikus vándortáboros módon (ez főleg akkor jó, ha nem autóval jöttök és kidobható, gyorsan felállítható sátratok van) vagy mondunk egy jobbat. Végig a "fix" támaszponton biztonságban van a sátrad, ill. a vendégszobában mindened, nem költözöl, nincs macera, semmi sátorverési vagy költözési kényelmetlenség, mégis minden nap a Túr más és más szakaszát csodálod meg. 
 
 


Autóval és vonattal is! Nulladik nap? 
20150706_oreg-tur-kenutura-vizitura-3.jpgTúristvándiban találkozunk. A találkozás Túristvándin belüli helyéről minden résztvevő e-mailben térképet, címet, GPS-koordinátát kap! Érdemes a nulladik napon, jönni ha valaki mondjuk Zala déli részéből érkezik, de a többségnek ennél a vízitúránál a nulladikról első napra virradó éjszaka szállásköltsége megspórolható. Budapestről még kényelmesen be lehet futni. Az utazás Bp-ről 4 óra.
 
 

 
Szállás 
turistvandi-szallas-tur-vizitura_01.jpgA szállás igény szerint sátor vagy vendégházi szoba. Támaszpontunk Túristvándin belül három hely valamelyike annak függvényében, hogy melyik hétvégén van a vízitúra. Ha kéred, szívesen foglaljuk nektek a szállást.
A vendégszobás szállások díja 2500-3000 Ft/fő/éjszaka a helytől függően, amelyet a túradíj nem tartalmaz. Aki magának foglalja a szállást (ezt mi legalább annyira szívesen vesszük, mint amilyen szívesen foglaljuk nektek a szállást) Túristvándiban és környékén a kandallós panziótól az egyszerű, de korrekt turistaszállásokig mazsolázhat a szállások között, csak kezdjétek el a keresést időben. 
 
 
 
 
 
Étkezés

A legtöbb szálláson minden feltétel adott a saját főzéshez, sütéshez, grillezéshez vagy tárcsázáshoz, vagy lehet reggelit és vacsorát rendelni is. Az egyik kedvenc helyünkön a klasszikus tojásrántottás, bundáskenyeres, "kontinentális" stb. reggelik (amik szintén rendben vannak) mellett lehet kérni made by Marikáék kenyérlángost. Brutál. A kenyérlángos önmagában is szuper, de szalonnával és tejföllel a tetején, kegyetlen. Vacsorára és ebédre pedig válassz! Négy a lehetőségek közül. 
A) Káposztás paszuly füstölt hússal, 3 palacsinta (az egyik mondjuk házi szatmári szilvával, egy túrós és egy kakaós...).

B) Bográcsgulyás és a 3 palacsinta.
C) Rántott hús és sült krumpli ketchuppal plusz 3 palacsinta.
D) Töltött káposzta plusz három palacsinta. 

 
 
 
 
Logisztika
20170709_125046.jpgA "fix" szállásról ugrunk ki telekocsi rendszerben az aznapi vízre szállás helyére és délután a fix "bázisra" térünk vissza. Napi transzfert biztosítunk úgy, hogy minden autó a vízre szállási pontra megy, az utasok kiszállnak, a sofőrök az érkezési pontra mennek, mi pedig az indulási pontra hozzuk vissza a sofőröket. 
Vagy a vízhez, ill. a vízről BICIKLIVEL IS JÖHETTEK. Kultúrbringákat, nem leharcolt. tragikus állapotú kerékpárokat, hanem jó bicikliket bérelhettek. 
 
 
 
 

 

 


  
Pénteki Túr-kenutúra: Sonkád - Kölcse (11+3 km) 20150707_oreg-tur-vizitura-kenutura-evezes-tur.jpg
A résztvevőknek e-mailben elküldjük a találkozás helyét. 
11:00-kor találkozás Túristvándiban, üdvözlés, hűtőszekrénybe pakolás, mosdószünet, tájékoztató, közben naptejezés stb. után
 
11:30-kor Túristvándiból a kocsikkal konvojban indulunk Sonkádra, a vízre szállás helyére.
 
Sonkádon parkolunk, vízre tesszük a hajókat, 12:00-kor kenuzás-tanulás, 
20150704_oreg-tur-kenutura-vizitura-2.jpg12:30-kor indulunk és egy ebédszünettel összekötött kellemes fürdőzést is a vízitúrába iktatva 17 óra körül érkezünk a Túron a kenukkal Kölcsére. Kölcséről a vízitúra után a sofőröket visszavisszük Sonkádra a Sonkádon hagyott kocsikhoz, a sofőrök felveszik utasaikat, majd mindenki megy vissza Túristvándiba a "támaszpontra".
 
 
 

 

Szombati vízitúra: Kölcse - Túristvándi 14 km (11 km + 3 km)
oreg-tur--tiszatura--vizitura-www.tiszatura-vizitura.eoldal.hu-www.vizitura.org-oreg-tur-18.jpgDélelőtt szabad program, pl. Nagyarban a rozárium, Szatmárcsekén a csónakos fejfás temető megtekintése akár autós, akár bicikli túrával (a biciklit tudod itt bérelni). Ebéd után logisztika (mindannyian felugrunk a vízre szállás helyére, az utasok kiszállnak, a sofőrök visszaviszik a kocsikat Túristvándiba a bázisra, transzfert biztosítunk a kocsik sofőrjeinek, majd wc és naptejezés után a vízitúrázást most kezdőket (senki sem kenuban született) megtanítjuk kenuzni. Amíg a néhány percig kezdők is rutinos öreg rókákká válnak, a profik bemelegítenek, hajóba pakolnak és 13 órakor indulunk.
2014.07.20.-oreg-tur-vizitura-kolcse-es-sonkad-kozott-2.jpgFelejthetetlen élményben részesít bennünket majd az itt kanyargó Öreg-Túr. 
17 és 17:30 között érkezés Túristvándiba, hajómosás után strandolás. Este saját vagy éttermi vacsora Túristvándiban.

 

 

 

Vasárnapi Túr-kenutúra: Túristvándi körül 
20150705_tur-kenu-kenutura-oreg-tur-vizitura.jpgLogisztikáznunk nem kell, 9-kor szállunk vízre és egy vagy két (esetleg három) kellemes fürdőzést, mesés szép tájon történő evezgetést követően 13 órakor érkezünk a napi célba, egyúttal a kocsikhoz.

A nap során két táv között lehet választani, egy 8 km-es rövidebb kenuzás mellett a vízitúra-szerelmesek választhatják a 12 km-es kenutúrát is. 

Aki a rövidebb evezést kéri, az megnézheti működés közben a híres vízimalmot Túristvándiban.

turistvandi-vizimalom-turistvandi-kozeleben-2-www.tiszatura-vizitura.eoldal.hu-www.vizitura.org.jpgA malom mellett megcsodálhatod Magyarország állítólag legnagyobb, szerintünk az egyik legnagyobb platánfáját, és mind a rövidebb, mind a hosszabb túra résztvevői - ha van kedved agyeldobó finomságokhoz - megrendelhetik előre az ebédet. 

 

 

Hétfői kenuzás az Öreg-Túron: Túristvándi - Tapolnok kanyar - Csiga (12 km)

20140613_oreg-tur-vizitura-7-turistvandi-fele.jpg
Sátorbontások, kiköltözködések után a romlandó élelmiszert még a hűtőkben hagyhatjuk, továbbra is biztonságban parkolnak a kocsik és 10:30-kor a fénysebességnél kissé gyorsabban indulunk.
 
A vízre szállást követően több pihenővel, mosdó-szünettel lapátolgatunk.
Természetes, hogy álomszép helyen fogunk szlalomozni. 
2014.07.18.-oreg-tur-vizitura-turistvandi-korul-2.jpg
Legyen elég ennyi, mivel sekélyes szótárunkban nincsenek szavak a leírhatatlanra. Viszont megemlítjük, hogy menta illatú túránk lesz! Ha most mosolyogsz magadban, akkor a vízre szállás előtt fogadjunk majd...
15:00 Érkezés a kocsikhoz. 
 
 
Hazautazás
 
 
 
 
 
A Túr vízitúra turnusok túradíjai

 

 


Igény szerinti Öreg-Túr vízitúra 
20150707_141346.jpgEgyedi Túr vízitúrára vonatkozó ajánlatunkat a csoport igényei (útvonal, az időpont, a szállás és étkezés igények), valamint a létszám alapján adjuk meg. Szívesen biztosítunk étkezést, tudunk segíteni a szállításban, közlekedésben, kis túlzással: bármiben. (+36) 209 342 760 vagy tiszatura_vizitura@yahoo.com

 
 

 
 

Jelentkezés a Túr vízitúrára 
20150707_tur-vizitura-kenutura-oreg-tur-evezes.jpgJelentkezés az innen letölthető jelentkezési lap kitöltésével, e-mailen történő visszaküldésével (a tiszatura_vizitura@yahoo.com e-mail címre) és a túradíj átutalásával.
Kedvezményezett: MediaComm Kft.
A számlaszám: 12001008-00106900-00100007
A megjegyzés rovatba kérjük a számlázási címet (irányítószámmal), a vízitúra időpontját és helyét (Túr) beírni. (Pl.  1121 Bp., Zugligeti út 21. 2018. szept. 21-24. Túr)