Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Tisza + Bodrogzugi vízitúra (legalább 10 fős csoportnak rendelhető)

arteri-evezes-bodrogzug-vizitura.jpgTiszatúra + Bodrogzugi vízitúra 9 napban. A nyári vakáció: 7 nap Tisza + 2 nap Bodrogzug.

Mikor? Bármikor! Amikorra kéritek!
A vízitúrázást most kezdőknek evezéstanítás.
Minden megállási ponton igény szerinti szállás: sátor vagy vendégszoba


bodrogzug-zsaro-er-3-bodrogzug-vizitura.jpgÍme egy tökéletes vakáció. A legolcsóbb "egészség-befektetés". Önellátóan vagy félpanzióval. Nem csak a vonattal jövőknek, hanem már az autósoknak is! Ezt a Tisza-túrát bárki végig tudja evezni (csorogni), ez az a vízitúra, amire bátran eljöhet három kisebb csemetével egy Anyuka is, amire eljöhet a teljes osztály vagy a fél suli. Ön is, Te is. Igénytől függő szállással, aki úgy szeretné, annak a diszkóktól távoli, csendes szállással, ha pedig bulizni akarsz, akkor az "események" közelében.

Autóval vagy vonattal? Nulladik nap?
www.vizitura.org-oktatas-i.jpgA nulladik nap a te döntésed, mivel a túra napján 13:00-kor kezdünk, autóval elég 12:30-re befutni, de vonattal+busszal is lehetséges a szombati utazás. Bp-ről például a 6:23-as IC-vel Mátészalkáig, Mátészalkán átszállás Fehérgyarmat felé. Érk. vonattal 11:33-kor Fehérgyarmatra, Fehérgyarmaton át kell szállni a buszra, a busz Fehérgyarmatról vizitura-bodrogzug-bodrogzugi-piheno.jpg12:02-kor indul és 12:36-kor van Tiszabecsen. Onnan pedig gyalog a Tisza-partra. Mindazonáltal kényelmesebb a pénteki érkezés. A "nulladik" nap jövőknek több kemping és vendégház áll a rendelkezésére, amiről elárasztjuk a jelentkezőket információval.1. napi kenutúra (szombat): Tiszabecs - Szatmárcseke
tisza-tura-www.tiszatura-vizitura.hu-tiszabecsi-keszulodes.jpg13:00-13:15 Köszöntő, szabályok, az evezés, kormányzás tanulása, a rutinos profiknak bemelegítés és egy kis felfelé evezés a Tiszabecsi híd irányába  14:00 Ebéd, wc, naptejezés
14:30 Vízre szállás. Bal oldalon evezünk, a vis majort kivéve nem kötünk ki az ukrán oldalon. A folyó itt még folyik, a festői tájon a 24-25 km elképesztő tempóban fogy el. 
16:30 Uzsonna Tiszacsécse magasságában, durván a táv felénél
tiszatura-www.tiszatura-vizitura.hu-a-tisza-es-a-tur-buko.jpg17:30 Relax az Új-Túr nagy-bukójánál. Amúgy is többször megállunk és diszkréten pisilünk: hölgyek jobbra, urak balra.
18:30 Érkezés Szatmárcsekére. Sátorverés, beköltözés. A vadkempinget mindenki maga intézi, sátrazási lehetőség a kempingben vagy a vendégház udvarán, a vendégházasoknak a szobák elfoglalása.
19:00 Vacsora önellátó vagy rendelt.

2. napi evezés: Szatmárcseke-Tivadar
laszti-es-vizitura.jpg10:30 Napi tájékoztató, wc, naptejezés után vízre szállás, majd indulhat a kenutúra.
A Felső-Tisza vidékének csodaszép táján evezgetünk, egy-két szakasz a mesés Szigetközt közelíti. A szatmárcsekei kempinggel szembeni kb. 200 méteres Tisza-szakaszt leszámítva a nap során végi magyar területen vagyunk, így kiköthetünk mindkét oldalon. 
Tivadar előtt a Tiszáról egy kicsit beevezgetünk a Kis-Túrba Nagyar és a Petőfi-fa irányába (ahol megírta a Tisza c. versét).
vizitura-tisza-www.vizitura.org-tivadar-facilitasok.jpg15:30 Érkezés Tivadarba
Szállás igény szerint sátorozás kempingben, vendégszoba (Tivadarral szemben a Tisza másik oldalán Kisaron), szabad táborozás (vadkemping) egyénileg.
Vacsora: önellátó, ami annak sem jár macerával, aki nem szeret főzöcskézni, mivel itt van minden, ami szem-szájnak ingere. 
A giroszosoktól, lángostól, palacsintásokon és pizzériákon át mindenféle éttermek, büfék tömege. Zöldségest is találunk.

 
3. napi vízitúra: Tivadar-Vásárosnamény (Gergelyiugornya) 
tiszatura-tisza-es-tur-talalkozasa-vasarosnameny-folott-uj.jpgDélelőtt szabad program, alvás, sport. Délben ebéd, a szokásos napi tájékoztatás, naptejezés, wc és újra a vízen. A célunk Gergelyiugornya, de a Tisza másik oldala Vásárosnamény, tehát mindegy, hogy mit mondunk.
Tisza-túránk a harmadik napon bár még mindig hiper lightos formában, de némiképpen kenutúra jelleget ölt, mivel a napi táv már nem teljesíthető egész napos intenzív mélyrelaxációval. tabor.jpgMagyarul. Nem elég csak a sodrásra delegálni a haladást. Vásárosnamény előtt balról csatlakozik be a Tiszába a Szamos, jelentősen megnövelve a vízhozamot. Itt szinte tapintható, hogy a Szamosnak mennyivel nagyobb a hordalékanyag tartalma, a két víz színe között olyan a kontraszt, mint a Mura és a Dráva között. Vásárosnaményban minden létező bolthálózat megtalálható, itt érdemes bevásárolni. Gergelyiugornyánál a szállás lehet kemping a bulis helyen, ill. a zajforrásoktól távolabb azoknak, akik a hajnalig nem túl szolid hangerővel suttogó diszkók ütemes duruzsolása helyett aludni is akarnak. Kinek melyik. 
15:45 Érkezés Gergelyiugornyára (Vásárosnaményba) 
18:30 Vacsora önellátó vagy rendelt bográcsétel velünk. 
 
4. napi Tiszatúra: Vásárosnamény - Tiszamogyorós 
tisza-tura-www.tiszatura-vizitura.eoldal.hu-beeveztunk-a-krasznara.jpgA napi szentbeszéd után indulás 10:30-kor. Közvetlen Vásárosnamény után egy szép szakasz kedvéért egy kicsit bekalandozunk a Krasznára is, majd visszaevezünk a Tiszára. A Tisza Gergelyiugornyát követő szakaszán már nincs kavicsos part, egyre kisebb szemű, később már egészen selymes a tiszai homok. Minden zátony, föveny megállásra, lubickolásra, úszásra csábít - és néha engedünk a tisza_vizitura_.jpgkísértésnek. Tiszaadonynál a komp kötelére kell vigyáznunk. A napi túratáv vége előtt óvatosnak kell lenni, újra a komp, (ill. ha össze van téve) akkor pontonhíd. Mivel a pontonhídba nem szabad belesodródunk, ezek előtt szállunk partra.
17:00 Érkezés Tiszamogyorósra
19:00 Vacsora önellátó vagy rendelt bográcsétel velünk.
Szállás nomád vagy a Phönix kempingben sátrazás vagy vendégszoba.
  
5. napi vízitúra: Tiszamogyorós - Tuzsér (34 km)
tiszatura-a-tisza-a-szlovak-ukran-es-magyar-harmashatarnal-www.tiszatura-vizitura.hu.jpgReggeli önellátó vagy rendelt
Indulás "hajnali" 10 órakor! Ez az a nap, amikor sok országot látunk, mivel a Záhony környéki ebéd után az ukrán-szlovák-magyar hármashatár mellett is ellapátolunk.
15:30: Érkezés Tuzsérra
A "nomádoknak" és a kempingeseknek sátorverés, a vendégházasoknak a szállás elfoglalása 
19:00 Vacsora önellátó vagy rendelt

6. napi vízitúra: Tiszatúra Dombrádig
tisza-tura-www.tiszatura-vizitura.eoldal.hu-homokpad-tiszaszalkanal.jpg9:00 Reggeli önellátó vagy rendelt. A napi tájékoztató és rituálék után indulás 10:00-kor. Sok pihenőnk lesz, lehet sokat úszkálni. Bulis, laza nap, komótosan evezgetünk.
15:30-kor érkezünk Tiszatelekre. 
Megcsodáljuk a partifecskés magaspartot, úszkálunk, jégkrémezünk, aki akar, ehet egy jó kis halászlevet.
Szállás: kemping vagy szabad sátrazás (vadkemping)
Sátorverés vagy a szállás elfoglalása után 19:00-kor vacsora (saját vagy rendelt)

7. napi vízitúra a Tiszán: Dombrád-Ibrány
vizitura-tisza-www.tiszatura-vizitura.hu-a-tiszan-tokajhoz-kozel-uj.jpgMa kakasszóra ébredünk, a reggeli hajnali 8:30-kor (önellátó vagy rendelt), a Tisza túra 9:30-kor startol.  
Balsánál a komp kötelére vigyázunk, majd 15 órakor örömmel konstatáljuk: egy hét alatt megtettünk 200 km-t!
16:00 Az autók sofőrjeivel vissza Tiszabecsre, a kocsik elhozatala, a többieknek fakultatív programok: Tokaj-hegy megmászása, zsinagóga, a belváros, városnézés, boros pince, közös főzés  
20:00 Újra együtt a teljes csapat, a sofőrök visszaértek, jöhetnek a giroszosok, este a borpincék látogatása vagy egy jó kis buli. 

8. napi vízitúra Tokajig és egy kis Bodrogzug!!
bodrogzugi-csend-elet.jpg11:00 Vízre szállás. A Bodrogon a kempingünktől 800 méterre északra nyílik egy festői oldalág. Ez vízitúránk bejárata a Bodrogzugba. Itt evezgetünk. Elképesztő tájon lapátolunk. Felfedezzük a labirintust, vízitúrázunk a szeszélyesen tekergő, tündérrózsás, vízitökös Zsaró-éren, ellátogatunk a Nagy-tó kolokánmezejéhez, végül kijutunk a Bodrogra és 5 km kenuzás és kenulabda (még nem olimpiai sportág, mi találtuk ki és szenzációs) után
17:00 Érkezés a kempinghez, majd közös főzés vagy egyéni vacsora, ill. erényes és visszafogott mulatás

9. napi vízitúra: A zegzugos Bodrogzug
bodrogzug-fekete-to.jpg08:00 Reggeli
09:30 Vízre szállás.
Zalkod irányában evezünk és keressük a nyílt Bodrog felé az "Észak-Nyugati átjárót, közben hihetetlen tájakon lapátolgatunk. Alattunk kis csukák tömege sütkérezik a sekély vízben.  
A kempinghez 15:00-re érünk vissza. Hazautazás Tokajból
bodrogzug-zsaro-er-bodrogzug-vizitura.jpgAki vonattal jött, az Tokajból zuhanyzás után, kényelmesen, intercity-vel tud haza indulni (az átszállás nélküli intercity-vel az út 2 óra 41 perc, elcsíphető a 15:49-es IC, utána van három vonat, aztán ismét intercity 17:49-kor. Az autósok pedig beszállnak a járművekbe (hiszen elhozták Tiszabecsről) és irány haza! Jövőre is várunk!!
A menetrend: www.elvira.hu
A Tokaj - Bp. vonatjegy 4455 Ft, diákigazolvánnyal ebből 50%, a 26 év alattiaknak 33%-os kedvezmény jár.

Tiszatúra + Bodrogzug túradíjak

Egyedi (testre szabott), ill. zártkörű vízitúra
Egyéni igények szerint tervezett vízitúrára vonatkozó ajánlatunkat az útvonal, az időpont, a szállás, étkezés, szolgáltatások, logisztikai és egyéb igények, valamint a létszám alapján adjuk meg. Szívesen biztosítunk minőségi meleg étkezést, tudunk segíteni a szállításban, közlekedésben, kis túlzással: bármiben.

Jelentkezés és fizetés: Jelentkezés a vízitúrára az innen letölthető jelentkezési lap kitöltésével, e-mailen történő visszaküldésével (a tiszatura_vizitura@yahoo.com e-mail címre) és a túradíj utalásával.
Kedvezményezett: MediaComm Kft.
A számlaszám: 12001008-00106900-00100007
A megjegyzés rovatba kérjük a túrára jelentkező nevét, a létszámot, a túra időpontját és a túra helyét beírni. (Pl. Tisza Kálmán, 3 fő, 2018. 07.06-07.14.)