Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


3-napos Körös vízitúrák a családnak (péntek-vasárnap)

www.vizitura.org.-oktatas.jpg3-napos Körös vízitúrák péntektől vasárnapig. Ime egy remek családi vakáció. Egy Körös kenutúra kellemes evezgetés három napban, remek családi kikapcsolódás. 

Nincs 3 napod, vagy napotok a Körös-túrára? Jöhettek 1 vagy 2 napos Körös kenuzásra is! A vízitúra mindhárom napján csillagtúrázunk. Ez azt is jelenti, hogy a szállásról sem költözünk ki, végig egyhelyen vagyunk. Közben, a vízen - természetesen - a Körös vízitúra mindhárom napján másfelé evezünk. A kezdőket türelmes, szakmailag felkészült, eredményes evezéstanítással várjuk! 

 


A Körös-kenutúrákon a szállás igény szerint
doboz-fater-motel11-szanazug-koros-vizitura.jpgVendégházi szobák, apartmanok vagy sátrazás, egy kisebb csoporton, de akár családon belül is lehet a szállás fajtákat "keverni", jellemző, hogy a gyerekek alszanak sátorban, a szülők pedig szobában, vetett ágyban, kényelemben .... Legalább fél évvel a Körös-kenutúra előtt még tudunk nektek foglalni szállást, de az evezés kezdete előtti 6 hónapban már mindenkit arra kérünk, hogy a booking.com vagy a szallas.hu segítségével saját maga foglalja a kenutúra idejére a szállását.


 

Körös-vízitúra találkozások
Szanazugban, a vízre szállás helyén találkozunk. A találkozás előtt érdemes a szállásodon a romlandó élelmiszert hűtőszekrénybe tenni. E-mailben térképet küldünk, könnyű lesz ide találnod. Aki kocsival jön, az biztonságos helyen parkolhat. Érkezéskor menj el wc-re, naptejezzetek. A nap során fogyasztandó szendvics már legyen nálad, ill. folyadékot fejenként minimum 2 litert hozzatok. Ha most kezditek a vízitúrázást 10-kor találkozunk. Üdvözlés, tájékoztató, a felszerelés kiadása után következik a vízitúrázást most elkezdők oktatása. Ha van rutinos kormányosotok, ha gyakorlott a legénység, akkor 10:45-re várunk, a profik is megkapják a felszerelést. És ha még esetleg tart a kenuzást a nap elején kezdők gyakorlása, akkor addig a rutinos kenusok bemelegítenek, ill. indulás előtt még el lehet menni a mosdóba. 

 

 

Péntek-vasárnapi Körös-vízitúrák 

koros-vizitura-bekes-danfok.jpgMint az az előző bekezdésből már kiderült, a Körös-kenuzás első napjának menetrendje számodra, ill. számotokra attól függ, hogy már vízitúrában járatos, kormányos tapasztalattal bíró legénység vagytok-e.

 

 

 

 

Ha (nagyon helyesen :)) most kezditek vízitúrás karriereteket, akkor gyertek 10 órára, és se perc alatt úgy megtanulsz kenuzni, hogy ihaj-csuhaj.

 

 

koros-vizitura-www.tiszatura-vizitura.eoldal.hu-hosszufoki-csatorna-korostarcsa-elott-09.jpg

Ha viszont már rutinosak vagytok, ha van profi kormányos a hajóban, akkor 10:45 előtt pár perccel, de legkésőbb 10:45-re gyertek. 11 órára (jó eséllyel) mindenki tud kormányozni és vízre szállunk.

 

 

A Körös-vízitúra első napján a Fehér-Körösön fogunk lapátolni, felevezünk a Fehér-Körösön Gyuláig, durván 6.3 km lesz a sodrással szembeni evezgetés, (túl lehet élni) kiszállunk a kenukból, besétálunk egy kicsit Gyulára, és megnézzük a gyulai várat.
Majd a hihetetlenül nyugis Körös-vízitúra második felében (persze közben lesz ebédszünet) visszacsorgunk Szanazugra. 

 
doboz-fater-motel9-szanazug-koros-vizitura.jpgA vacsora önellátó, ami Szanazugban, pláne csillagtúra esetén nem gond, mind a saját főzés, mind az étterembe menés lehetősége adott.  

 

 

 

 


A kenutúra második napján, azaz szombaton is csillagtúrázunk, a szombati kenutúra idején a Kettős-Körösön Békés-Dánfokig evezünk. A Szanazug - Békés - Szanazug táv oda-vissza 20 km lesz. A vacsora önellátó, ami, ahogy fentebb is írtuk, kényelmesen megoldható, akár saját főzöcskével, akár az éttermek számra miatt.

 

 

koros-vizitura_szanazug_011.jpgVégül a Körös vízitúra 3. napján következik az utolsó trófea, ekkor vár ránk a Fekete-Körös (egy részének) a meghódítása. Városerdő felé indulunk a Fekete-Körösön "fölfelé", megyünk amíg élvezzük és egy jó kis ebédszünet után visszacsorgunk, visszaevezgetünk Szanazugra. 

Három hiperbékés nap, ez a Körös vízitúra stresszmenedzsment tréningnek sem utolsó. Nagyon kondis, iszonyú erős nem leszel a vízitúra végére, de ha korábban nem evezgettél még, lehet, hogy fogod érezni a karod, vállad.

 


Jelentkezés a Körös vízitúrára: 
1.
A honlapon olvasható tudnivalók, szerződési és részvételi feltételek elolvasását követően a 
jelentkezesi lapot kérjük kitöltve a tiszatura_vizitura@yahoo.com e-mail címre visszaküldeni. 
2. A visszaigazolást követően kérjük a Körös-vízitúra díjának átutalását. 
Az utaláshoz az adatok:
Kedvezményezett: MediaComm Kft.
A számlaszám: 12001008-00106900-00100007
A megjegyzés rovatba kérjük a Körös-vízitúrára jelentkező számlázási címét, a kenus túra időpontját és helyét (esetünkben tehát a Köröst) beírni. Fontos! A név NEM kell, azt az utalásból amúgy is lehet látni, tehát a közlemény rovatba NE írd be a neved, mivel csak foglalja a szűkös helyet. Viszont. A számlázási címet, és azt, hogy mikor és melyik túrán (tehát, hogy Körös-vízitúrán és ne mondjuk a Hernádon) várjunk pedig muszáj tudni!
(Pl. 2083 Solymár, Kenu u. 4.,
augusztus 18-20.
Körös vízitúra)