Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


3 napos Túr vízitúra minden hétfőn (hétfő-szerda)

20150707_134157.jpgVálaszthatóan 2 vagy 3 napos vízitúra az Öreg-Túron hétfőnként is. 

 

Minden hétfő-szerda. Kenutúra 3 fantasztikus napban. 
Az elképesztő hangulatú Öreg-Túr 104 kanyarjával rabul ejt. Iskoláknak, egyesületnek eszményi helyszín osztálykiránduláshoz.
 

 
oreg-tur--tiszatura--vizitura-www.tiszatura-vizitura.eoldal.hu-www.vizitura.org-oreg-tur-19.jpg

Családoknak ideális vízitúra-terep biztonságos, de őrülten vadregényes vízitúrához. A kenutúra nagy részében erdőben evezhetsz. (Még akkor is, ha néhány fénykép a strandolós, ill. napfényes helyeken készült.)

 

 • 2020. június 1-3. Túr vízitúra
 • 2020. június 8-10. Túr vízitúra
 • 2020. június 15-17. Túr vízitúra
 • 2020. június 22-24. Túr vízitúra
 • 2020. június 29. - július 1. Túr vízitúra
 • 2020. július 6-8. Túr vízitúra
 • 2020. július 13-15. Túr vízitúra
 • 2020. július 20-22. Túr vízitúra
 • 2020. július 27-29. Túr vízitúra
 • 2020. augusztus 3-5. Túr vízitúra
 • 2020. augusztus 10-12Túr vízitúra
 • 2020. augusztus 17-19Túr vízitúra
 • 2020. augusztus 24-26 Túr vízitúra
 

Kenutúra a Túron
20150704_154419.jpgA Túr egy mesebeli folyó. A Túr egyszerre a kezdők és a vízitúra-ínyencek kedvence. Tökéletes a gyermekeseknek, iskoláknak, osztályoknak, egyetemi csoportoknak, baráti köröknek is, ráadásul lehet jönni autóval és tömegközlekedéssel is. Érezd meg a békésen kanyargó Túr különleges varázsát, hogy a mesére a valóság rátesz egy (kenu)lapáttal.

 

 

Nulladik napi érkezés a Túr kenuzásra? 
Rád van bízva. A tapasztalat az, hogy senki sem szokta megbánni, hogy a vízitúra első napja előtt már befutnak és kényelmesen lehet kezdeni a vízitúrát, ill. esetleges késés miatt nem mulasztja el a család az Öreg-Túr-vízitúrát. 

 

 

Vízitúra költözködés nélkül!

Jó dolog vízitúrát költözködés nélkül megúszni. Minden nap máshol evezünk, de a szállás végig "fix", akár magadnak foglaltad, akár mi foglaltuk, ugyanazon a helyen alhatsz, megspórolható a költözködés vagy sátorverés, sátorbontás macerája. A "fix" szállásról megyünk ki az aznapi vízre szállás helyére, evezünk egy fantasztikusat és este ugyanazon szállásra térhetsz vissza. A vízitúra idején telekocsi rendszert használunk, így minden nap a vízitúra-szakasz végén a kocsid veled van. Mivel a szállás minden éjszaka ugyanaz, napközben elég egy-két szendvics és víz vagy üdítő (bármilyen alkoholmentes ital), amit érdemes neylonba (pl. szemetes zsák) tenni (vízhatlanul csomagolnotok). Itt hordóra nincs szükség, de szívesen adunk.  

 

 

Szállás az Öreg-Túr vízitúrán

turistvandi-szallas-tur-vizitura_01.jpgA szállás igény szerint sátor vagy vendégházi szoba. Támaszpontunk Túristvándin belül három hely valamelyike annak függvényében, hogy melyik hétvégén van a vízitúra. Ha kéred, szívesen foglaljuk nektek a szállást.
A vendégszobás szállások díja 2500-3000 Ft/fő/éjszaka a helytől függően, amelyet a túradíj nem tartalmaz. Aki magának foglalja a szállást (ezt mi legalább annyira szívesen vesszük, mint amilyen szívesen foglaljuk nektek a szállást) Túristvándiban és környékén a kandallós panziótól az egyszerű, de korrekt turistaszállásokig mazsolázhat a szállások között, csak kezdjétek el a keresést időben. 
 
 
 
 
 
Étkezés az Öreg-Túr kenutúra idején

A legtöbb szálláson minden feltétel adott a saját főzéshez, sütéshez, grillezéshez vagy tárcsázáshoz, vagy lehet reggelit és vacsorát rendelni is. Az egyik kedvenc helyünkön a klasszikus tojásrántottás, bundáskenyeres, "kontinentális" stb. reggelik (amik szintén rendben vannak) mellett lehet kérni made by Marikáék kenyérlángost. Brutál. A kenyérlángos önmagában is szuper, de szalonnával és tejföllel a tetején, kegyetlen. Vacsorára és ebédre pedig válassz! Négy a lehetőségek közül. 
A) Káposztás paszuly füstölt hússal, 3 palacsinta (az egyik mondjuk házi szatmári szilvával, egy túrós és egy kakaós...).

B) Bográcsgulyás és a 3 palacsinta.
C) Rántott hús és sült krumpli ketchuppal plusz 3 palacsinta.
D) Töltött káposzta plusz három palacsinta. 

 

 
 
 
 

Hétfői Öreg-Túr kenuzás:
Túristvándi - Tapolnok kanyar - Csiga (12 km)

20140613_oreg-tur-vizitura-7-turistvandi-fele.jpg
Találkozás Túristvándiban 10 és 10:30 között, legkésőbb 10:30-kor.
Köszönjük a pontos érkezést. A biztonságban történő parkolás és wc-látogatás után érdemes hűtőszekrénybe tenni a romlandókat, majd a vízitúrával most ismerkedőket megtanítjuk kenuzni. Jól, okosan és türelmesen tanítunk. Velünk nem lesz frusztráció a vízitúra, csak azért, mert nem arra megy a kenu, amerre te akarod. A vízre szállást követően több pihenővel, mosdó-szünettel lapátolgatunk.
2014.07.18.-oreg-tur-vizitura-turistvandi-korul-2.jpg
Természetes, hogy álomszép helyen fogunk szlalomozni. Legyen elég ennyi, mivel sekélyes szótárunkban nincsenek szavak a leírhatatlanra. Viszont megemlítjük, hogy menta illatú túránk lesz! Ha most mosolyogsz magadban, akkor a vízre szállás előtt fogadjunk majd...
15:00 Érkezés a kocsikhoz. 

 

 

 

2. napi Öreg-Túr kenuzás:
Túristvándi-
Kölcse

20150704_oreg-tur-kenutura-vizitura.jpg
10-kor vízre szállás. Ha van a kenutúrába ezen a napon becsatlakozó vízitúrázó, azzal, ill. azokkal egyeztetünk. Általában a vízre szállás, ill. a többieknek adott randevű előtt fél órával tartjuk meg a kenuzásoktatást. A sok-sok kanyargásos, "átlagos" tempót feltételező, hozzávetőleg 4.5 órás evezgetés után a túravezető visszaviszi a sofőröket az indulási pontot jelentő Túristvándiba. Evidens, hogy az emberi nyelv jelzői kevesek a Túristvándi és Kölcse között Öreg-Túr érzés visszaadására. 

 

 

 

3. napi Öreg-Túr vízitúra: Kölcse - Sonkád  
20150707_vizitura-kenutura-evezes.jpgHa van a kenutúrába ezen a napon becsatlakozó vízitúrázó, azokkal az egyébkénti kezdés előtt 30 perccel találkozunk. Egyébként pedig a teleautós logisztikázás után 10-kor indulunk. A kenutúra ezen szakaszáról is csak minimálisan superlativusokban lehet beszélni, ezért kísérletet sem teszünk a zsibbasztó szakasz leírására. 
14:30 óra körül van vége a vízitúrának.  
 
 


Hazautazás.... lehet, hogy a gyerekeitek pityeregni fognak.....

 


Túr vízitúra túradíjak 
 

 

(+36) 209 342 760 vagy tiszatura_vizitura@yahoo.com
 
 

Jelentkezés a Túr túrára: 
Jelentkezés az innen letölthető jelentkezési lap kitöltésével, e-mailen történő visszaküldésével (a tiszatura_vizitura@yahoo.com e-mail címre) és a túradíj átutalásával.
Kedvezményezett: MediaComm Kft.
A számlaszám: 12001008-00106900-00100007
A megjegyzés rovatba kérjük a számlázási címet (irányítószám, település, utca, házszám, a kenutúra helyét és a vízitúra időpontját beírni.
(Pl. 2083 Solymár, Szépkilátás u. 102.
Öreg-Túr vízitúra,
2020. augusztus 24-26.)
 
 •