Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


1-napos Öreg-Túr vízitúrák családoknak, kultúrlényeknek a nyár szinte minden napján

img_1107.jpgÖreg-Túr 1-napos kenutúrák!  Gyakorlatilag minden nap jöhettek!

Gyerek: 5990 Ft/fő/nap*

Felnőtt: 7990 Ft/fő/nap.*

*A túrák díját felárak terhelhetik az időpont(ok) függvényében.

 • Evezgethetsz a Túron a nyár szinte bármely hétfőjén 
 • Jóformán minden kedden jöhettek az Öreg-Túrra
 • Örömködhetsz a Túron szerdánként
 • Kenuzz a Túron egy gyönyörű csütörtökön
 • Lapátolj és élvezd a Túrt pénteken
 • Várunk szombatonként is Öreg-Túr vízitúrával
 • Az Öreg-Túr túrát kipróbálhatjátok vasárnap is 

Gyermekes családoknak IDEÁLIS kenutúra, ha csak egy napotok van vízitúrára. Lebilincselő evezés a vadregényes biztonság folyóján, ahova a kisebb gyermekek is hozhatók. Olvass tovább és ess szerelembe az Öreg-Túr vízitúrák bármely napjával. Lejjebb megtalálod a hét minden napja Túr vízitúrájának programját, ami - ahogyan a Túr medrének járhatósága - változhat.  

 

 

A vízitúrára miért velünk gyertek? 
oreg-tur-vizitura-924625.jpgMegtanítunk evezni. Megtanítunk kenut kormányozni. Megtanítjuk a vezérevezős munkáját. A túravezető megtanulta, hogy a tudását hogyan adja át. Velünk a kenuzás nem frusztráló szenvedés, nemes versenytársunk némely túravezetőjét elnézve - bocsi - nem mélyprimitíven dilettáns és nem sokkolóan felelőtlen a kenuzás megtanítása. Aztán. Ha velünk jössz, nagyon nagy eséllyel kulturált emberekkel vízitúrázol. Velünk a vízitúrán a madarak énekét, és nem alkoholisták dajdaját hallgatod, nálunk nincs tüc-tüc a kenuban, mert a vízitúra vízitúra. Nálunk a kulturált dohányos kivárja a pihenőket, kiszállási szüneteket, nem fogja tőled a hajóban kérdezni: ugye nem zavar, ha rágyújtok? A kenutúra-szervezés nálunk szervezés. Velünk nem vársz órákat pontatlan emberekre, elkéső buszra, trélerre. Nálunk nem motiválatlan, nemtörődöm emberek non-stop válság-menedzsmentjébe cseppensz bele. Nálunk a lehető legjobb a logisztika, minimalizált a benzinköltség. Velünk nem muszáj csak azért, nap mint nap oda-vissza akár órákat elveszteni, mert vissza "kell" menni egy saját tulajdonú kempingbe, amelybe (ahh minő véletlen) már a vízitúra előtti napon meg kell érkezni. Nálunk kötelező a mentőmellény, és tilos a flip-flop papucs, mivel a flip-flop bokaficam- és csúszásveszélyes. Nem "lazázunk", a nemtörődömséget nem magyarázzuk ki azzal, hogy "hát felnőtt ember a túrázó, ez az ő döntése", mivel honnan tudná valaki, aki soha nem volt itt, hogy mennyire meredek a Túr partja, hogy őrülten könnyű vízes flip-flop papuccsal megcsúszni, bokát ficamítani, stb. A mi kenutúráinkon kenuval jöttök. Nálunk nem 30-50 éves, ezerszer javított, agyonfoltozott, toldozótt, mókolt, szó szerint lyukas, a javítások során milliószor rákent anyag miatt 80+ kilóssá hízott roncsokba ülsz bele, aminek a pereme, festéke szétvághatja a kezed, amiből szivaccsal állandóan merni kell a beszivárgó vizet. Nálunk nincsenek FELÁR - komoly! -ellenében kínált "új" hajók.... mindenki döntse el: etikus-e felárat kérni azért, mert szimplán használható a mondjuk 5 éves (a flotta ezerszer leharcolt roncsaihoz képest tényleg "új") kenu.  

 

 

Az Öreg-Túr vízitúra szürreális mese
oreg-tur-kenutura-betanitas.jpgEgy Túr kenuzás elmondhatatlan szépségű, biztonságos vízitúra. A Túr 104 kanyarjával tizedjére is megunhatatlan. Az Öreg-Túr folyamatosan izgalomban tart, hogy mit fedezünk majd fel a köv. kanyarban. Az Öreg-Túr egyszerre a kezdők és a vízitúra-ínyencek kedvence. A Túr a tökéletes kenutúra-helyszín a gyermekes vízitúrázóknak, az iskoláknak, osztályoknak, egyetemi csoportoknak, baráti köröknek és olyan csapatoknak, akik már 50 éve eveznek! Néhol az ember előtti időket idézi. Egyszer olyan, minta vietnami dzsungelben, máshol mintha az Amazonas vidékén eveznénk. Nulladik napi érkezés a vízitúrára? 
20150707_tur-oreg-tur-kenutura-vizitura-evezes.jpgÉrdemes jönni a nulladik napon, ha valaki mondjuk Zala déli részéből érkezik, de - ha amúgy mindig mindenhova nanosecundum pontossággal, pontosabban a határidők előtt érkezel - akkor a nulladikról első napra virradó éjszaka szállásköltsége is megspórolható, mivel 10:30 és 11 között találkozunk. Viszont a 11-es határidő HATÁRidő, aki bújt, aki nem.. Másodperc pontossággal indul a program. Aki nem vesz részt a betanuláson, nem szállhat vízre. És egy elkéső család miatt nem várakoztatunk 8 másik családot mondjuk 14 gyerekkel, mert el kell kezdeni még egyszer a félórás betanítást, aztán időt biztosítani a gyakorlásra. Nem hajnali a kezdési időpont, Budapestről is kényelmesen be lehet futni, kérjük szépen, és köszönjük a pontos érkezést. Ne okozz magadnak felesleges problémát, elvesztett túradíjat. Számolj úgy, hogy az utazás Bp-ről - ha éppen budapesti vagy - legalább 4-4.5 óra.

 
 
 

 
Szállás az Öreg-Túr kenuzás idején
20180711_tur-kenutura-vizitura-oreg-tur.jpgMeg lehet csinálni az egynapos Öreg-Túr kenutúrát "ingázva", azaz délelőtt érkezve és délután, a túra végén hazafelé véve az irányt. Vagyis az egynapos Túr evezéshez elvileg nem kell szállás. De ha valaki "távolról" jön, term. vehet ki a túra előtti - mi "nulladiknak" mondjuk - nulladik nap estére szállást, vagy - értelemszerűen - maradhat is a kenutúra utánra. A szállás igény szerint sátor vagy szoba vagy apartman. Kölcsén, Szatmárcsekén, Túristvándiban, Sonkádon és környéken szép számú szállás közül mazsolázhatsz, csak kezdd el a keresést jóval a szezon előtt. 
 
 
 
 
Logisztika a Túr vízitúrán
img_1063.jpgVannak csillagtúráink, és vannak vándortúráink. A vándortúrákon telekocsi rendszerben tesszük a közlekedést a lehető legolcsóbbá. Konkrétan ezt, hogy kell elképzelni? Nézzünk meg egy példát! Az autódat már délelőtt a kenutúra érkezési pontjára telepítjük, (pontosabban te, mint sofőr vezeted és viszed, azzal, hogy csatlakozol a célba délelőtt még kocsival tartó konvojhoz). Parkolsz a kenutúra céljában, aztán egy túratársad visszavisz / visszahoz a vízre szállás helyére. (Vagy fordítva, te hozol vissza valakit, valakiket). Délután pedig - mivel a te autód már a kenutúra céljában van - te leszel, aki visszaadja a szívességet, Te leszel, aki valakit, vagy valakiket a kenutúra érkezési helyéről a vízitúra starthelyére (vissza)fuvaroz. (Vagy fordítva, attól függően, hogy reggel te voltál utas, vagy te voltál fuvaros). Ilyen egyszerű.  
 
 
 
 
 
 
Étkezés az Öreg-Túr evezésen
20180707_135310_resized.jpgAz egynapos Túr-túrán az étkezés nem annyira központi kérdés, de a vízre hozzatok elemózsiát és vizet. Ha viszont szállást is veszel ki, akkor egyrészt vannak olyan szállások, ahol minden adott a saját főzéshez, és tudd, hogy itt is van pizzéria, remek éttermem, ahol klasszikus rántottás, bundás kenyeres, "kontinentális" stb. reggelik mellett lehet kérni kenyérlángost, ami egy kis szalonnával a tetején, tejföllel fé-lel-me-tes. Vacsorára és/vagy búcsúebédre pedig választhatsz olyat is, hogy káposztás paszuly füstölt hússal, vagy bográcsgulyás vagy harcsa paprikás túrós csuszával vagy éppen töltött káposzta. Őrült jók. 

 

 

Hétfői Túr vízitúrák: kalandozás a Tejút galaxison kívül
20150704_oreg-tur-kenutura-vizitura.jpgTúristvándiból, a Vízimalomtól indulunk. Az Öreg-Túr túra előtti tájékoztató e-mail is tartalmazza majd a találkozás helyét és idejét, amely 10:30-11:00. 

Ritka az, aki kenuban születik, mindenkinek volt első vízitúrája, ráadásul a Túrra sokan jönnek olyanok, akik még nem nagyon rutinos vízitúrázók. Egyszóval szinte mindig van a vízitúrázással most ismerkedő, a vízitúrát ezen a napon kezdő túrázónk, ezért oktatással kezdünk. Megtanítjuk Neked a kenuzás csínját-bínját. Olyan szuper kenus leszel, hogy azt te sem hiszed el.

 

 

oreg-tur-vizitura-924625.jpgHa pedig már profi vagy, ha ez lesz a sokadik vízitúrád, akkor is - hidd el, ez a tapasztalat - felettébb hasznos lesz az oktatás. Példának okáért a vezérevezősök csak ámulnak majd, hogy jé, ők is tudják (elől ülve) kormányozni a kenut. Az olyan übercsacsi toposzokkal, hogy - idézzük a legprimitívebb klasszikust - hogy álló kenut nem lehet kormányozni, a gyakorlatban cáfoljuk, bár akik ezt nem hallották, azokat nem lepi meg a tény, hiszen ahhoz, hogy a szobában a tengelyed körül megfordulj, sem kell gyalogtúrára indulnod. Egy praktikus jótanács. A Túr-evezés előtt a romlandó élelmiszert tegyétek a szállásotokon hűtőszekrénybe, a kocsik jobban felforrósodnak, mint a Merkur nap felőli oldala. Vagy majdnem. No és akkor az evezésről. A vízitúra során az Öreg-Túrnak egy másik galaxisba eső részén lapátolunk. A Tejútrendszernek köze nincs ehhez a vidékhez. 

img_140.jpgHa néhol lesz olyan deja vu-d, hogy ez a táj, akár lehetne a Föld nevű bolygón is, akkor pedig minimum 65 millió évet utaztál vissza az időben. Pontosan ez az a hely, ahol lejönnek inni a partra a dinók. 

Szürreális helyen fogunk szlalomozni, és néhol  akadályokkal is meg kell küzdeni.

 

 

2014.07.20.-oreg-tur-vizitura-kolcse-es-sonkad-kozott-2.jpgA Túr itt nem adja magát olyan könnyen, a sás, a gyékény tisztességesen be tudja nőni a medret, a bedőlt fák alatt gyakori a "limbo hintó", esetleg kellhet átemelés, és garantált a sok bújócska a behajló ágak alatt. Ezen szakaszon határozottan izgi a vízitúra. A kenutúra több pihenő és mosdószünettel, benne - természetesen ebédszünettel - 16 óra körül ér véget. Figyelem! Amilyen szenzációs a Túr, annyira nem bővelkedik jó kiszállási helyekkel. Pisilj akkor, amikor éppen olyan a part, ahol ki lehet szállni. Ne várd meg, amíg "kell". Ez az ajánlás természetesen a többi napra is vonatkozik. Hétfői Öreg-Túr vízitúra időpontok:

 • 2023. 06. 05. Öreg-Túr vízitúra
 • 2023. 06. 12. Öreg-Túr vízitúra
 • 2023. 06. 19. Öreg-Túr vízitúra
 • 2023. 06. 26. Öreg-Túr vízitúra
   
 • 2023. 07. 03. Öreg-Túr vízitúra
 • 2023. 07. 10. Öreg-Túr vízitúra
 • 2023. 07. 17. Öreg-Túr vízitúra
 • 2023. 07. 24. Öreg-Túr vízitúra
 • 2023. 07. 31. Öreg-Túr vízitúra
   
 • 2023. 08. 07Öreg-Túr vízitúra
 • 2023. 08. 14Öreg-Túr vízitúra
 • 2023. 08. 21Öreg-Túr vízitúra
 • 2023. 08. 28Öreg-Túr vízitúra 
   

Keddi Túr-kenutúrák: Túristvándi körül evezünk 
20150705_tur-kenu-kenutura-oreg-tur-vizitura.jpgTúristvándiból, a Vízimalomtól indulunk. A túra előtti tájékoztató e-mail tartalmazza majd a találkozás helyét és idejét, amely jellemzően 11:00. 
Azokkal, akiknek még nem volt szerencséjük vízitúrához, azokkal 
a kenuzás tanulásával kezdünk. És következik egy félelmetesen gyönyörű Túr-szakasz. Benne olyan nyalánkságok, mint, hogy 2 méterre fogsz elevezni a barna rétihéja fészkétől és komplett biológia órát tart neked a Túr.
 

 

img_1661.jpg

A gyékénytől a vízi harmatkásán át a mocsári mentáig jóformán mindevízinövényünkkel meg fogsz ismerkedni. Pancsolási szünetet Túristvándi világhírű strandján tartunk, amihez képest a Riviéra, a Copacabana és Cancun bakfitty. Kellemes fürdőzést, mesés szép tájon történő evezgetést követően érkezünk vissza a napi célba, egyúttal a kocsikhoz. 

 

20190722_193934_resized_1.jpg

Még egy hajómosásra és a kenuk helyre cipelésére szeretnénk megkérni. Ha pedig nem kell még indulnod haza, nézd meg akár működés közben Magyarország leghíresebb vízimalmát. Keddi Öreg-Túr vízitúrák:

 • 2023. 06. 06. Öreg-Túr vízitúra
 • 2023. 06. 13. Öreg-Túr vízitúra
 • 2023. 06. 20. Öreg-Túr vízitúra
 • 2023. 06. 27. Öreg-Túr vízitúra
 • 2023. 07. 04. Öreg-Túr vízitúra
 • 2023. 07. 11. Öreg-Túr vízitúra
 • 2023. 07. 18. Öreg-Túr vízitúra
 • 2023. 07. 25.. Öreg-Túr vízitúra
 • 2023. 08. 01. Öreg-Túr vízitúra
 • 2023. 08. 08Öreg-Túr vízitúra
 • 2023. 08. 15Öreg-Túr vízitúra
 • 2023. 08. 22Öreg-Túr vízitúra
 • 2023. 08. 29Öreg-Túr vízitúra 

 

Szerdai Túr-kenutúrák: barangolás a csak nevében sebes, de jóformán állóvíz, őrülten gyönyörű Sebes-Túron (12 km) 
img_1768.jpgTalálkozás Sonkád külterületén az ún. Kis-Bukónál 11-kor. Azt a helyet, hogy "Kis-Bukó" (ami most még nem biztos, hogy bármit is jelent) - természetesen - egy helyes kis térképvázlattal e-mailben megkapod. Köszönjük minden vízitúrázónknak a pontos érkezést. 

 

 

 

img_1059.jpgLogisztikáznunk nem kell, ez a vízitúrás nap is csillagtúrás, tehát a kocsikhoz fogunk a Túr-kenuzás végén visszaérkezni. Vízre tesszük a hajókat és azokkal, akik ezen napon kezdik a vízitúra nevű csodát, megtanulunk kenuzni. Illetve megtanítunk kenuzni, megtanítjuk a kormányos, a vezérevezős és a legénység feladatát. Amikor minden kormányos, minden legénység fantasztikus, indulunk. 

 

A kenutúra során a csak nevében sebes, egyébként kedves, jámbor, szelíd, viccesen lassan folydogáló, konkrétan sok helyen az Öreg-Túrnál is lassabb Sebes-Túron evezgetünk.

img_1788.jpgRemek kiszállási pontokkal a Sebes-Túr nagyon nem kényeztet el minket, viszont a szerencsére sok helyen maximum térdig érő vízbe pompásan ki lehet szállni.
Amit meg is teszünk. Például pontosan azon a helyen, amit a képen is látsz. 0
da-vissza nagyjából 12 km-t teszünk meg.

 

 

Ha nagy a kánikula, akkor inkább lesz sok locsipocsi és kicsit kevesebb evezés. Mivel itt a meder jellemzően olyan értelemben "tisztább", hogy kevesebbet kerülgetünk bedőlt fákat, és nem játszunk "limbó hintót", a pihenővel, játékkal, ebédszünettel együtt is maximum 5 óra megtesszük a távot.

img_20190809_111732.jpgSzóval 6-7 kilométerecskét evezünk fel és a fürdőzés után visszacsorgunk. 

A Sebes-Túr vízitúra 16 óra körül ér véget. 

 

Ezt követően kérjük, hogy a kenuk tisztítása után segíts a hajókat biztonságba helyezni, magyarán ki kell cipelnünk a kenukat a partra.  

 

 

Szerdai Öreg-Túr vízitúrák:

 • 2023. 06. 07. Öreg-Túr vízitúra
 • 2023. 06. 14. Öreg-Túr vízitúra
 • 2023. 06. 21. Öreg-Túr vízitúra
 • 2023. 06. 28. Öreg-Túr vízitúra
 • 2023. 07. 05. Öreg-Túr vízitúra
 • 2023. 07. 12. Öreg-Túr vízitúra
 • 2023. 07. 19. Öreg-Túr vízitúra
 • 2023. 07. 26. Öreg-Túr vízitúra
 • 2023. 08. 02. Öreg-Túr vízitúra
 • 2023. 08. 09Öreg-Túr vízitúra
 • 2023. 08. 16Öreg-Túr vízitúra
 • 2023. 08. 23. Öreg-Túr vízitúra
 • 2023. 08. 30Öreg-Túr vízitúra 

 

  

Csütörtöki Túr-kenutúra: Sonkád - Kölcse (11+1 km) img_1862.jpg 
10:30 és 11 között találkozunk Sonkád külterületén az ún. Kis-Bukó "közelében" az Öreg-Túr zsilipjénél. Térképet fogsz kapni, nem kell keresgetned a jóeséllyel ugyan jól hangzó, de még az ég adta világon ssemmit sem mondó "Kis-Bukót".

Hogyan kell elképzelni a csütörtök Túr vízitúrákat?

Sonkádon kiszáll minden utas a kocsikból. Sonkádról - csak a sofőrök - leviszik az autókat Kölcsére.
Természetesen oda is konvojban megyünk, és Kölcsén lesznek a kocsik a nap során. Kölcséről pedig teleautó rendszerben visszahozzuk a sofőröket (is) Sonkádra. Sonkádon vízre tesszük a hajókat, kezdődik a kenuzás-tanulás, a profiknak a bemelegítés és a betanulás idejétől függően indulunk.
 
 
20150707_tur-vizitura-kenutura-oreg-tur-evezes.jpgEgy jó óra evezést követően ebédszünettel kötjük össze a kellemes fürdőzést az öreg-túri "Copacabanán". Íme a "plázs". A szatmári Cancun. A strandolás után ismét a vízen vagyunk, egy zsilipes átemelésnél rövid kenucipelés vár ránk. Ha vannak bedőlt fák - igen a Túron vannak, még akkor is, ha van olyan szolgáltató, aki ezt elhallgatja - akkor akadályokon történő átemelést követően 17 óra körül érkezünk a Túron a kenukkal Kölcsére.
 
 
20180720_140918_resized.jpgEgyébként a zsilip és a Kölcse közötti szakasz durván gyönyörű. Egészen bámulatos itt az amúgy is csodálatos Öreg-Túr. 
 
 
Érkezéskor tisztelettel hajótisztításra fogunk kérni.
 
Kölcsén már ott vannak/lesznek az autók.
 
 
 
 
img_1091.jpgA kocsikkal innen, tehát Kölcséről megy mindenki vissza a szállására, pl. Sonkádra, vagy Túristvándiba, vagy éppen a kölcsei szállására, vagy Szatmárcsekére.
 

Csütörtöki Öreg-Túr vízitúrák:

 • 2023. 06. 08. Öreg-Túr vízitúra
 • 2023. 06. 15. Öreg-Túr vízitúra
 • 2023. 06. 22. Öreg-Túr vízitúra
 • 2023. 06. 29. Öreg-Túr vízitúra
 • 2023. 07. 06. Öreg-Túr vízitúra
 • 2023. 07. 13. Öreg-Túr vízitúra
 • 2023. 07. 20. Öreg-Túr vízitúra
 • 2023. 07. 27.. Öreg-Túr vízitúra
 • 2023. 08. 03. Öreg-Túr vízitúra
 • 2023. 08. 10Öreg-Túr vízitúra
 • 2023. 08. 17Öreg-Túr vízitúra
 • 2023. 08. 24. Öreg-Túr vízitúra
 • 2023. 08. 31Öreg-Túr vízitúra 

 

 

Pénteki Öreg-Túr vízitúra: Kölcse - Túristvándi (11 km + 1 km)
oreg-tur-vizitura-www.tiszatura-vizitura.eoldal.hu-kolcse-22.jpgA délelőtt első felében szabad program, pl. Nagyarban érdemes megnézni a rozáriumot, ami egy hihetlen rózsakert. Aztán egy füst alatt nézd meg Szatmárcsekén a csónakos fejfás temetőt!
Legkésőbb 11:00-re kell jönni (10:30 és 11 között van a gyülekező) és kezdődik a logisztika. Kölcsén fogunk parkolni. Wc és naptejezés után a vízitúrázást most kezdőket (senki sem kenuban született) megtanítjuk kenuzni. Amíg a néhány percig kezdők is rutinos öreg rókákká válnak, a profik bemelegítenek. Miután vízre szállunk, felejthetetlen élményben részesít bennünket majd az itt kanyargó Öreg-Túr. Kegyetlenül szép. Abszolúte fenséges. (És minden olyan kifejezés, amely majd az eszedbe jut). Tényleg durva.

2014.07.19.-oreg-tur-vizitura-turistvandi-es-kolcse-kozott-2.jpg16 és 17 óra között érkezünk Túristvándiba.
 

 

Innen a telekocsi rendszernek hála visszarepülnek a sofőrök Kölcsére, és elhozzák az ott hagyott kocsikat. 

Este saját vagy éttermi vacsora.

 

Öreg-Túr vízitúrák pénteken:

 • 2023. 06. 09. Öreg-Túr vízitúra
 • 2023. 06. 16. Öreg-Túr vízitúra
 • 2023. 06. 23. Öreg-Túr vízitúra
 • 2023. 06. 30. Öreg-Túr vízitúra
 • 2023. 07. 07. Öreg-Túr vízitúra
 • 2023. 07. 14. Öreg-Túr vízitúra
 • 2023. 07. 21. Öreg-Túr vízitúra
 • 2023. 07. 28. Öreg-Túr vízitúra
 • 2023. 08. 04. Öreg-Túr vízitúra
 • 2023. 08. 11Öreg-Túr vízitúra
 • 2023. 08. 18Öreg-Túr vízitúra
 • 2023. 08. 25. Öreg-Túr vízitúra
 • 2023. 09. 01Öreg-Túr vízitúra 

 

Szombati Túr vízitúra: kalandozás a Tejút galaxison kívül
20150704_oreg-tur-kenutura-vizitura.jpgTúristvándiból a Vízimalomtól indulunk, Túristvándiban 
10:30 és 11:00 között a Vízimalom panzió és kempingben 
találkozunk. Ha még életedben nem ültél kenuban, gyere. Mindenkinek volt/van/lesz első vízitúrája, és mivel szinte mindig van a vízitúrázást most kezdő, a vízitúrát csak ezen a napon kezdő túrázónk, oktatással kezdünk. 

 

 

oreg-tur-vizitura-924625.jpgBocsánat a szerénytelenségért, nagyon eredményes és hatékony módszertannal megtanítjuk Neked a kenuzás csínját-bínját. Egy inci-finci túlzással, perceken belül kenus világbajnokot faragunk belőled. Úgy fog szállni a kenud, mint egy vadászrepülőgép. Úgy fogsz vele forogni, mint egy ringlispíl. Gyorsabban teszel meg egy kört, mint egy részecske a CERN hadron ütköztetőjében. Túlzás nélkül: Magyarország legjobb betanításának hála nem az fog történni, mint ami amúgy számtalanszor: a csalódott túrázó kiszáll a kenuból, mert a konok, galád lélekvesztő csak nem arra megy, amerre a kenus szeretné, ill. akarja.

Fontos megjegyzés. Ha több napos a kirándulás és ebből csak egy nap a Túr-evezés, akkor a Túrra szállás előtt a romlandó élelmiszert tegyétek a szállásotokon hűtőszekrénybe. Na és amikor már mindenki szuper, egy javasoltan ismételt wc-vizit után az Öreg-Túr egy elmondhatatlan és nem mellesleg mások által kevésbé evezgetett részén lapátolunk. 

img_140.jpgKonkrétan nem is ebben az univerzumban, de ha igen, tuti, hogy másik galaxisban evezgetünk. Ha néhol lesz olyan deja vu-d, hogy ez a táj, akár lehetne a Föld nevű bolygón is, akkor minimum 65 millió évet utaztál vissza az időben. Ha halkan suhanunk, látjuk majd, hogy lejönnek az Öreg-Túr partjára inni a dinoszauruszok. 

Szürreális helyen fogunk szlalomozni, és néhol  akadályokkal is meg kell küzdeni.

 

2014.07.20.-oreg-tur-vizitura-kolcse-es-sonkad-kozott-2.jpgA Túr itt nem adja magát olyan könnyen, a sás, a gyékény tisztességesen be tudja nőni a medret, a bedőlt fák alatt gyakori a "limbo hintó", esetleg kellhet átemelés, és garantált a sok bújócska a behajló ágak alatt. Ezen szakaszon igencsak mozgalmassá tesz a vízitúrát a Túr, amellett, hogy szimplán nincs egy árva centi, ami ne lenne már a groteszk határát súrolóan káprázatos. A kenutúra több pihenő és mosdószünettel, benne természetesen ebédszünettel 16 óra körül ér véget. Figyelem. Amilyen félelmetesen szenzációs a Túr folyócska, annyira nem bővelkedik jó kiszállási helyekkel. Pisilj akkor, amikor éppen olyan a part, ahol ki lehet szállni.

Öreg-Túr vízitúra szombati napokon:

 • 2023. 06. 10Öreg-Túr vízitúra
 • 2023. 06. 17. Öreg-Túr vízitúra
 • 2023. 06. 24. Öreg-Túr vízitúra
 • 2023. 07. 01. Öreg-Túr vízitúra
 • 2023. 07. 08. Öreg-Túr vízitúra
 • 2023. 07. 15. Öreg-Túr vízitúra
 • 2023. 07. 22. Öreg-Túr vízitúra
 • 2023. 07. 29. Öreg-Túr vízitúra
 • 2023. 08. 05. Öreg-Túr vízitúra
 • 2023. 08. 12Öreg-Túr vízitúra
 • 2023. 08. 19Öreg-Túr vízitúra
 • 2023. 08. 26. Öreg-Túr vízitúra
 • 2023. 09. 02Öreg-Túr vízitúra 
 • 2023. 09. 09Öreg-Túr vízitúra 
 • 2023. 09. 16Öreg-Túr vízitúra 
 • 2023. 09. 23Öreg-Túr vízitúra 
 • 2023. 09. 30Öreg-Túr vízitúra
 • 2023. 10. 07Öreg-Túr vízitúra 
 • 2023. 10. 14Öreg-Túr vízitúra
 • 2023. 10. 21Öreg-Túr vízitúra 
 • 2023. 10. 28Öreg-Túr vízitúra  

 

Vasárnapi Túr-kenutúra: Túristvándi körül evezünk egy olyan szenzációs szakaszon, hogy agylágyulás (yeeeeee). Ok. Ezt lehetett volna líraibban is, de tény ...
20150705_tur-kenu-kenutura-oreg-tur-vizitura.jpg10:30 és 11 között találkozunk, el tudsz menni mosdóba, bemutatkozunk és már kezdjük is a kenuzás tanulását. A rutinos vízitúrázóknak is tudunk újat mondani, ha nem, akkor ti addig bemelegíthettek, amíg az aznapi kezdők még gyakorolnak.  

És következik egy Pandorát is lepipálóan, ilyet-festeni-sem-lehet Túr szakasz.

 

Benne olyan nyalánkságok, mint, hogy 2 méterre fogsz elevezni a barna rétihéja fészkétől.
 

 

img_1661.jpg

Az Öreg-Túr túrán jóformán mindevízinövényünkkel meg fogsz ismerkedni. Túristvándi méltán világhírű strandján fürödhetsz is, ehhez képest a Riviéra, a Copacabana és Cancun a fasorban sincs. A kellemes úszkálást, mesésen szép tájon történő evezgetést követően 14:30 körül érkezünk vissza az indulási pontra, egyúttal a kocsikhoz. 

 

 

20190722_193934_resized_1.jpg

Még egy hajómosásra és a kenuk helyre cipelésére szeretnénk megkérni. Ha pedig nem kell még indulnod haza, nézd meg akár működés közben Magyarország leghíresebb vízimalmát. A malom mellett megcsodálhatod Magyarország állítólag legnagyobb, szerintünk az egyik legnagyobb platánfáját, és - ha van kedved agyeldobó finomságokhoz - megrendelheted előre a finom búcsúebédet. 

Öreg-Túr vízitúra vasárnapokon:

 • 2023. 06. 11Öreg-Túr vízitúra
 • 2023. 06. 18. Öreg-Túr vízitúra
 • 2023. 06. 25. Öreg-Túr vízitúra
 • 2023. 07. 02. Öreg-Túr vízitúra
 • 2023. 07. 09. Öreg-Túr vízitúra
 • 2023. 07. 16. Öreg-Túr vízitúra
 • 2023. 07. 23. Öreg-Túr vízitúra
 • 2023. 07. 30. Öreg-Túr vízitúra
 • 2023. 08. 06. Öreg-Túr vízitúra
 • 2023. 08. 13Öreg-Túr vízitúra
 • 2023. 08. 20Öreg-Túr vízitúra
 • 2023. 08. 27. Öreg-Túr vízitúra
 • 2023. 09. 03Öreg-Túr vízitúra 
 • 2023. 09. 10Öreg-Túr vízitúra 
 • 2023. 09. 17Öreg-Túr vízitúra 
 • 2023. 09. 24Öreg-Túr vízitúra 
 • 2023. 10. 01Öreg-Túr vízitúra
 • 2023. 10. 08Öreg-Túr vízitúra 
 • 2023. 10. 15Öreg-Túr vízitúra
 • 2023. 10. 22Öreg-Túr vízitúra 
 • 2023. 10. 29Öreg-Túr vízitúra  

 

 

turistvandi-vizimalom-turistvandi-kozeleben-2-www.tiszatura-vizitura.eoldal.hu-www.vizitura.org.jpg

Véget ért a vízitúra, de ne sírj sokat, hiszen várunk Gemencen őrült izgi ártéri túrával (www.gemenc-vizitura.hu), jöhetsz velünk a Szigetközbe (nincsenek rá szavak, de azért olvasd el amit itt találsz: szigetkozvizitura.hu), ha pedig tényleg jól uraljátok a hajót, a Hernád (hernad-vizitura.hu) és a Rába is hívogató célpont (www.raba-vizitura.hu). 

 

 

 

gemenc-vizitura-arteri-gemenc-15.jpgA Tisza-tavon pedig a nyár jóformán minden napján van szenzációs kenutúránk, oda non-stop jöhetsz vízitúrára. www.tisza-to-vizitura.hu

 

 

 

 

 

 


Igény szerinti Öreg-Túr vízitúra 
20150707_141346.jpgEgyedi Túr vízitúrára vonatkozó ajánlatunkat a csoport igényei (útvonal, az időpont, a szállás és étkezés igények), valamint a létszám alapján adjuk meg. Szívesen biztosítunk étkezést, tudunk segíteni a szállításban, közlekedésben, kis túlzással: bármiben. +36209342760 vagy tiszatura_vizitura@yahoo.com

 
 
 
 

Jelentkezés a vízitúrára és a túradíj utalása:oreg-tur-vizitura-a-tur-sonkad-utan-www.tiszatura-vizitura.eoldal.hu.jpg
Jelentkezés az Öreg-Túr vízitúrára a honlapon olvasható tudnivalók, továbbá a részvételi és szerződési feltételek, és a "mit kell hozni a vízitúrára" menüpontok gondos elolvasását követően a jelentkezési lap kitöltés utáni visszaküldésével. A jelentkezési lapot a tiszatura_vizitura@yahoo.com e-mail címre kérjük küldeni.
Visszaigazolást küldünk (rendszerint 24 órán belül) és a visszaigazolást követően (48 órán belül) kérjük a túradíjat utalni.
Kedvezményezett: MediaComm Kft.
A számlaszám: 12001008-00106900-00100007
A megjegyzés rovatba kérjük a vízitúra díját utaló természetes vagy jogi személy számlázási címét (irányítószámmal!!) valamint a vízitúra időpontját, és azt, hogy "Túr vízitúra" beírni. 

20150707_vizitura-kenutura-evezes.jpg(Pl. 1145 Bp., Szermey u. 41/b., 
2023. július 29. 
Túr kenutúra

A név nem szükséges, mivel az utalásból a nevet amúgy is látjuk, de a kenutúra helye, azaz, hogy "Túr vízitúra" annál inkább kell, hogy ne egy másik vízitúrán várjunk! 
Az útvonal-változtatás jogát fenntartjuk, a túrák legalább 10 fő esetén indulnak.