Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2023. július 29-30. Öreg-Túr vízitúra, választhatóan 1-2-napos, családi kenutúra az Öreg-Túron

20190722_193934_resized_1.jpgVálaszthatóan 1-, vagy 2-napos, hétvégi Öreg-Túr vízitúra szombaton és vasárnap.
 
 
 
(Egynapos kenutúra esetén értelemszerűen vagy szombaton vagy vasárnap)
 


 
 
 
 
 
Az Öreg-Túr Budapesttől, a Dunántúltól "messze" van, de olyan tünemény, hogy egy 2-napos kenutúrára is megéri eljönni. 
A hihetetlen Öreg-Túron bújócskázni feledhetetlen élmény.
 
 
20180711_oreg-tur-vizitura-kenutura-oreg-tur.jpgA Túr az olyan családoknak is ideális vízitúra terep, ahol még egészen aprók a csemeték. Magyarország egyik legtüneményesebb és "a világ egyik legbiztonságosabb" folyócskája. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Mi a vadregényes Öreg-Túr túrát az először vízitúrázóknak evezéstanítással kínáljuk. 
oreg-tur-vizitura-oreg-tur-kenutura.jpg
Okos módszertannal, (civilben tanárok, trénerek vagy a kenukormányzás tanítását tanult túravezetők vagyunk) 50-80 centis vízen megtanítunk kenuzni. Velünk a kenuzás nem az első félóra után feladott kínos és frusztráló szenvedés. Bocsánat a szerénytelenségért, de tényleg jól tanítunk, az pedig evidens, hogy nálunk nincs limes 90-es IQ-jú túravezető, aki fába szorult féregként csak ordítja, hogy jobbra, de képtelen tanítani, sőt, meg sem mutatja, hogy hogyan kell....így aztán marad a rejtély, hogy HOGYAN is jöjjön az a fránya kenu jobbra. 
 
 


 

 

img_1434.jpgVálaszthatóan 1-, vagy 2-napos Öreg-Túr vízitúra.

 

 

 

 

 

A szállás igény szerint vendégszoba vagy sátor. Költözködés, logisztikázás nélküli, kényelmes vízitúra a zseniális Öreg-Túron. A két nap során két, hurkos csillagtúrát teszünk, vagyis mind szombaton, mind vasárnap a vízitúra végén a kocsidhoz érkezel, vagy éppen vándorolunk a folyón és jövünk le vagy megyünk fel a Túron, ezt a csoport mérete és összetétele és legfőképpen a bedőlt fák, akadályok alapján döntjük el, mivel a legfontosabb a biztonság, a biztonság és a biztonság. A Túr folyócska igazi vízitúra-álom. Hihetetlenül vadregényes, KALANDOS, és, odafigyeléssel biztonságos. 

 

 

 

Az Öreg-Túr kenutúrára miért velünk gyertek? 

oreg-tur-vizitura-924625.jpg

Megtanítunk evezni. Kenut kormányozni. Megtanítjuk a vezérevezős munkáját. A túravezető oktatási szakember, aki tanulta, hogy a tudását hogyan adja át, velünk a kenuzás nem frusztráló szenvedés. 

 

 

 

 

 

 


Ha velünk jössz, nagyon nagy eséllyel kulturált emberekkel vízitúrázol. Velünk a madarak énekét és nem "feltűnően vidám urak" dajdaját hallgatod, nálunk nincs tüc-tüc a kenuban, mert a vízitúra vízitúra. Nálunk a kulturált dohányos kivárja a pihenőket, kiszállási szüneteket, nem fogja tőled a hajóban kérdezni: ugye nem zavar, ha rágyújtok? 

 


dsc01577.jpgA kenutúra-szervezés pedig szervezés. Velünk nem órákat vársz pontatlan, az idődet, ezzel téged semmibe vevő, mindenkivel tiszteletlen emberekre. Nálunk nem motiválatlan, nemtörődöm emberek non-stop válság-menedzsmentjébe cseppensz bele.

 

 

 

Nálunk a lehető legjobb a logisztika, minimalizált a benzinköltség. Velünk nem muszáj csak azért, nap mint nap oda-vissza órákat elveszteni, velünk nem kell visszabuszozni 3 fordulót kivárva, elképesztő állapotban lévő buszokkal Tiszabecsre...... Nemes versenytársunknak ugyanis ott van kempingje, amit logikusan, meg akar tölteni. A mi vízitúránkon viszont ott veszel ki szállást, ahol jólesik. 

 

 

 

img_7505.jpgMi nem hallgatjuk el, hogy az Öreg-Túr gyönyörűségének "ára van", azaz kevés a kényelmes kiszállási lehetőség, szerény a jó pihenő pontok kis száma. Azt sem hallgatjuk el, amikor a Túr veszélyes. Például, ha a bedőlt fák miatt át kell átemelni. Nálunk kötelező a mentőmellény és tilos a flip-flop papucs, mivel a flip-flop bokaficam- és csúszásveszélyes, ami balesetveszélyes. Próbálj ki minket!

 

 

 

 

Az Öreg-Túr egy mese; és itt fogsz vízitúrázni...
oreg-tur-vizitura-a-tur-sonkad-utan-www.tiszatura-vizitura.eoldal.hu.jpgÍme egy elmondhatatlanul szép, maximálisan biztonságos vízitúra. 104 kanyarjával folyamatosan izgalomban tart, a felfedező lelkületűeknek vízitúra-éden. A Túr egyszerre a kezdők és a vízitúra-ínyencek kedvence, tökéletes evezgetési lehetőség a gyermekeseknek, iskoláknak, osztályoknak, egyetemi csoportoknak, baráti köröknek is. Néhol az ember előtti időket idézi. Egyszer olyan, minta vietnami dzsungelben, máshol mintha az Amazonas vidéken eveznénk. 

 

 

 

 

Vízitúra az Öreg-Túron költözködés nélkül, igény szerinti szállással!
turistvandi_299.jpgA "fix" támaszponton biztonságban van mindened, nem költözöl, nincs macera, sátorverési vagy költözési kényelmetlenség.
A szállás igény szerint sátor vagy vendégházi szoba. Ha kéred, szívesen foglaljuk nektek. 
A vendégszobás szállások díja jellemzően 3000-4000 Ft/fő/éjszaka a helytől függően, amelyet a túradíj nem tartalmaz. Aki magának foglalja a szállást, Túristvándiban és környékén a kandallós panziótól az egyszerű, de korrekt turistaszállásokig mazsolázhat a szállások között. Csak kezdjétek el a keresést időben, vagyis jóval a nyári szünet kezdete előtt.  
 
 
 
 


Jöhetsz a vízitúrára autóval és vonattal is! 
img_1651.jpgÉrdemes a nulladik napon jönni, ha valaki mondjuk Zala déli részéből érkezik, de pl. Budapestről kényelmesen be lehet futni a vízitúra első napján is.
 
 
Az utazás Bp-től például (szerintünk) 4 óra, az útvonaltervezők 3 óra 13 perce (nekünk) irreális. 
 
 

 
 
 
 
Étkezés az Öreg-Túr kenutúra idején

20140613_162121.jpgA legtöbb szálláson minden feltétel adott a saját főzéshez, sütéshez, grillezéshez vagy tárcsázáshoz, vagy lehet reggelit és vacsorát rendelni is.

 

 

 

 

Az egyik kedvenc helyünkön a klasszikus tojásrántottás, bundás kenyeres, "kontinentális" stb. reggelik (amik szintén rendben vannak) mellett lehet kérni kenyérlángost. Önmagában is szuper, de szalonnával és tejföllel a tetején, kegyetlen. Vacsorára és ebédre pedig válassz a helyi gasztronómiai szimfóniákból:

 

 


20180711_tur-kenutura-vizitura-oreg-tur.jpgA) Káposztás paszuly füstölt hússal, 3 palacsinta (az egyik mondjuk házi szatmári szilvával, egy túrós, és egy kakaós...).
B) Bográcsgulyás és a 3 palacsinta.
C) Rántott hús és sült krumpli ketchuppal plusz 3 palacsinta.
D) Töltött káposzta plusz három palacsinta. 

 
 
 
 
 
 

1. napi Túr-kenutúra: Túristvándi körül evezgetünk
20150705_tur-kenu-kenutura-oreg-tur-vizitura.jpgTúristvándiban 
kor találkozunk a Vízimalom panzió és kempingben. 
Mivel szinte mindig van a vízitúrázást most kezdő túrázónk, (senki nem kenuban született), oktatással kezdünk. Ha még nem kenuztál, gyere legkésőbb 10-re, és megtanítjuk Neked a kenuzás csínját-bínját. Ha pedig profi vagy, ha ez már a sokadik vízitúrád, akkor 10:30-ra várunk. 

 

 

 

 

Az evezés előtt célszerűen a romlandó élelmiszert tegyétek a szállásotokon hűtőszekrénybe.

 

20150707_141346.jpgBemutatkozás, beköltözés előtti, gyors hűtőszekrénybe pakolás mellett mindenki el tud menni wc-re, majd rövid tájékoztató.

 
 
 
 
 
 
 
A tájékoztatóra már "beöltözve" gyertek. Az ismertető alatt/közben nyugodtan lehet naptejezni.

És következik a sokak szerint Best of Túr szakasz, benne olyan nyalánkságok, mint, hogy 2 méterre fogsz elevezni a barna rétihéja fészkétől és komplett biológia órát tart neked a Túr, a gyékénytől a vízi harmatkásán át a mocsári mentáig jóformán minden vízinövényünkkel meg fogsz ismerkedni. 


20190721_122440_resized.jpgPancsolási szünetet Túristvándi világhírű strandján tartunk, amihez képest a Riviéra, a Copacabana és Cancun bakfitty. 

 

 

 

 

 

Kellemes fürdőzést, mesés szép tájon történő evezgetést követően érkezünk vissza a napi célba, egyúttal a kocsikhoz. ​Még egy hajómosásra szeretnénk megkérni.

 

 

 

2014.07.20.-oreg-tur-vizitura-kolcse-es-sonkad-kozott-2.jpgA vízitúra után akár működés közben nézd meg Magyarország leghíresebb vízimalmát. A malom mellett megcsodálhatod Magyarország állítólag legnagyobb, szerintünk az egyik legnagyobb platánfáját.

 

 
 

 

 

 

 

2. napi Öreg-Túr vízitúra:
kalandozás a Tejút galaxison kívül... az Öreg-Túrnak olyan szakaszán evezel majd, amit rajtunk kívül SENKI nem jár....

20150704_oreg-tur-kenutura-vizitura.jpgHa még nem vízitúráztál, 8:59-kor találkozunk Túristvándiban a Vízimalom Kemping és Panzióban. Ha valaki csak erre a napra érkezett, azoknak a felszerelésosztás után megtanítjuk a kenu irányításának rejtelmeit. A rutinos vízitúrázókat, azokat, akik már az előző napon is eveztek, 9:29-re várjuk. Egy kis kenucipelés és átemelés, majd mosdó után 9:59-kor szállunk vízre. 

 

 

A túranap során az Öreg-Túr egy mások által nem evezett, szinte csak a mitológiában létező részén evezgetünk.
Minimum 65 millió évet utazunk vissza az időben, hiszen a partra lejönnek inni a dinoszauruszok.
 
 
 
Vagy majdnem. img_1355.jpgSzóval szürreális helyen fogunk szlalomozni és néhol  akadályokkal is meg kell küzdeni. Amilyen csodálatos itt a Túr, annyira nem adja magát könnyen, bedőlt fák, "limbo hintó", esetleg átemelés, és bújócska vár ráad a behajló ágak alatt. 

 

 

 

 

A túranap több pihenő és mosdószünettel 14:30 körül ér véget, amelyhez képest nagy eltérés is lehetséges, hiszen az Öreg-Túr az Öreg-Túr, és egy-egy akadály legyőzése finoman szólva időigényes is lehet. 

 

 

img_1939.jpg

Figyelem.

Amilyen szenzációs a Túr, annyira nem bővelkedik fenomenális kiszállási helyekkel, ezen a szakaszon különösen nem.... Készülj arra, hogy a szendvicseket a hajóban esszük meg. 

 

Ha van kedved agyeldobó finomságokhoz - megrendelheted előre a finom búcsúebédet. 

 


Állunk rendelkezés(ed)re! Hívj vagy küldj e-mailt!

(+36) 209 342 760 vagy 
tiszatura_vizitura@yahoo.com
 
 
 
 
Jelentkezés az Öreg-Túr kenutúrára és a vízitúra díjának utalása 
Jelentkezés az Öreg-Túr vízitúrára a honlapon olvasható tudnivalók, a részvételi és szerződési feltételek elolvasását követően a jelentkezési lap kitöltés utáni visszaküldésével (a tiszatura_vizitura@yahoo.com e-mail címre) lehetséges. Az elfogadott jelentkezéseket visszaigazoljuk, majd a visszaigazolást követő 24 órában kérjük a túradíj szíves utalását.
 
20130731_oreg-tur-vizituran-egesz-jo-kep-a-turistvandi-vizimalomrol.jpg
Kedvezményezett: MediaComm Kft.
A számlaszám: 12001008-00106900-00100007

A megjegyzés rovatba kérjük irányítószámmal a számlázási címet, a Túr-vízitúra időpontját és a Túrt, mint helyszínt beírni. A megjegyzés rovatba a nevet nem kell beírni, sőt, kérjük, hogy ne írd be. 
 
 
 
 
 
 
 
Felesleges, hiszen látjuk, hogy honnan érkezik az utalás, ráadásul a megjegyzés rovatban elveszi a helyet az értékes információtól!
(Pl. 2083 Solymár, Fenyves sor 2.
július 29-30. 
Öreg-Túr vízitúra)
 
 
 
 
2014.07.19.-oreg-tur-vizitura-turistvandi-es-kolcse-kozott-2.jpgA vízitúra előtt kérjük (akár többször) nézd át a "Mit kell hozni a vízitúrára menüpontot".  különös tekintettel arra, hogy kérjük a flip-flop papucs használatának szíves mellőzését (tilos), kérjük, hogy a hajóban senki ne gyújtson rá. A mentőmellény viselése kötelező a kenuban. Kérjük, hogy az UV-sugárzás elleni védelemről mindenki gondoskodjon (lehetőleg napszemüveg, simléderes sapka, naptej, hosszú ujjú póló, halásznadrág vagy egy törölköző a combokra).