Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2019. augusztus 2-4. Túr vízitúra 1-2-3 napban

2014.07.19.-oreg-tur-vizitura-turistvandi-es-kolcse-kozott-2.jpg2019. augusztus 2-4. választhatóan 1 vagy 2 vagy 3 napos Öreg-Túr vízitúra. 

 

A szállás igény szerint vendégszoba vagy sátor. Ha nincs három napod, gyere szombat-vasárnapra, azaz két napra vagy csak 1 napra, akár szombaton, akár vasárnap! 
 

 

 

 

 

Az Öreg-Túr vízitúra egy mese
Egy elmondhatatlan szépségű, oreg-tur-vizitura-a-tur-sonkad-utan-www.tiszatura-vizitura.eoldal.hu.jpgmaximálisan biztonságos vízitúra. 104 kanyarjával tizedjére is megunhatatlan, folyamatosan izgalomban tart, hogy mit fedezünk majd fel. A Túr egyszerre a kezdők és a vízitúra-ínyencek kedvence.

Tökéletes a gyermekeseknek, iskoláknak, osztályoknak, egyetemi csoportoknak, baráti köröknek is. Néhol az ember előtti időket idézi. Egyszer olyan, minta vietnami dzsungelben, máshol mintha az Amazonas vidéken eveznénk. Mindenki elkezdte valamikor a vízitúrát, az először kenuzókat szeretettel várjuk, türelmesen, odafigyeléssel és jól tanítunk meg kenuzni. Lehet jönni autóval és tömegközlekedéssel is. 

 

 

 

Vízitúra költözködés nélkül!
20140613_162121.jpgJöhettek vízitúrára klasszikus vándortáboros módon (ez főleg akkor jó, ha nem autóval jöttök és kidobható, gyorsan felállítható sátratok van) vagy mondunk egy jobbat. Végig a "fix" támaszponton biztonságban van a sátrad, ill. a vendégszobában mindened, nem költözöl, nincs macera, semmi sátorverési vagy költözési kényelmetlenség, mégis minden nap a Túr más és más szakaszát csodálod meg. 
 
 


Autóval és vonattal is! Nulladik nap? 
20170709_125124.jpgTúristvándiban találkozunk. A találkozás Túristvándin belüli helyéről minden résztvevő e-mailben térképet, címet kap! Érdemes jönni a nulladik napon, ha valaki mondjuk Zala déli részéből érkezik, de a többségnek ennél a vízitúránál a nulladikról első napra virradó éjszaka szállásköltsége megspórolható. Budapestről még kényelmesen be lehet futni. Az utazás Bp-ről 4 óra vagy több, ne higgy az útvonaltervező 3 óra 11 percének. 
 
 
 

 
Szállás 
turistvandi-szallas-tur-vizitura_01.jpgA szállás igény szerint sátor vagy vendégházi szoba. Támaszpontunk Túristvándin belül három hely valamelyike annak függvényében, hogy melyik hétvégén van a vízitúra. Ha kéred, szívesen foglaljuk nektek a szállást.
A vendégszobás szállások díja 2500-3000 Ft/fő/éjszaka a helytől függően, amelyet a túradíj nem tartalmaz. Aki magának foglalja a szállást (ezt mi legalább annyira szívesen vesszük, mint amilyen szívesen foglaljuk nektek a szállást) Túristvándiban és környékén a kandallós panziótól az egyszerű, de korrekt turistaszállásokig mazsolázhat a szállások között, csak kezdjétek el a keresést időben. 
 
 
 
 
 
Étkezés

A legtöbb szálláson minden feltétel adott a saját főzéshez, sütéshez, grillezéshez vagy tárcsázáshoz, vagy lehet reggelit és vacsorát rendelni is. Az egyik kedvenc helyünkön a klasszikus tojásrántottás, bundáskenyeres, "kontinentális" stb. reggelik (amik szintén rendben vannak) mellett lehet kérni kenyérlángost. A kenyérlángos önmagában is szuper, de szalonnával és tejföllel a tetején, kegyetlen. Vacsorára és ebédre pedig válassz! Négy a lehetőségek közül. 
A) Káposztás paszuly füstölt hússal, 3 palacsinta (az egyik mondjuk házi szatmári szilvával, egy túrós és egy kakaós...).

B) Bográcsgulyás és a 3 palacsinta.
C) Rántott hús és sült krumpli ketchuppal plusz 3 palacsinta.
D) Töltött káposzta plusz három palacsinta. 

 
 
 
 
 
Logisztika
20150704_oreg-tur-kenutura-vizitura-2.jpgA kenutúra idején a "fix" szállásról ugrunk ki telekocsi rendszerben az aznapi vízre szállás helyére és délután a fix "bázisra" térünk vissza. Napi transzfert biztosítunk úgy, hogy minden autó a vízre szállási pontra megy, az utasok kiszállnak, a sofőrök az érkezési pontra mennek, mi pedig az indulási pontra hozzuk vissza a sofőröket. 
 
 
 

 

 


  
Pénteki Túr-kenutúra: Sonkád - Kölcse (11+3 km) 20150707_oreg-tur-vizitura-kenutura-evezes-tur.jpg
A résztvevőknek e-mailben elküldjük a találkozás helyét. 12:30-kor találkozás Túristvándiban.
 
Üdvözlés, hűtőszekrénybe pakolás, mosdószünet, tájékoztató, közben naptejezés stb. után 13:15-kor a kocsikkal konvojban indulunk Sonkádra, a vízre szállás helyére. Sonkádon parkolunk, a parkolás helyén még soha nem történt semmi a kocsikkal, ezért (legalábbis a múlt alapján) mi biztonságosnak ítéljük. Sonkádnál vízre tesszük a hajókat és kezdődik a kenuzás-tanulás.
 

20150706_oreg-tur-kenutura-vizitura-3.jpg14:30-kor indulunk és egy ebédszünettel összekötött kellemes fürdőzést is a vízitúrába iktatva
 
 
18:30 körül érkezünk Kölcsére. Kölcséről a sofőröket visszavisszük Sonkádra a Sonkádon hagyott kocsikhoz, majd mindenki megy vissza Túristvándiba a "támaszpontra".

 

 

 

Szombati vízitúra: Kölcse - Túristvándi 14 km (11 km + a medren belüli kanyargás kb. 3 km)
oreg-tur-vizitura-www.tiszatura-vizitura.eoldal.hu-kolcse-22.jpgDélelőtt szabad program, pl. Nagyarban a rozárium, Szatmárcsekén a csónakos fejfás temető és Túristvándiban a vízimalom megtekintése akár autós, akár bicikli túrával (a biciklit tudod itt bérelni).

 

Ebéd után logisztika. Mindannyian kocsikkal felugrunk a vízre szállás helyére, az utasok kiszállnak, a sofőrök visszaviszik a kocsikat Túristvándiba a bázisra, mi pedig transzfert biztosítunk a kocsik sofőrjeinek.

Wc és naptejezés után -  általában vannak olyan résztvevők, akik nem pénteken, hanem csak szombaton kezdik a túrát - az Öreg-Túr kenutúrába most, tehát csak szombaton bekapcsolódó és a vízitúrázást most kezdőket (senki sem kenuban született) megtanítjuk kenuzni. 

 

2014.07.20.-oreg-tur-vizitura-kolcse-es-sonkad-kozott-2.jpg

Amíg a néhány percig kezdők is rutinos öreg rókákká válnak, a profik bemelegítenek, hajóba pakolnak.
 

 

 

Felejthetetlen élmények és több pihenős, mosdószünetes, egy átemeléses örömkanyargás 
 

17:30 körül érkezünk Túristvándiba. 


20170709_125132.jpgHajómosás után strandolás és/vagy fakultatív programok következhetnek.
Este 
saját vagy házi ízekkel zseniális lakoma (éttermi vacsora) Túristvándiban.

 
 
 

 

Vasárnapi Túr-kenutúra: Túristvándi körül 
20150705_tur-kenu-kenutura-oreg-tur-vizitura.jpgÖnellátó vagy rendelhető reggeli,  után napi tájékoztató, naptejezés után 9:00-kor vízre szállás és kellemes fürdőzést, végtelenül nyugis, ember előtti tájakon történő evezgetést követően 13 órakor érkezünk a kocsikhoz.
 
 
A nap során két táv, szűk 9-10 km-es rövidebb kenuzás vagy 14 km-es hosszabb táv között lehet választani. 
 
Aki a rövidebb evezést kéri, az - akár működés közben - megnézheti közben a vízimalmot. 
 

turistvandi-vizimalom-turistvandi-kozeleben-2-www.tiszatura-vizitura.eoldal.hu-www.vizitura.org.jpgElámulhat Magyarország egyik legnagyobb platánfája tövében, és/vagy ebédelhet, amíg a hosszú túrát választók még a vízen vannak. 
Visszaevezünk a kocsikhoz és hajómosás után búcsú, ill. hazautazás. 
 
Természetesen a hosszabb távot választók is ebédelhetnek, ők a finomságokat a vízitúrát követően fogyaszthatják el. 
 
 
 
A Túr vízitúra turnusok túradíjai

 

 


Igény szerinti Öreg-Túr vízitúra 
20150707_141346.jpgEgyedi Túr vízitúrára vonatkozó ajánlatunkat a csoport igényei (útvonal, az időpont, a szállás és étkezés igények), valamint a létszám alapján adjuk meg. Szívesen biztosítunk étkezést, tudunk segíteni a szállításban, közlekedésben, kis túlzással: bármiben. (+36) 209 342 760 vagy tiszatura_vizitura@yahoo.com

 
 
 

Jelentkezés a vízitúrára és utalás:
2014.07.18.-oreg-tur-vizitura-turistvandi-korul-2.jpgJelentkezés az Öreg-Túr vízitúrára a www.tiszatura-vizitura.hu honlapon található tájékoztató, valamint részvételi és szerződési feltételek elolvasását követően a jelentkezési lap kitöltés utáni visszaküldésével (a tiszatura_vizitura@yahoo.com e-mail címre), majd a visszaigazolás utáni napon kérjük a túradíj utalását.
Kedvezményezett: MediaComm Kft.
A számlaszám: 12001008-00106900-00100007
A megjegyzés rovatba kérjük a vízitúra díját utaló természetes vagy jogi személy számlázási címét (a név nem szükséges, mivel azt látjuk) valamint a vízitúra időpontját és az "Öreg-Túr" szót beírni. 
(Pl. 1121 Bp., Zugligeti út 79,
2019. augusztus 2-4. Öreg-Túr)