Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


3 napos Túr + Tisza vízitúrák rendelésre bármikor

20150705_114256tur-vizitura-tisza-kenutura-1-.jpg3 napos, 1 nap Tisza + 2 nap Túr
szakaszokból álló
vízitúra külön rendelésre bármikor!

 

 

A Tisza és a Túr családi vízitúráknak ideális
A
Túr izgalmas és közben maximálisan biztonságos. Egyszerre a kezdők és a vízitúra-ínyencek kedvence. 2014.07.18.-oreg-tur-vizitura-turistvandi-korul-2.jpgA Tisza nyugis és szép.  Mindenki elkezdte valamikor, az először vízitúrázókat szeretettel várjuk, megtanítunk kenuzni! Egészen pinduri lurkókkal is nyugodtan! A gyermekesek mellett optimális vízitúra-terep iskoláknak, osztályoknak, egyetemi csoportoknak, baráti köröknek is, ráadásul lehet jönni autóval és tömegközlekedéssel is.

 

 
Vízitúra költözködés nélkül
20140613_162121.jpgSzállás szempontból - hangsúlyozottan csak szállás szempontból - "csillagtúrázunk", ami azt jelenti, hogy bár minden nap más folyószakaszon vízitúrázunk, a szállás végig "fix". Minden nap az előző napi érkezési ponttól folytatjuk az utat. A legegyszerűbben a lényeg: mindig máshol evezünk, de nem kell a költözni. . Ezen "fix" szállásról megyünk ki telekocsi rendszerben az aznapi vízre szállás helyére és este a fix "bázisra" térünk vissza. Napi transzfert is biztosítunk (1490 Ft/alkalom/sofőr) a kocsi(k)hoz úgy, hogy minden autó a vízre szállási pontra megy, az utasok kiszállnak, a sofőrök az érkezési pontra mennek, mi pedig az indulási pontra hozzuk vissza a sofőröket.  
A szállás
www.tiszatura-vizitura.eoldal.hu-vizitura-oreg-tur-turistvandi-13.jpgA szállás igény szerint sátor vagy vendégházi szoba.
Támaszpontunk Túristvándi, azon belül két hely valamelyike annak függvényében, hogy melyik hosszú hétvégén van a vízitúra. Az éppeni "támaszponton" mi szívesen foglaljuk nektek a szállást. Sátor 18 év alatt 1400, 18 fölött év felett 1500 Ft, a vendégszobás szállás díja attól függ, hogy a hatágyas szobában hány fő tartózkodik. Ha 4 fő van a szobában: 2600 Ft/fő.
A szállást (de hát ez magától értetődő) foglalhatjátok magatok is.
 
turistvandi-satrak-02-www.tiszatura-vizitura.eoldal.hu.jpg
Túristvándiban és környékén nem rossz a  szállásválaszték, a szinte elit, kandallós panziótól az egyszerű, de korrekt turistaszállásokon át a Google segítségével kedvetekre és bőséggel mazsolázhattok a szállásokból, csak kezdjétek el a keresést időben, nehogy azon "ússzon el a vízitúra", hogy nincs hol aludni.
Ez nem vonatkozik a sátras szállásokra, abból mindig van elég hely.
 
 

Étkezés
turistvandi-konyha-01-www.tiszatura-vizitura.eoldal.hu.jpgÉtkezés: a "támaszpontokon" vagy a saját főzéshez adott minden feltétel, vagy lehet reggelit és vacsorát rendelni is. Lehet étlapról is rendelni,  a mi vendégeinknek kedvezményes áron biztosítanak néhány fogást: 
A) Káposztás paszuly füstölt hússal, 3 palacsinta (házi szatmári szilvával) .
B) Bográcsgulyás és 3 palacsinta.
C) Rántott hús és sült krumpli ketchuppal plusz 3 palacsinta.
D) Töltött káposzta plusz palacsinta. 

 

 

 

1. nap: Tiszabecs - Szatmárcseke (25 km)
tisza-tura-www.tiszatura-vizitura.eoldal.hu--a-tisza-szatmarcsekenel.jpgAz út nagy részét autópályán lehet megtenni. A találkozás helyéről minden résztvevő e-mailben térképet, címet, GPS-koordinátát kap! Találkozás 10-kor Túristvándiban, (e-mailben térképet, GPS-koordinát küldünk). Az autópálya már majdnem Vásárosnaményig tart, de nektek Mátészalka irányában le kell térni a sztrádáról. Az egyik útvonaltervező szoftver szerint az út 323 km és  Bp-től és 3 óra 21 perc. Bp. csak példa, de talán releváns, mivel a vendégek többsége budapesti vagy külföldön dolgozó magyar, aki Ferihegyről jön. Szerintünk a Bp-Tiszabecs táv autóval 4-5 óra az átlagembernek, aki szabálykövető, megáll útközben, dinnyét, barackot vesz, tankol, mosdóba megy stb. 
img_vizitura-kenutura.jpgAz érkezést követően bemutatkozás, gyors "előorientáció", hűtőszekrényekbe pakolás.
Autókkal átgurulunk a 7 km-re lévő Szatmárcsekére.
A kocsikat Szatmárcsekén hagyjuk, Szatmárcsekéről  busszal megyünk „fel” Tiszabecsre.

Készüljetek alkoholmentes innivalóval és szendviccsel, törölközővel, fenék alá párnákkal a kenu üléseire és a lábat stabilan tartó lábbelivel, pl. hátul is pántos szandállal, "vízicipővel".
Tiszabecsen következik a kormányzás tanulása, gyakorlás, rövid ebédszünet, toalett után vízre szállás. Főleg a folyó közepétől balra evezünk, a vis major esetét kivéve nem kötünk ki az ukrán oldalon.
A folyó itt még folyik, a festői tájon a 24-25 km sajnos gyorsan elfogy. 

20150702_153322-1-.jpgHosszabb, "uzsonnás" pihenőt Tiszacsécse magasságában, a képen látható fövenyen tartunk, és lesz egy másik hosszabb pihenőnk a cél előtt a Túr-bukónál, ahol a Sebes-Túr ömlik (bukik) a Tiszába.
A Túr-bukó után a Tisza alacsony vízállás esetén figyelmet igényel,
a mederben derekas méretű sziklák vannak, szigorúan a túravezető mögött, három "hajónyi" (kb. 15 méter) helykihagyással, libasorban kell haladni.

17:30 Érkezés Szatmárcsekére. Aki nem a fix szállást választotta, annak a sátras szállást már foglaltuk itt a parti kempingben, aki vendégszobát akart kivenni Szatmárcsekén, az a szállására kocsikázik.
A sátra szállás díját helyben kell fizetni Tóth Józsefnél 800 Ft/fő. Semmilyen más díj nincs. Akiknek Túristvándiban a bázison van a sátras vagy vendégszobás "fix" szállásuk, azokkal a már Szatmárcsekén lévő autókkal visszagurulunk Túristvándiba.
19:30 Vacsora önellátó vagy rendelhető menü

 

 

 
2. napi Túr-kenutúra: Sonkád - Kölcse (11+3 km)
 
oreg-tur-vizitura-a-tur-sonkad-utan-www.tiszatura-vizitura.eoldal.hu.jpg
11:00 Logisztika, wc, naptejezés, napi szentbeszéd (tájékoztató) után
11:45-kor indulunk és újabb örömódában lesz részünk.
15:45 Érkezés Kölcsére. Kölcsén  - ha akarjátok -  mennyei uzsonna vár majd, pl. a szatmári szilvalekváros kenyér tejföllel. Ok, elsőre furán hangzik, mi is a arra
gondoltunk, de kipróbáltuk, és azóta imádjuk. Ama kis helyiségbe bátorító hatása SEMMI. Csak a mennyei íz és a bio hami jó érzése.
Kölcséről a már ide telepített kocsikkal ugrunk "haza" Túristvándiba a "támaszpontra".

 


3. napi vízitúra: Kölcse - Túristvándi (11+3 km)
turistvandi-vizimalom-turistvandi-kozeleben-2-www.tiszatura-vizitura.eoldal.hu-www.vizitura.org.jpg08:00 Logisztika, wc, naptejezés után szinte szokás szerint 09:00-kor indulunk. a sok legszebb közül az egyik legszebb szakaszon :).
13:00 Érkezés Túristvándiba, hajómosás után
hazautazás vagy opcionálisan ebéd Túristvándiban.
Köszönjük, hogy jöttetek, a jövő évi viszontlátásig, sziasztok!


  
Túr + Tisza vízitúra túradíjak

 

 


Igény szerinti Tisza + Öreg-Túr vízitúra
tisza-tura-day-1-uzsonna-piheno.jpgEgyéni igények szerint tervezett vízitúrára vonatkozó ajánlatunkat az időpont, a szállás, étkezés igények, valamint a létszám alapján adjuk meg. Szívesen biztosítunk étkezést, tudunk segíteni a szállításban, közlekedésben, kis túlzással: bármiben. 
(+36) 209 342 760 vagy tiszatura_vizitura@yahoo.com

 

 

Jelentkezés a Tisza+Túr evezésre és fizetés:
Jelentkezés a vízitúrára a jelentkezési lap kitöltés utáni visszaküldésével (a tiszatura_vizitura@yahoo.com e-mail címre) és a túradíj utalásával.
Kedvezményezett: MediaComm Kft.
A számlaszám: 12001008-00106900-00100007
A megjegyzés rovatba kérjük a számlázási címet (irányítószámmal), a vízitúra időpontját és helyét beírni. (Pl. 2083 Solymár, Orom u. 2., 07. 8-10., Túr)