Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


4 napos Tisza túrák (csütörtök-vasárnap, az első nap evezéstanulás is)

www.vizitura.org-buzgo-evezes--koma-.jpg

4 napos vízitúra a Tiszán csütörtöktől vasárnapig - ha csak 4 napotok van a kikapcsolódásra, válaszd a "tökéletes" vízitúrát!
Az egyik legnépszerűbb vízitúra! 

 

 

 

Vonattal és autóval érkezőknek is tökéletes logisztika.
20130720_142057.jpgA szállás igény szerint, sátor vagy vendégszoba! 
Étkezés: vacsora rendelhető.
Időpontok: Alapos szervezéssel, odafigyeléssel, készségességgel várunk az alábbi turnusokon: 

 

 • 2019. június 6-9. Vízitúra Tisza
 • 2019. június 13-16. Vízitúra Tisza
 • 2019. június 20-23. Vízitúra Tisza
 • 2019. június 27-30. Vízitúra Tisza
 • 2019. július 4-7. Vízitúra Tisza
 • 2019. július 11-14. Vízitúra Tisza
 • a 2019. július 18-21-i Tisza+Túr vízitúra leírását lásd a külön menüpontban
 • 2019. július 25-28. Vízitúra Tisza
 • 2019. augusztus 1-4. Vízitúra Tisza
 • 2019. augusztus 8-11. Vízitúra Tisza (ennek a hétnek a részletes leírását lásd a külön menüpontban!) 
 • 2019. augusztus 15-18. Vízitúra Tisza
 • 2019. augusztus 22-25. Vízitúra Tisza
 • 2019. augusztus 29. - szept. 1. Vízitúra Tisza
 •  

 

1. napi vízitúra: Érkezés, evezéstanulás és az első vízitúra, de még NEM a Tiszán....

20150704_oreg-tur-kenutura-vizitura.jpg
Sonkádon 10:30 előtt pár perccel, legkésőbb 10:30-kor találkozunk. A résztvevőknek e-mailt küldünk a találkozás pontos helyéről. E-mailben címet, térképet, GPS-koordinát küldünk. ​Az evezés előtt célszerűen a romlandó élelmiszert tegyétek a szállásotokon hűtőszekrénybe. Mivel szinte mindig van a vízitúrázást most kezdő túrázónk, (senki nem kenuban született), oktatással kezdünk. 
Ha a nulladik napon jöttök, kényelmesen megérkezhettek vonattal és Volán-busszal. Nagyobb csoport, osztály igénye esetén - külön díj ellenében - a Fehérgyarmati vasútállomásra küldünk értetek egy buszt. 
Aki kocsival jön. Az autópálya gyakorlatilag Vásárosnaményig tart, az egyik útvonaltervező szoftver szerint az út Bp-től 3 óra 21 perc. Szerintünk Budapestről az út 4 óra vagy több az átlagembernek, aki szabálykövető, megáll útközben, dinnyét, barackot vesz, tankol, mosdóba megy stb. 
Az érkezést követően bemutatkozás, gyors "előorientáció", hűtőszekrényekbe pakolás. 
 
lurkok-oktatasa-kenutura-elott-vizitura-betanitas.jpg
A Túr gyakorlatilag NULLA sodrású részen megtanítunk kenuzni, kormányozni, majd - természetesen - meg is ejtjük az első vízitúrát, eszementen szép tájon, szinte állóvízen, biztonságban. 
 
 
 
 

2. napi kenutúra a Tiszán: Tiszabecs - Szatmárcseke (25 km)
tisza-tura-www.tiszatura-vizitura.hu-tiszabecsi-keszulodes.jpg
A buszosok buszra szállnak, az autókkal átgurulunk a 7 km-re lévő Szatmárcsekére.
A kocsikat Szatmárcsekén hagyjuk és innen az autósok is busszal jönnek „fel” Tiszabecsre. 

Készüljetek alkoholmentes innivalóval és szendviccsel, törölközővel, fenék alá párnákkal a kenu üléseire és a lábat stabilan tartó lábbelivel, pl. hátul is pántos szandállal, "vízicipővel".
Tiszabecsen következik a kormányzás ismétlése sodró vízben, még egy kis gyakorlás, rövid ebédszünet, toalett után vízre szállás. Főleg a folyó közepétől balra evezünk, a vis major esetét kivéve nem kötünk ki az ukrán oldalon.
A folyó itt még folyik, a festői tájon a 24-25 km sajnos gyorsan elfogy. 

20150702_153322-1-.jpgHosszabb, "uzsonnás" pihenőt Tiszacsécse magasságában, a képen látható fövenyen tartunk, és lesz egy másik hosszabb pihenőnk a cél előtt a Túr-bukónál, ahol a Sebes-Túr ömlik (bukik) a Tiszába.
 

17:30 Érkezés Szatmárcsekére. Aki nem a fix szállást választotta, annak a sátras szállást már foglaltuk itt a parti kempingben, aki vendégszobát akart kivenni Szatmárcsekén, az a szállására kocsikázik, aki szállás szempontból csillagtúrázik, az visszaugrik a bázisra Túristvándiba. 

A szatmárcsekei sátras szállás díját helyben kell fizetni Tóth Józsefnél 800 Ft/fő. Semmilyen más díj nincs. Akiknek Túristvándiban akár a "bázison" van a sátras vagy vendégszobás "fix" szállásuk, azokkal a már Szatmárcsekén lévő autókkal visszagurulunk Túristvándiba.
19:30 Vacsora önellátó vagy rendelhető menü: pl. káposztás bab/paszuly füstölt hússal, 3 szatmári szilvás palacsinta 1000 Ft.

 

 

3. napi evezés a Tiszán: Szatmárcseke-Tivadar (15)
szatmarcseke-temeto-csonakos-fejfak-tisza-vizitura.jpgReggeli önellátó.
Délelőtti fakultatív program: azokkal, akiknek van kedve, megnézzük Szatmárcseke különlegességét, a "csónakos" fejfás temetőt.
11:00 A Túristvándiban fix szálláson "állomásozókkal" kezdjük a logisztikát, az autósok Szatmárcsekére hozzák az utasokat. A Szatmárcsekén alvók (főleg a kidobható sátorral vándortáborozók) és a túristvándi csapattest egyesül.
11:15 Miközben a kocsik utasai bepakolnak a kenukba, Szatmárcsekéről a sofőrök leviszik a kocsikat Tivadarba.
A sofőröket pedig a túravezető vagy fuvaros hozza vissza Szatmárcsekére, ez a transzfer. A transzfer díja 1490 Ft/fő.
12:00 Ebéd
12:00 Vízre szállás. A Felső-Tisza vidékének újabb csodaszép táján evezgetünk, meg-megállunk, úszkálunk, a szatmárcsekei kempinggel szembeni kb. 200 méteres Tisza-szakaszt leszámítva a nap során végig magyar területen vagyunk, így már kiköthetünk mindkét oldalon. 
(Bármikor, de amúgy is gyakran tartunk "technikai" szünetet, ezeket nem írjuk ki.)
Sok pihi, relax, strandolás, fakultatív játékos verseny után 16:00 órakor érkezés Tivadarba. A vándortáborozóknak (aki nem a fix szállást választotta), annak a sátras szállás a Katica kempingben lesz. A mi vendégeinknek a kemping díja 1000 Ft/fő.
Tarcza Katica a mi vendégeink felé nem számítja fel a személyenként fizetendő díjon felül az ún. sátorhelyi díja(ka)t.
A vendégszobát kivenni szándékozó vándortáborozóknak Tivadar mellett a Tivadarral szemben található Kisart és leginkább egy Nagyari vendégházat ajánlunk: szuper hely Veress Zoltánék kempingje. 
Vacsora: aki nem szeret főzni, annak Tivadarban van "minden", ami szem-szájnak ingere. A giroszosok, lángosos, palacsintások és pizzériákon, éttermek, büfék. Sőt. Zöldségest is találunk :)

 
 
 
A tiszai vízitúra 4. napja: Tivadar-Vásárosnamény 
tiszatura-tisza-es-tur-talalkozasa-vasarosnameny-folott-uj.jpgKora reggel a vándortáborozó sátrasoknak nincs dolguk, a fix bázison alvó autósok pedig már "hazamenősre" pakolják a kocsikat, hiszen nem fognak (legalábbis nem szükséges) a szállásra visszajönni.

A Túristvándiban alvókkal másodperc pontossággal reggel 7:30-kor ugrunk át Tivadarba, itt az utasok kiszállnak. A sofőrök leviszik 
a kocsikat az érkezési pontra Vásárosnaménybe.
A sofőrök pedig a transzferrel (1490 Ft/sofőr) jutnak vissza a vízre szállás helyére Tivadarba, hogy a nap végén, amikor a kenuból kiszálltok, be is lehessen szállni az autókba. 

A Tivadar - Vásárosnamény szakasz kényelmes 24 km-es lapátolgatás, amely a romantikus Krasznába történő beevezéssel a vasútállomástól 1,5 kilométerre 13 óra körül ér véget
Hajómosás után az autósoknak csak be kell szállni a reggel idehozott autókba. 

Aki vonattal jött, az
i) Vásárosnaményban felszáll a 14:27-es vonatra
ii) jó eséllyel kapsz a vízitúrára kocsival érkezettektől  'stoppot'.
Aztán a többségükben budapesti és dunántúli vendégek Nyíregyházán átszállnak az intercity-re és "hazarepülnek" Budapestre.  

 Kérdéseidre készséggel válaszolunk, hívj!
(+36) 209 342 760 vagy tiszatura_vizitura@yahoo.com

 
 
 

 

 
 

Jelentkezés a vízitúrára és a túradíj utalása: 
www.tiszatura-vizitura.eoldal.hu-tiszatura-vizitura-1.jpgJelentkezés a vízitúrára az innen letölthető jelentkezési lap kitöltésével, e-mailen történő visszaküldésével (a tiszatura_vizitura@yahoo.com e-mail címre) és a túradíj utalásával.
Kedvezményezett: MediaComm Kft.
A számlaszám: 12001008-00106900-00100007
A megjegyzés rovatba kérjük a túrára jelentkező számlázási címét (a nevet NEM kell, az amúgy is látszik az utaláson) irányító számmal és a kenutúra időpontját, valamint helyét beírni.
(Pl.
2083 Solymár, Szántó u. 6.
augusztus 28-31.
Tiszatúra)