Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


3 napos Túr vízitúrák szerda-péntek

20150705_oreg-tur-vizitura-kenutura.jpg3 napos, szuperkényelmes kör-kenutúra a vadregényes biztonság folyóján az Öreg-Túron szerdánként!

 

 • 2019. június 5-7. Túr vízitúra
 • 2019. június 12-14. Túr vízitúra
 • 2019. június 19-21. Túr vízitúra
 •  
 • 2019. június 27-29. Túr vízitúra
 • 2019. július 3-5. Túr vízitúra
 • 2019. július 10-12. Túr vízitúra
 • 2019. július 17-19. Túr vízitúra
 • 2019. július 24-26. Túr vízitúra
 • 2019. július 31. - augusztus 2. Túr vízitúra
 • 2019. augusztus 7-9. Túr vízitúra
 • 2019. augusztus 14-16. Túr vízitúra
 • 2019. augusztus 21-23. Túr vízitúra
 • 2019. augusztus 28-30. Túr vízitúra
 
 

Kenutúra a Túr folyón
oreg-tur-vizitura-www.tiszatura-vizitura.eoldal.hu-nagyar-es-turistvandi-kozott.jpgA Túr káprázatos folyócska. Izgalmas és biztonságos, a Túr egyszerre a kezdők és a vízitúra-ínyencek kedvence.
 
 
 
Tökéletes a gyermekes családoknak, iskoláknak, osztályoknak, egyetemi csoportoknak, baráti köröknek is, ráadásul lehet jönni autóval és tömegközlekedéssel is.
 
2014.07.20.-oreg-tur-vizitura-kolcse-es-sonkad-kozott-1.jpgCsatlakozz a szerencsésekhez. Gyere kenuzni a Túrra! Szállj velünk vízre és érezd meg a békésen kanyargó Túr ámulatba ejtő varázsát.

 


 

A szállás a Túr-vízitúra idején

turistvandi-szallas-tur-vizitura_01.jpgA szállás igény szerint sátor vagy vendégházi szoba. Támaszpontunk Túristvándin belül három hely valamelyike annak függvényében, hogy melyik hétvégén van a vízitúra. Ha kéred, szívesen foglaljuk nektek a szállást.
A vendégszobás szállások díja 2500-3000 Ft/fő/éjszaka a helytől függően, amelyet a túradíj nem tartalmaz. Aki magának foglalja a szállást (ezt mi legalább annyira szívesen vesszük, mint amilyen szívesen foglaljuk nektek a szállást) Túristvándiban és környékén a kandallós panziótól az egyszerű, de korrekt turistaszállásokig mazsolázhat a szállások között, csak kezdjétek el a keresést időben. 
 
 
 
 
 
Étkezés

A legtöbb szálláson minden feltétel adott a saját főzéshez, sütéshez, grillezéshez vagy tárcsázáshoz, vagy lehet reggelit és vacsorát rendelni is. Az egyik kedvenc helyünkön a klasszikus tojásrántottás, bundáskenyeres, "kontinentális" stb. reggelik (amik szintén rendben vannak) mellett lehet kérni made by Marikáék kenyérlángost. Brutál. A kenyérlángos önmagában is szuper, de szalonnával és tejföllel a tetején, kegyetlen. Vacsorára és ebédre pedig válassz! Négy a lehetőségek közül. 
A) Káposztás paszuly füstölt hússal, 3 palacsinta (az egyik mondjuk házi szatmári szilvával, egy túrós és egy kakaós...).

B) Bográcsgulyás és a 3 palacsinta.
C) Rántott hús és sült krumpli ketchuppal plusz 3 palacsinta.
D) Töltött káposzta plusz három palacsinta. 

 

Nulladik napi utazás az Öreg-Túr vízitúrára? 
www.tiszatura-vizitura.eoldal.hu-vizitura-oreg-tur-turistvandi-10.jpgEnnél a vízitúránál a nulladik napon célszerű jönni, ha "távolról" érkezel, de az első túranapon is meg lehet érkezni őrült korai felkelés nélkül, Budapesttől például az út 4-5 óra. Találkozás Túristvándiban egy kellemes vendégház- és kempingben. Hogy hol? Minden résztvevő e-mailben térképet, leírást, címet, GPS-koordinátát kap! 

 

 

Szállás szempontból "csillagtúra"

oreg-tur--tiszatura--vizitura-www.tiszatura-vizitura.eoldal.hu-www.vizitura.org-oreg-tur-18.jpgVízitúra költözködés nélkül? Igen! Szállás szempontból "csillagtúrázunk". Ez azt jelenti, hogy a szállás végig "fix", akár magadnak foglaltad, akár mi foglaltuk, ugyanazon a helyen alszol. A "fix" szállásról megyünk ki az aznapi vízre szállás helyére, négyfős kenukban evezünk és este ugyanide térünk vissza. A vízitúra idején telekocsi rendszert használunk, így minden nap a vízitúra-szakasz végén a kocsid veled van. Mivel a szállás minden éjszaka ugyanaz, napközben elég a szendvics és a folyadék, fürdőruha, stb. ami egy neylon zacskóban vagy szemetes zsákban elfér, itt hordókra nincs szükség. 

 

 

 

 

 

Szerdai vízitúra a Túron: Kölcse - Sonkád 

20150707_vizitura-kenutura-evezes.jpgTalálkozás Túristvándiban 10.00-kor egy kellemes vendégház- és kempingben. Hogy hol? Minden résztvevő e-mailben térképet, leírást, címet, GPS-koordinátát kap! 
Beköltözés, hűtőszekrénybe pakolás, ebéd, wc, átöltözés után logisztika (átugrunk a kocsikkal Kölcsére, a sofőrök kiteszik az utasokat, csak a sofőrök tovább jönnek Sonkádra és a transzfert biztosítunk a sofőröknek Kölcsére) és a vízitúrázással most ismerkedőket a szinte állóvízen megtanítjuk kenuzni. Hamarosan kenu világbajnok lesz mindenki a csapatban és indulunk. 
Silány szókincsünkkel kísérletet sem teszünk a vízitúra során ránk váró valószínűtlen Túr-szakasz leírására. Mondjuk így: nem túl csúnya....
Körülbelül "millió" szépség után lesz vége a vízitúrának. Sonkádra érkezünk, ahol a kenuktól kb. 70 méterre parkolnak a délelőtt idehozott autóitok... Csak be kell szállni a kocsikban és hazagurulni a támaszpontra (vagy az általatok foglalt szállásra).  
 

 

 

Csütörtöki Túr vízitúra: Sonkád - Tisztaberki-híd - Kis-Bukó 
20150704_oreg-tur-kenutura-vizitura.jpg

 

 

  

 

A támaszpontról 10-kor indulunk Sonkádra, parkolás, naptejezés, előkészületek után 10:45-kor vízre tesszük a kenukat. A vízitúra során a nevében sebes, egyébként kedvesen szelíd, hihetetlenül békés és szépséges Sebes-Túron kalandozunk. A túranap négy-öt pihenő és mosdószünettel, benne természetesen ebédszünettel 15 óra körül ér véget. 

 

 

Pénteki Túr-kenutúra: Sonkád - Kölcse (11+3 km) 20150707_oreg-tur-vizitura-kenutura-evezes-tur.jpg
Délelőtt szabad program, 11 óra magasságában a kocsikkal konvojban indulunk Sonkádra, a vízre szállás helyére. Sonkádon parkolunk, vízre tesszük a hajókat, és egy ebédszünettel összekötött kellemes fürdőzést is a vízitúrába iktatva 16 óra után érkezünk Kölcsére. A túranap végén, amíg a legénységek hajót mosnak, Kölcséről a sofőröket visszavisszük Sonkádra a Sonkádon hagyott kocsikhoz, a sofőrök Kölcsén felveszik utasaikat és .......
hazautazás. 

 

 

Túradíjak

 

 

Igény szerinti Öreg-Túr vízitúra
Egyedi igény szerinti vízitúrára örömmel teszünk  ajánlatot az időpont, a szállás, étkezés, kerékpár és egyéb elvárások, valamint a létszám ismeretében. (+36) 209 342 760 vagy tiszatura_vizitura@yahoo.com
 
 
 

Jelentkezés a Túr túrára:
20130731_oreg-tur-vizituran-egesz-jo-kep-a-turistvandi-vizimalomrol.jpgJelentkezés az innen letölthető jelentkezési lap kitöltésével, e-mailen történő visszaküldésével (a tiszatura_vizitura@yahoo.com e-mail címre) és a túradíj átutalásával.
Kedvezményezett: MediaComm Kft.
A számlaszám: 12001008-00106900-00100007
A megjegyzés rovatba kérjük a számlázási címet (irányítószám, település, utca, házszám, a kenutúra helyét, a vízitúra időpontját és helyét (esetünkben tehát a Túrt) beírni.
(Pl. 2083 Solymár,
Szépkilátás u. 102.
2019. augusztus 28-30.
Túr)