Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2-napos családi tiszai vízitúrák szombat-vasárnap: családi túrák Szatmárcsekétől

img_7561.jpg2-napos tiszai vízitúra turnusok. Vannak Tiszabecsről induló kétnapos vízitúráink, de itt a Szatmárcsekéről induló túráinkat olvashatod.
Egy tiszai kenutúrát muszáj kipróbálni, vagy ha már vízitúráztál a Tiszán, "kötelező" a gyerekeidnek is megmutatni azokat a kanyarokat, ahol "még fiatalabb" korodban te is evezgettél, azokat a fövenyeket, ahol te is kifeküdtél a napra, ahol egyetemista korodban a napon te is megégtél, uram bocsá' borultál. Meg tudod mutatni a lapajokat, ahol röpiztél, a "kajáldákat", amelyekben 20-30 évvel ezelőtt vacsoráztál, a disco-t, ahol táncoltál, a videójátékok helyét, ahol a terroristákat lövöldözted. 

 

 

tiza-kenuzas-tisza-vizitura-100.jpgNem fenolos hidroxilcsoporttal rendelkező, C2H5OH képlettel leírt szerves vegyületeket nyilván sem most, sem anno nem fogyasztottál (ma már a hajózási szabályzat is tiltja) ezért ez nosztalgia-hiányt nem okoz.   

A szállás: ahogy jól esik, sátor vagy vendégszoba!

 


A 2-napos, hétvégi tiszai vízitúra turnusok időpontjai:

 • 2023. május 6-7. Tisza kenutúra, (Tiszatúra) 
 • 2023. május 13-14. Tisza kenutúra, (Tiszatúra) 
 • 2023. május 20-21. Tisza kenutúra, (Tiszatúra) 
 • 2023. május 27-28. Tisza kenutúra, (Tiszatúra) 
 • 2023. június 3-4. Tisza kenutúra, (Tiszatúra) 
 • 2023. június 10-11. Tisza kenutúra, (Tiszatúra) 
 • 2023. június 17-18. Tisza kenutúra, (Tiszatúra) 
 • 2023. június 24-25. Tisza kenutúra, (Tiszatúra) 
 • 2023. július 1-2Tisza kenutúra, (Tiszatúra) 
 • 2023. július 8-9. Tisza kenutúra, (Tiszatúra) 
 • 2023. július 15-16. Tisza kenutúra, (Tiszatúra) 
 • 2023. július 22-23. Tisza kenutúra, (Tiszatúra) 
 • 2023. július 29-30. Tisza kenutúra, (Tiszatúra) 
   
 • 2023. augusztus 5-6Tisza kenutúra, (Tiszatúra) 
 • 2023. augusztus 12-13Tisza kenutúra, (Tiszatúra) 
 • 2023. augusztus 19-20. Tisza kenutúra, (Tiszatúra) 
 • 2023. augusztus 26-27. Tisza kenutúra, (Tiszatúra) 
 • 2023. szeptember 2-3Tisza kenutúra, (Tiszatúra) 
 • 2023. szeptember 9-10Tisza kenutúra, (Tiszatúra) 
 • 2023. szeptember 16-17Tisza kenutúra, (Tiszatúra) 
 • 2023. szeptember 23-24Tisza kenutúra, (Tiszatúra) 
 • 2023. szeptember 30. - október 1. Tisza kenutúra, (Tiszatúra) 
 • 2023. október 7-8Tisza kenutúra, (Tiszatúra) 
 • 2023. október 14-15Tisza kenutúra, (Tiszatúra) 
 • 2023. október 21-22Tisza kenutúra, (Tiszatúra) 
 
 
 
 

A kenuzást most kezdők tanítása és a klasszikus kérdés: "mikor utazzunk"?
oreg-tur-vizitura-924625.jpgNem vízitúráztál még? Sebaj!!

 

Mindenkinek volt első alkalom!
A kezdőknek első nap délelőtt evezéstanítás.

Bp-től átlagos tempóval az út durván négy óra.

A szállásfoglalás lehet egyéni vagy szívesen segítünk, egyeztessük, hogy melyik szimpatikusabb. Választhatsz a sátrazás és a vendégszobák között. A csendre vágyó, spórolni akaró vízitúrázónak a nomád táborozás sincs kizárva, csak szemetet ne hagyj(on) ott. 

 


 

Első napi Tisza vízitúra: Szatmárcseke-Tivadar 
tisza-vizitura-23.jpgDélelőtt gyülekező.
Mindjárt írjuk a találkozás helyét és idejét, de még előtte hadd reklámozzuk Szatmár egyik gyönyörű különlegességét, azoknak a családoknak, társaságoknak, vagy egyéni túrázóknak, ahol rutinos kormányos ül a kenuban és a hajó orrában is tapasztalt a vezérevezős. Érdemes korábban jönni a találkozás idejénél, mivel remek fakultatív programokat tudunk javasolni. 

 

szatmarcseke-temeto-csonakos-fejfak-tisza-vizitura-kolcsey-sirjaval-2.jpgPéldául érdemes megtekinteni Szatmárcseke temetőjében a különleges "csónakos" fejfákat.

Nagyarban pedig a "Rozárium", alias a rózsa-kert mesés, és szintén Nagyarban érdemes benézni a Petőfi-fához. És akkor térjünk vissza oda, hogy vízitúra, hiszen mégis csak evezgetni jössz a Tiszára. 

 

 

tiszai-kenutura-tisza-vizitura-66.jpgA vízitúrázást most kezdőknek (hiszen senki sem kenuban született és sokszor nyugdíjas korában van először valakinek ideje kenuba ülni) 9:30-kor kezdjük az oktatást Szatmárcseke egyetlen Tisza-partján. A GPS-be érdemes Szatmárcseke, Széchenyi utcát írni, mivel a falu felől a Tisza felé a Széchenyi utcán kell kijönni, aztán a Tisza töltése után gyere tovább az úton egyenesen (az út sokáig csodálatos minőségű aszfalt út) egészen ki a Tisza-partig. 

 

tiszai-kenutura-tisza-vizitura-226.jpgA rutinos, a kenut biztosan irányító, tapasztalt kormányossal bíró hajóknak is kiadjuk a felszerelést, amíg a kezdők betanulnak, addig ti melegíthettek, a közelben kalandozhattok. 
 
A biztonság kedvéért mindenkit megnézünk, hogy tényleg megy-e a kormányzás, természetesen nem kell kenu világbajnoknak lenni, de a kenut tudnotok kell uralni.
 
 
 
Következik a logisztika. Ez azt jelenti, hogy a sofőrök leugranak a kocsikkal az adott napi célba, ez esetünkben Tivadar és teleautós rendszerben oldjuk meg a visszajutást. 
 
 
tiszatura-tiszai-vizitura-832.jpgVízre szállást követően a Felső-Tisza vidékének csodaszép táján evezünk. A szatmárcsekei kempinggel szembeni kb. 200 méteres Tisza-szakaszt leszámítva a nap során végi magyar területen vagyunk, így kiköthetünk mindkét oldalon. (Bármikor, de amúgy is gyakran tartunk "technikai" szünetet, ezeket nem írjuk ki.)
 
 
Az indulástól számítva kb. 4 óra múlva érkezünk Tivadarba. 
Szállás igény szerint. Lehet helyben sátorozni, vagy jössz a jellemzően többséggel együtt vissza a fix támaszpontra Szatmárcsekére vagy Tivadarba, vagy Nagyarba vagy Kisarba vagy Túristvándiba.
A sátrasoknak a tivadari szállás a Katica kempingben lesz.
A vacsora önellátó. Szatmárcsekén egy félelmetesen szuper pizzéria van, ahol előre kell asztalt foglalni (komoly), Túristvándiban jó, csak drága étterem van, Tivadarban pedig számtalan étkezési lehetőség vár és (ez nagy szó a Tisza mentén), még zöldségest is találsz.
 
 
 

Utolsó napi Tisza-vízitúra: Tivadar-Vásárosnamény 
tiszai-kenutura-tisza-vizitura-83.jpgReggel már "hazamenősre" pakoljuk meg a kocsikat, hiszen nem fogunk (legalábbis nem szükséges) a szállásra visszajönni. 

Az utasok, a család szendvicset készít, naptejezik stb. közben a sofőrök leviszik a szállásokról a kocsikat az érkezési pontra Vásárosnaménybe. 

 

 

A sofőrök teleautó rendszerben (opcionálisan transzferrel) jutnak vissza a vízre szállás helyére Tivadarba, hogy a nap végén, amikor a kenuból kiszálltok, be is lehessen szállni az autókba. 

 
 

img_7939.jpgA Tivadar-Vásárosnamény szakasz kényelmes lapátolgatás. Gergelyiugornyán (ez Vásárosnamény része) szállunk ki, vagy a Krasznán felevezünk Vásárosnaménybe és a vonattal jövök a vasúttal másfél kilométerre, azaz szinte a pályaudvar mellett szállnak ki.


 

 

A túra 14 óra körül ér véget.

Aki autóval jött, az hajómosás után csak beszáll a reggel idehozott autókba. Aki vonattal jött, az

i) Vásárosnaményban felszáll a vonatra, bár (nem akarjuk elkiabálni)
ii) jó eséllyel kapsz a vízitúrára kocsival érkezettektől  'stoppot', jóformán nincs olyan, hogy valakit ne vinnének el legalább Nyíregyházáig, Füzesabonyig, Bp-ig. 
Mindenesetre ha vonattal mész, akkor a többségükben budapesti és dunántúli vendégek Nyíregyházán átszállnak az intercity-re és "hazarepülnek" Budapestre.  
 
 

Egyedi vízitúra a Tiszán
img_1714.jpgEgyedi igények szerint tervezett vízitúrára vonatkozó ajánlatunkat az útvonal, az időpont, a szállás, étkezés és egyéb igények, valamint a létszám alapján adjuk meg.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
+36209342760 vagy tiszatura_vizitura@yahoo.com
 
 

Jelentkezés a tiszai vízitúrára és a túradíj utalása: tisza-vizitura-tiszatura-www.tisza-vizitura.eoldal.hu.jpgJelentkezés a Tisza-vízitúrára az innen letölthető jelentkezési lap kitöltésével, e-mailen történő visszaküldésével (a tiszatura_vizitura@yahoo.com e-mail címre) és a túradíj utalásával.
Kedvezményezett: MediaComm Kft.
A számlaszám: 12001008-00106900-00100007
A megjegyzés rovatba kérjük az irányító számot nem elfelejtve a számlázási címet, a vízitúra időpontját és a kenutúra helyét (Tisza) beírni.
Pl. 1124 Bp., Béla király útja 51.
2023. augusztus 26-27.
Tisza-túra