Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2019. július 27-28. Túr vízitúra gyermekes családoknak, választhatóan 1 vagy 2 nap

2014.07.19.-oreg-tur-vizitura-turistvandi-es-kolcse-kozott-2.jpg2019. július 27-28-án 2 napos Öreg-Túr vízitúra.

 

 

 

Az először vízitúrázókat megtanítjuk a kenuzni. A szállás igény szerint vendégszoba vagy sátor.

Költözködés, logisztikázás nélküli, kényelmes vízitúra a zseniális Öreg-Túron. A két nap során két, hurkos csillagtúra, vagyis a túra végén a kocsidhoz érkezel.

A Túr folyócska igazi vízitúra-álom. Hihetetlenül vadregényes, KALANDOS, de biztonságos. 

 

 

 

 

 

Az Öreg-Túr egy mese; és itt fogsz vízitúrázni...
oreg-tur-vizitura-a-tur-sonkad-utan-www.tiszatura-vizitura.eoldal.hu.jpgÍme egy elmondhatatlanul szép, maximálisan biztonságos vízitúra. 104 kanyarjával folyamatosan izgalomban tart, a felfedező lelkületűeknek vízitúra-éden. A Túr egyszerre a kezdők és a vízitúra-ínyencek kedvence, tökéletes evezgetési lehetőség a gyermekeseknek, iskoláknak, osztályoknak, egyetemi csoportoknak, baráti köröknek is. Néhol az ember előtti időket idézi. Egyszer olyan, minta vietnami dzsungelben, máshol mintha az Amazonas vidéken eveznénk. 

 

 

 

 

Vízitúra az Öreg-Túron költözködés nélkül, igény szerinti szállással!
turistvandi_299.jpgA "fix" támaszponton biztonságban van mindened, nem költözöl, nincs macera, sátorverési vagy költözési kényelmetlenség.
A szállás igény szerint sátor vagy vendégházi szoba. Ha kéred, szívesen foglaljuk nektek.

A vendégszobás szállások díja jellemzően 2500-3000 Ft/fő/éjszaka a helytől függően, amelyet a túradíj nem tartalmaz. Aki magának foglalja a szállást Túristvándiban és környékén a kandallós panziótól az egyszerű, de korrekt turistaszállásokig mazsolázhat a szállások között, csak kezdjétek el a keresést időben. 
 
 
 


Jöhetsz a vízitúrára autóval és vonattal is! 
20170709_125124.jpgÉrdemes a nulladik napon jönni, ha valaki mondjuk Zala déli részéből érkezik, de pl.  Budapestről kényelmesen be lehet futni a vízitúra első napján is.
Az utazás Bp-től például (szerintünk) 4-4.5 óra, az útvonaltervezők 3 óra 13 perce (nekünk) irreális. 
 
 

 
 
 
 
Étkezés az Öreg-Túr kenutúra idején

20140613_162121.jpgA legtöbb szálláson minden feltétel adott a saját főzéshez, sütéshez, grillezéshez vagy tárcsázáshoz, vagy lehet reggelit és vacsorát rendelni is. Az egyik kedvenc helyünkön a klasszikus tojásrántottás, bundás kenyeres, "kontinentális" stb. reggelik (amik szintén rendben vannak) mellett lehet kérni kenyérlángost. Brutál. Önmagában is szuper, de szalonnával és tejföllel a tetején, kegyetlen. Vacsorára és ebédre pedig válassz a helyi gasztronómiai szimfóniákból:
A) Káposztás paszuly füstölt hússal, 3 palacsinta (az egyik mondjuk házi szatmári szilvával, egy túrós és egy kakaós...).

B) Bográcsgulyás és a 3 palacsinta.
C) Rántott hús és sült krumpli ketchuppal plusz 3 palacsinta.
D) Töltött káposzta plusz három palacsinta. 

 
 
 
 

 


1. napi Öreg-Túr kenutúra:
Túristvándi "félig körülhajózása"

turistvandi-vizimalom-turistvandi-kozeleben-2-www.tiszatura-vizitura.eoldal.hu-www.vizitura.org.jpgHa Budapest felől vonattal jössz/jön (és nem a nulladik napon utazik) a Nyugati pályaudvarról 6:23-kor induló intercity vonattal Nyíregyházáig kell jönni, ott át kell szállni a Fehérgyarmatra jövő helyközi járatra. Nyíregyházán a vasútállomás és a busz pályaudvar egymás mellett található. Fehérgyarmaton pedig a Tiszabecsre menő buszra kell szállni, amely 12:56-kor van Túristvándiban. A közösségi közlekedéssel érkezőkkel a találkozás Túristvándiban 12:56 után egy-két perccel, aki viszont autóval jön, azokkal 12:30-kor. 


szigetkozvizitura.hu-kenutura-vizitura-betanulas-01.jpgA találkozás helye Túristvándiban a Vízicsiga kemping. 
 
 
 
Itt vár rátok a túravezető. 

Bemutatkozás, beköltözés előtti, gyors hűtőszekrénybe pakolás mellett mindenki el tud menni wc-re, majd 13:15-kor rövid tájékoztató.
A tájékoztatóra már a kenutúrára "beöltözve" gyertek. Az ismertető alatt/közben nyugodtan lehet naptejezni.
Kiosztjuk a felszerelést, megtanítunk kenuzni, kenut kormányozni. A gyakorlás után bepakolunk a kenukba és 14 óra körül indulunk a vízitúrára. 
20150704_oreg-tur-kenutura-vizitura.jpg"Félkörbe evezzük" a sok-sok kanyarral övezett Túristvándit, és a túrába iktatunk egy pancsolási szünetet Túristvándi világhírű strandján.
 
A vízitúrára hozzatok magatokkal alkoholmentes innivalót és szendvicset, vagy érkezzetek elég korán, mondjuk 11:30-ra Túristvándiba ahhoz, hogy a találkozás előtt meg tudjatok ebédelni. 

18 óra körül érkezünk, hajómosás.
A vacsora önellátó vagy lehet mennyei lakoma helyben a Vízimalom Kemping és Panzió Éttermében.
 
 


 
2. napi Öreg-Túr vízitúra:
a Tapolnok torkolat felé tartó szakaszt fedezzük fel, a túratáv 10-12 km

www.tiszatura-vizitura.eoldal.hu-vizitura-oreg-tur-tur-turistvandi-kozeleben-www.tiszatura-vizitura.eoldal.hu.jpgA reggeli önellátó vagy házi ízek várnak a Vízimalom kemping éttermében. Bemelegítés, naptejezés után 9-kor vízre szállás.
 
Ma a másik irányban következik a hihetetlen Öreg-Túr. Több, rövid, hölgyek jobbra, fiúk balra wc-szünettel, a Túr és Tapolnok torkolata felé evezünk.

Néhány pihenő mellett a tempó függvényében 13:00 körül érkezünk vissza az indulási pontra. Tudjuk, hogy az éhhalál szélén vagy, és már rohannál enni káposztás paszulyt (paszuly = bab) vagy a más finomságokat, de még tisztelettel megkérünk egy kenutisztításra. A mentőmellényeket összecsatolva, a lapátokkal együtt a felvétel helyén kérjük leadni, és még légy szíves segítsetek a kenukat a tárolási helyre visszacipelni. 
 
Köszönjük, hogy velünk tartottatok, biztonságos, jó utat haza. 
 
 
 

Állunk rendelkezés(ed)re! Hívj vagy küldj e-mailt!
(+36) 209 342 760 vagy 
tiszatura_vizitura@yahoo.com
 
 
 
 
 
Jelentkezés a kenutúrára és a túradíj utalása 
Jelentkezés a vízitúrára a honlapon olvasható tudnivalók, a részvételi és szerződési feltételek elolvasását követően a jelentkezési lap kitöltés utáni visszaküldésével (a tiszatura_vizitura@yahoo.com e-mail címre), majd a visszaigazolást követően a túradíj utalásával.
Kedvezményezett: MediaComm Kft.
A számlaszám: 12001008-00106900-00100007
A megjegyzés rovatba kérjük irányítószámmal a számlázási címet, a Túr-vízitúra időpontját és a Túrt, mint helyszínt beírni. A megjegyzés rovatba a nevet nem kell beírni, sőt, kérjük, hogy ne írd be. Felesleges, hiszen látjuk, hogy honnan érkezik az utalás, ráadásul a megjegyzés rovatban elveszi a helyet az értékes információtól!
(Pl. 2089 Telki, Árnyas u. 12.
2019. július 27-28.
Öreg-Túr)
 
A vízitúra előtt kérjük (akár többször) nézd át a "Mit kell hozni a vízitúrára menüpontot".  különös tekintettel arra, hogy kérjük a flip-flop papucs használatának szíves mellőzését (tilos), kérjük, hogy a hajóban senki ne gyújtson rá. A mentőmellény viselése kötelező a kenuban. Kérjük, hogy az UV-sugárzás elleni védelemről mindenki gondoskodjon (lehetőleg napszemüveg, simléderes sapka, naptej, hosszú ujjú póló, halásznadrág vagy egy törölköző a combokra).