Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


5 napos Tisza+Túr vízitúrák hétfőnként

20140613_161636.jpgÚj-Túr + Tisza + Régi-Túr + Öreg-Túr vízitúra = 5 nap álomkenuzás.
 

Minden hétfőn turnus, ill. megrendelésre ugyanez a vízitúra bármikor!
A szállás igény szerint sátor vagy vendégház.

 
 
A vízitúra "haladási szempontból" vándortábor, szállás szempontból viszont csillagtúra (!), azaz bár mindig máshol evezünk, a szállás tur-sonkad-utan-szigetkozvizitura.jpgvégig ugyanaz ("fix").

A kezdők, a családok, a vízitúra ínyencek, a gyermekesek, iskolák, osztályok, egyetemi csoportok, baráti körök, az autósok és a háborítatlan természetet szeretők kenutúrája.

turistvandi-konyha-01-www.tiszatura-vizitura.eoldal.hu.jpgA Felső-Tisza egyik legszebb szakasza, az ember előtti időket idéző Kis-Túr és a vadregényes Öreg-Túr.
 
Elmondhatatlan.
A szállás igény szerint vendégházi szoba vagy sátor. A szállás végig kistur-vendeghaz-2.jpgfix, lehet a "bázisunkon" és lehet egyénileg is foglalni Túristvándiban bárhol.  Minden nap más és más szakaszát járjuk be a víznek.
Ún. telekocsi rendszerben saját autókkal megyünk ki a vízhez vagy autóbusz-jegy árban transzfert biztosítunk.

turistvandi-konyha-02-www.tiszatura-vizitura.eoldal.hu.jpgTámaszpontunk a turnusok esetén Túristvándi, a "külön" vízitúrák esetén pedig vagy Sonkád vagy Kölcse vagy Túristvándi vagy Nagyar.
Tehát még egyszer :) a turnusok esetén Túristvándiban találkozunk, az e-mailben küldött térkép szerinti helyen, természetesen a szállás egyénileg is foglalható, de kempinget is szívesen választunk nektek attól függően, hogy mik az igényeitek.

A sátor díja 1400-1500 Ft, a vendégszobás szállás díja attól függ, hogy a hat vagy hétágyas szobában hány fő tartózkodik. Ha 4 fő van a szobában: 2600 Ft/fő.

 
 

Mikor utazzon? Nulladik nap? Étkezés?
Nem "kötelező", de már a "n
ulladik" nap este tur-turistvandi-kozeleben-2-www.szigetkozvizitura.hu.jpgis be lehet futni, amiért a főleg budapesti vagy külföldön dolgozó és Ferihegyről jövő vendégek megspórolhatják a nulladik napi éjszaka költségét az az, hogy az út 90%-át autópályán lehet megtenni. 
A nulladik napra is lehet kérni vacsorát.
A) Káposztás paszuly füstölt hússal és 3 palacsinta (házi szatmári szilvával) 1000 Ft.

B) Bográcsgulyás és 3 palacsinta 1000 Ft.
C) Rántott csirkemell, sült krumpli, kecsap (milyen szép így magyarosan írva)
De ha akartok, tudtok főzni is, a saját főzés minden feltétele adott, lehet mosogatni, van kellő hűtőszekrény kapacitás.

 

1. nap: Vízitúra Túristvándi-Kölcse (11 km)

turistvandi-vizimalom.jpgTalálkozás a "bázison" 13:00-kor, logisztika, ebéd, naptejezés, készülődés után evezéstanulás és vízre szállás 14:00-kor.
17:30 Érkezés Kölcsére, a hajók biztonságba helyezése után "haza Túristvándiba". Vacsora főzhető helyben vagy rendelhető is.
Szabad program: a Túristvándi-vízimalom megtekintése

 
 
  
2. nap: Kölcse-Szatmárcseke (27 km)

tur-buko.jpgElőször is ne aggódj a távolság miatt, azért indulunk viszonylag korán, hogy a távot kellemesen el tudjuk osztani, plusz a nap során sokszor megállunk pihenni és mind a Sebes-Túron, mind a Tiszán, ha nem is nagyon sokat, de besegít a sodrás.
08:30 Logisztika, wc, naptejezés után 9:30-kor vízre szállás és kezdődik a "három folyó túra". Az Öreg-Túrról Sonkádon 13 órakor átnyergelünk át a Sebes-Túrra, majd a képen is látható nagy bukóhoz, vagy ahogy mindenki ismeri: a Túr-bukóhoz érkezünk.
Itt relaxáció, opcionális meleg étel és majomhintás ugrálás után az utolsó 4 km-en immár a Tiszán evezünk. 

szatmarcseke-temeto-csonakos-fejfak-tisza-vizitura-3-www.tiszatura-vizitura.eoldal.hu.jpgA Tiszán a vízitúra közben még egy hívogató fövenyen megállunk, focizunk, homokvárat építünk, alszunk, napozunk - ki mit.
17:30 Érkezés Szatmárcsekére, opcionálisan a híres temető megtekintése. Majd telekocsi rendszerben vagy transzferrel vissza a "bázisra".
18:30 Vacsora önellátó vagy rendelt.3. napi kenuzás: Szatmárcseke-Nagyar (14 km) 

20130730_152618.jpg09:30 Napi tájékoztató, 10:30-kor vízre szállás után indulhat a kenutúra. A Felső-Tisza nyugalmas tájain evezünk, majd egy átemelés vár ránk és onnan a Régi (Petőfi szavaival a Kis-) Túron lapátolgatunk. 
A szatmárcsekei kempinggel szembeni kb. 200 méteres szakaszt leszámítva a Tiszán immár végig magyar területen vagyunk, így kiköthetünk mindkét oldalon. 

oreg-tur-vizitura-www.tiszatura-vizitura.eoldal.hu-nagyar-lubi-rozarium-1.jpgKora délután érkezünk a Tiszáról a Kis-Túrra "átnyergelve" Nagyarba. Megnézzük Nagyarban a rozáriumot (rózsakertet), majd beszállás a reggel már a célba hozott kocsikba és vissza a támaszpontra. 

 


4. nap: Nagyar - Túristvándi (20 km)
20130731_191917_1.jpgTelekocsi rendszerben irány Nagyar, naptejezés, wc, popsivédők felragasztása, majd 9:00-kor indulás.
Ez a szakasz néha tréfás is tud lenni, ha sok bedőlt fát kell kerülgetni, akkor - mint a kép is mutatja - nem garantált a "steril" érkezés. De nagyon tuti a vízitúra! Érkezéskor hősként ünnepled majd magad.

oreg-tur--tiszatura--vizitura-www.tiszatura-vizitura.eoldal.hu-www.vizitura.org-oreg-tur-15.jpg17:30 Érkezés Túristvándi "alá"
18:00 Peca, sütés-főzés, strandolás, falunézés, séta, játék - kinek mi.

19:00 Vacsora önellátó vagy rendelt. (Egész bőséges és kellemes menü 1000 Ft-ért vagy a la carte étkezés "budapesti árakon")

 
 

5. nap: Túristvándi nyugat - Túristvándi kelet
2014.07.18.-oreg-tur-vizitura-turistvandi-korul-2.jpg"Hajnali" 9:00 órakor indulunk, Túristvándi körül kanyargunk egy egészen káprázatos Túr-szakaszon.
A hazautazások miatt délben vége a napnak, opcionálisan búcsú ebéd, majd ebéd után hazautazás (vagy kinek mi).

 
Öreg-Túr vízitúra túradíjak

Igény szerinti vízitúra
tur-turistvandi-kozeleben-www.szigetkozvizitura.hu.jpgEgyedi vízitúrára vonatkozó ajánlatunkat a csoport igényei (útvonal/táv, az időpont, a szállás, étkezés, szolgáltatások, logisztika) valamint a létszám alapján adjuk meg. Szívesen biztosítunk étkezést, tudunk segíteni a közlekedésben, kis túlzással: bármiben. (+36) 209 342 760 vagy tiszatura_vizitura@yahoo.com

 

Jelentkezés és fizetés:
Jelentkezés a vízitúrára az innen letölthető jelentkezési lap kitöltésével, e-mailen történő visszaküldésével (a tiszatura_vizitura@yahoo.com e-mail címre) és a vízitúra díjának átutalásával.
Kedvezményezett: MediaComm Kft.
A számlaszám: 12001008-00106900-00100007
A megjegyzéshez kérjük névvel és irányítószámmal a számlázási címet, a résztvevők létszámát, a vízitúra időpontját és helyét beírni.