Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


6 napos Tiszatúra (minden vasárnaptól péntekig)

www.vizitura.org-vizitura-gyerkocosen.jpgTiszatúra minden vasárnap délutántól péntekig.
Vízitúra a Tiszán autósoknak is, 6 nap. Kezdőknek evezéstanítás, a szállás igény szerint lehet minden megállóhelyen sátor vagy vendégszoba! Ezt a Tisza-túrát bárki végig tudja evezni. A vándortáborozó vízitúra során lehetsz önellátó és félpanziós ellátás is rendelhető. Ezt a vízitúrát nem csak a vonattal jövőknek, hanem az autósoknak is javasoljuk! A "nulladik" vagy az első napon érdemes menni?  
A "nulladik" napi érkezést javasoljuk. Kérjük, hogy Kölcsére, az e-mailen kapott térkép szerinti vendégház és kempingbe jöjjön/gyere. Az első evezős napon, (ezen túra esetén vasárnap) innen közösen megyünk ki Szatmárcsekére a
vízre szállás helyére, mégpedig vagy buszjegy árban transzfert biztosítunk vagy telekocsi rendszerben ugrunk ki a Tisza-partra.


Evezés vasárnap: Szatmárcseke-Tivadar (15  km)
vizitura-tisza-a-komp-vasarosnameny-utan-a-tiszan.jpg09:00 Logisztika
10:30 Napi tájékoztató, wc, naptejezés után vízre szállás, majd indulhat a kenutúra.
A Felső-Tisza vidékének csodaszép táján evezgetünk, egy-két szakasz a mesés Szigetközt közelíti. A szatmárcsekei kempinggel szembeni kb. 200 méteres Tisza-szakaszt leszámítva a nap során végig magyar területen evezgetünk, így kiköthetünk mindkét oldalon. 
13:30 Pihi, ebéd

Tivadar előtt egy kis átemelés után a Tiszáról beevezünk a Kis-Túrba Nagyar és a Petőfi-fa irányába (ahol megírta a Tisza c. versét). Elképesztő lesz.

16:30 Érkezés Tivadarba. Fontos. A nap során "technikai" szüneteket gyakran tartunk, senki nem fog bepisilni.
Szállás igény szerint. Lehet sátorozni a kempingben, lehet kivenni vendégszobát (Tivadarral szemben a Tisza másik oldalán Kisaron), lehet szabadon táborozni. Ki melyiket kéri. A vadkempinget magadnak kell intézned :)), de arra kérünk, hogy szemetet NE hagyj sehol, bár ez "alap". Vacsora: kérhetsz bogrács vacsit vagy itt van minden, ami szem-szájnak ingere. A giroszosoktól, lángostól, palacsintásokon és pizzériákon át mindenféle éttermek, büfék tömege. Zöldségest is találunk.

 
Vízitúra hétfőn: Tivadar-Vásárosnamény (20 km) 
tiszatura-tisza-es-tur-talalkozasa-vasarosnameny-folott-uj.jpgDélelőtt szabad program. Pl. az a sokat reklamált alvás, strandolás vagy bármilyen sport, akár horgászat. Ebéd után szállunk vízre, és hétfőn Gergelyiugornyáig megyünk. Gergelyiugornya meg Vásárosnamény sokakat megtréfál. Ugyanazt jelenti, mivel Vásárosnamény van a Tisza bal partján és Gergelyiugornya vele szemben a jobb parton. Tisza-túránk ezen távja elég rövid ahhoz, hogy bőségese elég kora délután indulni, így is kényelmesen leérünk és a napi túratávot kiélvezzük. Vásárosnaményban minden létező bolthálózat megtalálható, itt érdemes vagy érkezés után vagy kedd reggel bevásárolni. Gergelyiugornyánál a szállás lehet bulis helyen, ill. a zajforrásoktól távolabb azoknak, akik a hajnalig nem éppen szolídan hangerővel suttogó diszkók ütemes duruzsolása helyett aludni is akarnak. Kinek melyik. 
15:45 Érkezés Gergelyiugornyára (Vásárosnaményba) 
19:00 Vacsora önellátó vagy rendelt bográcsétel velünk. 
 

Tiszatúra kedden: Vásárosnamény - Tiszamogyorós (34 km) 
tisza-tura-www.tiszatura-vizitura.eoldal.hu-beeveztunk-a-krasznara.jpgTisztes távot megyünk, de nyugi, nem fogunk megszakadni, ha meghúznánk, 4 óra alatt is megcsinálnánk, de nekünk ott az egész nap. A napi szentbeszéd után indulás 10:30-kor. Közvetlen Vásárosnamény után egy szép szakasz kedvéért egy kicsit - max. 1 kilométert - bekalandozunk a Krasznára is, majd visszaevezünk a Tiszára. A Tisza Gergelyiugornyát követő szakaszán már nincs kavicsos part, egyre kisebb szemű, később már egészen selymes a tiszai homok. Minden zátony, föveny megállásra, lubickolásra, úszásra csábít - és néha engedünk a kísértésnek. Tiszaadonynál a komp kötelére kell vigyáznunk. A napi túratáv vége előtt óvatosnak kell lenni, újra a komp, (ill. ha össze van téve) akkor pontonhíd. Mivel a pontonhídba nem szabad belesodródunk, ezek előtt szállunk partra.
17:00 Érkezés Tiszamogyorósra
19:00 Vacsora önellátó vagy rendelt bográcsétel velünk.
Szállás nomád vagy a Phönix kempingben sátrazás vagy vendégszoba.

  
Evezés szerdán: Tiszamogyorós - Tuzsér (34 km) 
tiszatura-a-tisza-a-szlovak-ukran-es-magyar-harmashatarnal-www.tiszatura-vizitura.hu.jpgReggeli önellátó vagy rendelt
Indulás "hajnali" 10 órakor! Ez az a nap, amikor sok országot látunk, mivel a Záhony környéki e
béd után az ukrán-szlovák-magyar hármashatár mellett is ellapátolunk.
15:30: Érkezés Tuzsérra
A "nomádoknak" és a kempingeseknek sátorverés, a vendégházasoknak a szállás elfoglalása 
19:00 Vacsora önellátó vagy rendelt

A csütörtöki vízitúra: Tiszatúra Tuzsértől Dombrádig (24 km)
tisza-tura-www.tiszatura-vizitura.eoldal.hu-homokpad-tiszaszalkanal.jpg9:00 Reggeli önellátó vagy rendelt. A napi tájékoztató és rituálék után indulás 10:00-kor. Sok pihenőnk lesz, lehet sokat úszkálni. Bulis, laza nap, komotósan evezgetünk.
15:30-kor érkezünk, közben megcsodáljuk a  partifecskés magaspartokat, úszkálunk, jégkrémezünk, aki akar, ehet egy jó kis halászlevet.
Szállás: kemping vagy szabad sátrazás (vadkemping)
Sátorverés vagy a szállás elfoglalása után 19:00-kor vacsora (saját vagy rendelt)

A pénteki vízitúrás menyország: Dombrád - Ibrány (17 km) 
vizitura-tisza-a-tisza-tuzser-es-ibrany-kozott-www.tiszatura-vizitura.hu.jpgMa kakasszóra ébredünk, a reggeli vagy önellátó vagy ha tőlünk rendeled,  8:30-kor.
Ma a Tiszatúra 9:30-kor indul, az érkezés ideje pedig az aznapi játékok, mókák, játékos versenyek időtartamától függ, de röviddel ebéd után délután érkezünk, hogy kényelmesen haza lehessen utazni, akár a Dunántúl legtávolabbi csücskeibe is. Az autók sofőrjeit visszavisszük Kölcsére a kocsikért (a transzfer díja 2990 Ft/fő). A sofőrök felkapják Ibrányban az utasaikat és irány haza, aki pedig vonattal jött az felszáll az intercity-re és hazarepül.

Túradíjak a Tiszatúra turnusok résztvevőinek

Egyedi (testre szabott) vízitúra
tisza-tura-day-1-uzsonna-piheno.jpgEgyéni igények szerint tervezett vízitúrára vonatkozó ajánlatunkat az útvonal, az időpont, a szállás, étkezés, szolgáltatások, logisztikai és egyéb igények, valamint a létszám alapján adjuk meg. Szívesen biztosítunk minőségi melegétkezést, tudunk segíteni a szállításban, közlekedésben, kis túlzással: bármiben. 


Jelentkezés és fizetés: Jelentkezés a vízitúrára az innen letölthető jelentkezési lap kitöltésével, e-mailen történő visszaküldésével (a tiszatura_vizitura@yahoo.com e-mail címre) és a túradíj átutalásával.
Kedvezményezett: MediaComm Kft.
A számlaszám: 12001008-00106900-00100007

A megjegyzés rovatba kérjük a túrára jelentkező nevét, a létszámot, az evezés időpontját és a vízitúra helyét beírni. (Pl. Tisza Kálmán, 13 fő, 2016. 06.30-07.05.)