Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


6 napos Túr vízitúra rendelésre bármikor

2014.07.19.-oreg-tur-vizitura-turistvandi-es-kolcse-kozott-1.jpg6 napos álom Túr vízitúra megrendelésre bármikor, igény szerinti távokkal, amelyek "ott helyben" is változtathatóak. A lent olvasható és részletes 6 napos Túr vízitúra programját tekintsd ajánlásnak, semmi sincs kőbe vésve, minden egyeztetés kérdése és olyan Túr kenutúrát kaptok, hogy "hú".
 
 
 
A Túr vízitúra (nevű mese)
2014.07.20.-oreg-tur-vizitura-kolcse-es-sonkad-kozott-1.jpgA Túr frenetikus és biztonságos. A kezdők, a családok, a vízitúra-ínyencek, a gyermekesek, iskolák, osztályok, egyetemi csoportok, baráti körök, az autósok és a háborítatlan természetet szeretők vízitúra-terepe.

A Sebes-Túr gyönyörű, a Régi-Túr (Kis-Túr) az ember előtti időket idézi, az Öreg-Túr pedig sokféle.
 
Néhol olyan, mintha afrikai dzsungelben, néhol, mintha valahol az Amazonas vidéken eveznénk, de leginkább erdők 20140613_oreg-tur-vizitura-7-turistvandi-fele.jpgközött kanyargó és vadregényes. Nincs 6 napotok? Szemezgessetek, válasszatok szakaszt és gyertek mondjuk 3 napra! Ne vacillálj, hajóra fel, csatlakozz a szerencsésekhez.
Gyere vízitúrázni a Túrra! Szállj velünk vízre a Túron és érezd meg egy elmúlt világ élő valóságát, egy békésen kanyargó víz különleges varázsát.
 
 
 

A szállás a Túr vízitúra idjeén
kistur-vendeghaz-2.jpgA vízitúra idején nem kell költöznöd!! A szállás a kenutúra teljes időtartama alatt lehet fix. És természetesen igény szerint sátor vagy vendégházi szoba.
Támaszpontunk a legtöbbször Túristvándi, a külön csoportos vízitúrák esetén vagy Túristvándi vagy Kölcse vagy Sonkád vagy Nagyar vagy Szatmárcseke vagy Tiszabecs. 
Kedvenc helyeink egyikén (hívjuk úgy, hogy "bázis" vagy "támaszpont") mi szívesen foglaljuk nektek a szállást, itt az árak a következők:

Sátor 18 év alatt 1400, 18 fölött év felett 1500 Ft, a vendégszobás szállás díja attól függ, hogy a hatágyas szobában hány fő tartózkodik. Ha 4 fő van a szobában: 2600 Ft/fő.
turistvandi-satrak-02-www.tiszatura-vizitura.eoldal.hu.jpg
A szállást Túristvándiban vagy környékén (természetesen, de hát ez magától értetődő) foglalhatjátok magatok is. 
Túristvándiban és és Túristvándi közelében egészen gazdag a szállásválaszték, az egészen jó, szinte elit, kandallós panziótól az egyszerű, de korrekt turistaszállásokon át a Google segítségével mazsolázhattok a szállásokból.
 
 

Nulladik nap? 
www.tiszatura-vizitura.eoldal.hu-vizitura-oreg-tur-turistvandi-10.jpgMár a vízitúra előtti este is (hívjuk ezt nulladik napnak) be lehet futni, aki a Dunántúlról jön, annak javasoljuk. De nyugodtan meg lehet érkezni az első nap is. Budapestről az út kb. 4-4,5 óra. Délben (12:00-kor) van a gyülekező és az út nagy részét autópályán lehet megtenni. Találkozás Túristvándiban. Hogy hol? Minden résztvevő e-mailben térképet kap! 

 

 

Vándortábor, de szállás szempontból "csillagtúra"

www.tiszatura-vizitura.eoldal.hu-vizitura-oreg-tur-turistvandi-13.jpgVízitúra költözködés nélkül? Igen! Szállás szempontból "csillagtúrázunk", ami azt jelenti, hogy bár mindig máshol, minden nap más és más folyószakaszon vízitúrázunk, a szállás végig "fix". Ugyanazon a helyen (és szálláson) vagyunk. A vízitúrát képzeljétek el úgy, hogy van egy "fix" szállásunk és mindig innen megyünk az aznapi vízre szállás helyére és este ugyanide térünk vissza. A vízitúra idején a kocsikat biztonságban hagyjuk. Napi transzfert biztosítunk a kocsi(k)hoz úgy, hogy reggel minden autó az indulási pontra megy, az utasok kiszállnak, a sofőrök az érkezési pontra mennek, mi pedig az indulási pontra hozzuk/visszük a sofőröket. Ez bonyolultan hangzik, de az eredmény egyszerű, minden áldott a vízitúra végén a kocsidnál vagytok.
 

 

Étkezés a Túr kenutúrán
turistvandi-konyha-01-www.tiszatura-vizitura.eoldal.hu.jpgKét "támaszponton" a saját főzéshez minden feltétel adott, de Túristvándiban (egy harmadik helyen, "sétatávolságban") lehet reggelit és vacsorát rendelni is. Lehet étlapról is rendelni és a mi vendégeinknek kifejezetten baráti áron biztosítanak menüt, étvágygerjesztőnek két példa:
A) Káposztás paszuly füstölt hússal, 3 palacsinta (házi szatmári szilvával).

B) Bográcsgulyás és 3 palacsinta.

 

 

1. napi túra: Sonkád - Kishódos felé - Sonkád (igény szerinti táv); vízitúra a Sebes-Túron
20140721_oreg-tur-vizitura-kishodos-es-sonkad-kozott-1.jpgTalálkozás Túristvándiban 12.00-kor
Beköltözés, hűtőszekrénybe pakolás, gyors ebéd, wc, átöltözés után 13:00-kor indulunk a kocsikkal Sonkádra. 
A szinte állóvízen megtanítunk kenuzni, aztán kalandozunk a Sebes-Túron és a kocsikhoz érkezünk. 

18:00 Elreppent az idő, megtettünk az igények és a fáradtság függvényében X kilométert (akár 26-ot, de lehet, hogy "csak" 10-et, 14-et) és - sajnos -  máris vége az első napnak. Hajómosás után kocsikkal megyünk vissza az "alaptáborba".
19:00 Vacsora önellátó vagy rendelt


  
2. nap: Sonkád - Nagy-bukó felé - Sonkád (igény szerinti táv); vízitúra a Sebes-Túron

tur-buko.jpg09:30 Logisztika, wc, naptejezés után az Új-Túron (más néven Sebes- vagy, ahogy itt mondjuk az "ásott" Túron) kenuzunk, majd a híres és a képen is látható nagy bukóhoz, vagy ahogy mindenki ismeri: a Túr-bukóhoz érkezünk.
A Túr-bukónál relaxáció, ingyen zuhany, a bukótól kb. 150 méterre majomhintás ugrálás, majd irány a Kis-Bukó.
17:30 Érkezés Sonkádra, telekocsi rendszerben vagy transzferrel vagy akár gyalog, vagy éppen bérelt kerékpárral vissza a "bázisra" (Túristvándiba)
18:30 Vacsora önellátó vagy rendelt.

 

 

3. napi Túr kenutúra: Sonkád - Kölcse (11+3 km)
2014.07.18.-oreg-tur-vizitura-turistvandi-korul-kanyarogva.jpg10:30-kor indulunk és újabb örömódában lesz részünk.
14:30 Érkezés Kölcsére. Kölcsén  - ha akarjátok - olyan mennyei ízek várnak majd, hogy az leírhatatlan. A finomságok között néhány "Szatmárikum". Pl. a szatmári szilvalekváros kenyér tejföllel. Ok, elsőre furán hangzik, mi is a hasmenésre gondoltunk, de kipróbáltuk és azóta imádjuk, ama kis helyiségbe bátorító hatása SEMMI. Csak a mennyei íz és a bio hami jó érzése.
Kölcséről aztán vagy telekocsi rendszerben vagy sétálva, vagy stoppal, vagy akár bringával ugrunk "haza" Túristvándiba a "támaszpontra".

 


4. napi vízitúra az Öreg-Túron: Kölcse - Túristvándi (11+3 km)
2014.07.19.-oreg-tur-vizitura-turistvandi-es-kolcse-kozott-2.jpgFelejthetetlen élményben részesít bennünket majd az itt kanyargó Öreg-Túr.
 

 

 

 

 

5. napi kenuzás: Túristvándi kelet - Túristvándi nyugat (4+4+2 km) 

2014.07.18.-oreg-tur-vizitura-turistvandi-korul-3.jpg10:30-kor vízre szállás után indulhat a kenutúra.
Ma játszunk a vízen, versenyeket tartunk.

 
 
 
Úszkálunk, pancsolunk, a 4 nap megtette a hatását, ez egy lazább nap, amikor lassan és nem sokat megyünk, pihizünk és élvezzük a vizet, csodaszép tájakon evezünk.

2014.07.18.-oreg-tur-vizitura-turistvandi-korul-2.jpgVégül Kelet-Túristvándiból átérünk Nyugat-Túristvándiba, ami a vízen hosszú-hosszú, sok kanyargásos evezés, a falun belül ugyanakkor csak alig egy kilométeres séta.

 

 

6 napi vízitúra az Öreg-Túron: Túristvándi - Kömörői-zsilip felé - Túristvándi (Igény szerinti táv)
20140613_161431.jpg10:30-kor indulás
A Nagyar felé vezető részen örömködünk, és ha nincs sok bedőlt fa, akkor a kömörői osztózsilipig jutunk, ha sok a fa, akkor előbb visszafordulunk.
16:00 Érkezés Túristvándiba, hazautazás
.
Köszönjük, hogy jöttetek, a jövő évi viszontlátásig, sziasztok!

 

Igény szerinti Öreg-Túr vízitúra
Egyedi igények szerint tervezett vízitúrára vonatkozó ajánlatunkat az időpont, a szállás, étkezés, kerékpár és egyéb igények, valamint a létszám alapján adjuk meg. Szívesen biztosítunk minőségi étkezést, tudunk segíteni a szállításban, közlekedésben, kis túlzással: bármiben. (+36) 209 342 760 vagy tiszatura_vizitura@yahoo.com

 
 

Jelentkezés az Öreg-Túr vízitúrára:
Jelentkezés az innen letölthető jelentkezési lap kitöltésével, e-mailen történő visszaküldésével (a tiszatura_vizitura@yahoo.com e-mail címre) és a túradíj átutalásával.
Kedvezményezett: MediaComm Kft.
A számlaszám: 12001008-00106900-00100007
A megjegyzés rovatba kérjük a létszámot és vízitúra időpontját beírni. (Pl. 10 fő, 2018. aug. 21-26.)