Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


4 napos Tisza+Túr kenutúra rendelésre

2014.07.19.-oreg-tur-vizitura-turistvandi-es-kolcse-kozott-1.jpg4 napos Tisza + Túr vízitúra rendelésre csütörtöktől vasárnapig. 2 nap Felső-Tisza + 1 nap Kis-Túr + 1 nap Öreg-Túr. Kisebb gyerekekkel is nyugodtan!!!

A kezdőknek evezéstanítás.
A szállás: igény szerint, sátor vagy vendégszoba!
Konyha: príma főzési lehetőség, elégséges hűtőszekrény kapacitás. 
Étkezés: Önellátó túra vagy minden nap vacsora!

Nulladik nap: A vízitúra csütörtökön indul, de javasolt már szerda este befutni. Mindez részletesen:
 
 
Csillagtúra
20140613_162121.jpgA szállás szempontjából "csillagtúrázunk", de a folyón vándortáborozunk :). Ez mit jelent? A végig "fix" támaszponton van a sátor, ill. a vendégszoba, miközben minden nap más és más szakaszát járjuk be a víznek, még pedig úgy, hogy minden nap az előző napi érkezési ponttól folytatjuk az utat. A lényeg: nem kell a költözködésekkel bajlódni.
 
 

Autóval és vonattal is! Mikor jöjjön?
vizitura-oreg-tur-a-turistvandi-kozeleben-2-www.tiszatura-vizitura.eoldal.hu-www.vizitura.org.jpgTámaszpontunk - ezen vízitúra esetén - Túristvándi.
Mindenkinek e-mailen térképet küldünk. Találkozás a térképen bejelölt helyen. Meg lehet érkezni a vízitúra előtti - nevezzük így - nulladik napon, amikor még nem szállunk vízre, de a nulladikról első napra virradó éjszaka szállásköltsége meg is spórolható, mivel ha a Dunántúlról nem is, de Budapestről még aznap is be lehet futni. (Az utazás Bp-ről kb. 4 óra).


 
A szállás
kistur-vendeghaz-2.jpgA szállás igény szerint sátor vagy vendégházi szoba.
Támaszpontunk az esetek többségében Túristvándi, bizonyos esetekben Kölcse.
A "bázison" foglaljuk nektek a szállást, itt az árak a következők:
www.tiszatura-vizitura.eoldal.hu-vizitura-oreg-tur-turistvandi-13.jpgSátor 18 év alatt 1400, 18 fölött év felett 1500 Ft, a vendégszobás szállás díja attól függ, hogy a hatágyas szobában hány fő tartózkodik. Ha 4 fő van a szobában: 2600 Ft/fő.
 
turistvandi-satrak-02-www.tiszatura-vizitura.eoldal.hu.jpgTermészetesen bárhol magatok is foglalhattok szállást (de hát ez magától értetődő).
Túristvándiban és Kölcsén a kifejezetten jó kandallós panziótól az egyszerű, de korrekt turistaszállásokon át a Google vagy a szallas.hu portál, egyszóval az internet segítségével kedvetekre és bőséggel mazsolázhattok a szállásokból, csak kezdjétek el a www.tiszatura-vizitura.eoldal.hu-vizitura-oreg-tur-turistvandi-14.jpgkeresést időben, nehogy azon "ússzon el a vízitúra", hogy nincs hol aludni.
 
 
 

Étkezés
turistvandi-konyha-01-www.tiszatura-vizitura.eoldal.hu.jpgA "támaszponton" a saját főzéshez minden feltétel adott, de Túristvándiban (egy másik helyen, "sétatávolságban") lehet reggelit és vacsorát is rendelni. Lehet étlapról is rendelni, ill. a mi vendégeinknek egész baráti áron biztosítanak www.tiszatura-vizitura.eoldal.hu-vizitura-oreg-tur-turistvandi-12.jpgmenüt, étvágygerjesztőnek két példa:
A) Káposztás paszuly füstölt hússal, 3 palacsinta (házi szatmári szilvával) 1000 Ft.

B) Bográcsgulyás és 3 palacsinta 1000 Ft.

 

 

1. nap: Tiszabecs - Szatmárcseke (25 km)
tisza-tura-day-1-uzsonna-piheno.jpgAki nem jött meg a nulladik napon, azokkal találkozás csütörtökön 10:59-kor Túristvándiban, (e-mailben térképet, GPS-koordinát küldünk). Hűtőszekrényekbe pakolás.
Autókkal átgurulunk Szatmárcsekére, a kocsikat Szatmárcsekén hagyjuk, Szatmárcsekéről Volán busszal megyünk „fel” Tiszabecsre.
Itt a kormányzás tanulása, gyakorlás, rövid ebédszünet, toalett után vízre szállás. A folyó közepétől balra evezünk, a vis major esetét kivéve nem kötünk ki az ukrán oldalon (a Tisza ezen a szakaszon határfolyó). Sőt, itt a folyó még folyik is, a festői tájon a 24-25 km sajnos gyorsan elfogy. 
Hosszabb, "uzsonnás" pihenőt Tiszacsécse magasságában, durván a táv felénél tartunk, és lesz egy másik hosszabb pihenőnk a cél előtt 4.5 km-rel a Túr-bukónál, itt ömlik a Sebes-Túr a Tiszába. Javasoljuk a fürdőzéshez a neoprén cipőt vagy bármilyen tornacipőt, aminek a talpa nem csúszik.

17:30 Érkezés Szatmárcsekére. Beszállás a már Szatmárcsekén lévő autókba és visszagurulunk Túristvándiba.
19:30 Vacsora önellátó vagy rendelhető menü: káposztás bab, füstölt hússal, 3 szatmári szilvás palacsinta 1000 Ft.

 

 

2. napi vízitúra: Szatmárcseke-Nagyar (14 km)
szatmarcseke-temeto-csonakos-fejfak-tisza-vizitura.jpgA Felső-Tisza vidékének csodaszép táján evezgetünk.
A vízitúra során a Tiszán indulunk Szatmárcsekéről és Nagyarba megyünk úgy, hogy Tivadar előtt egy átemeléssel átnyergelünk a Régi- (Kis-) Túrra és Nagyarban ér véget a vízitúra.
A nap logisztikája: kocsikkal ugrunk át Szatmárcsekére, a sofőrök kiteszik az utasokat, a vezetők az autókat Nagyarba viszik, a sofőröket a túravezető visszahozza Szatmárcsekére a vízre szállás helyére.

oreg-tur-vizitura-www.tiszatura-vizitura.eoldal.hu-nagyar-lubi-rozarium-1.jpgA vízitúra végén Nagyarban mindenki a reggel biztonságban hagyott autójához érkezik, beszállás a kocsikba, de mielőtt haza indulnánk, Nagyarban megnézzük a kastély parkjában a rozáriumot, majd Túristvándi felé visszamenetben Szatmárcsekén a temetőt, a különleges "csónakos" fejfákat.
Vacsora: önellátó vagy rendelt vagy a la carte.


 

3. napi vízitúra: Nagyar - Túristvándi (20 km)

20140613_161431.jpgLogisztika és reggeli után (Nagyarban lehet szalonnás tojás reggelit kérni) "hajnali" :) 9:00-kor indulás.
Pihenő a kömörői osztózsilipnél, úszkálás, majd jó sok kanyar és a mederbe dőlt fa kerülgetése után 18:00-kor érkezés Túristvándiba. Igen, ez a nap "hosszabbacska", azért is indulunk "korán", hogy szépen el lehessen osztani a terhelést, lehessenek pihenők, ne legyen a nap fárasztó.
 
 
 
4. napi vízitúra: Túristvándi körül  
2014.07.18.-oreg-tur-vizitura-turistvandi-korul-2.jpg10:30-kor vízre szállás után indulhat a kenutúra.
Ma játszunk a vízen, versenyeket tartunk.
Úszkálunk, pancsolunk, mivel az előző nap megtette a hatását, jól jön egy lazább nap, amikor lassan és nem sokat megyünk, pihizünk és élvezzük a vizet, csodaszép tájakon evezünk.
Végül Túristvándiból átérünk Túristvándiba :). Igen, nem tévedés, a falut fogjuk számtalan kanyarral körbeevezni, ugyanakkor ami a vízen hosszú-hosszú kacskaringó, az   a falun belül bő egy kilométeres séta. 

 
Köszönjük, hogy jöttetek, a jövő évi viszontlátásig, sziasztok!
 
 

Egyedi (testre szabott) vízitúra
Külön igény szerint tervezett vízitúrára vonatkozó ajánlatunkat legalább 4 fős csoportnak az útvonal, az időpont, a szállás, étkezés és egyéb igények, valamint a létszám alapján adjuk meg. (+36) 209 342 760 vagy tiszatura_vizitura@yahoo.com

 

 


Jelentkezés és fizetés: Jelentkezés a vízitúrára az innen letölthető jelentkezési lap kitöltésével, e-mailen történő visszaküldésével (a tiszatura_vizitura@yahoo.com e-mail címre) és a túradíj utalásával.
vizitura-tisza-a-komp-vasarosnameny-utan-a-tiszan.jpgKedvezményezett: MediaComm Kft.
A számlaszám: 12001008-00106900-00100007
A megjegyzés rovatba kérjük a kenutúrára jelentkező nevét és címét (irányítószámmal!), a létszámot és a vízitúra időpontját beírni. (Pl. Tisza Kálmán, 4485 Nagyhalász, Arany János u. 11.
3 fő, 2016. 08. 25-28.)