Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Mit kell tudni a Fehér-Körösről

Mit kell tudni vízitúráink Fehér-Köröst érintő részéről

A Fehér-Körös miatt nem éri meg határnyitást kérni. 
A Fehér Körös hazai, durván 9 kilométeres szakaszából a Szanazugtól számított 7 kilométer fel és ugyanennyit vissza Körös-túrát annak javasoljuk, aki Szanazugból csillagtúrákat akar tenni, ugyanis ez a szakasz egy félnapos, bemelegítő, tanuló túrának tökéletes. Belogó ágak, fák, bokrok nélkül vonalzóval húzott ideális pálya a betanuláshoz. Ide általános iskolás osztályok is biztonsággal hozhatóak. 
A Fehér-Körös az olyan vízitúrázónak jó, aki nem akar a logisztikával bajlódni és egy hosszú hétvégén szívesen evezget az egyik napon a Fehér-Körösön fel és vissza, majd a Fekete-Körösön fel és vissza, végül a Kettős-Körösön le és vissza. Családoknak remek vízitúra, annak, aki szeret meditálni vagy (átvitt értelemben) szunyókálni a hajóban. Ha nem adrenalinra vágysz és egy jó beszélgetés fontos neked, akkor a Fehér-Körös vízitúra igenis JÓ választás. Ha magyarországi csillagtúrát kértek a Körös(ök)ön, akkor felevezünk
a Gyulát és Gyulavárit összekötő közúti híd közelébe az ún. tömlőg gáthoz, majd vissza.
A Fehér-Körös a Fekete-Körösbe torkollik, a két folyó "unió halmazát" egyesülésük Kettős-Körösnek hívjuk. Szanazugnál vagyunk, itt kötünk ki, Szanazug sportolásra, (foci) fürdőzésre és sátrozásra tökéletesen alkalmas hely. Itt a szállás igény szerint sátor vagy vendégházi szoba.
Lehet shoppingolni, és itt találkozhatunk Polgár Ferenc barátunkkal, a magyar amatőr kenusport egyik örökös bajnokával, aki mindent megnyert kenuban amit lehetett.
Egyike a Messi kaliberű bajnokoknak.