Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2019. augusztus 3-4. Öreg-Túr vízitúra választhatóan 1-2 napban

2014.07.19.-oreg-tur-vizitura-turistvandi-es-kolcse-kozott-2.jpg2019. augusztus 3-4-én 2 napos Öreg-Túr vízitúra.

 

 

 

Az először vízitúrázókat megtanítjuk a kenuzni. A szállás igény szerint vendégszoba vagy sátor.

Költözködés, logisztikázás nélküli, kényelmes vízitúra a zseniális Öreg-Túron. A két nap során két, hurkos csillagtúra, vagyis a túra végén a kocsidhoz érkezel.

20140613_162121.jpgA Túr folyócska igazi vízitúra-álom. Hihetetlenül vadregényes, KALANDOS, de biztonságos. 

 

 

 

 

 

Az Öreg-Túr egy mese; és itt fogsz vízitúrázni...
oreg-tur-vizitura-a-tur-sonkad-utan-www.tiszatura-vizitura.eoldal.hu.jpgÍme egy elmondhatatlanul szép, maximálisan biztonságos vízitúra. 104 kanyarjával folyamatosan izgalomban tart, a felfedező lelkületűeknek vízitúra-éden. A Túr egyszerre a kezdők és a vízitúra-ínyencek kedvence, tökéletes evezgetési lehetőség a gyermekeseknek, iskoláknak, osztályoknak, egyetemi csoportoknak, baráti köröknek is. Néhol az ember előtti időket idézi. Egyszer olyan, minta vietnami dzsungelben, máshol mintha az Amazonas vidéken eveznénk. 

 

 

 

 

Vízitúra az Öreg-Túron költözködés nélkül, igény szerinti szállással!
turistvandi_299.jpgA "fix" támaszponton biztonságban van mindened, nem költözöl, nincs macera, sátorverési vagy költözési kényelmetlenség.
A szállás igény szerint sátor vagy vendégházi szoba. Ha kéred, szívesen foglaljuk nektek.

A vendégszobás szállások díja jellemzően 2500-3000 Ft/fő/éjszaka a helytől függően, amelyet a túradíj nem tartalmaz. Aki magának foglalja a szállást Túristvándiban és környékén a kandallós panziótól az egyszerű, de korrekt turistaszállásokig mazsolázhat a szállások között, csak kezdjétek el a keresést időben. 
 
 
 
 


Jöhetsz a vízitúrára autóval és vonattal is! 
20170709_125124.jpgÉrdemes a nulladik napon jönni, ha valaki mondjuk Zala déli részéből érkezik, de pl.  Budapestről kényelmesen be lehet futni a vízitúra első napján is.
Az utazás Bp-től például (szerintünk) 4-4.5 óra, az útvonaltervezők 3 óra 13 perce (nekünk) irreális. 
 
 

 
 
 
 
Étkezés az Öreg-Túr kenutúra idején

A legtöbb szálláson minden feltétel adott a saját főzéshez, sütéshez, grillezéshez vagy tárcsázáshoz, vagy lehet reggelit és vacsorát rendelni is. Az egyik kedvenc helyünkön a klasszikus tojásrántottás, bundás kenyeres, "kontinentális" stb. reggelik (amik szintén rendben vannak) mellett lehet kérni kenyérlángost. Brutál. Önmagában is szuper, de szalonnával és tejföllel a tetején, kegyetlen. Vacsorára és ebédre pedig válassz a helyi gasztronómiai szimfóniákból:
A) Káposztás paszuly füstölt hússal, 3 palacsinta (az egyik mondjuk házi szatmári szilvával, egy túrós és egy kakaós...).

B) Bográcsgulyás és a 3 palacsinta.
C) Rántott hús és sült krumpli ketchuppal plusz 3 palacsinta.
D) Töltött káposzta plusz három palacsinta. 

 
 
 
 

Szombati vízitúra: Kölcse - Túristvándi 14 km (11 km + a medren belüli kanyargás kb. 3 km)
oreg-tur-vizitura-www.tiszatura-vizitura.eoldal.hu-kolcse-22.jpgHa az első túranapon Budapest felől vonattal jössz/jön (és nem a nulladik napon utazik) a Nyugati pályaudvarról 6:23-kor induló intercity vonattal Nyíregyházáig kell jönni, ott át kell szállni a Fehérgyarmatra jövő helyközi járatra. Nyíregyházán a vasútállomás és a busz pályaudvar egymás mellett található. Fehérgyarmaton pedig a Tiszabecsre menő buszra kell szállni, amely 12:56-kor van Túristvándiban. A közösségi közlekedéssel érkezőkkel a találkozás Túristvándiban 12:56 után egy-két perccel, aki viszont autóval jön, azokkal 12:30-kor. 

A találkozás helyét e-mailben elküldjük neked.  Ha már megjöttetek a nulladik napon, akkor délelőtt szabad program, pl. Nagyarban a rozárium, Szatmárcsekén a csónakos fejfás temető és Túristvándiban a vízimalom megtekintése, az első kettő akár autós, akár bicikli túrával (a biciklit tudod itt bérelni).

 

Ebéd után logisztika. Mindannyian kocsikkal felugrunk a vízre szállás helyére, az utasok kiszállnak, a sofőrök visszaviszik a kocsikat Túristvándiba a bázisra, mi pedig transzfert biztosítunk a kocsik sofőrjeinek vagy telekocsi rendszert alakítunk ki. 

Wc és naptejezés után a vízitúrázást most kezdőket (senki sem kenuban született) megtanítjuk kenuzni. 

 

2014.07.20.-oreg-tur-vizitura-kolcse-es-sonkad-kozott-2.jpg

Amíg a néhány percig kezdők is rutinos öreg rókákká válnak, a profik bemelegítenek, hajóba pakolnak.
 

 

 

Felejthetetlen élmények és több pihenős, mosdószünetes, egy átemeléses örömkanyargásunk kb. 4 - 4,5 óra lesz. 


20170709_125132.jpgHajómosás után strandolás és/vagy fakultatív programok következhetnek.
Este 
saját vagy házi ízekkel zseniális lakoma (éttermi vacsora) Túristvándiban.

 
 
 

 

Vasárnapi Túr-kenutúra: Túristvándi körül 
20150705_tur-kenu-kenutura-oreg-tur-vizitura.jpgÖnellátó vagy rendelhető reggeli,  után napi tájékoztató, naptejezés után 9:00-kor vízre szállás és kellemes fürdőzést, végtelenül nyugis, ember előtti tájakon történő evezgetést követően 13 órakor érkezünk a kocsikhoz.
 
 
A nap során két táv, szűk 9-10 km-es rövidebb kenuzás vagy 14 km-es hosszabb táv között lehet választani. 
 
Aki a rövidebb evezést kéri, az - akár működés közben - megnézheti közben a vízimalmot. 
 

turistvandi-vizimalom-turistvandi-kozeleben-2-www.tiszatura-vizitura.eoldal.hu-www.vizitura.org.jpgElámulhat Magyarország egyik legnagyobb platánfája tövében, és/vagy ebédelhet, amíg a hosszú túrát választók még a vízen vannak. 
Visszaevezünk a kocsikhoz és hajómosás után búcsú, ill. hazautazás. 
 
Természetesen a hosszabb távot választók is ebédelhetnek, ők a finomságokat a vízitúrát követően fogyaszthatják el. 
 
 
 

Állunk rendelkezés(ed)re! Hívj vagy küldj e-mailt!
(+36) 209 342 760 vagy 
tiszatura_vizitura@yahoo.com
 
 
 
 
 
Jelentkezés a kenutúrára és a túradíj utalása 
Jelentkezés a vízitúrára a honlapon olvasható tudnivalók, a részvételi és szerződési feltételek elolvasását követően a jelentkezési lap kitöltés utáni visszaküldésével (a tiszatura_vizitura@yahoo.com e-mail címre), majd a visszaigazolást követően a túradíj utalásával.
Kedvezményezett: MediaComm Kft.
A számlaszám: 12001008-00106900-00100007
A megjegyzés rovatba kérjük irányítószámmal a számlázási címet, a Túr-vízitúra időpontját és a Túrt, mint helyszínt beírni. A megjegyzés rovatba a nevet nem kell beírni, sőt, kérjük, hogy ne írd be. Felesleges, hiszen látjuk, hogy honnan érkezik az utalás, ráadásul a megjegyzés rovatban elveszi a helyet az értékes információtól!

(Pl. 2089 Telki, Árnyas u. 12.
2019. augusztus 3-4. 
Öreg-Túr)
 
A vízitúra előtt kérjük (akár többször) nézd át a "Mit kell hozni a vízitúrára menüpontot".  különös tekintettel arra, hogy kérjük a flip-flop papucs használatának szíves mellőzését (tilos), kérjük, hogy a hajóban senki ne gyújtson rá. A mentőmellény viselése kötelező a kenuban. Kérjük, hogy az UV-sugárzás elleni védelemről mindenki gondoskodjon (lehetőleg napszemüveg, simléderes sapka, naptej, hosszú ujjú póló, halásznadrág vagy egy törölköző a combokra).