Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2-napos, péntek-szombati Öreg-Túr kenutúrák a család mindhárom generációjának

20150706_oreg-tur-kenutura-vizitura-3.jpg2-napos Öreg-Túr vízitúra péntek-szombati napokon.

 

 

 

 

 

Öreg-Túr vízitúra gyermekes családoknak, kultúrlényekből álló baráti társaságoknak, normális pároknak, természetszerető egyéni kenutúrázóknak a Túron.  

 

 • 2023. május 5-6. Öreg-Túr vízitúra
 • 2023. május 12-13. Öreg-Túr vízitúra
 • 2023. május 19-20. Öreg-Túr vízitúra
 • 2023. május 26-27. Öreg-Túr vízitúra
 • 2023. június 2-3. Öreg-Túr vízitúra
 • 2023. június 9-10. Öreg-Túr vízitúra
 • 2023. június 16-17. Öreg-Túr vízitúra
 • 2023. június 23-24. Öreg-Túr vízitúra
 • 2023. június 30. - július 1. Öreg-Túr vízitúra
 • 2023. július 7-8. Öreg-Túr vízitúra
 • 2023. július 14-15. Öreg-Túr vízitúra  - lásd a külön menüpontot
 • 2023. július 21-22. Öreg-Túr vízitúra  - lásd a külön menüpontot
 • 2023. július 28-29. Öreg-Túr vízitúra  - lásd a külön menüpontot
   
 • 2023. augusztus 4-5Öreg-Túr vízitúra 
 • 2023. augusztus 11-12. Öreg-Túr vízitúra
 • 2023. augusztus 18-19. Öreg-Túr vízitúra
 • 2023. augusztus 25-26. Öreg-Túr vízitúra
 • 2023. szeptember 1-2. Öreg-Túr vízitúra
 • 2023. szeptember 8-9. Öreg-Túr vízitúra
 • 2023. szeptember 15-16. Öreg-Túr vízitúra
 • 2023. szeptember 22-23. Öreg-Túr vízitúra
 • 2023. szeptember 29-30. Öreg-Túr vízitúra
 • 2023. október 6-7. Öreg-Túr vízitúra
 • 2023. október 13-14. Öreg-Túr vízitúra
 • 2023. október 21-22. Öreg-Túr vízitúra

 

A szállás igény szerint vendégszoba vagy sátor.

 
 

 

Az Öreg-Túrra miért velünk gyertek? 
oreg-tur-vizitura-924625.jpgMegtanítunk evezni. Kenut kormányozni. Megtanítjuk a vezérevezős munkáját. A túravezető oktatási szakember, aki tanulta, hogy a tudását hogyan adja át, velünk a kenuzás nem frusztráló szenvedés. 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ha velünk jössz, nagyon nagy eséllyel kulturált emberekkel vízitúrázol.

 

Velünk a madarak énekét és nem alkoholisták dajdaját hallgatod, nálunk nincs tüc-tüc a kenuban, mert a vízitúra vízitúra. 

 

 

dsc01576.jpg

Nálunk a kulturált dohányos kivárja a pihenőket, kiszállási szüneteket, nem fogja tőled a hajóban kérdezni: ugye nem zavar, ha rágyújtok? 

 


 

 

 

A kenutúra-szervezés pedig szervezés. Velünk nem órákat vársz pontatlan, az idődet, ezzel téged semmibe vevő, mindenkivel tiszteletlen emberekre. Nálunk nem motiválatlan, nemtörődöm emberek non-stop válság-menedzsmentjébe cseppensz bele. Nálunk a lehető legjobb a logisztika, minimalizált a benzinköltség. Velünk nem muszáj csak azért, nap mint nap oda-vissza egy órát elveszteni, mert vissza "kell" menni Tiszabecsre, lévén ott van a saját tulajdonú kempingünk, amit meg kell tölteni. 

 

 

img_1890.jpgNem hallgatjuk el a nehézségeket, legyen az a jó pihenő pontok kis száma, vagy az a tény, hogy a Túr is lehet veszélyes. Például, ha a bedőlt fák miatt át kell átemelni. Nálunk kötelező a mentőmellény és tilos a flip-flop papucs, mivel a flip-flop bokaficam- és csúszásveszélyes, ami hozzájárulhat olyan balesethez is, hogy felnyársalod marad. Soroljuk? Inkább próbálj ki minket!

 

 

 

 

Az Öreg-Túr vízitúra egy mese
oreg-tur-kenutura-betanitas.jpgEgy Túr kenuzás elmondhatatlan szépségű, biztonságos vízitúra. 104 kanyarjával tizedjére is megunhatatlan, folyamatosan izgalomban tart, hogy mit fedezünk majd fel. A Túr egyszerre a kezdők és a vízitúra-ínyencek kedvence.

 

 

 

 

A Túr a tökéletes folyó a gyermekes vízitúrázóknak, az iskoláknak, osztályoknak, egyetemi csoportoknak, baráti köröknek és olyan csapatoknak, akik már 50 éve eveznek! A Túr néhol az ember előtti időket idézi. Egyszer olyan, minta vietnami dzsungelben, máshol mintha az Amazonas vidéken eveznénk. Itt egy lehetséges (és valószínű) túrát olvasold, de lehet, hogy "fordítva", vagy nem pont itt fogunk menni.

 

 

oreg-tur-vizitura-oreg-tur-kenutura.jpgEzt a csapat összetétele és a meder állapota alapján, valamint azt figyelembe véve döntjük el, hogy ne kelljen más vízitúrázó csoportokkal osztozni a kiszállási helyeken, hogy kihasználjuk az erdőt, mint természetes "UV-esernyőt". Kihasználjuk, hogy a sodrás csekély. Mindenki elkezdte valamikor a vízitúrát, az először kenuzókat szeretettel várjuk, türelmesen, odafigyeléssel és jól tanítunk meg kenuzni. Lehet jönni autóval és tömegközlekedéssel is. 

 

 

 

 

Túr-vízitúra költözködés nélkül!
20140613_162121.jpgJöhettek vízitúrára klasszikus vándortáboros módon (ez főleg akkor jó, ha nem autóval jöttök és kidobható, gyorsan felállítható sátratok van) vagy mondunk egy jobbat.
 
 
 
 
 
 
Végig a "fix" támaszponton biztonságban van a sátrad, ill. a vendégszobában mindened, nem költözöl, nincs macera, semmi sátorverési vagy költözési kényelmetlenség, mégis minden nap az Öreg-Túr más és más szakaszát csodálod meg. 
 
 


Autóval és vonattal is! Nulladik nap? 
20150707_tur-oreg-tur-kenutura-vizitura-evezes.jpgÉrdemes jönni a nulladik napon, ha valaki mondjuk Zala déli részéből érkezik, de a többségnek ennél a vízitúránál a nulladikról első napra virradó éjszaka szállásköltsége megspórolható.
 
 
 
 
 
Budapestről még kényelmesen be lehet futni. Az utazás Bp-ről körülbelül 4 óra.
 
 
 
 
Szállás az Öreg-Túr kenuzás idején
20180711_tur-kenutura-vizitura-oreg-tur.jpgA szállás igény szerint sátor vagy szoba. Kölcsén, Szatmárcsekén, Sonkádon, Túristvándiban és környéken szép számú szállás közül mazsolázhatsz, egyik kedvenc helyünkön nagyon szuper az étterem. Van olyan szállás, ahol a saját főzés lehetősége remek. Ha nem a kenus túra előtt egy-két hónappal, pláne nem az utolsó pillanatban jelentkeztek, szívesen foglaljuk nektek a szállást.
 
 
 
Az árkülönbségek minimálisak.
 
 
 
 
 
20180720_123521_resized.jpg
És keress nyugodtan Szatmárcsekén, Sonkádon, Kölcsén, de akár Tiszabecsen is. Ha Kölcsén foglalsz szállást, és a szállásadó hölgy keresztneve i-vel kezdődik, ne elégedj meg az írásos visszaigazolással, köss ki a szolgáltató általi lemondás esetére kötbért. 
 
 
 
 
Ezen egyetlen kivételtől eltekintve, az összes többi szállásadóval a tapasztalat jó, és a túrázóink is jókat mondanak. 
 
 
 
 
 
 
 
Logisztika a Túr vízitúrán
img_1063.jpgA kenutúra idején telekocsi rendszerben az aznapi vízre szállás helyére, tehát teleautós rendszerű kalákára állunk össze. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Étkezés az Öreg-Túr evezésen
Vannak olyan szállások, ahol minden adott a saját főzéshez, és van Szatmárcsekén, Túristvándiban is jó étterem. 

 

 

Pénteki vízitúra: Kölcse - Túristvándi (11 km + 1 km)
oreg-tur-vizitura-www.tiszatura-vizitura.eoldal.hu-kolcse-22.jpgHa valaki a nulladik napon jött, annak a délelőtt első felében szabad program, pl. Nagyarban érdemes megnézni a rozáriumot.

 

 

 

 

Ha esetleg nem találkoztál még a rozárium szóval, akkor légy szíves ne öngyilkold meg magad, mert Nagyar megismerése előtt a mi szókincsünkben is maximum az akvárium, tepidárium, honorárium, equilibrium, szanatórium, herbárium és társai szerepeltek. 

A rózsakert olyan műveltül, hogy "rozárium", bizony "nem volt meg". 

 

 

20180707_135310_resized.jpgAztán egy füst alatt nézd meg Szatmárcsekén a csónakos fejfás temetőt!
 

 

 

 

 

 

 

11:30-ra kell megérkezni Kölcsére, ott fogunk parkolni.
 

Wc és naptejezés után a vízitúrázást most kezdőket (senki sem kenuban született) megtanítjuk kenuzni.

 

 

oreg-tur--tiszatura--vizitura-www.tiszatura-vizitura.eoldal.hu-www.vizitura.org-oreg-tur-18.jpgAmíg a néhány percig kezdők is rutinos öreg rókákká válnak, a profik bemelegítenek.


 

 

 

Felejthetetlen élményben részesít bennünket majd az itt kanyargó Öreg-Túr.

Kegyetlenül szép.

Abszolúte fenséges. (És minden olyan kifejezés, amely majd az eszedbe jut).

Tényleg durva.

 

 

2014.07.19.-oreg-tur-vizitura-turistvandi-es-kolcse-kozott-2.jpg16 és 17 óra között érkezünk vissza az indulási pontra. 
 

 

 

 

 

 

 

Este saját vagy éttermi vacsora, pl. Szatmárcsekén Magyarország egyik legjobb pizzériája.

 

 

 

Szombati Túr vízitúra:
kalandozás a Tejút galaxison kívül

20150704_oreg-tur-kenutura-vizitura.jpgTúristvándiban a Meritőnél (nyugi, ezt e-mailben, térképen) annyira egyértelművé tesszük, hogy világkörüli útra viszünk ha nem elsőre találsz ide) 11-kor találkozunk.
Innen minél kevesebb autóval megyünk "fel" Kölcsére. 

 

 

De a mikor attól függ, hogy rutinos vízitúrázó vagy-e vagy még kevésbé vagy tapasztalt. Ugyanis mindenkinek volt első vízitúrája, és mivel szinte mindig van a vízitúrázást most kezdő, a vízitúrát csak ezen a napon kezdő túrázónk, (senki nem kenuban született), oktatással kezdünk. 

 

 

dsc01576.jpgHa még nem kenuztál, gyere 10:00-ra, és megtanítjuk Neked a kenuzás csínját-bínját. Ha pedig profi vagy, ha ez már a sokadik vízitúrád, akkor 11:00-re várunk. 

 

 

 

 

 

img_140.jpgKonkrétan nem is ebben az univerzumban, de ha igen, tuti, hogy másik galaxisban evezgetünk. Ha néhol lesz olyan deja vu-d, hogy ez a táj, akár lehetne a Föld nevű bolygón is, akkor pedig minimum 65 millió évet (és egy kicsit) utaztál vissza az időben.

 

 

 

 

Itt a partra lejönnek inni a dinoszauruszok. 

Szóval szürreális helyen fogunk szlalomozni, és néhol  akadályokkal is meg kell küzdeni.

 

 

2014.07.20.-oreg-tur-vizitura-kolcse-es-sonkad-kozott-2.jpgA Túr itt nem adja magát könnyen, a sás, a gyékény tisztességesen be tudja nőni a medret, a bedőlt fák alatt gyakori a "limbo hintó", esetleg kellhet átemelés, és garantált a sok bújócska a behajló ágak alatt. 

 

 

 

 

A kenutúra több pihenő és mosdószünettel, benne természetesen ebédszünettel 16 óra körül ér véget. Figyelem.
Amilyen szenzációs a Túr, annyira nem bővelkedik jó kiszállási helyekkel. Pisilj akkor, amikor éppen olyan a part, ahol ki lehet szállni.

Ne várd meg, amíg "kell".

 

gemenc-vizitura-arteri-gemenc-15.jpgVéget ért a vízitúra, de ne sírj sokat, hiszen várunk Gemencen őrült izgi ártéri túrával (www.gemenc-vizitura.hu), jöhetsz velünk a Szigetközbe (nincsenek rá szavak, de azért olvasd el amit itt találsz: szigetkozvizitura.hu), ha pedig tényleg jól uraljátok a hajót, a Hernád (hernad-vizitura.hu) és a Rába is hívogató célpont (www.raba-vizitura.hu). A Tisza-tavon pedig a nyár jóformán minden napján van szenzációs kenutúránk, oda non-stop jöhetsz vízitúrára. www.tisza-to-vizitura.hu

 

 

A vízitúra túradíja

 


Igény szerinti Öreg-Túr vízitúra 
20150707_141346.jpgEgyedi Túr vízitúrára vonatkozó ajánlatunkat a csoport igényei (útvonal, az időpont, a szállás és étkezés igények), valamint a létszám alapján adjuk meg. 

 

 

 

 

Szívesen biztosítunk étkezést, tudunk segíteni a szállításban, közlekedésben, kis túlzással: bármiben. (+36) 209 342 760 vagy tiszatura_vizitura@yahoo.com

 
 
 

Jelentkezés a vízitúrára és a túradíj utalása:oreg-tur-vizitura-a-tur-sonkad-utan-www.tiszatura-vizitura.eoldal.hu.jpg
Jelentkezés az Öreg-Túr vízitúrára a honlapon olvasható tudnivalók, továbbá a részvételi és szerződési feltételek, és a "mit kell hozni a vízitúrára" menüpontok gondos elolvasását követően a jelentkezési lap kitöltés utáni visszaküldésével.
 
 
 
 
 
 
 
 
A jelentkezési lapot a tiszatura_vizitura@yahoo.com e-mail címre kérjük küldeni.
Visszaigazolást küldünk (rendszerint 24 órán belül) és a visszaigazolást követően (24 órán belül) kérjük a túradíjat utalni.
 
 
 
turistvandi-vizimalom-turistvandi-kozeleben-2-www.tiszatura-vizitura.eoldal.hu-www.vizitura.org.jpgKedvezményezett: MediaComm Kft.
A számlaszám: 12001008-00106900-00100007

 
 
A megjegyzés rovatba kérjük a vízitúra díját utaló természetes vagy jogi személy számlázási címét (irányítószámmal!!) valamint a vízitúra időpontját, és azt, hogy "Túr vízitúra" beírni. 
 
 
 

(Pl. 1182 Bp., Körömvirág u. 22., 
július 20-21. 
Túr kenutúra

 

 

 

20150704_oreg-tur-kenutura-vizitura.jpgA név nem szükséges, mivel az utalásból a nevet amúgy is látjuk, de a kenutúra helye azaz, hogy "Túr vízitúra" annál inkább kell, hogy ne egy másik vízitúrán várjunk!