Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


4 napos Túr vízitúra (minden csütörtök-vasárnap)

20150704_oreg-tur-kenutura-vizitura.jpg4 napos, családi, baráti vízitúra a Túron csütörtökönként! Csütörtöktől vasárnapig 4 napos kenutúrák a Túron egész nyáron, egészen pontosan még ősszel is. A kenutúrába 2 vagy 3 napra is be lehet csatlakozni. Például érkezhetsz a Túr-evezésre csütörtök helyett pénteken vagy jöhettek csak szombat-vasárnapra, de lehet jönni csak csütörtök-péntekre vagy péntek-szombatra is. Ahogy nektek jó! 

 

 

 • 2020. június 11-14. Túr kenuzás
 • 2020. június 18-21. Túr kenuzás
 • 2020. június 25-28. Túr kenuzás
 • 2020. július 2-5. Túr kenuzás
 • 2020. július 9-12. Túr kenuzás
 • 2020. július 16-19. Túr kenuzás
 • 2020. július 23-26. Túr kenuzás
 • 2020. július 30. - augusztus 2. Túr kenuzás
 • 2020. augusztus 6-9. Túr kenuzás
 • 2020. augusztus 13-16. Túr kenuzás
 • 2020. augusztus 20-23. Túr kenuzás
 • 2020. augusztus 27-30. Túr kenuzás
 • 2020. szeptember 3-6. Túr kenuzás
 • 2020. szeptember 10-13. Túr kenuzás
 • 2020. szeptember 17-20. Túr kenuzás

 

 

Az Öreg-Túr vízitúra egy mese
Egy elmondhatatlan szépségű, oreg-tur-vizitura-a-tur-sonkad-utan-www.tiszatura-vizitura.eoldal.hu.jpgmaximálisan biztonságos vízitúra. 104 kanyarjával tizedjére is megunhatatlan, folyamatosan izgalomban tart, hogy mit fedezünk majd fel. A Túr egyszerre a kezdők és a vízitúra-ínyencek kedvence.

Tökéletes a gyermekeseknek, iskoláknak, osztályoknak, egyetemi csoportoknak, baráti köröknek is. Néhol az ember előtti időket idézi. Egyszer olyan, minta vietnami dzsungelben, máshol mintha az Amazonas vidéken eveznénk. Itt a fentről lefelé vezető túrát olvashatod, de lehet, hogy éppen felfelé fogunk jönni. Ezt a csapat összetétele oreg-tur--tiszatura--vizitura-www.tiszatura-vizitura.eoldal.hu-www.vizitura.org-oreg-tur-15.jpgalapján, a medret figyelembe véve, hogy ne kelljen más vízitúrázó csoportokkal osztozni a kiszállási helyeken, hogy kihasználjuk az erdőt, mint természetes "UV-esernyőt", stb. szempontok alapján döntjük el, kihasználjuk, hogy a sodrás szinte nulla, mondhatnók bakfitty.

Mindenki elkezdte valamikor a vízitúrát, az először kenuzókat szeretettel várjuk, türelmesen, odafigyeléssel és jól tanítunk meg kenuzni. Lehet jönni autóval és tömegközlekedéssel is. 

 

 

 

Vízitúra költözködés nélküli!
20140613_162121.jpgJöhettek vízitúrára klasszikus vándortáboros módon (ez főleg akkor jó, ha nem autóval jöttök és kidobható, gyorsan felállítható sátratok van) vagy mondunk egy jobbat. Végig a "fix" támaszponton biztonságban van a sátrad, ill. a vendégszobában mindened, nem költözöl, nincs macera, semmi sátorverési vagy költözési kényelmetlenség, mégis minden nap a Túr más és más szakaszát csodálod meg. 
 
 


Autóval és vonattal is! Nulladik nap? 
20170709_125124.jpgTúristvándiban találkozunk. A találkozás Túristvándin belüli helyéről minden résztvevő e-mailben térképet, címet, GPS-koordinátát kap! Érdemes jönni a nulladik napon, ha valaki mondjuk Zala déli részéből érkezik, de a többségnek ennél a vízitúránál a nulladikról első napra virradó éjszaka szállásköltsége megspórolható. Budapestről még kényelmesen be lehet futni. Az utazás Bp-ről 4 óra.
 

 
Szállás 
turistvandi-szallas-tur-vizitura_01.jpgA szállás igény szerint sátor vagy vendégházi szoba. Támaszpontunk Túristvándin belül három hely valamelyike annak függvényében, hogy melyik hétvégén van a vízitúra. Ha kéred, szívesen foglaljuk nektek a szállást.
A vendégszobás szállások díja 2500-3000 Ft/fő/éjszaka a helytől függően, amelyet a túradíj nem tartalmaz. Aki magának foglalja a szállást (ezt mi legalább annyira szívesen vesszük, mint amilyen szívesen foglaljuk nektek a szállást) Túristvándiban és környékén a kandallós panziótól az egyszerű, de korrekt turistaszállásokig mazsolázhat a szállások között, csak kezdjétek el a keresést időben. 
 
 
 
 
 
Étkezés

A legtöbb szálláson minden feltétel adott a saját főzéshez, sütéshez, grillezéshez vagy tárcsázáshoz, vagy lehet reggelit és vacsorát rendelni is. Az egyik kedvenc helyünkön a klasszikus tojásrántottás, bundáskenyeres, "kontinentális" stb. reggelik (amik szintén rendben vannak) mellett lehet kérni made by Marikáék kenyérlángost. Brutál. A kenyérlángos önmagában is szuper, de szalonnával és tejföllel a tetején, kegyetlen. Vacsorára és ebédre pedig válassz! Négy a lehetőségek közül. 
A) Káposztás paszuly füstölt hússal, 3 palacsinta (az egyik mondjuk házi szatmári szilvával, egy túrós és egy kakaós...).

B) Bográcsgulyás és a 3 palacsinta.
C) Rántott hús és sült krumpli ketchuppal plusz 3 palacsinta.
D) Töltött káposzta plusz három palacsinta. 

 
 
 
 
Logisztika
20170709_125046.jpgA kenutúra idején a "fix" szállásról ugrunk ki telekocsi rendszerben az aznapi vízre szállás helyére és délután a fix "bázisra" térünk vissza. Napi transzfert biztosítunk úgy, hogy minden autó a vízre szállási pontra megy, az utasok kiszállnak, a sofőrök az érkezési pontra mennek, mi pedig az indulási pontra hozzuk vissza a sofőröket. 
Vagy a vízhez, ill. a vízről BICIKLIVEL IS JÖHETTEK. Kultúrbringák, nem leharcolt tragikus állapotú szörnyű kerékpárok. 
 
 
 

 

 

Csütörtöki vízitúra: Sonkád - Tisztaberki-híd - Kis-Bukó 
20150704_oreg-tur-kenutura-vizitura.jpgSonkádon találkozunk. A résztvevőknek e-mailt küldünk, hogy hol. Az evezés előtt célszerűen a romlandó élelmiszert tegyétek a szállásotokon hűtőszekrénybe. 10-kor indulunk. Ha van vízitúrázást most kezdő túrázónk, (szinte mindig van, hiszen senki nem kenuban született), akkor természetesen neki(k) oktatást tartunk. A túranap során a csak nevében sebes, egyébként kedves, jámbor, szelíd, viccesen lassan folydogáló Sebes-Túron szlalomozunk. A túranap négy-öt pihenő és mosdószünettel, benne természetesen ebédszünettel 14:30-kor ér véget. 

 

  
Pénteki Túr-kenutúra: Sonkád - Kölcse (11+3 km) 20150707_oreg-tur-vizitura-kenutura-evezes-tur.jpg
Délelőtt szabad program. 11:30-kor Túristvándiból a kocsikkal konvojban indulunk Sonkádra, a vízre szállás helyére. Sonkádon parkolunk, vízre tesszük a hajókat, 12:00-kor kenuzás-tanulás, 12:30-kor indulunk és egy ebédszünettel összekötött kellemes fürdőzést is a vízitúrába iktatva 17 óra körül érkezünk a Túron a kenukkal Kölcsére. Kölcséről a vízitúra után a sofőröket visszavisszük Sonkádra a Sonkádon hagyott kocsikhoz, a sofőrök felveszik utasaikat, majd mindenki megy vissza Túristvándiba a "támaszpontra".
 

 

 

Szombati vízitúra: Kölcse - Túristvándi 14 km (11 km + 3 km)
oreg-tur-vizitura-www.tiszatura-vizitura.eoldal.hu-kolcse-22.jpgDélelőtt szabad program, pl. Nagyarban a rozárium, Szatmárcsekén a csónakos fejfás temető megtekintése akár autós, akár bicikli túrával. Túristvándiban kifejezetten jó minőségű bicikliket tudtok bérelni. Ebéd után logisztika, mindannyian felugrunk a vízre szállás helyére, az utasok kiszállnak, a sofőrök visszaviszik a kocsikat Túristvándiba a bázisra, transzfert biztosítunk a kocsik sofőrjeinek, majd wc és naptejezés után a vízitúrázást most kezdőket (senki sem kenuban született) megtanítjuk kenuzni. Amíg a néhány percig kezdők is rutinos öreg rókákká válnak, a profik bemelegítenek, hajóba pakolnak és 13 órakor indulunk.
2014.07.20.-oreg-tur-vizitura-kolcse-es-sonkad-kozott-2.jpgFelejthetetlen élményben részesít bennünket majd az itt kanyargó Öreg-Túr. 
17 és 17:30 között érkezés Túristvándiba.

Este saját vagy éttermi vacsora Túristvándiban.

 

 

 

 

Vasárnapi Túr-kenutúra: Túristvándi körül 
20150705_tur-kenu-kenutura-oreg-tur-vizitura.jpgLogisztikáznunk nem kell, 9-kor szállunk vízre és egy vagy két (esetleg három) kellemes fürdőzést, mesés szép tájon történő evezgetést követően 13 órakor érkezünk a napi célba, egyúttal a kocsikhoz.

A nap során két táv között lehet választani, egy 8 km-es rövidebb kenuzás mellett a vízitúra-szerelmesek választhatják a 12 km-es kenutúrát is. 

Aki a rövidebb evezést kéri, az megnézheti működés közben a híres vízimalmot Túristvándiban.

turistvandi-vizimalom-turistvandi-kozeleben-2-www.tiszatura-vizitura.eoldal.hu-www.vizitura.org.jpgA malom mellett megcsodálhatod Magyarország állítólag legnagyobb, szerintünk az egyik legnagyobb platánfáját, és mind a rövidebb, mind a hosszabb túra résztvevői - ha van kedved agyeldobó finomságokhoz - megrendelhetik előre az ebédet. 

 
 
 
A Túr vízitúra turnusok túradíjai

 


Igény szerinti Öreg-Túr vízitúra 
20150707_141346.jpgEgyedi Túr vízitúrára vonatkozó ajánlatunkat a csoport igényei (útvonal, az időpont, a szállás és étkezés igények), valamint a létszám alapján adjuk meg. Szívesen biztosítunk étkezést, tudunk segíteni a szállításban, közlekedésben, kis túlzással: bármiben. (+36) 209 342 760 vagy tiszatura_vizitura@yahoo.com

 
 

Jelentkezés a vízitúrára és utalás:
2014.07.18.-oreg-tur-vizitura-turistvandi-korul-2.jpgJelentkezés az Öreg-Túr vízitúrára a jelentkezési lap kitöltés utáni visszaküldésével (a tiszatura_vizitura@yahoo.com e-mail címre) és a túradíj utalásával.
Kedvezményezett: MediaComm Kft.
A számlaszám: 12001008-00106900-00100007
A megjegyzés rovatba kérjük a vízitúra díját utaló természetes vagy jogi személy számlázási címét (a név nem szükséges, mivel azt látjuk) (irányítószámmal!!)  valamint a vízitúra időpontját és a "Túr" szót beírni. (Pl. 1121 Bp., Zugligeti út 79,
Túr, 2018. aug. 23-26.)