Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2019. augusztus 6. Öreg-Túr vízitúra az egyik legkalandosabb szakaszon

20150704_oreg-tur-kenutura-vizitura.jpg2019. augusztus 6. Öreg-Túr kenutúra. Nem szerénytelenség, mivel nem miattunk csoda: SZENZÁCIÓS családi, baráti vízitúra az Öreg-Túron! Egynapos vízitúra-csoda a Túron. 

 

Mindenki elkezdte valamikor a vízitúrát.
Az először kenuzókat szívesen várjuk.

Türelmesen, odafigyeléssel és oktatás-szakmai értelemben jól tanítunk meg kenuzni. 

 

oreg-tur-vizitura-oreg-tur-kenutura.jpg

Lehet jönni a kenutúrára autóval és tömegközlekedéssel is. 

 

 

 


 

Az Öreg-Túr vízitúra egy mese
Egy elmondhatatlan szépségű, oreg-tur-vizitura-a-tur-sonkad-utan-www.tiszatura-vizitura.eoldal.hu.jpgbiztonságos vízitúrára invitálunk. A Túr 104 kanyarjával egyszerűen megunhatatlan. Ha pedig még soha nem voltál, akkor egyenesen agyeldobó. Folyamatosan izgalomban tart, hogy a következő szakaszon mit fedezünk majd fel. 

A Túr egyszerre a kezdők és a vízitúra-ínyencek kedvence.

A Túr tökéletes a gyermekeseknek, iskoláknak, osztályoknak, egyetemi csoportoknak, baráti köröknek is. Néhol az ember előtti időket idézi. Egyszer olyan, mintha vietnami dzsungelben, máshol, mintha az Amazonas vidéken eveznénk. 

 

 

 

 

Vízitúra a Túron költözködés nélküli!
20140613_162121.jpgA "fix" támaszponton "végig", a lehetőség szerinti maximális biztonságban van a sátrad, ill. a vendégszobában mindened, nem költözöl, nincs sátorverési vagy költözési kényelmetlenség, mégis minden nap a Túr más és más szakaszát csodálod meg. 
 
 
 


Jöhettek az Öreg-Túr vízitúrára autóval és vonattal is! 
20150705_tur-kenu-kenutura-oreg-tur-vizitura.jpgHa a nulladik napon jössz, akkor már lehet, hogy a kenutúra előtti este Túristvándiban a Vízimalom kemping éttermében 20 órakor összefutunk. Az utazás Bp-ről erős 4 óra.
 
 
 
 
 

 
Szállás a Túr vízitúra idején
turistvandi-szallas-tur-vizitura_01.jpgA szállás igény szerint sátor vagy vendégházi szoba. Ha nem az indulás előtti utolsó pillanatban (ez esetünkben az utolsó hónapokat jelenti) jelentkezel, és kéred, és még van, foglaljuk nektek a szállást.
A vendégszobás szállások díja 2500-3000-3500-4000 Ft/fő/éjszaka a helytől függően, amelyet a túradíj nem tartalmaz. Aki a nyárra hagyja a jelentkezést, annak magának kell a booking.com vagy szallas.hu segítségével foglalnia, ha Túristvándiban már nincs szállás, akkor Túristvándi környékén keress a szállások között, csak kezdjétek el a keresést időben. 
 
 
 
 
 
Étkezés az Öreg-Túr kenutúrán
20180711_tur-kenutura-vizitura-oreg-tur.jpgA legtöbb szálláson minden feltétel adott a saját főzéshez, sütéshez, grillezéshez vagy tárcsázáshoz. És természetesen lehet reggelit és vacsorát rendelni is. Az egyik kedvenc helyünkön a klasszikus tojásrántottás, bundás kenyeres, "kontinentális" stb. reggelik (amik szintén rendben vannak) mellett lehet kérni kenyérlángost. A kenyérlángos önmagában is szuper, de szalonnával és tejföllel, kegyetlen. Vacsorára és ebédre pedig válassz a finomság közül:

A) Káposztás paszuly füstölt hússal, 3 palacsinta (az egyik, mondjuk házi szatmári szilvával, és egy túrós, meg egy kakaós...).
B) Bográcsgulyás és a 3 palacsinta.
C) Rántott hús és sült krumpli ketchuppal plusz 3 palacsinta.
D) Töltött káposzta plusz három palacsinta. 

 
 
 
 
 
 
 

2019. augusztus 6. vízitúra az Öreg-Túron: evezéstanulás plusz vízitúra elképesztően érintetlen tájon, a Túr jóformán senki más által nem evezett szakaszán 

20140613_oreg-tur-vizitura-7-turistvandi-fele.jpg
Találkozás Túristvándiban 13-kor a Vízimalom kemping és panzióban, Túristvándi, Malom u. 3. szám alatt.  

 

Köszönjük a pontos érkezést.

Akinek a környéken van a szállása, annak érdemes korábban jönni Túristvándiba és az élelmiszert hűtőszekrénybe tenni, majd - akár már gyalog - romlandó élelmiszer nélkül átjönni a találkozás helyére.
Gyors "előüdvözlés" után el tudsz menni mosdóba. 
 

A wc után normálisan bemutatkozunk, következik a felszerelés kiosztása. 

20180707_135310_resized.jpgEgy kis kenucipelés vár rád, majd a vízitúrával most ismerkedőket megtanítjuk kenuzni.
Jól, okosan és türelmesen tanítunk, értünk az oktatáshoz, másik sapkánkban, eredeti minőségünkben tanárok, trénerek vagyunk. 

 

A kenuzást kezdő "tanulók" 99%-a percek múlva csodálatosan irányítja a kenut, úgy fogsz helyet változtatni, mintha nem kenuban ülnél, hanem a tornacipődben sétálnál. Csodálkozva nézed majd, hogy más kenusoknak a kenuja miért nem arra megy, amerre ők akarják. Velünk nem lesz frusztráció a vízitúra, mert nem arra megy a makacs kenu, amerre te akarod. Elméletileg előfordulhat, de nálunk SOHA, SENKINEK nem kellett meg azért haza utaznia, mert nem tanult meg jól kenut kormányozni / irányítani.  

 

Készüljetek a kenuzástanulást követő vízitúrára alkoholmentes innivalóval, szendviccsel, törölközővel, párnával a kenu üléseire.

Fontos, egészen pontosan nélkülözhetetlen és kötelező a lábat stabilan tartó lábbeli, pl. hátul is pántos szandál, vagy "vízi cipő". 
Ami TILOS az a flip-flop, alias bokatörő papucska. Ott és majd, amikor látod, hogy a Túr mennyire nem kényeztet el kellemes kiszállóhelyekkel, hálás leszel, hogy bokaszalag-szakadás, bokaficam nélkülire sikeredett a vízitúra.
A vízre szállást követően álomszép helyen fogunk szlalomozni. Legyen elég ennyi, mivel sekélyes szótárunkban nincsenek szavak a leírhatatlanra. 

20140613_161431.jpgEzen a napon a Túr jóformán senki által nem járt részein  örömködünk. Olyan helyen evezünk, hogy ez nincs is a Föld bolygón, vagy ha igen, 65 milliónál biztos, hogy több évet ugrunk vissza, hiszen lejárnak a partra inni a dinoszauruszok.
Bizony néha szűkületekben, néhol hajolgatva haladunk. 
Fontos. Kiszállási, pláne jó kiszállási lehetőség "nem igazán" lesz. Nem lesznek hiperkényelmesek a kiszállások. A Túron általában sem hú de jó a kiszállás, ezen a szakaszon ez hatványozottan igaz. Magyarul az egyébként parádés túraszakasz kiszállási szempontból, de csak kiszállási szempontból vacak. A túravezető folyamatosan megmutatja a közel sem jó, de a borulás nélküli kiszállás esélyét adó kiszállási pontokat. Ettől az apróságtól eltekintve olyan, de olyan parádés lesz az időutazás, hogy JÚÚÚÚHÉÉÉÉÉ. A lezizzenés napja. 
 


Túr vízitúra túradíjak 
 


(+36) 209 342 760 vagy tiszatura_vizitura@yahoo.com
 
 

Jelentkezés a Túr vízitúrára: 
img_140.jpgJelentkezés az innen letölthető jelentkezési lap kitöltésével, e-mailen történő visszaküldésével (a tiszatura_vizitura@yahoo.com e-mail címre) és a túradíj átutalásával.
Kedvezményezett: MediaComm Kft.
A számlaszám: 12001008-00106900-00100007
A megjegyzés rovatba kérjük a számlázási címet (irányítószám, település, utca, házszám, a kenutúra helyét és a vízitúra időpontját beírni.
(Pl. 2083 Solymár,
Szépkilátás u. 102.
úr, 2019. augusztus 6.)