Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


6 napos Túr + Tisza vízitúrák

20140613_161636.jpgÚj-Túr + Tisza + Régi-Túr + Öreg-Túr vízitúra = 6 nap álomkenuzás megrendelésre bármikor.


 
 
A vízitúra "haladási szempontból" vándortábor, szállás szempontból viszont csillagtúra (!), azaz bár mindig máshol evezünk, a szállás tur-sonkad-utan-szigetkozvizitura.jpgvégig ugyanaz ("fix"). Be is lehet becsatlakozni, és ki is lehet szállni korábban.

A kezdők, a családok, a vízitúra ínyencek, a gyermekesek, iskolák, osztályok, egyetemi csoportok, baráti körök, az autósok és a háborítatlan természetet szeretők kenutúrája.

turistvandi-konyha-01-www.tiszatura-vizitura.eoldal.hu.jpgA Felső-Tisza egyik legszebb szakasza, az ember előtti időket idéző Kis-Túr és a vadregényes Öreg-Túr.
 
Elmondhatatlan. A szállás igény szerint vendégházi szoba vagy sátor. A szállás végig kistur-vendeghaz-2.jpgfix, lehet a "bázisunkon" és lehet egyénileg is foglalni Túristvándiban bárhol.  Minden nap más és más szakaszát járjuk be a víznek. Un. telekocsi rendszerben saját autókkal megyünk ki a vízhez vagy  transzfert biztosítunk.
turistvandi-konyha-02-www.tiszatura-vizitura.eoldal.hu.jpgTámaszpontunk a turnusok esetén Túristvándi, a "külön" vízitúrák esetén pedig vagy Sonkád vagy Kölcse vagy Túristvándi vagy Nagyar.
Tehát még egyszer :) a turnusok esetén Túristvándiban találkozunk, az e-mailben küldött térkép szerinti helyen.

Sátor 18 év alatt 1400, 18 fölött év felett 1500 Ft, a vendégszobás szállás díja attól függ, hogy a hatágyas szobában hány fő tartózkodik. Ha 4 fő van a szobában: 2600 Ft/fő.

 
 

Mikor utazzon? Nulladik nap? Étkezés?
Nem "kötelező", de már a "n
ulladik" nap este tur-turistvandi-kozeleben-2-www.szigetkozvizitura.hu.jpgis be lehet futni. A főleg budapesti vagy külföldön dolgozó és Ferihegyről jövő vendégek megspórolhatják a nulladik napi éjszaka költségét, hiszen az út 90%-át autópályán lehet megtenni. Viszont a Dunántúlról meg célszerű a nulladik napi érkezés, a nulladik napra is lehet kérni vacsorát.
A) Káposztás paszuly füstölt hússal és 3 palacsinta (házi szatmári szilvával) 1000 Ft.

B) Bográcsgulyás és 3 palacsinta 1000 Ft.
De tudtok főzni is, a saját főzés minden feltétele adott, lehet mosogatni, van kellő hűtőszekrény kapacitás. 

1. nap: Vízitúra Túristvándi-Kölcse (11 km)

turistvandi-vizimalom.jpgTalálkozás a "bázison" 12:00-kor, logisztika, ebéd, naptejezés, készülődés után evezéstanulás és vízre szállás 13:30-kor.
17:30 Érkezés Kölcsére, a hajók biztonságba helyezése után "haza Túristvándiba". Vacsora főzhető helyben (minden feltétel adott hozzá) és rendelhető is.
Szabad program: a Túristvándi-vízimalom megtekintése

 
 
  
2. nap: Kölcse-Sonkád (11 km)

2014.07.20.-oreg-tur-vizitura-kolcse-es-sonkad-kozott-1.jpg09:30 Logisztika, wc, naptejezés után 10:30-kor vízre szállás. 
14:30 Érkezés Sonkádra, visszafelé menetben Kölcsén, opcionálisan ebéd rendelhető (bográcsgulyás Ili módra gazdagon, házi zöldségekkel, szatmári fonott kalács szilvalekvárral 1390 Ft).
18:30 Vacsora önellátó vagy rendelt.

 

3. nap: Sonkád -Szatmárcseke (14 km)

tur-buko.jpg08:30 Logisztika, wc, naptejezés után 9:30-kor vízre szállás és kezdődik a móka. Az Öreg-Túrról átnyergelünk át a Sebes-Túrra és azon "vágtatunk", majd a nagy bukóhoz, vagy ahogy mindenki ismeri: a Túr-bukóhoz érkezünk.
tisza-vizitura-tiszatura-www.tisza-vizitura.eoldal.hu.jpgItt relaxáció, opcionális meleg étel és majomhintás ugrálás után az utolsó 4 km-en immár a Tiszán evezünk. 
A Tiszán a vízitúra közben még egy (bal parti, hogy ne sértsük meg Ukrajna "területi integritását") hívogató fövenyen megállunk, focizunk, röpizünk, homokvárat építünk, alszunk, napozunk - ki mit.
szatmarcseke-temeto-csonakos-fejfak-tisza-vizitura-3-www.tiszatura-vizitura.eoldal.hu.jpg17:30 Érkezés Szatmárcsekére, opcionálisan a híres temető megtekintése után telekocsi rendszerben vagy transzferrel vissza a "bázisra".
18:30 Vacsora önellátó vagy rendelt.4. napi kenuzás: Szatmárcseke-Nagyar (14 km) 

20130730_152618.jpg09:30 Napi tájékoztató, 10:30-kor vízre szállás után indulhat a kenutúra. A Felső-Tisza nyugalmas tájain evezünk, majd egy átemelés vár ránk és onnan a Régi (Petőfi szavaival a Kis-) Túron lapátolgatunk. 
A szatmárcsekei kempinggel szembeni kb. 200 méteres szakaszt leszámítva a Tiszán immár végig magyar területen vagyunk, így kiköthetünk mindkét oldalon. 

oreg-tur-vizitura-www.tiszatura-vizitura.eoldal.hu-nagyar-lubi-rozarium-1.jpgKora délután érkezünk a Tiszáról a Kis-Túrra "átnyergelve" Nagyarba. Megnézzük Nagyarban a rozáriumot (rózsakertet), majd beszállás a reggel már a célba hozott kocsikba és vissza a támaszpontra. 

 


5. nap: Nagyar - Túristvándi (20 km)
20130731_191917_1.jpgTelekocsi rendszerben irány Nagyar, naptejezés, wc, popsivédők felragasztása, majd 9:00-kor indulás.
Ez a szakasz néha kicsit tréfás is tud lenni, ha sok bedőlt fát kell kerülgetni, akkor - mint a kép is mutatja - nem garantált a "steril" érkezés. De nagyon tuti a vízitúra! Érkezéskor hősként ünnepled majd magad.

oreg-tur--tiszatura--vizitura-www.tiszatura-vizitura.eoldal.hu-www.vizitura.org-oreg-tur-15.jpg17:30 Érkezés Túristvándi "alá"
18:00 Peca, sütés-főzés, strandolás, falunézés, séta, játék - kinek mi.

19:00 Vacsora önellátó vagy rendelt. (Egész bőséges és kellemes menü 1000 Ft-ért vagy a la carte étkezés "budapesti árakon")

 
 

6. nap: Túristvándi nyugat - Túristvándi kelet
2014.07.18.-oreg-tur-vizitura-turistvandi-korul-2.jpg"Hajnali" 9:00 órakor indulunk, Túristvándi körül kanyargunk egy egészen káprázatos Túr-szakaszon.
A hazautazások miatt délben vége a napnak, opcionálisan búcsú ebéd, majd ebéd után hazautazás (vagy kinek mi).

 
 
Igény szerinti Túr vízitúra
tur-turistvandi-kozeleben-www.szigetkozvizitura.hu.jpg6 napos vízitúrára
vonatkozó ajánlatunkat az útvonal/táv, az időpont, a szállás, étkezés igények, ill. a létszám alapján adjuk meg. Szívesen biztosítunk étkezést, tudunk segíteni a közlekedésben, kis túlzással: bármiben. (+36) 209 342 760 vagy tiszatura_vizitura@yahoo.com

 
 

Jelentkezés és fizetés:
Jelentkezés a vízitúrára az innen letölthető jelentkezési lap kitöltésével, e-mailen történő visszaküldésével (a tiszatura_vizitura@yahoo.com e-mail címre) és a vízitúra díjának átutalásával.
Kedvezményezett: MediaComm Kft.
A számlaszám: 12001008-00106900-00100007
A megjegyzéshez kérjük a vízitúrán résztvevők létszámát és a vízitúra időpontját beírni. (Pl. 10 fő, 2018. 07. 21-26. )