Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2020. július 19. Bodrogzug vízitúra, családi kenutúra a Bodrog-ártérben

bodrogzug-nagy-to_20170819_114145.jpgVízitúra a Bodrogzugban.
A Bodrogzug a Bodrogköz déli csücske Tokajnál, amely a Bodrog ártere. A Bodrog-ártér nem csak az áradás idején szuper, mindig gyönyörűséges.


1-napos bodrogzugi evezgetés!!!!!
Ügyes módszertannal, türelmesen, egy lépést sem átugorva, végeredményben rekordidő alatt megtanítunk kenuzni, kenut kormányozni. 


 

 


bodrogkeresztur.jpgA Bodrogzugot látni kell. A Bodrog-ártér a zöld ár idején hihetetlen, de ha éppen nincs áradás, akkor is csodálatos.
 

 

 

A vízitúrázást (nagyon helyesen most) kezdőknek evezésoktatás! Mi minőségi felszerelést adunk. 

Nem kapsz porckorong-sérvet, mert nem ólom nehéz hajót kell a vízre szenvedned, jók a lapátok és a mellények.

Ha jó előre jelentkezel, és a jelentkezési lapon kéred, akkor foglalunk neked, nektek szállást (faházat, vendégházi szobát, sátorhelyet).20150530_bodrogzugi-arter-evezes-kenu-bodrog-vizitura.jpg
A szállást majd helyben kell fizetni a szállásadónak. Természetesen a legjobb szállás az, amit te magadnak foglalsz, hiszen ti ismeritek a legjobban a saját igényeiteket és Tokajban az interneten keresztül tényleg 1 perc alatt találsz magadnak szállást, azaz mi nem kellünk a szállásfoglaláshoz. 
 
 

 

 

 


A "Mit kell hozni a vízitúrára?" c. menüpontot kérjük tanulmányozd át. A bodrogzugi kenutúrákra érdemes gumicsizmát hozni. 

 

 Vízitúra a Bodrogzugban: ha nincs áradás, kb. 14 km non-stop varázslat, kalandos kanyargás egy mesekönyvben, ha pedig van sok víz, még őrületesebb kaland vár rád mezők felett és erdőben kenuzva....
arteri-evezes.jpgA reggeli önellátó vagy - de ez csak példa a számos lehetőség közül - a Horgony nevű derék műintézményben lehet reggelizni, pl. nagyon finom szalonnás vagy sonkás rántottát (v)enni.

 

 

Mind a többnapos vízitúrán résztvevőkkel, mind a "csak" erre a napra érkező vízitúrázókkal 10:30-kor találkozunk Tokajban a "Bodrogzug" vendégház kikötőjében. (Bodrogkeresztúri út 3.) 
bodrogzug-zsaro-er-www.szigetkozvizitura.hu-001.jpgA csak egy napra jövő, és most érkezéskor még életükben először kenuzó túrabarátainkat a parkolás, wc, üdvözlés, tájékoztató és a felszerelés kiadása megtanítjuk kenuzni, kenut irányítani, kormányozni.

 

Amíg a kenuzással most ismerkedők is világbajnokká válnak, addig a profik bemelegítenek, naptejeznek, fotóznak. Amikor már minden hajó a zseniálisnál is ügyesebb, bepakolunk a kenukba és még egy wc-látogatás után vízre szállunk.

 


20170513_majus-12-en-sarospatak-294-295-296-kornyeken.jpgIndul a kaland! Hamarosan a Bodrogzugban vagyunk. Ha egy túra második napján vagy, az út eleje megegyezik a tegnapival. A képen is látható zsilip után már ismerősként fogsz kanyarodni balra az első uzsonna- és pisilési szünetet megejtendő.

 

 

A lábnyújtóztatás, fotózás, táblaolvasgatás után visszacihelődünk.

img_20170603_bodrogzug-bodrog-kenutura-1-vizitura.jpgBodrog-ártérben hamarosan keletre tartunk egy olyan elágazásnál, ahol tegnap még (durván) nyugat felé lapátolunk. Most és ma Zalkod irányában evezünk.

 

 

Akár tökéletes, azaz áradás idején magas a vízállás, akár a zöld-ár levonultával már "csak" az erekben, csatornákban lévő vizet használjuk, hihetetlen helyeken lapátolgatunk. Nézzük meg mindkét esetet. 

Ha a
z ártérben a mezők felett is van víz, a túravezető szerény mosollyal köszöni meg a spontán tapsot, amit azzal érdemel ki, hogy olyan eleganciával suhan át a kenukaraván a dzsungelen, mint kés a vajban. 

 

 

 

bodrogzugi-arter-bodrogzug-vizitura.jpgNéhol erdők, fák között, a légvonalnál is egyenesebben, fekete és fehér lyukak közötti féregjáratokat használva manőverezzük majd át magunkat a "Zalkodi partokra". Naná, hogy meghajlítjuk a teret és a Möbius-szalagot átszúrva, csak úgy lazán, egy másik univerzumba jutunk. 

 

Pszt!!! Töredelmesen beismerjük. Még fiatalabb korunkban tévedtünk el az ártérben úgy, mint a pinty! És nem egyszer. Volt, hogy egész kemény lett a történet. Igen, volt olyan is, hogy éjfél körül sikerült kivergődni az ártérből, a tokaji Kopasz-hegy tetején lévő, és a repülőknek szóló lámpa volt a "világító torony", a megmentő ... 


bodrogkozi-vizitura-z-fele_20170819_.jpgDe mielőtt nagyon elijesztenénk a kenutúrától, megnyugtatunk, hogy ma már a túrák jelentős százalékában legkésőbb az első hóesés idején vissza szoktunk találni.

 

Ha viszont a kenutúra idején nem lesz magas vizünk, akkor egy eszméletlen jót kanyargunk az ártérben, és valahol félúton egy kilátótorony és Zalkod között fordulunk majd vissza a karavánnal. Akár így, akár úgy, végtelenül nyugodt tájon tett, maximálisan biztonságos kalanddal gazdagodva, 16:30 és 16:45 között érünk vissza az indulási kikötőbe. 

 

 

 
A kenutúra díján kívül helyben és készpénzben fizetendő a Nemzeti Park 1270 Ft-os belépési díja, amelyet a 14 éven felüliek után kell fizetni. Lemondás esetén a belépő árát felénk kell utalni.
A Bodrog-ártéri túra díja a vezetett vízitúra és az eszközök díját tartalmazza, ugyanakkor a túradíj a szállás, étkezés, közlekedés, biztosítás stb. költségeket nem tartalmazza. Ha mi foglaljuk a szállást, és valaki nem tud jönni a vízitúrára, a szállás díját áfával növelten felénk kell utalni. 
A túradíjon felül fizetHETŐ 700 Ft átregisztrálási díj, amely átregisztrálási díj megfizetése lehetővé teszi, hogy ha a túra valamilyen külső körülmény miatt elmaradna (leszakad az ég, vihar, villámlás) akkor alternatív túrát ajánlunk fel, ha az nem jó, másikat, ha az sem, még másikat, ha az sem, harmadikat.

 
 
 
 


Testre szabott bodrogzugi vízitúra 
bodrogzug-zsaro-er-3-bodrogzug-vizitura.jpgIgény szerint tervezett ártéri evezésre, külön csoportnak szóló bodrogzugi vízitúrára vonatkozó ajánlatunkat  az időpont, a szállás, étkezés igények, valamint a létszám alapján adjuk meg. 
Az ellátás önellátó, de már kisebb csoport is kérhet meleg reggelit és vacsorát, így csak a napközbeni szendvicsről kell gondoskodni. Tudunk segíteni a szállításban, közlekedésben, kis túlzással: bármiben. (+36) 209 342 760 vagy tiszatura_vizitura@yahoo.com
 
 
 
 

Jelentkezés bodrogzugi kenutúrára és fizetés: 
Jelentkezés a Bodrogzug-vízitúrára 
a honlapon olvasható tudnivalók, továbbá a részvételi és szerződési feltételek, és a "mit kell hozni a vízitúrára" menüpontok gondos elolvasását követően a jelentkezési lap kitöltés utáni visszaküldésével. A jelentkezési lapot a tiszatura_vizitura@yahoo.com e-mail címre kérjük küldeni. 
Visszaigazolást küldünk (rendszerint 24 órán belül) és a visszaigazolást követően (24 órán belül) kérjük a vízitúra díját utalni.
 
Csak a bodrogzugi kenutúra díja utalandó, a szállás díját majd helyben az adott szolgáltatónak kell fizetni, a kenutúra díja a szállás díját nem tartalmazza.  
Kedvezményezett: MediaComm Kft.
A számlaszám: 12001008-00106900-00100007
A megjegyzés rovatba kérjük irányítószámmal a számlázási címet, a bodrog-ártéri vízitúra kezdési és befejezési időpontját, valamint a "Bodrogzug" szót beírni. A nevet NE írd be! A banki közlemény rovat rövid és a név feleslegesen foglalja a helyet. A bank értesítője eleve azzal kezdődik, hogy kitől (honnan) jött az utalás, tehát tudjuk, hogy "tőled", ha a közlemény rovatba is beírod, hogy tőled, nem fogjuk jobban tudni, hogy tőled, viszont éppen azt nem tudjuk majd, hogy bodrogzugi kenuzásra vagy Rába túrára jössz-e, és, hogy mikor.
(Pl. 2000 Szentendre, Gerebenes u. 4. 
2020. július 19. 
Bodrogzug vízitúra