Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Tisza+Túr vízitúra (6 nap bármikor)

oreg-tur--tiszatura--vizitura-www.tiszatura-vizitura.eoldal.hu-www.vizitura.org-oreg-tur-18.jpgTúr + Tisza vízitúra 6 napban. A turnusok esetén hétfőn kezdünk, de egyedi igény esetén lehet bármikor kezdeni!

Turnusok időpontjai:
2016. július 4-9. (hétfő-szombat)
2016. július 11-16. (hétfő-szombat)
2016. július 18-23. (hétfő-szombat) 
2016. július 25-30. (hétfő-szombat)
2016. augusztus 1-6. (hétfő-szombat) 
2016. augusztus 8-13. (hétfő-szombat) 
2016. augusztus 15-20. (hétfő-szombat) 
2016. augusztus 22-27. (hétfő-szombat) 
 
A szállás igény szerint lehet sátor vagy vendégház.   
A kezdők, a családok, a vízitúra ínyencek, a gyermekesek, iskolák, osztályok, egyetemi csoportok, baráti körök, az autósok és a háborítatlan természetet szeretők kenutúrája.
vizitura-oreg-tur--www.tiszatura-vizitura.eoldal.hu-turistvandi-1.jpgA Felső-Tisza egyik legszebb szakasza, az ember előtti időket idéző Kis-Túr és a vadregényes Öreg-Túr.
A vízitúra csillagtúra, végig Túristvándiban van a szállás, miközben minden nap más és más szakaszát járjuk be a Tiszának és a Túrnak. Vagy ún. telekocsi rendszerben saját autókkal ugrunk ki a vízhez vagy autóbusz-jegy árban transzfert biztosítunk, de még akár bérelt kerékpárral is lehet bonyolítani minden nap a vízhez történő kiugrást, de van olyan is, aki a sétát választja. 
 
 
Nulladik nap? Étkezés?
tur-turistvandi-kozeleben-2-www.szigetkozvizitura.hu.jpg
Vasárnap este és hétfőn reggel is lehet jönni. Találkozás Túristvándiban, egy kellemes vendégház- és kempingben. Hogy hol? E-mailben térképet küldünk! A kocsikat kerítéseken belül hagyjuk, de ha mindig a bázison akarja hagyni a kocsiját, azt is lehet. Igény esetén napi transzfert biztosítunk. A legtakarékosabb megoldás, amihez mi sem kellünk, ha két vagy több kocsi sofőrjei "összeállnak" és telekocsi rendszerben kihozzák egymást a partra. A "támaszponton" tudsz főzni, mosogatni, van hűtőszekrény. Ha valaki sátrazva vándortáborozni akar, természetesen azt is lehet.
 
Vasárnapi vízitúra: Tiszabecs - Szatmárcseke (25 km)
tisza-tura-www.tiszatura-vizitura.hu-tiszabecsi-keszulodes.jpgTalálkozás 11:00-kor Túristvándiban, majd közösen ugrunk át (telekocsi rendszerben vagy bérelt kerékpárral ha valakinek ehhez van kedve) a vízre szállás helyére Tiszabecsre.
Naptejezés, wc, ebéd, ill. (a pár percig "kezdő", azaz a vízitúrával most barátkozóknak szóló kormányzástanulás) után 12:30-kor vízreszállás és 17:30-kor érkezünk Szatmárcsekére. Innen telekocsi rendszerben vagy transzferrel vissza a "bázisra".

Hétfői kenuzás: Szatmárcseke-Nagyar (14 km) 
www.vizitura.org-gyerkocok-a-vizen-2.jpgDélelőtt szabad program, benne a híres temető és - legyünk őszinték - a haldokló magyar vidék megtekintése.
Ebéd után transzfer a vízhez (vagy telekocsi rendszer), majd csodaszép tájakon evezünk. A szatmárcsekei kempinggel szembeni kb. 200 méteres szakaszt leszámítva a Tiszán a nap során végig magyar területen vagyunk, így kiköthetünk mindkét oldalon. 
17:30-kor érkezünk a Kis-Túrra átnyergelve Nagyarba.
Nagyarból transzfer Túristvándiba vagy telekocsi rendszerben megyünk "haza", de akár kerékpár is bérelhető a célra. (A kerékpár ebben az esetben a vízről való érkezés helyén vár, csak ki kell szállni a kenuból és már lehet is tekerni haza). 

Keddi vízitúra: Nagyar - Túristvándi (20 km)
tur-turistvandi-kozeleben-www.szigetkozvizitura.hu.jpgTelekocsi rendszerben vagy a transzferrel (vagy akár kerékpárral) irány Nagyar, naptejezés, wc, popsivédők felragasztása majd 09:30-kor indulás
Reggeli rendelhető (400 Ft, házi tojásból szalonnás rántotta)
Történelem előtti tájon fogunk evezni, közben persze megállunk fürdeni
18:00 Érkezés a Túristvándiba
18:00 Peca, sütés-főzés, falunézés, séta, játék - kinek mi.
19:00 Vacsora önellátó vagy rendelt.
 
Szerdai vízitúra: Túristvándi-Kölcse (11+3 km)
turistvandi-vizimalom.jpgRendelhető vagy saját készítésű reggeli után Túristvándiban a vízimalom megtekintése.
Vízreszállás 11:30-kor. Folytatódik a csoda, sőt, a járhatóság határáig beevezünk a Túrnak egy mások által nem látogatott, jórészt feliszapolódott szakaszára.
14:30 Érkezés Kölcsére, vissza a támaszpontra, szabad program, bográcsvacsi rendelhető.
  
Csütörtöki Túr-túra: Kölcse-Sonkád (11+3 km)
tur-sonkad-utan-szigetkozvizitura.jpg10:30 Vízreszállás. Wc, naptejezés után vízre szállás és kezdődik Magyarország egyik leggyönyörűbb tája.
13:00 Ebéd
14:00 Érkezés, majd vissza a támaszpontra vagy (ingyenes opció) evezgetünk még kicsit felfelé is a Sebes-Túron. (Nem nehéz és szenzációs, így a napi túratáv akár lehet 15-20 km is).
 
Pénteki vízitúra: Sonkád - Szatmárcseke (19 km)
tur-buko.jpgReggeli korán "logisztika", és a többi naphoz képest korábban 9-kor szállunk vízre. Az Új-Túron kenuzunk, majd a híres "Nagy bukóhoz" érünk. Rövid relaxáció után a Tiszán evezünk. A Tiszán az egyik hívogató fövenyen megállunk, focizunk, röpizünk, homokvárat építünk, alszunk, napozunk - ki mit.
 
 
14:00 Érkezés Szatmárcsekére, majd telekocsi rendszerben vagy transzferrel vissza a "bázisra" és hazautazás. 
 
Öreg-Túr vízitúra túradíjak

Igény szerinti Felső-Tiszával kombinált Öreg-Túr vízitúra
tur-turistvandi-kozeleben-www.szigetkozvizitura.hu.jpgEgyéni igények szerint tervezett vízitúrára vonatkozó ajánlatunkat legalább 4 fős csoportnak az útvonal, az időpont, a szállás, étkezés igények, valamint a létszám alapján adjuk meg. 
 
Szívesen biztosítunk minőségi étkezést, tudunk segíteni a szállításban, közlekedésben, kis túlzással: bármiben. 

Jelentkezés és fizetés: Jelentkezés a vízitúrára az innen letölthető jelentkezési lap kitöltésével, e-mailen történő visszaküldésével (a tiszatura_vizitura@yahoo.com e-mail címre) és a túradíj átutalásával.
Kedvezményezett: MediaComm Kft.
A számlaszám: 12001008-00106900-00100007
A megjegyzés rovatba kérjük a létszámot, a túra időpontját és a vízitúra helyét beírni. (
Pl. Tisza Kálmán, 10 fő, 2016. 08. 22-27. Tisza+Túr)