Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2024. 05. 20. Hernád vízitúrás hiperkaland

hornad-zsadany-es-abaujvar-kozott.jpgA Hernád vízitúrás hiperkaland
Ha a bodrogzugi / bodrog-ártéri vízitúra során a kolokán akadályokon átszáguldottál, ha fel sem tűnt, hogy ezerszer kanyarodtál a fák között, ha teljes természetességgel dolgozott együtt a vezérevezős és a kormányos, ha helyben tudjátok megforgatni a kenut, akkor valószínű, hogy nagyon rutinos vízitúrázók vagytok.

Ha igen, akkor érdekelhet egy Hernád-túra. Íme a Hernád vízitúrák közül az egyik csúcs, ami szinte mindent visz. Légy üdvözölve életed egyik legtutibb kalandján!

 

 

 

 

Figyelem! A két felső hazai Hernád szakasz veszélyes!!

hernad-kenutura-33.jpg

Ugyanakkor, ha a vízitúra az életetek, ha tökéletesen uraljátok a kenut, akkor a "Hiperkaland" Hernád vízitúra életed egyik csúcs élménye lesz. Permanens extázis, másodpercnyi szünet vagy uncsibb víz NÉLKÜL, szlalomozás, driftelés, néhol háttal történő lejövetel..... A Hernád nem veszélytelen, ugyanakkor a jól kenuzó túrázóknak hihetetlen, leírhatatlan. Aki tényleg jól tud kenuzni, az nem fog borulni, nem szenved balesetet. Aki a Rábán Csákánydoroszló felett boldogul, annak a Hernád örömóda. Ha a Szigetköz, a Mura, a Lajta osztrák szakasza, a Belá, a Vág, a Garam, az Ipoly "necces" részei is "mentek", akkor itt is jó leszel. De ha a kenu-kormányos tapasztalatodat lassú vagy állóvízen, pl. a Balatonon, a Tisza-tavon vagy a Bodrogon szerezted, akkor jó úton haladsz, de még a Hernádszurdok alatti szakasz(ok)on látunk szeretettel. Miattad, a te érdekedben. Több tényező függvényében, meder, vízállás, csapat, logisztika, 13 vagy 17 km-es lesz a nagy Hernád hiperkaland távja. Lehet, hogy majd "variálunk" akár a beszállás, akár a kiszállás, vagy mindkettő helyével. 

A Hernád hiperkaland vízitúrához 11.00-kor találkozunk Hidasnémetiben a Hernád-híd keleti oldalán, a Nepomuki Szent János-szobor melletti parkolóban. Minél kevesebb autóval ugrunk fel a vízre szállás helyére.   


hernad-vizitura-www.hernad-vizitura.eoldal.hu-abaujnadasd-alatt-01.jpgMitől hiperkaland ez a Hernád vízitúra? 

Nézz rá a képre. Most felejtsd el a víz felső "felét", ha a vízállás éppen karcsúbb. Az uszadékok között kell manőverezni. Képes vagy rá? Ha BIZTOSAN, akkor, de csak akkor jelentkezz. És ha tényleg őrülten jól kenuzol, akkor is figyelj maximálisan. 
Amikor csak lehet, a túravezető előre el fogja mondani, hogy MAJD mit FOG mondani, hogy ne érjen meglepetés, hogy ösztönből ne csinálj mást. Hogy tudjál mentálisan készülni.

A túravezetői instrukciókat kérjük szépen követni, még akkor is, ha akkor MÉG nem az tűnik a legjobb döntésnek. Van úgy, hogy ha a belátott szakaszban jónak (kevésbé rossznak) tűnő megoldást választanánk, annak nagy bőjtje lenne. Nagyon keményen benne lennénk a slamasztikában a következő, még be NEM látott kanyarban, ahova a sodrási sebesség miatt nem érnénk át. Vagy ha túl meredeken keresztezünk, akkor ugyebár.... 

Mit hozz a Hernádra?

Élelem, víz, napszemüveg, naptej, tartalék short és póló, sapka. Törölköző. Ha szedsz, gyógyszer. Készpénz. Vízhatlan csomagolás a mobiltelefonnak és a slusszkulcsnak. Hordókat vagy nem teszünk a hajókba, vagy ha igen, akkor NEM kötjük a kenuhoz.

A Hernád vízitúra "menetrendje"
Tájékoztató, wc, naptejezés, alapos bemelegítés után szállunk vízre. 
Fogunk kikötni, lesz ebédszünet, lesz mosdószünet, meg "csak úgy" relax szünetek. A Hernád tempója miatt max. 3 óra lesz a túra időtartama. Akkor több, ha egy-egy szigeten hosszabban időzünk, amit gyakran megteszünk. Miért is ne tennénk. 

Teleautó rendszerben hozzuk le az indulási ponton hagyott kocsikat.

 

Hernád vízitúrák túradíjai

 

Jelentkezés Hernád-vízitúrára és a túradíj fizetése: 
1. Egyeztetés
2. A jelentkezési lap kitöltése és visszaküldése
3. Visszaigazolás
4. Díjfizetés

 

1. Egyeztessünk! +36209342760
Létszám, időpont, időtartam, vonattal vagy kocsival jöttök, vízitúrás tapasztalat, testsúlyok, magasságok.... 

2. Jelentkezési lap kitöltése és visszaküldése
Ehhez küldünk egy linket és 2 perc se lesz

3. Visszaigazolás
Az elfogadott jelentkezéseket visszaigazoljuk

4. Kérjük a túra díjának utalását
Kérjük, hogy kizárólag visszaigazolt túra díját utaljátok / utald, utalja/utalják.