Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


3 napos Tiszatúrák hétfői kezdéssel (hétfő-szerda)

www.vizitura.org-vizitura-gyerkocosen.jpg3 napos, Tiszatúra minden hétfőn. 
Gondosan tervezett és szervezett vízitúra a Tiszán. 

 


Javasolt a nulladik napi érkezés! A kocsival érkezőknek remek logisztika, az autó minden este "veletek alszik".
Nem vízitúráztál még? Sebaj!! Mindenkinek volt első alkalom!
A vízitúrákat most kezdőknek felkészült és türelmes evezéstanítás. Igény szerinti szállás: 

i) lehet végig "fix" helyen megszállni, vendégszobá(k)ban
ii) lehet végig "fix" helyen sátrazni, és 
iii) lehet az éppeni kikötési pontokon sátrazni.

tisza-tura-www.szigetkozvizitura.hu-tiszabecsnel-oktatas.jpg
A jelentkezési lapon jelöld, hogy milyen szállást szeretnétek. A szállást - ha kéred, hogy foglaljuk - foglaljuk neked, de természetesen magatok is foglalhatjátok. Foglalhattok Szatmárcsekén, foglalhattok Túristvándiban. A lényeg, hogy szállás szempontból velünk csillagtúrázhatsz is, miközben a folyón - értelemszerűen - mindig más szakaszon vízitúrázunk.
Az étkezés igény szerint vagy önellátó, étterem és bolt van mindenhol, ill. a csillagtúrás (más néven "fix" szállásos) vendégeknek 1300 Ft-os áron vacsora rendelhető. Kisebb gyerekekkel is laza vízitúra!
 
 
A 3 napos Tisza vízitúra turnusok időpontjai:
 
 •  
 • 2019. június 10-12. Vízitúra Tisza
 • 2019. június 17-19 Vízitúra Tisza
 • 2019. június 24-26. Vízitúra Tisza
 • 2019. július 1-3. Vízitúra Tisza
 • 2019. július 8-10. Vízitúra Tisza
 • 2019. július 15-17. Vízitúra Tisza
 • 2019. július 22-24. Vízitúra Tisza
 • 2019. július 29-31Vízitúra Tisza
 • 2019. augusztus 5-7. Vízitúra Tisza
 • 2019. augusztus 12-14. Vízitúra Tisza
 • 2019. augusztus 19-21. Vízitúra Tisza
 • 2019. augusztus 26-28. Vízitúra Tisza

 

 

1. napi tiszai vízitúra: Tiszabecs - Szatmárcseke (25 km)
tisza-tura-www.tiszatura-vizitura.hu-tiszabecsi-keszulodes.jpgAki nem jött meg a nulladik napon, azokkal találkozás 10-kor Túristvándiban, (e-mailben térképet, GPS-koordinákat küldünk). Az autópálya már Vásárosnaményig tart. Az út, 
Bp. Lánchídtól 323 km és 3 óra 21 perc. Bp. csak példa, de talán hasznos példa, mivel a vendégek nagy része dunántúli vagy budapesti vagy külföldön dolgozó magyar, aki Ferihegyről jön. Szerintünk a Bp-Túristvándi táv autóval 4.5 óra az átlagembernek, aki megáll útközben, dinnyét, barackot vesz, tankol, mosdóba megy stb. 
img_vizitura-kenutura.jpgAz érkezést követően bemutatkozás, gyors "előorientáció", hűtőszekrényekbe pakolás.
Autókkal átgurulunk a 7 km-re lévő Szatmárcsekére.
A kocsikat Szatmárcsekén hagyjuk és Szatmárcsekéről  busszal megyünk „fel” Tiszabecsre. 

Készüljetek alkoholmentes innivalóval és szendviccsel, törölközővel, fenék alá párnákkal a kenu üléseire és a lábat stabilan tartó lábbelivel, pl. hátul is pántos szandállal, "vízicipővel".
Tiszabecsen következik a kormányzás tanulása, gyakorlás, rövid ebédszünet, toalett után vízre szállás. A vis major esetét kivéve nem kötünk ki az ukrán oldalon.
A folyó itt még folyik, a festői tájon a 24-25 km sajnos gyorsan elfogy. 

20150702_153322-1-.jpgHosszabb, "uzsonnás" pihenőt az egyik fövenyen tartunk, másik hosszabb pihenőnk a cél előtt a Túr-bukónál, ahol a Sebes-Túr ömlik (bukik) a Tiszába.
A Túr-bukó után a 
mederben derekas méretű sziklák vannak, itt odafigyelést kérünk szépen és "szigorúan" a túravezető mögött, helykihagyással, libasorban, a túravezető mögött, az általa mutatott irányt követve kell haladni.

17:30 Érkezés Szatmárcsekére. Aki vándortáborozik, a sátrát a parton lévő kempingben dobja ki, aki maga vett ki vendégszobát, ill. akiknek Túristvándiban a bázison van a sátras vagy vendégszobás "fix" szállásuk, azokkal beszállunk a délelőtt már Szatmárcsekére hozott autókba és visszagurulunk Túristvándiba.
19:30 Vacsora önellátó vagy rendelhető menü: pl. káposztás bab/paszuly füstölt hússal, 3 szatmári szilvás palacsinta 1300 Ft.

 

 

2. napi evezés: Szatmárcseke-Tivadar (15)
szatmarcseke-temeto-csonakos-fejfak-tisza-vizitura.jpgReggeli önellátó.
Délelőtti fakultatív program (ha van kedved): megnézheted Szatmárcseke különlegességét, a "csónakos" fejfás temetőt.
11:00 A Túristvándiban fix szálláson "állomásozókkal" kezdjük a logisztikát, az autósok Szatmárcsekére hozzák az utasokat. A Szatmárcsekén alvók (főleg a kidobható sátorral vándortáborozók) és a túristvándi csapattest egyesül.
11:15 Miközben a kocsik utasai bepakolnak a kenukba, Szatmárcsekéről a sofőrök leviszik a kocsikat Tivadarba.
A sofőröket pedig a túravezető vagy fuvaros hozza vissza Szatmárcsekére, ez a transzfer. A transzfer díja 1490 Ft/fő.
12:00 Ebéd
12:00 Vízre szállás. A Felső-Tisza vidékének újabb csodaszép táján evezgetünk, meg-megállunk, úszkálunk, a szatmárcsekei kempinggel szembeni kb. 200 méteres Tisza-szakaszt leszámítva a nap során végig magyar területen vagyunk, így már kiköthetünk mindkét oldalon. 
(Bármikor, de amúgy is gyakran tartunk "technikai" szünetet, ezeket nem írjuk ki.)
www.vizitura.org-buzgo-evezes--koma-.jpgSok pihi, relax, strandolás, fakultatív játékos verseny után 16:00 órakor érkezés Tivadarba. A vándortáborozóknak (aki nem a fix szállást választotta), a sátras szállás a Katica kempingben lesz. A mi vendégeinknek a kemping díja 1000 Ft/fő, aki a bázison van, azzal visszagurulunk Túristvándiba. 
Vacsora: aki nem szeret főzni, annak Tivadarban is, Túristvándiban van "minden", ami szem-szájnak ingere. A giroszosok, lángosos, palacsintások és pizzériákon, éttermek, büfék. Sőt. Zöldségest is találunk :)

 
 
 
Szerdai tiszatúra: Tivadar-Vásárosnamény 
 
 
 
A tisza vízitúra 3. napja: Tivadar-Vásárosnamény 
www.vizitura.org-buzgo-evezes--koma-.jpgKora reggel a vándortáborozó sátrasoknak nincs dolguk, csak lejönnek a Tisza-partra. A bázison alvó túrázók már "hazamenősre" pakolják a kocsikat, hiszen nem fognak (legalábbis nem szükséges) a szállásra visszajönni.

A támaszponton alvókkal 
reggel 7:30-kor ugrunk át Tivadarba, itt az utasok kiszállnak. A sofőrök leviszik a kocsikat az érkezési pontra Vásárosnaménybe.
A sofőrök pedig a transzferrel (1490 Ft/sofőr) jutnak vissza a vízre szállás helyére Tivadarba, hogy a Tiszatúra végén, amikor a kenuból Vásárosnaményben kiszálltok, be is lehessen szállni az autókba. 
A vízitúra Tivadar - Vásárosnamény szakasza kényelmes lapátolgatás, amely a romantikus Krasznába történő beevezéssel egészen a vásárosnaményi pályaudvar "szájáig" visz. A vasútállomástól kevesebb mint negyedórás sétára, konkrétan 1,5 kilométerre ér véget a tiszai kenutúra 13 óra körül
Hajómosás után az autósoknak csak be kell szállni a reggel idehozott autókba. 
Aki pedig vonattal jött, az vagy
i) Vásárosnaményban felszáll a 14:27-es vonatra, vagy
ii) jó eséllyel kapsz a vízitúrára kocsival érkezettektől  'stoppot'.
Aztán a többségükben budapesti és dunántúli vendégek Nyíregyházán átszállnak az intercity-re és "hazarepülnek" Budapestre.  
 

 
 


Testre szabott vízitúra 
Egyedi vízitúrára vonatkozó ajánlatunkat az útvonal, az időpont, a szállás, étkezés és egyéb igények, valamint a létszám alapján adjuk meg. (+36) 209 342 760 vagy tiszatura_vizitura@yahoo.com

 
 
 

Jelentkezés a vízitúrára és utalás: 
Jelentkezés a vízitúrára az innen letölthető jelentkezési lap kitöltésével, e-mailen történő visszaküldésével (a tiszatura_vizitura@yahoo.com e-mail címre). A t
úradíj utalását az alábbiak szerint kérjük.
vizitura-tisza-a-komp-vasarosnameny-utan-a-tiszan.jpgKedvezményezett: MediaComm Kft.
A számlaszám: 12001008-00106900-00100007

A megjegyzés rovatba kérjük az irányítószámot nem elfelejtve a számlázási címet, a kenutúra idejét, valamint a "Tiszatúra" szót beírni. (A nevet NEM kell, úgyis látszik)
(Pl. 1055 Budapest, Nyugati tér 9. 3. em. 
2.
08. 28-30.
Tiszatúra)