Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2 napos hétvégi tiszai vízitúrák (szombat-vasárnap)

tisza-vizitura-tiszatura-www.tisza-vizitura.eoldal.hu.jpg2 napos tiszai vízitúra turnusok a 2020-as hétvégéken. Egy tiszai kenutúrát muszáj kipróbálni, vagy ha már voltál, "kötelező" a gyerekeidnek is megmutatni azokat a helyeket, ahol "még fiatalabb" korodban te is evezgettél, egyetemista korodban a napon te is megégtél, uram bocsá' borultál. Meg tudod mutatni (némi bizonytalansággal) a fövenyeket ahol röpiztél, a "kajáldákat", amelyekben 30 évvel ezelőtt vacsoráztál. Nem fenolos hidroxilcsoporttal rendelkező, C2H5OH képlettel leírt szerves vegyületeket nyilván sem most, sem anno nem fogyasztottál (ma már a hajózási szabályzat is tiltja) ezért ez nosztalgia-hiányt nem okoz.   

 

 

A szállás: ahogy jól esik, sátor vagy vendégszoba!

 


A 2 napos tiszai vízitúra turnusok időpontjai:

 • 2020. május 1-2. Tisza kenutúra, (Tiszatúra) 
 • ​​2020. május 9-10. Tisza kenutúra, (Tiszatúra) 
 • 2020. május 16-17. Tisza kenutúra, (Tiszatúra) 
 • 2020. május 23-24. Tisza kenutúra, (Tiszatúra) 
 • 2020. május 30-31. Tisza kenutúra, (Tiszatúra) 
 •  
 • 2020. június 6-7. Tisza kenutúra, (Tiszatúra) 
 • 2020. június 13-14. Tisza kenutúra, (Tiszatúra) 
 • 2020. június 20-21. Tisza kenutúra, (Tiszatúra) 
 • 2020. június 27-28. Tisza kenutúra, (Tiszatúra) 
 • 2020. június 6-7. Tisza kenutúra, (Tiszatúra) 
 • 2020. június 13-14. Tisza kenutúra, (Tiszatúra) 
 • 2020. június 20-21. Tisza kenutúra, (Tiszatúra) 
 • 2020. június 27-28. Tisza kenutúra, (Tiszatúra) 
 • 2020. július 4-5. Tisza kenutúra, (Tiszatúra) 
 • 2020. július 11-12. Tisza kenutúra, (Tiszatúra) 
 • 2020. július 18-19. Tisza kenutúra, (Tiszatúra) 
 • 2020. július 25-26. Tisza kenutúra, (Tiszatúra) 
 •  
 • 2020. augusztus 1-2Tisza kenutúra, (Tiszatúra) 
 • 2020. augusztus 8-9Tisza kenutúra, (Tiszatúra) 
 • 2020. augusztus 15-16. Tisza kenutúra, (Tiszatúra) 
 • 2020. augusztus 22-23. Tisza kenutúra, (Tiszatúra) lásd a külön menüpontot
 • 2020. augusztus 29-30. Tisza kenutúra, (Tiszatúra) 

   

 
 

Kezdők tanítása és mikor utazzunk?

szigetkozvizitura.hu-kenutura-vizitura-betanulas-01.jpgNem vízitúráztál még? Sebaj!! Mindenkinek volt első alkalom!
A kezdőknek szombaton délelőtt evezéstanítás.

Bp-től átlagos tempóval az út négy- négy és fél óra. A szállásfoglalás lehet egyéni vagy szívesen segítünk, egyeztessük, hogy melyik szimpatikusabb. Választhatsz a sátrazás és a vendégszobák között. A csendre vágyó, spórolni akaró vízitúrázónak a nomád táborozás sincs kizárva, csak szemetet ne hagyj(on) ott. 

 


 

Szombati vízitúra: Szatmárcseke-Tivadar 
szatmarcseke-temeto-csonakos-fejfak-tisza-vizitura-kolcsey-sirjaval-2.jpgDélelőtt gyülekező, ahol rutinos kormányos ül a kenuban és a hajó orrában is tapasztalt a vezérevezős, azoknak remek fakultatív programokat tudunk javasolni. Akár bérelt biciklivel, akár kocsival érdemes megtekinteni Szatmárcseke temetőjében a különleges "csónakos" fejfákat. Nagyarban a rózsa-kert mesés és érdemes benézni a Petőfi-fához. 

A vízitúrázást most kezdőkkel egyénileg egyeztetjük az érkezés időpontját, és az egyeztetett időpontban, pl. 10:30-kor kezdjük az oktatást. Mindenki akkor kész a Tiszára, ha egy PET-palack "bójákból" készült "szlalom pályán" (ütközés nélkül, folyamatos haladással, a túrához szükséges (roppant nagyvonalú) szintidőben belül végig tud menni.

 
www.vizitura.org-buzgo-evezes--koma-.jpgA rutinos, a kenut biztosan irányító, tapasztalt kormányossal bíró "hajóegységeket", ill. vízitúrázókat kérjük, hogy 11:30-ig érkezzenek meg. jöjjenek. Találkozó mindenkivel Szatmárcseke egyetlen Tisza-partján (amely a Széchenyi u. folytatása) 11:30-kor. 
Üdvözlés, ismertető, a "profiknak" is a felszerelés kiosztása, előkészületek. A biztonság kedvéért mindenkit megnézünk, hogy tényleg megy-e a kormányzás, természetesen nem kell kenu világbajnoknak lenni, de azért a kenut tudnotok kell uralni. Következik a logisztika. Ez azt jelenti, hogy a sofőrök leugranak a kocsikkal az adott napi célba, ez esetünkben Tivadar és - a létszám függvényében - vagy a túravezető vagy fuvaros kisbusszal, busszal visszahozza a sofőröket a vízre szállás helyére vagyis Szatmárcsekére. Ez a transzfer szolgáltatás, (1500 Ft/sofőr/transzfer).
Vízre szállást követően a Felső-Tisza vidékének csodaszép táján evezünk. A szatmárcsekei kempinggel szembeni kb. 200 méteres Tisza-szakaszt leszámítva a nap során végi magyar területen vagyunk, így kiköthetünk mindkét oldalon. (Bármikor, de amúgy is gyakran tartunk "technikai" szünetet, ezeket nem írjuk ki.)
16:30 Érkezés Tivadarba

katica-kemping.jpgSzállás igény szerint. Lehet sátorozni, lehet kivenni vendégszobát, amit az előzetes egyeztetés alapján a legtöbb vendégnek foglalunk. Feltéve, hogy nem az utolsó pillanatban jelentkezel. A sátras szállás a Katica kempingben lesz.
A mi vendégeinknek a kemping díja 1000 Ft/fő. Tarcza Katica a Felső-Tisza egyik legudvariasabb vendéglátója, a mi vendégeink felé vizitura-tisza-www.vizitura.org-tivadar-facilitasok.jpgnem számítja fel a személyenként fizetendő díjon felül az ún. sátorhelyi díja(ka)t. A vacsora önellátó. Tivadarban számtalan étkezési lehetőség vár és (ez nagy szó a Tisza mentén), zöldségest is találsz.
 
 
 
 
 
A vasárnapi vízitúra: Tivadar-Vásárosnamény 
tiszatura-tisza-es-tur-talalkozasa-vasarosnameny-folott-uj.jpgReggel 7-kor már "hazamenősre" pakoljuk meg a kocsikat, hiszen nem fogunk (legalábbis nem szükséges) a szállásra visszajönni. Az utasok, a család 
szendvicset készít, naptejezik stb. közben a sofőrök leviszik a kocsikat az érkezési pontra Vásárosnaménybe. A sofőrök pedig a transzferrel jutnak vissza a vízre szállás helyére Tivadarba, hogy a nap végén, amikor a kenuból kiszálltok, be is lehessen szállni az autókba. 
20130720_142057.jpgA Tivadar-Vásárosnamény szakasz kényelmes lapátolgatás, a Krasznán felevezünk Vásárosnaménybe és a vonattal jövök a vasúttal másfél kilométerre, azaz szinte a pályaudvar mellett szállnak ki.
A túra 13:30 órakor ér véget
. Aki pedig autóval jött, az hajómosás után csak beszáll a reggel idehozott autókba.
Aki vonattal jött, az
i) Vásárosnaményban felszáll a 14:27-es vonatra, bár (nem akarjuk elkiabálni)
ii) jó eséllyel kapsz a vízitúrára kocsival érkezettektől  'stoppot'.
Mindenesetre ha vonattal mész, akkor a többségükben budapesti és dunántúli vendégek Nyíregyházán átszállnak az intercity-re és "hazarepülnek" Budapestre.  
 

Egyedi vízitúra
Egyedi igények szerint tervezett vízitúrára vonatkozó ajánlatunkat az útvonal, az időpont, a szállás, étkezés és egyéb igények, valamint a létszám alapján adjuk meg. (+36) 209 342 760 vagy tiszatura_vizitura@yahoo.com
 

Jelentkezés a vízitúrára és fizetés: Jelentkezés a vízitúrára az innen letölthető jelentkezési lap kitöltésével, e-mailen történő visszaküldésével (a tiszatura_vizitura@yahoo.com e-mail címre) és a túradíj utalásával.
Kedvezményezett: MediaComm Kft.
A számlaszám: 12001008-00106900-00100007
A megjegyzés rovatba kérjük az irányító számot nem elfelejtve a számlázási címet, a vízitúra időpontját és a kenutúra helyét (Tisza) beírni.
(Pl. 1124 Bp., Béla király útja 51.
2020. augusztus 29-30.
Tisza-túra: 2 napos)