Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


5 napos Túr vizitúrák hétfőnként

2014.07.18.-oreg-tur-vizitura-turistvandi-korul-kanyarogva.jpg5 napos vízitúra a Túron hétfőnként! Igény szerint NOVEMBERIG bármikor! A Túr leírhatatlan. Be is csatlakozhatsz a vízitúrába, nem "kell" hétfőn kezdeni!!!

 
 

Kenutúra a Túr folyón
2014.07.20.-oreg-tur-vizitura-kolcse-es-sonkad-kozott-1.jpgA Túr egy mesebeli folyó. Elméletileg a Túr nem is létezhetne. Hogy is lehetne valami egyszerre, izgalmas és maximálisan biztonságos. Biztosan nem stimmel valami azzal, hogy a Túr egyszerre a kezdők és a vízitúra-ínyencek kedvence. Tökéletes a gyermekeseknek, iskoláknak, osztályoknak, egyetemi csoportoknak, baráti köröknek is, ráadásul lehet jönni autóval és tömegközlekedéssel is. Ne vacillálj, hajóra fel, csatlakozz a szerencsésekhez. Gyere! Szállj velünk vízre és érezd meg a békésen kanyargó víz különleges varázsát, hogy a mesére a valóság rátesz egy (kenu)lapáttal.

 


A szállás
kistur-vendeghaz-2.jpgA szállás igény szerint sátor vagy vendégházi szoba.
Támaszpontunk Túristvándi. 
Aki ezt külön és írásban kéri, annak az éppen igénybe vett kedvenc helyeinken (ezt hívjuk úgy, hogy az adott vízitúra "támaszpontja") mi szívesen foglaljuk a szállást, amelyet helyben kell fizetni. A legtöbb helyen a SZÉP-kártyát elfogadják. Az árak az egyik szálláson a következők:

turistvandi-satrak-02-www.tiszatura-vizitura.eoldal.hu.jpgSátor 18 év alatt 1400, 18 fölött év felett 1500 Ft, a vendégszobás szállás díja attól függ, hogy a hatágyas szobákban hány fő tartózkodik. Ha a tipikusnak tekinthető 4 fő van a szobában, a díj: 2600 Ft/fő. A másik szállás is egyszerű turista szállás, hasonló árakkal. 
www.tiszatura-vizitura.eoldal.hu-vizitura-oreg-tur-turistvandi-14.jpgTúristvándiban, Szatmárcsekén és Kölcsén viszonylag gazdag a szállásválaszték, a szinte elit, kandallós panziótól az egyszerű, de korrekt turistaszállásokon át a Google segítségével mazsolázhattok a szállásokból.
 
 
 

Nulladik nap? 
www.tiszatura-vizitura.eoldal.hu-vizitura-oreg-tur-turistvandi-10.jpgMár a vízitúra előtti este is (hívjuk ezt nulladik napnak) be lehet futni, de kényelmesen meg lehet érkezni az első nap is. Budapesttől az út 4-5 óra. 13:00-kor van a "gyülekező". Találkozás Túristvándiban egy kellemes vendégház- és kempingben. Hogy hol? Minden résztvevő e-mailben értesítést kap! 

 

 

Szállás szempontból "csillagtúra"

www.tiszatura-vizitura.eoldal.hu-vizitura-oreg-tur-turistvandi-13.jpgVízitúra költözködés nélkül? Igen! Szállás szempontból "csillagtúrázunk". Ez azt jelenti, hogy a szállás végig "fix", akár magadnak foglaltad, akár mi foglaltuk, ugyanazon a helyen alszol. A "fix" szállásról megyünk ki az aznapi vízre szállás helyére, négyfős kenukban evezünk és este ugyanide térünk vissza. A vízitúra idején telekocsi rendszert használunk, így minden nap a vízitúra-szakasz végén a kocsid veled van. Mivel a szállás minden éjszaka ugyanaz, napközben elég egy-két szendvics és víz vagy üdítő (bármilyen alkoholmentes ital), amit érdemes neylonba (pl. szemetes zsák) tenni (vízhatlanul csomagolnotok), mivel itt hordóra nincs szükség. 

 

Étkezés
turistvandi-konyha-01-www.tiszatura-vizitura.eoldal.hu.jpgAz egyik "támaszpont" remek lehetőséget kínál a saját főzéshez, sütéshez, a másiknál pedig lehet reggelizni és vacsorázni. Lehet étlapról is rendelni és a mi vendégeinknek 1000 Ft-os áron áron biztosítanak néhány menüt, étvágygerjesztőnek négy példa:
A) Káposztás paszuly füstölt hússal, 3 palacsinta (házi szatmári szilvával) 1000 Ft. 
B) Bográcsgulyás és 3 palacsinta 1000 Ft.

www.tiszatura-vizitura.eoldal.hu-vizitura-oreg-tur-turistvandi-12.jpgC) Gyerekadagnak frissen sült, sült krumpli, ketchup, 3 palacsinta 1000 Ft. D) Töltött káposzta, 3 palacsinta (ízes, kakaós és diós) 1000 Ft.

 

 

1. napi kenuzás: Nagyartól a Tiszáig és a Kömörői-osztózsiliphez

2014.07.18.-oreg-tur-vizitura-turistvandi-korul-3.jpgTalálkozás Túristvándiban 13.00-kor. Köszönjük a pontos érkezést.
Beköltözés, hűtőszekrénybe pakolás, ebéd, wc, átöltözés után a szinte állóvízen megtanítunk kenuzni,
14:00-kor vízre szállás után indulhat a kenutúra.
Ez egy laza, tanuló nap, amikor lassan megyünk, pihizünk, élvezzük a vizet, csodaszép tájon evezünk, 
majd visszaevezés a bázisra..
 
 
 
2. napi vízitúra: a Tapolnok-torkolat felé 
2014.07.18.-oreg-tur-vizitura-turistvandi-korul-2.jpg10:30-kor indulunk és az akadályok, ill. a résztvevők evezési kedve függvényében érkezünk. Valami álomszép helyen fogunk kanyarogni. 

 

 

3. napi vízitúra: Túristvándi - Kölcse
2014.07.18.-oreg-tur-vizitura-turistvandi-korul-1.jpg09:30 Logisztika (telekocsi rendszer), wc, naptejezés után 10:30-kor indulunk. Felejthetetlen élményben részesít bennünket majd az itt kanyargó Öreg-Túr.
14:30 Érkezés Kölcsére. Kölcsén  - ha akarjátok - egy "Szatmárikum" vár rád, szilvalekváros kenyér tejföllel. Ok, elsőre furán hangzik, mi is a hasmenésre gondoltunk, de kipróbáltuk és azóta imádjuk, ama kis helyiségbe bátorító hatása SEMMI. Csak a mennyei íz és a bio hami jó érzése.
Kölcséről aztán a túravezető visszaviszi a sofőröket Túristvándiba, akik eljönnek a családokért Kölcsére.  

 

 

4. nap: Kölcse - Sonkád vízitúra 

2014.07.20.-oreg-tur-2014.-07.20-vizitura-kolcse-es-sonkad-kozott-2.jpg09:30 Logisztika, wc, naptejezés után
10:30-kor indulunk és újabb örömódában lesz részünk, 14:30-kor érkezünk Sonkádra, relaxáció, séta után beszállás a reggel már Sonkádra "bekészített" kocsikba és visszautazás Túristvándiba. 
 

 

5. nap: Sonkád - Tisztaberki-híd- Kis-Bukó 
20140721_oreg-tur-vizitura-kishodos-es-sonkad-kozott-1.jpgReggel a már jól ismert logisztikával kezdünk, hogy 9:30-kor a vízen lehessünk. A túranap során a Sebes-Túron kalandozunk, a túranap 9-kor kezdődik és 14:30-kor ér véget. 

 
 


Igény szerinti Öreg-Túr vízitúra
Egyedi igények szerint tervezett vízitúrára vonatkozó ajánlatunkat az időpont, a szállás, étkezés, kerékpár és egyéb igények, valamint a létszám alapján adjuk meg. Szívesen biztosítunk minőségi étkezést, tudunk segíteni a szállításban, közlekedésben, kis túlzással: bármiben. (+36) 209 342 760 vagy tiszatura_vizitura@yahoo.com

 

Jelentkezés:
Jelentkezés az innen letölthető jelentkezési lap kitöltésével, e-mailen történő visszaküldésével (a tiszatura_vizitura@yahoo.com e-mail címre) és a túradíj átutalásával.
Kedvezményezett: MediaComm Kft.
A számlaszám: 12001008-00106900-00100007
A megjegyzés rovatba kérjük a létszámot és vízitúra időpontját beírni. (Pl. 10 fő, 2018. aug. 21-25.)