Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2019. augusztus 16-18. Túr vízitúra választhatóan 1 vagy 2 vagy 3 napban

2014.07.19.-oreg-tur-vizitura-turistvandi-es-kolcse-kozott-2.jpg3 napos Öreg-Túr vízitúra, 2019. augusztus 16-18. péntek-vasárnap.

 

 

A szállás igény szerint vendégszoba vagy sátor. Ha nincs három napod, gyere "csak" szombat-vasárnapra, azaz két napos kenutúrára a fenséges-békés Öreg-Túrra!

 

 

 

 

Mi a vadregényes Öreg-Túr túrát az először vízitúrázóknak evezéstanítással kínáljuk
oreg-tur-vizitura-oreg-tur-kenutura.jpg
Nem túl sokan születtünk kenuban....Okos módszertannal, (civilben tanárok, trénerek vagy a kenukormányzás tanítását tanult túravezetők vagyunk) 50-80 centis vízen megtanítunk kenuzni. Velünk a kenuzás nem az első félóra után feladott kínos és frusztráló szenvedés. Bocsánat a szerénytelenségért, de tényleg jól tanítunk, az pedig evidens, hogy nálunk nincs jó esetben 78-as IQ-jú túravezető, aki fába szorult féregként csak ordítja, hogy jobbra, de meg sem mutatja, hogy hogyan kell jönni jobbra. Összegezzük. Mindenki elkezdte valamikor a vízitúrát. Az először kenuzókat is szívesen várjuk, türelmesen, odafigyeléssel és jól tanítunk meg kenuzni.
 
 
 

 

Az Öreg-Túr vízitúra egy mese

oreg-tur-vizitura-a-tur-sonkad-utan-www.tiszatura-vizitura.eoldal.hu.jpg

Egy elmondhatatlan szépségű, maximálisan biztonságos vízitúra. 104 kanyarjával tizedjére is megunhatatlan, folyamatosan izgalomban tart, hogy mit fedezünk majd fel.

A Túr egyszerre a kezdők és a vízitúra-ínyencek kedvence.

Tökéletes a gyermekeseknek, iskoláknak, osztályoknak, egyetemi csoportoknak, baráti köröknek is. Néhol az ember előtti időket idézi. Egyszer olyan, minta vietnami dzsungelben, máshol mintha az Amazonas vidéken eveznénk. Itt a fentről lefelé vezető túrát olvashatod, de lehet, hogy éppen felfelé fogunk jönni. Ezt a csapat összetétele oreg-tur--tiszatura--vizitura-www.tiszatura-vizitura.eoldal.hu-www.vizitura.org-oreg-tur-15.jpgalapján, a medret figyelembe véve, hogy ne kelljen más vízitúrázó csoportokkal osztozni a kiszállási helyeken, hogy kihasználjuk az erdőt, mint természetes "UV-esernyőt", stb. szempontok alapján döntjük el, kihasználjuk, hogy a Túr sodrása szinte nulla.

 Lehet jönni autóval és tömegközlekedéssel is. 

 

 

Vízitúra a Túron költözködés nélkül!
20140613_162121.jpgÚgy vízitúrázunk, hogy a "fix" támaszponton biztonságban van a sátrad, ill. ha vendégszobát vettél / vettetek ki bárhol Túristvándiban vagy annak környékén, a túra idején nem kell költözni, mégis a Túr különböző szakaszait csodálhatod meg.   
 
 
 


Nulladik napi érkezés a Túr-túrára? 
20150704_oreg-tur-kenutura-vizitura-2.jpgEz a te döntésed. 11-kor kezdünk. Túristvándiban, a kenutúra résztvevőinek e-mailben elküldött helyen találkozunk

Érdemes a nulladik napon jönni, ha valaki "messziről", mondjuk Zala déli részéből vagy Székelyföldről érkezik. De a többségnek ennél a vízitúránál a nulladikról első napra virradó éjszaka szállásköltsége megspórolható. Budapestről az utazás általában 4-4,5 óra, szerintünk a Google útvonaltervező 3 óra 11 perces becslése kissé karcsú, magyarul rossz. Ha vonattal és busszal jöttök, akkor viszont érdemes a nulladik napon jönni. 
 
 
 
 
 
Szállás a Túr-túra idején
turistvandi-szallas-tur-vizitura_01.jpgA szállás igény szerint sátor vagy vendégházi szoba. Támaszpontunk Túristvándin belül több hely valamelyike annak függvényében, hogy melyik hétvégén van a vízitúra. Ha nagyon korán jelentkezel és kéred, előzetesen lefoglaljuk nektek a szállást, amelyet nektek kell majd konkretizálni, megerősíteni a szállásadó felé, ill. a 20-30%-os foglalót kell utalni. 
A vendégszobás szállások díja 2500-3000-3500-4000 Ft/fő/éjszaka a helytől függően, amelyet a túradíj nem tartalmaz. 
 
 
tur-2837.jpgAki magának foglalja a szállást (ezt mi legalább annyira szívesen vesszük, mint amilyen szívesen foglaljuk nektek a szállást) Túristvándiban és környékén a rendkívül igényes panziótól az egyszerű, fürdőszoba nélküli, de tiszta turistaszállásokig mazsolázhat a szállások között, csak kezdjétek el a keresést időben. 
 
 
 
 
Étkezés a Túr kenutúra idején

20180711_oreg-tur-vizitura.jpgA legtöbb szálláson minden feltétel adott a saját főzéshez, sütéshez, grillezéshez vagy tárcsázáshoz. A másik lehetőség, hogy Túristvándiban rendelsz reggelit és/vagy vacsorát. Az egyik kedvenc helyünkön a klasszikus tojásrántottás, bundás kenyeres, "kontinentális" stb. reggelik (amik szintén rendben vannak) mellett lehet kérni kenyérlángost. A kenyérlángos önmagában is szuper, de szalonnával és tejföllel a tetején, kegyetlen. 

 

20170709_125132.jpg

Vacsorára pedig válassz a lehetőségek közül: 
A) Káposztás paszuly füstölt hússal, 3 palacsinta (az egyik mondjuk házi szatmári szilvával, egy túrós és egy kakaós...).

B) Bográcsgulyás és a 3 palacsinta.
C) Rántott hús és sült krumpli ketchuppal plusz 3 palacsinta.
D) Töltött káposzta plusz három palacsinta. 

 

 

  
 

 


  
Pénteki Túr-kenutúra: Sonkád - Kölcse (11+ kb. 3 km a medren belüli szlalomozás) 
20180720_120239_resized_1.jpgAz Öreg-Túr vízitúra résztvevőinek e-mailben elküldjük a találkozás pontos helyét.
 
 
 
 
 
 
 
11-kor találkozás Túristvándiban, Túristvándin belül az e-mailben megjelölt helyen. Érdemes előtte mindenkinek elmennie a saját szállására és a romlandó élelmiszert hűtőszekrénybe tenni, továbbá gyógyszereket, vagy éppen lap topot kitenni a szálláson, hogy ne maradjon a szaunává forrósodó autókban.
20150707_oreg-tur-vizitura-kenutura-evezes-tur.jpgGyors "előüdvözlés" után néhány perces szünetet tartunk, amíg mindenki el tud menni mosdóba, tud kezet mosni, ihat egy ásványvizet stb. Majd részletes tájékoztatót tartunk, és miközben figyeltek, érdemes naptejezni, továbbá megtanítunk kenuzni. 
 
12-kor a kocsikkal konvojban indulunk Sonkádra, a vízre szállás helyére. 
Sonkádon mindenki kiszáll és a sofőrök leviszik a kocsikat Kölcsére, majd minél kevesebb autóval a sofőrök visszajönnek Sonkádra.
 
 
20180720_123521_resized.jpgSonkádon vízre tesszük a hajókat, és egy ebédszünettel összekötött kellemes fürdőzést is a szürreálisan gyönyörű vízitúrába iktatva érkezünk Kölcsére.
 
És még lesz minimális logisztika, ugyanis Kölcséről a sofőröket visszavisszük Sonkádra a Sonkádon hagyott (kevés számú) kocsihoz, majd mindenki megy vissza a szállására. 

 

 

 

Szombati vízitúra: Kölcse - Túristvándi 14 km (11 km + a medren belüli kanyargás kb. 3 km)
2014.07.20.-oreg-tur-vizitura-kolcse-es-sonkad-kozott-2.jpgDélelőtt szabad program, pl. Nagyarban a rozárium megtekintése akár autós, akár bicikli túrával (segítünk neked  biciklit bérelni).

 

11:00 Találkozás Túristvándiban, üdvözlés, hűtőszekrénybe pakolás, tájékoztató.

Mindannyian autókkal felugrunk a vízre szállás helyére, ott parkolunk, wc és naptejezés után indulunk a fenséges túrára. Felejthetetlen élmények és több pihenős, mosdószünetes, egy átemeléses örömkanyargás után érkezünk Túristvándiba.

20180711_oreg-tur-vizitura-kenutura-oreg-tur.jpg

A legénységeknek hajómosás, közben a sofőröket visszarepítjük Kölcsére a Kölcsén parkoló kocsikhoz. Amíg a 2-szer 6 km-es pár perces kocsiutat megtesszük a sofőrökkel, a legénységeknek strandolás, majd mindenki a szállására megy / mehet. 

Késő délután fakultatív program: Szatmárcsekén a csónakos fejfás temető megtekintése.
Vacsora: 
saját készítésű vacsora egyénileg vagy házi ízekkel éttermi lakoma. 

 

 

Vasárnapi Túr-kenutúra: Túristvándi körül 
20150705_tur-kenu-kenutura-oreg-tur-vizitura.jpgÖnellátó vagy rendelhető reggeli után 9:00-kor vízre szállás és kellemes fürdőzést, végtelenül nyugis, ember előtti tájakon történő evezgetést követően 13 órakor érkezünk a kocsikhoz.
 
 
A nap során 9-10 km-es rövidebb kenuzás vár ránk az Öreg-Túr újabb mesés szakaszán. Végtelenül békés hangulat, mind ha megállt volna az idő, ahogy a vízi menta illatában lapátolgatunk és a Túr legszelídebb szakászát oda- és vissza is meg tudod nézni.
Plusz, de ez már csak alternatív program, akár működés közben is megnézhetjük a vízimalmot. 
 

turistvandi-vizimalom-turistvandi-kozeleben-2-www.tiszatura-vizitura.eoldal.hu-www.vizitura.org.jpgÉs elámulhatsz Magyarország egyik legnagyobb platánfája tövében. Sajnos egyszer minden jónak vége van....visszaevezünk a kocsikhoz és hajómosás után búcsú, vagy még egy finom ebéd és utána hazautazás. 

  

A Túr vízitúra turnusok túradíjai

 

 


Igény szerinti Öreg-Túr vízitúra 
20150707_141346.jpgEgyedi Túr vízitúrára vonatkozó ajánlatunkat a csoport igényei (útvonal, az időpont, a szállás és étkezés igények), valamint a létszám alapján adjuk meg. Szívesen biztosítunk étkezést, tudunk segíteni a szállításban, közlekedésben, kis túlzással: bármiben. (+36) 209 342 760 vagy tiszatura_vizitura@yahoo.com

 
 
 
 

Jelentkezés az Öreg-Túr vízitúrára és a kenutúra díjának utalása:
2014.07.18.-oreg-tur-vizitura-turistvandi-korul-2.jpgJelentkezés az Öreg-Túr vízitúrára a jelentkezési lap kitöltés utáni visszaküldésével (a tiszatura_vizitura@yahoo.com e-mail címre) és a túradíj utalásával.
Kedvezményezett: MediaComm Kft.
A számlaszám: 12001008-00106900-00100007
A megjegyzés rovatba kérjük a vízitúra díját utaló természetes vagy jogi személy számlázási címét (a név nem szükséges, mivel azt látjuk) (irányítószámmal!!)  valamint a vízitúra időpontját és az "Öreg-Túr" szót beírni.
Pl.
1121 Bp., Zugligeti út 79,
augusztus 16-18.,
Öreg-Túr vízitúra